Truca: 93 343 52 00
 

ANY VAN EYCK A FLANDES I L’ADORACIÓ DE L’ANYELL MÍSTIC amb Mercè Riera

 • Destinació: Bèlgica, Europa
 • Durada: 3 dies
 • Sortida: 21/02/2020
 • Arribada: 23/02/2020
 • Preu: 1150€

La regió de Flandes amb la voluntat de relacionar art, artistes i territori ha iniciat un programa d’exposicions i esdeveniments per potenciar els grans noms de l’art vinculats a la regió. L’any 2020 és el torn del pintor Jan van Eyck, de qui es prepara una gran exposició retrospectiva al Museu de Belles Arts de Gant i de qui podrem admirar el gran retaule de l’Adoració de l’Anyell Místic, acabat de restaurar a la catedral de Sant Bavó i al mateix museu. Completarem el viatge amb una visita a Bruges, el seu interessantíssim centre històric i els museus Hans Membling i Groeninge.
Inclou visites!

ENS ACOMPANYA… Mercè Riera
Mercè Riera, historiadora de l’art, professora i divulgadora cultural. També és autora de publicacions i llibres d’art.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA - BRUSSEL·LES – GANT

Presentació a l’aeroport de Barcelona, davant el mostrador de la companyia aèria BRUSSELS AIRLINES, 2 hores abans de la sortida del nostre vol en direcció a Brussel·les:

BARCELONA – BRUSSEL·LES – SORTIDA: 09:45 h. – ARRIBADA: 11:45 h.  

A l’arribada ens esperarà el nostre transport per anar fins a Gant on dinarem (lliure). En acabat, ens trobarem per iniciar la primera visita guiada a la ciutat de Gant, la vibrant ciutat de les tres torres. Veurem algunes de les seves singular edificacions, com el Castell dels Comptes de Flandes, símbol de la cultura cortesana del s. XII, o el Campanar Municipal, declarat Patrimoni UNESCO. Al vespre, la nostra especialista acompanyant ens farà la xerrada “Amb lupa…. analitzem l’Anyell Místic de Jan van Eyck” abans del sopar en grup. 

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 2
(GANT) EXPOSICIÓ VAN EYCK, CATEDRAL I ANYELL MÍSTIC

Després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem cap al Museu de Belles Arts de Gant, on podem veure l’exposició que commemora l’any: “Van Eyck, Una revolució òptica”. Donat que només s’han conservat una vintena de peces del mestre flamenc aquesta exposició es converteix en una ocasió excepcional per descobrir la seva trajectòria artística. Els Països Baixos baixmedievals s’han de considerar com un entorn únic creatiu per a artistes i artesans, sobretot la cort del Duc de Borgonya, Felip el Bo, que va atreure els artistes més talentosos de l’època, mentre que la vida urbana oferia un terreny fèrtil per a múltiples encàrrecs artístics.. Jan van Eyck va fer-se i madurar com a artista a la cort borgonyona, com a artista i dissenyador, però també com a assessor i diplomàtic. El Museu de Belles Arts de Gant, per altra banda, s’ha encarregat de la restauració de l’obra més emblemàtica del pintor que es troba a la ciutat de Gant, el retaule de l’Anyell Místic, que podrem admirar a la tarda, a la catedral de Sant Bavó. Al mateix museu, però, hi podrem veure la part exterior del retaule.

Després de dinar en grup, visitarem la Catedral de Sant Bavó, un edifici que té el seu origen al segle X i que fou ampliat al segle XII en estil romànic i que avui constitueix l’església inferior. Més tard, als segles XV i XVI fou substituït per un enorme edifici d’estil gòtic. Destaca per la seva alçada, 89 metres, la torre de la façana occidental d’estil gòtic brabançó. En el seu interior es conserva la part interior de l’impressionant Políptic de Gant retaule de l’Adoració de l’Anyell Místic atribuït a Hubert i Jan van Eyck, una gran obra que es presenta al públic després d’una llarga i complexa restauració entre 2012 i 2019.

Aquest políptic està format per divuit taules de fusta de roure pintades i 24 escenes (tenint en compte que també estan pintades les portes que permeten tancar-lo). Fou encarregat per embellir la capella privada d’un ric comerciant Joost Vijdt, per aquest motiu, tant ell com la seva esposa, Lysbette Borluut es troben retratats en el políptic com a promotors de l’obra.

