El passat dijous 7 de maig a la seu de Baraka Barcelona vam poder tornar a gaudir de la passió i el coneixement de la pintora Mariona Millà sobre els pintors impressionistes i post-impressionistes.

La sala de dalt va quedar-se sense cadires disponibles per aquesta Xerrada Viatgera, que va reunir als amants de l’art i la pintura i va deixar a tots amb les ganes de veure i viure l’experiència del que serà el viatge del proper mes de Juny a la Provença francesa.

La Mariona va tenir l’habilitat de crear un clima de respecte per aquesta època de l’art, molt revolucionaria ja que va trencar els esquemes del que fins aleshores era la “zona de comfort” tant d’acadèmics com de crítica: nous formats, nous temes, noves tècniques… i artistes sense por d’experimentar i descobrir. Ella mateixa ens va donar el privilegi d’assistir a una de les seves creacions en directe, tastet de les sessions que realitzarà durant el viatge, davant de llocs tan emblemàtics com el Cafe La Nuit d’Arles.

Taques, pinzellades, colors en la mateixa gama o amb complementaris, matèria i llum. I negre, línies gruixudes i enèrgiques per destacar i impactar. Els límits de les etiquetes, del que sempre ens han ensenyat a l’escola com a “impressionista”, es traspassen a cada peça: Van Gogh té traces de fauvista i expressionista, i Cézanne anuncia el cubisme… Una de les èpoques més dinàmiques i canviants de la Història de l’Art que podrem viure amb la Mariona Millà, banyats pel mateix sol i la mateixa lluna que fa cent anys veien i pintaven els artistes, ara sí, més valorats.

ruta_impressionistes_01 ruta_impressionistes_02 ruta_impressionistes_03 ruta_impressionistes_04 ruta_impressionistes_05 ruta_impressionistes_06 ruta_impressionistes_07

Si vols veure les fotos amb més qualitat, mira el nostre àlbum al Facebook :)

I si vols rebre més informació sobre les nostres xerrades i activitats del club, subscriu-te al nostre butlletí!