Truca: 93 343 52 00
 

GRÈCIA

  • Durada: 9 dies

Acompanyats per l’Historiador i Professor d’Art Àngel Morillas. Coordinador del Patrimoni de la UNESCO

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – ATENES.


VOL PREVIST – Vueling – 12:45 Barcelona - 14:55 Atenes

Presentació a l’aeroport de Barcelona on trobarem l’equip que ens acompanyarà en aquest viatge i que ens ajudaran amb els tràmits de facturació i embarcament del vol a Atenes.

Arribada a la capital. Acomodació al nostre hotel. Tarda lliure. Sopar i allotjament.

Dia 2
ATENES – CAP SOUNION.

 

Esmorzar. Al matí sortirem per fer la visita de la ciutat d’Atenes i del nou museu de l’Acròpoli. Aquest circuit permet poder veure l’enorme contrast entre la Grècia clàssica i la ciutat cosmopolita.

Al l’interior de l’Acròpoli visitarem el Temple d’Atenea Propileus. La geometria perfecta del Partenó es desplegarà davant l’ Erectèon, amb el seu pòrtic de les Cariàtides, el Pandroseion. El museu recull gran quantitat de restes escultòriques que pertanyen als diferents edificis d’aquest recinte. Visitarem el temple de Zeus Olímpic, l’ Arc d’Adrià, el Parlament amb la Tomba al Soldat Desconegut i la ciutat moderna d’Atenes, el Palau Reial i l’Estadi Olímpic. A continuació realitzarem la visita del nou museu de l’Acròpoli. Una meravella de la arquitectura moderna, que està situada en aquest majestuós recinte i on podrem veure-hi les noves troballes arqueològiques. L’Acròpoli d’Atenes va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1987. Dinar a un restaurant de la zona de la Plaka.

A la tarda sortirem en direcció a Cap Súnion. És famós per ser l’indret on es troba un temple dedicat a Posidó, el déu del mar a la mitologia clàssica grega. Les restes es troben dalt del cap, envoltat pel mar a l’est, al sud i a l’oest.
Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 3
ATENES – CANAL DE CORINT – ARGÒLIDA – MYSTRAS I NAUPLI.

 

Després d’esmorzar sortirem per la carretera costera cap al Canal de Corint, on farem una breu parada. Visitarem el recinte arqueològic de Micenes (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO), amb el Tresor dels Atrides, la Porta dels Lleons (entrada impressionant de l’acròpoli) i la tomba de Agamèmnon. Dinar en ruta.

Visitarem el famós Teatre d’Epidaure (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO), conegut per la seva acústica excepcional. Després sortirem cap a Mystras, situada a uns 5 km d’Esparta, ciutat bizantina construïda sobre l’alt d’un penyal i envoltada per una muralla. Va ser fundada pels francs l’any 1249. Durant l’era bizantina, la ciutat va conèixer el seu moment de major esplendor, arribant a tenir una població d’uns vint mil habitants i convertint-se en una de les ciutats més importants de l’Imperi Bizantí. Fins a l’ocupació otomana, en 1460, Mystras va ser un important centre cultural i intel·lectual que va congregar a savis i artistes de l’Europa de l’Est, Itàlia i Constantinoble, com el pensador neoplatònic Pletó. Està inscrita a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 1989.

Farem un recorregut pel seu conjunt eclesiàstic, on destaca l’església de Perívleptos, la de Panddánasa o la de Metròpolis, en l’interior de la qual trobem una sèrie de frescs que representen els miracles realitzats per Crist. Seguirem el recorregut visitant la capella de Àgios Giorgos i els temples de ÁgiosTheodoros i de Afendikó.

Continuació fins a Nauplia. Sopar i allotjament.

Dia 4
NÀUPLIA – OLÍMPIA.

 

Esmorzar. Al matí sortirem a visitar Nàuplia, que fou la primera capital de Grècia, entre 1829 i 1834 , al començament de la independència dels grecs respecte dels turcs. Amb anterioritat, la ciutat havia estat ocupada pels venecians . De fet, moltes de les construccions es remunten a la segona ocupació veneciana, entre 1686 i 1834. Així, passejar per entre els seus carrers pavimentats amb marbre i edificis d’aire neoclàssic, o ascendir per les fortaleses entrellaçades, és remuntar-se al enclavament estratègic que va ser motiu de contínues disputes entre venecians i otomans des del segle XV en endavant, si bé l’origen de la ciutat data de molt abans.

Travessant la regió de l’Arcàdia ens dirigirem a la zona d’Elide. Allí veurem el temple d’Apol·lo Epicuri obra de Iktinos. És el millor conservat dels antics temples grecs. Després de la vista sortirem cap a Olímpia. Dinar en un restaurant en ruta. Ja a la tarda, arribada a Olímpia. Sopar i allotjament.

Dia 5
OLÍMPIA – DELFOS.

 

Sortida d’hora després d’esmorzar. Començarem la visita al recinte arqueològic d’Olímpia (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO) Un lloc carregat d’història i mitologia. Centre religiós i atlètic, bressol dels jocs olímpics. Coneixerem les seves ruïnes en profunditat. Llocs com la Palestra, el taller de Fídies, el temple d’ Hera i especialment el seu estadi. Continuarem la visita al museu on gaudirem d’importants troballes però sens dubte gaudirem de l’Hermes de Praxíteles, una de les més belles escultures de la Grècia antiga. En finalitzar farem una parada per dinar. Continuarem direcció a Patres fins a arribar a Rio- Antirio on trobarem el pont més llarg d’Europa que ens creuarà del Peloponès a la Grècia continental passant per sobre de les aigües de la Batalla de Lepant Una vegada a l’altra riba seguirem camí cap a la muntanya del Parnàs i allí, en el seu vessant trobarem l’Oracle i Santuari d’Apol·lo, a Delfos.

Després visitarem el monestir d’Osios Loukas, un dels més bells monestirs bizantins de Grècia, situat al municipi de Distomo. Està inscrit en el Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. És conegut pels seus mosaics sobre fons daurat del segle XI, per les seves pintures, pel refinament de la seva decoració: pisos de marbre, jaspi i pòrfir.
Arribada a l’hotel sopar i allotjament.

Dia 6
DELFOS – METEORA.

 

Esmorzar. Seguidament emprendrem la visita arqueològica a Delfos (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO), que fou un dels llocs sagrats més importants de Grècia amb un temple dedicat a Apol·lo. Visitarem el Santuari d’Apol·lo, el seu teatre, l’estadi i els tresors de les Polis de l’antiga Grècia. Coneixerem el museu de Delfos, destacant escultures com l’esfinx de Naxos, l’auriga de Delfos o l’estàtua de Antinoos. Dedicarem un temps també a la zona d’Atenea Pronea, el gimnàs i el Tholos (edifici circular). Una vegada finalitzat aquest recorregut arqueològic el nostre camí ens portarà cap a Tesalia, al nord. Realitzarem una parada per dinar.

Arribarem al poble de Kalambaka, sota els monestirs de Meteora i ens instal·larem a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 7
METEORA - ATENES.

 

Sortida a primera hora després d’esmorzar per començar la nostra visita als monestirs de Meteora (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO). Un lloc on com agulles de roca sorgeixen de la terra elevats monticles inaccessibles on s’han construït impossibles edificacions. Intentarem visitar dos monestirs. Coneixerem el més important d’ells, anomenat Monestir de Gran Meteora. El nostre segon monestir a visitar serà possiblement el d’Agios Stéfanos, un altre dels més bells i increïbles. Si aquest últim estigués en període de descans aniríem a un altre. Van arribar a ser fins a vint aquests monestirs bizantins i actualment solament estan habilitats cinc. Es van començar a construir en el s. XIV i continuaren fins al s. XVI. Gaudirem dels importants tresors i relíquies ubicades en el seu interior.

No oblidin que les dones hauran de portar faldilla llarga i anar amb les espatlles cobertes.

En finalitzar les visites començarem el camí de retorn, de quatre a cinc hores d’autocar, fins a tornar a Atenes. Realitzarem una breu parada en el Pas de les Termòpiles, famós per Leònides i els seus 300 espartans. Es realitzarà una parada per dinar en el camí.

Arribada a Atenes. Trasllat a l’hotel per sopar i allotjar-nos.

Dia 8
ATENES – CREUER 1 DIA.

 

Esmorzar. Trasllat al port del Pireu per realitzar el creuer d’un dia. Visitarem les illes d’Egina, Hydra i Poros. Egina té assentaments humans des de el 2.500 aC i fou dominada per doris, romans, bizantins, catalans, venecians i turcs. Arribada al port i temps lliure per passejar per la ciutat. Visitarem el temple d’Afea, un dels tres temples del triangle sagrat, juntament amb el Partenó i el temple de Posidó del cap Súnion. Dinar a bord. Sortirem cap a Hydra, petita illa de 52 km2, on no hi circulen de cotxes, i a la que les seves cases blanques davant del mar li donen un encant especial. Continuarem fins a Poros, petita illa situada davant del Peloponès, amb cases ubicades a la muntanya. Arribada a Atenes, sopar i allotjament.

Dia 9
ATENES – BARCELONA.

 

Esmorzar a l‘hotel i a l’hora convinguda trasllat a l’aeroport on realitzarem els tràmits del nostre vol de tornada.

Fi del viatge.

VOL PREVIST - Vueling – 16:10 Atenes – 17:10 Barcelona 

Consulta preus i dates per a properes edicions d’aquest viatge

  • INCLOU

* Vols internacionals amb Vueling.

* 8 nits d’allotjament en hotels:
Atenes: Hotel Athenian Callirhoe 4* o similar.
Nauplia: Hotel Amalia 4* o similar.
Olimpia: Hotel Amalia 4* o similar.
Delfos: Hotel Amalia 4* o similar.
Kalambaka: Hotel Amalia 4* o similar.

* Règim d’allotjament I esmorzar als hotels.

* Pensió completa durant tot el viatge.

* Autocar privat amb conductor.

* Acompanyament, assessorament pedagògic i xerrades durant tot el viatge a càrrec del professor Àngel Morillas.

* Guia acompanyant de Baraka.

* Guies locals a les ciutats on són obligatoris.

* Propines a guies locals i conductors.

* Entrades als monuments.

* Creuer d’1 dia amb dinar.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Tot l’especificat en el programa.

  • NO INCLOU

* Extres en els hotels tal com minibar, telèfon, etc.

* Begudes en els àpats.

* Tot allò no especificat en el programa.


 

Alimenta l’esperit!

-EL HOMBRE DE ESPARTA -  Antonio Penadés, Ed: Edhasa

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació