Truca: 93 343 52 00
 

BALCANS. Patrimoni UNESCO

 • Destinació: Bòsnia-Herzegovina, Croàcia, Europa, Iugoslàvia, Montenegro, Sèrbia
 • Durada: 12 dies
 • Preu: 2700€

Consulteu properes sortides

12 dies | Dif. Horaria 0 | No cal visat

ITINERARI: BELGRAD – POZAREVAC – VIMINACIUM – GOLUBAC – LEPENSKI VIR – KLADOVO – RAIAC – GAMZIGRAD – NIS – NOVI PAZAR – MONASTIRS UNESCO – CETINJE – BUDVA – KOTOR – MOSTAR – SARAJEVO – VISEGRAD – ZLATIBOR – MILESEVA – UVAC – ZALTIBOR – TOPOLA

PATRIMONI UNESCO: Monastir Sopocani – Patriarcat de Pec – Monastir Visoki Dechani – Kotor

Reserva ara Pregunta

 

DIA 1.  BARCELONA – BELGRAD

Presentació a l’aeroport de Barcelona, mostrador de la companyia LUFTHANSA per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Belgrad. Ens assistirà el nostre guia acompanyant Baraka.

Arribada, assistència i trasllat a l’hotel. Visitarem “Rakia Bar”. Sopar i allotjament a l’hotel. 

Dia 2: BELGRAD 

Esmorzar a l’hotel. Avui farem la visita de la ciutat de Belgrad. Visitarem el seu Nucli antic i els museus de la ciutat. Visitarem l’Exposició de la història de la Fortalesa de Belgrad i la seva Font Romana. Visitarem el Museu Militar i l’exposició a l’aire lliure dels tancs i canons de les dues guerres mundials. Caminarem pel carrer de vianants del Príncep Mihailo, on podrem apreciar l’encant dels vells cafès i restaurants, amb el contrast de les botigues modernes. Farem la visita a la Catedral Ortodoxa Sèrbia, construïda en 1837 en estil del classicisme tardà amb elements barrocs. L’església està dedicada a l’arcàngel Miquel.  

Dinar en restaurant. Acabat el mateix visitarem el Museu Etnogràfic. A continuació veurem l’Església Ortodoxa més gran de la península dels Balcans, el Temple de Sant Sava, que va ser construït en el lloc on el turc Sinan-Pasha va cremar les restes de Sant Sava. Sopar i allotjament.

Dia 3: Požarevac - Viminacium - Golubac - Lepenski VIR 

Després de l’esmorzar sortirem cap a Pozarevac, a un 80 km de distància. Visita de la ciutat, on farem un passeig pel famós carrer Stara Korzo al costat del Danubi. Continuarem cap a la ciutat de Viminacium, gran ciutat romana i establiment militar de Moesia des del II segle dC. L’imperi els va concedir l’estatus de colònies, el que els va permetre encunyar la seva pròpia moneda i concedir la ciutadania romana als seus habitants. Nombroses tombes, i frescos impressionants ens mostren l’enorme riquesa del lloc. Viminacium és l’actual Kostolac. Dinar en restaurant. 

Després de dinar sortirem cap a Golubac. Golubac és una de les fortaleses medievals més ben conservades. És una fortificació militar d’arquitectura peculiar, amb vistes al Danubi. Seguirem fins Lepenski Vir, famós jaciment arquitectònic i un dels centres més importants de les cultures prehistòriques del voltant de 6700-5500 aC. Nombroses escultures i la seva arquitectura són testimoni d’una rica vida social i religiosa. Continuarem cap al Kladovo, en el camí visitarem “Diana” una de les majors fortificacions romanes de la II segle dC. Va ser residència de l’emperador Trajà, durant la seva activitat en la construcció de la Porta de Ferro en el barranc. Arribada a Kladovo. Sopar i allotjament.

