Truca: 93 343 52 00
 

Alsàcia, Lorena i la Champagne: patrimoni UNESCO i mercats d’advent

 • Durada: 5 dies

Acompanyats per l’Historiador i Professor d’Art Àngel Morillas. Coordinador del Patrimoni de la UNESCO.

Reserva ara Pregunta
Dia 1
BARCELONA – STUTTGART. Presentació a l’aeroport del Prat, al mostrador de Vueling, per fer els tràmits de facturació de l’equipatge i d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Stuttgart, la capital de la regió Baden – Wurtemberg. La ciutat està situada en una depressió envoltada de serralades, al costat del riu i oberta al Nord-Est sobre el Neckar. Durant segles aquesta ciutat, el nom de la qual prové de Stutengarten, o eugada, va seguir sent un indret de pastoreig al llarg del Neckar. Arrasada en la II Guerra Mundial, Stuttgart ha recuperat des de aleshores, la seva posició com un dels principals centres industrials d’Alemanya, encara que no hem d’oblidar que és també una ciutat de cultura i d’arts, amb museus de categoria mundial i una famosa companyia de ballet. La ciutat és també el terreny d’excel·lents vins locals, de fet, vinyes, prats, camps i horts, comprenen més de la meitat de la ciutat, que es troba envoltada per boscos. A l’arribar farem un recorregut pel centre de la ciutat, on es troben monuments tan destacats com la Galeria Nacional de Stuttgart, fundada pel rei Guillem 1er de Würtemberg, l’Òpera o l’espectacular Plaça del Palau, una enorme plaça envoltada per palaus regis reconstruïts amb elegants arcs que enllacen amb altres elegants places. El magnífic Neues Schloss barroc, avui en dia ocupat per les oficines governamentals de l’Estat de Baden-Württemberg, domina la plaça. A l’altre costat del carrer, trobarem el Castell Vell, anterior residència dels comptes i ducs de Wüttemberg. Gaudirem passejant pel seu bell mercat de Nadal, considerat entre els millors d’Alemanya. Sopar i allotjament.
Dia 2
STUTTGART – ESTRASBURG – NANCY. Esmorzar. Sortirem de Stuttgart cap a Estrasburg, important ciutat francesa, capital de Alsàcia, que al llarg dels anys ha passat de mans franceses a mans alemanyes en diverses guerres. És per això que aquesta ciutat està dotada de interessants monuments que barregen l’essència alemanya i francesa. Un cop arribats, iniciarem la visita a la plaça de la catedral de Notre – Dame, edifici gòtic que té molts tresors i la Place du Château.  Continuarem el nostre descobriment de la ciutat antiga o Grande-Île, classificada per la UNESCO com a patrimoni mundial, i veurem la rue des Frères que es va convertir en la rue des écrivains, la Marché Gayot i el moll dels Pescadors. La nostra passejada a peu es complementarà amb un bonic creuer pels canals del riu Ill que ens permetran gaudir d’una visió privilegiada sobre els espectaculars edificis antics i els bells ponts que conformen aquesta zona del cor de la ciutat. La Plaça Gutenberg i la plaça Kléber, on hi ha l’estàtua d’aquest fill pròdig de la ciutat, que fou un dels destacats comandants de l’exèrcit napoleònic, són altres del punts destacats que coneixerem. Tindrem temps per dinar lliurement (us recomanem provar la típica choucroute alsaciana) i per conèixer els bells mercats que s’organitzen al voltant de la catedral. A l’hora convinguda emprendrem ruta vers a Nancy, on arribarem per sopar. Allotjament.
Dia 3
 NANCY. Esmorzar. Aprofitarem per veure Nancy i tot el que aquesta ciutat i antiga capital de la Lorena, de França ens ofereix històrica, arquitectònica i gastronòmicament. Sempre ha comptat amb una posició estratègica en el territori de “Alsàcia i Lorena” entre el riu Meurthe i el massís del Mosela. Començarem visitant la plaça dedicada al duc Stanislas, declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Aquesta es va crear per unir la ciutat vella amb els altres barris nous de la ciutat, el seu ajuntament, Hôtel de Ville, el Museu de les Belles Arts, la Font de Neptú i l’Arc de Triomf. Tot això decorat amb una elegància representada amb trofeus, barres daurades i ornaments florals. A la part vella de la ciutat hi veurem la Basílica de Saint Epvre, un important monument religiós. A més no podem deixar de visitar la plaça de la Carrière i la plaça d’Alliance, que també formen part del patrimoni UNESCO. Farem un recorregut per conèixer l’important patrimoni Art Nouveau de la ciutat i visitarem el Museu de l’escola de Nancy, un dels pocs museus dedicats a aquest moviment artístic. Seguirem el recorregut admirant el Palau Bergeret, la rue Lionnois i la Maison Majorelle, la espectacular vila construïda per Henri Sauvage. Dinar. Disposarem de la tarda lliure per gaudir d’aquesta meravellosa ciutat i fer un tomb pels mercats de nadal. Sopar lliure. Allotjament.
Dia 4
NANCY – CHAMPAGNE – REIMS. Esmorzarem per emprendre camí cap a Châlons en Champagne. Arribarem al mati per poder fer la visita a un dels productors artesanals de la Champagne : Michel Gonet, on també dinarem fent un maridatge de champagne. Seguirem vers Épernay, una ciutat dinàmica, amb una economia que està marcada per la gastronomia i el xampany en particular. El que destaca d’aquesta ciutat és l’avinguda de la Champagne reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat degut al gran nombre de mansions dedicades a la producció de champagne i que arriben a tindre laberints subterranis de fins a 100 km dedicats exclusivament al seu emmagatzematge i maduració.. Per la tarda, anirem fins a Reims on visitarem les caves Taittinger situades al turó de St. Nicase, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. De tornada a Reims podrem gaudir amb els mercats nadalencs de la ciutat. Allotjament.
Dia 5
CHAMPAGNE – PARIS – BARCELONA. Esmorzar. Aquest matí, visitarem la Catedral de Reims, una de les grans obres de l’art gòtic a França en quan a arquitectura i escultura. A més és una altre obra inscrita com a patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Durant l’antic règim, la Catedral era el lloc de consagració dels reis de França. Seguirem la nostra visita amb un altre dels indrets protegits per la UNESCO, la basílica de Saint-Remy, d’estil gòtic-romànic i construïda al s. XI per rebre les relíquies de Saint Remy, el bisbe que va batejar a Clovis, rei dels francs l’any 498. Aquesta basílica és una col·lecció d’història i art que és obligatori visitar. Les espectaculars arcades romàniques i gòtiques, i la col·lecció d’estàtues del s. XVI que envolten la tomba i el retaule de Saint Remy són alguns dels motius pel que la UNESCO declarà com a patrimoni aquest bell edifici. Dinarem a un emblemàtic restaurant de la ciutat i en finalitzar anirem vers a l’aeroport de París on realitzarem els tràmits del nostre vol de tornada.

 

Consulteu preus per al 2016

 • INCLOU

 • Vols internacionals amb Vueling.
 • 4 nits d’allotjament en hotels:
 • Règim d’allotjament i esmorzar als hotels.
 • 3 dinars i 2 sopars
 • Autocar privat amb conductor.
 • Acompanyament, assessorament pedagògic i xerrades durant el viatge a càrrec del professor Àngel Morillas.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia.
 • Guies locals a les ciutats on són obligatoris.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments.
 • Assegurança de viatge i anul·lació
 • Tot l’especificat en el programa

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, telèfon, etc.
 • 4 àpats (dinars 1r i 2n dia i sopars 3r i 4t dia)
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa

 


Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació