Per al nostre equip, retrobar-nos amb més de 600 amics en el dia de la inauguració de la nova oficina ha estat el millor dels presagis i la clara demostració que, com diuen les creences japoneses, si el 13 és un divendres pot ser un dia meravellós i és l’ideal perquè acomplim tots els nostres somnis. Abans de seguir llegint, si ho desitgeu, podeu veure algunes de les imatges de la inauguració. Veure fotografies.

És cert que moltes vegades s’associa el número 13 i, segons la societat, els dimarts o els divendres que puguin acompanyar-lo, a la negativitat o la mala sort.

Des de Baraka, també volem aportar-vos la part positiva d’aquest número.

El seguici de Zeus, déu suprem de l’Olimp, estava integrat per 12 déus més ell, el que sumava 13. Dintre de la mitologia grega, Ulisses era el déu número 13 i es va salvar de ser devorat per un ciclop. També relacionem aquest número amb Freia, una deessa germànica molt bonica, representant de l’amor i els poemes romàntics.

D’altra banda, aquest número també s’utilitza en molts cultes orientals per adquirir la transcendència.

Els antics egipcis establien que la mort era la 13a fase del cicle de la vida, per la qual cosa consideraven el número 13 com a representant de la nova existència i el camí cap a la llar dels déus.

En els estudis numerològics de Pitàgores, el 13 és el número de l’evolució i el creixement.

En els rituals egipcis, als temples d’iniciació s’havien de fer 13 passes. Sis endavant, que representaven l’audàcia, la certesa, la voluntat, els objectius, el desig i el coratge. I per mostrar que cada pas fet endavant estava meditat, se’n feien sis endarrere. D’aquesta manera, el pas número 13 era per creuar, de manera simbòlica, la porta que els conduiria a la nova existència.