Dia 4: Kladovo - RAIAC - Gamzigrad - NIS 

Esmorzar a l’hotel, visita panoràmica a la ciutat des del vaixell turístic, que és la millor manera de veure la fortalesa turca de Fetislam del segle XVI. També podrem veure la ciutat Torn Severin que es troba a l’altre costat del riu, el pont Traian i la reconstruïda fortalesa de Kale-Ada en Shimian, una illa a Romania. Visita al Museu Arqueològic de la Porta de Ferro, que conté tresors culturals i històrics de totes les civilitzacions que van marcar aquesta regió. A continuació ens dirigirem a visitar els cellers de vi de Rajac. Tota la població té un especial toc rural. Els cellers estan construïts de manera que es veuen com una ciutat de l’Edat Mitjana. Acabada la vista ens dirigirem a Zajecar, on realitzarem la visita de la ciutat i el seu museu el qual compta amb els departaments d’arqueologia, història de l’art i etnologia, amb  una exposició permanent de més de 17.000 articles. Continuarem viatge cap a Gamzigrad a uns 25 km, on podrem veure una de les restes romanes tardanes més importants d’Europa: “Felix Romulaiana” ciutat fundada a finals del segle III. L’emperador Galerius Valerius Maximianus li va donar el nom de la seva mare. Per commemorar el lloc del seu naixement. El Palau compta amb bells frescos i terres de mosaic, és un dels exemples més ben conservats de l’arquitectura romana. Sortida cap a Nis, arribada, sopar i allotjament.

Dia 5: NIS - Novi Pazar 

Després de l’esmorzar. Visitarem el que va ser lloc de naixement de Constantí el Gran, el primer emperador cristià romà i fundador de Constantinoble. El fet d’erigir un palau espectacular en Mitjana amb banys termals, un sistema d’abastament d’aigua i un aqüeducte. Estava decorat amb marbres de colors i frescos. A continuació veurem el Monestir de Studenica, que es va construir a finals del segle XII, per Stevan Nemanja, fundador de l’estat serbi medieval. Els dos principals  monuments L’Església de la verge i l’Església del Rei, ambdós construïts en marbre blanc, contenen valuoses col·leccions de la pintura bizantina dels segles XIII i XIV. Sopar i allotjament. Seguirem fins a la ciutat de Novi Pazar, fundada per un noble turc anomenat Ishakovic Ishak, a mitjan segle XV. Es va convertir en una ciutat important a la cruïlla de caravanes en el seu camí d’Istanbul a Bòsnia i Dubrovnik. Allotjament i sopar.

Dia 6: MONESTIRS UNESCO 

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem els monestirs medievals UNESCO. Monestir Sopoćani: era propietat del Rei Uroš al segle tretze. La bellesa dels frescos existents en el temple fa de Sopoćani un dels monuments més preuats de l’art europeu dels segles XIII i XIV. Des de l’any 1979 la UNESCO va posar el Sopoćani en la seva llista del patrimoni cultural mundial. Entrada a Kosovo des de Montenegro i visita a monestirs a Pec i Decane. El Patriarcat de Pech o de Peć. El complex d’esglésies de la seu espiritual i mausoleu dels arquebisbes serbis i patriarques. El 13 de juliol de 2006 va ser ubicada a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO com una extensió del monestir de Visoki Dečani que va ser col·locada en conjunt en la Llista dels Llocs del Patrimoni Mundial en perill. Visoki Dečani o Dečani. El monestir va ser establert en un bosquet de castanyers pel rei serbi Stefan Uroš III Dečanski en 1327. La seva carta fundacional original està datada 1330. L’any següent el rei va morir i va ser enterrat al monestir, que d’ara endavant es va convertir en un santuari popular. De fet, l’epítet Dechanski es refereix a la fundació del rei del monestir. La construcció va ser continuada pel seu fill l’emperador Stefan Dušan fins a 1335, però els frescos no es van acabar fins a l’any 1350. Sopar i allotjament a Kolasin (Montenegro).