L’encàrrec  va recaure en Hubert van Eyck, que va morir durant la seva execució el 1426 i fou el seu germà més jove, Jan van Eyck, qui va continuar l’obra, tal com confirmen uns versets descoberts en un dels muntants de fusta del políptic.

Des del moment en què va quedar finalitzada l’any 1432, l’obra ha patit assalts i l’amenaça del foc, ha estat desmantellada, copiada, passada de contraban, censurada, atacada per iconoclastes, amagada, recuperada i robada una vegada i una altra… cobejada ara per uns ara pels altres, tindrem l’oportunitat de veure-la havent recuperat tot el seu esplendor després d’una minuciosa i costosa restauració.

Sopar (lliure) i allotjament a l’hotel.

Dia 3
GANT – BRUGES – BRUSSEL·LES – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem cap a Bruges, considerada “la Venècia del Nord” i considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pel seu casc antic d’origen medieval. La visita guiada ens descobrirà alguns dels seus emblemes com la Catedral de Sant Salvador, l’església més antiga de la ciutat, datada al segle XII i dominada per la gran torre de 100 metres d’alçada. També la Grote Markt o plaça major, sens dubte el cor on batega la ciutat, amb la gran torre campanar Belfort o el moll del Rosari, on es conserven algunes de les edificacions medievals més pintoresques de la ciutat. Cal destacar-ne també la Plaça Burg, envoltada d’edificis històrics com l’Stadhuis (Ajuntament), el Palau de Justícia i la Basílica de la Santa Sang, que deu el seu nou a la relíquia de la sang de Crist que s’hi conserva.

 

Visitarem el Museu Hans Memling, que conté 6 obres del pintor. Ubicat en un antic hospital medieval, conserva part de l’espai original, el mobiliari, la farmàcia… Si el temps ens ho permet, visitarem també el GroeningeMuseum, al costat del pintoresc Begijnhof, que alberga obres dels anomenats “Primitius flamencs” com Jan van Eyck, Hans Membling, Hugo van der Goes, Gerard David… Destaca per les obres “La verge del canonge van der Paele” i el “Retrat de Margarita van Eyck”.

Acabada la visita dinarem en grup i marxarem amb el nostre autocar cap a l’aeroport i agafar el nostre vol de tornada cap a Barcelona. 

BRUSSEL·LES – BARCELONA – Sortida: 21:35h – Arribada: 23:35h 

Fi del viatge 

NOTA: Ens han informat que les obres que tenim intenció de visitar poden variar la seva ubicació final. En cas que sigui així, adaptarem l’itinerari per poder-les assolir en els dies que hi serem. 


RESERVES: Formulari de preinscripció: https://forms.gle/4g3sVjazYvaoXoEX6

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 550 € per a habitacions dobles i de 610€ per a individuals, ABANS DEL DIA 30 DE NOVEMBRE DE 2019 I LA RESTA ABANS DEL 15 DE GENER DE 2020.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés. NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ:
A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total: De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5% De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15% Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25% Després = 100% NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions. Viatge subjecte a les condicions generals especificades a la web www.baraka.cat NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTARLA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 

Descarregar PDF

 

 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Brussel·les amb BRUSSELS AIRLINES i Brussel·les – Barcelona amb VUELING, en  categoria Turista. 
 • Hotel de 3* a Gant.
 • Esmorzars a l’hotel.
 • Mitja pensió segons especificació en el programa.
 • Assessorament cultural, explicacions i xerrades durant el viatge a càrrec de la historiadora Mercè Riera.
 • Dossier del viatge i dossier cultural per tenir de referència durant el viatge.
 • Xerrada prèvia a Baraka Club de Viatges a càrrec de la historiadora Mercè Riera.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia.
 • Guia local en les visites on sigui requerit.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • Taxes d’aeroport.
 • City Tax

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Dinars i sopars.
 • Tot allò no especificat en el programa
 • Àpats en horari de vol o aeroport.

 • VISITES INCLOSES

 • Museu de Belles Arts de Gant
 • Catedral de Sant Bavó 
 • Museu Hans Membling
 • Groeningemuseum
 • Visites a Gant i a Bruges 

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.150 €

Suplement individual: 135 €

Grup mínim necessari: 20 persones.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació