Gairebé un centenar de persones va participar el passat diumenge 27 d’abril a la Gimcana digital per Barcelona organitzada per Baraka Club de Viatges (@barakaclub) i Turkish Airlines (@TK_ESP). Els organitzadors van convertir la ciutat en un mapamundi imaginari on hi van repartir 10 destins internacionals (Àfrica, Àsia, Amèrica, Europa) i algunes experiències viatgeres (expedicions, experiències i viatges culturals) del seu catàleg. Els participants només necessitaven un smartphone i descarregar-se l’aplicació mòbil de TuristIQ, on hi havia el mapa de ruta.

La inscripció es va limitar en nombre de participants – ja que es tractava d’una experiència pilot pels organitzadors – i va ser tot un èxit. Finalment van participar-hi més d’un centenar de persones. Entre les 9.30 i les 11.00 del matí els participants van anar passant pel primer punt del circuit, ubicat al Mobile World Centre de Plaça Catalunya, on se’ls va facilitar el codi d’activació de l’APP de TuristIQ i se’ls va acabar d’explicar la mecànica de joc. Calia fer un “check-in” a cada un dels 10 punts de la ruta repartits a la ciutat a través de l’aplicació mòbil.

Hi va haver qui va fer la ruta en transport públic, qui la va fer en bicicleta, utilitzant el servei de Bicing de la ciutat, qui ho va fer en moto, i també alguns dels més matiners que van optar per fer-la a peu.

En l’últim punt de la ruta –que era l’oficina de Baraka al carrer Muntaner 327 de Barcelona- tots els participants recollien els obsequis guanyats durant la prova i que l’organització atorgava per respondre correctament les preguntes que se’ls formulaven desprès de cada “check in”.

A la tarda es va realitzar el sorteig del gran premi final, entre tots els qui van acabar la Gimcana: un viatge de set dies per a dues persones a l’Índia que inclou: bitllets d’avió d’anada i tornada amb Turkish Airlines, taxes d’aeroport, circuit Delhi/Agra/Jaipur amb guies locals, allotjament en hotels de 4* i 5*, entrades als monuments i tots els dinars.

El guanyador va ser Lluis Gibert (@lluisgib), que juntament amb la seva parella Delia (@iatly) , van fer tota la ruta de la Gimcana a peu. Uns campions! :)