Dia 7: Cetinje - Budva - KOTOR 

Esmorzar a l’hotel. Cetinje la vella ciutat real i antiga capital de Montenegro amb una història fascinant. El monestir de Cetinje és el lloc on la mà de Sant Joan el Baptista, amb la qual va batejar a Jesús, i una part de la santa creu estan guardades com a relíquies. La tercera gran relíquia del món cristià localitzat en Cetinje és la icona miraculosa de la Verge Filermosa. Visita al palau reial i altres monuments històrics. Cetinje és una ciutat petita però vibrant, on les acadèmies montenegrines d’art se situen localitzada al costat de nombrosos petits cafès. Aquesta gira inclou la visita a la muntanya Lovćem, lloc on està enterrat el famós geni montenegrí Pere II Petrović Njegoš, el legislador, filòsof i poeta. Per veure el seu mausoleu cal pujar 461 graons. L’esforç val la pena per apreciar la vista fascinant.  

Budva, té més de 2500 anys. Aquesta ciutat va ser molt pròspera en el temps de la república veneciana. A la segona meitat del segle XX es va transformar en una localitat turística important de l’ex-Iugoslàvia i avui és el punt turístic més visitat de Montenegro. Visita turística a la ciutat vella de Budva per testificar la seva herència cultural. Un lloc important en la vella ciutat és la Ciutadella de Budva - la fortalesa de Budva i els seus estrets carrers. 

Kotor és un dels pobles més bonics de la costa adriàtica. Està sota la protecció de la UNESCO com a part de l’Herència Cultural Mundial. El poble té la seva aparença original des del segle XIV. Les vistes més importants són: La Catedral Sant Triphun, L’Església de Sant Nikola, la fortalesa de Kotor, molts palaus medievals i places històriques. Visita en bot a la Basílica de la Mare de Déu de les Roques, situada a la pintoresca illa de la magnífica badia de Kotor. Allotjament a l’hotel, sopar i pernoctació a Kotor.

Dia 8: MOSTAR – SARAJEVO

Esmorzar. Sortida cap a Mostar. La ciutat de Mostar està situada en una bonica vall que descansa entre les muntanyes d’Hercegovina. Gràcies al riu Neretva Mostar va poder desenvolupar-se com a ciutat en el paisatge desèrtic d’Herzegovina. L’extensió del Neretva va convertir aviat a Mostar en centre econòmic de la regió. El que fa coneguda a aquesta ciutat és el seu famós pont. El Vell Pont va ser construït per l’Imperi Otomà en 1565. Va ser el gran arquitecte Mimar Hajrudin qui va tenir èxit en la missió impossible de travessar el riu Neretva amb un sol arc de pedres. 

Sarajevo és una antiga vila màgica d’atmosfera oriental, amb autèntics mercats d’artesanies al barri turc amb la seva preservada arquitectura oriental. Visita a les belles mesquites Otomanas, als barris antics i “Carsija” Turca, els autèntics, amb les seves pastisseries orientals, cafès i menjar tradicional bosniana. Sarajevo és també la ciutat en la qual fa més de 400 anys, mesquites, esglésies ortodoxes, romanes-catòliques i sinagogues s’aixecaven juntes. Sopar en un restaurant local amb atmosfera tradicional de Bòsnia. Allotjament a l’hotel.

Dia 9: SARAJEVO - Visegrad - Zlatibor 

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a Sèrbia. Passeig per Višegrad i el famós Pont vell de Višegrad sobre el riu Drina que voreja Sèrbia. Passeig al tren a vapor “Shargan Vuit”, la via ferroviària més estreta a Europa. Durada aproximada 2,5 hores, travessant el magnífic Parc Natural Tara, espès bosc de 16 km passant per corbes i túnels que ens porten al pic de la muntanya Mokra Gora.

Passeig per la tradicional Ciutat de Fusta “Drvengrad”, fundada pel famós director Emir Kusturica al turó Mećavnik. Arribada a la muntanya Zlatibor a la tarda. Aquesta muntanya, punt escènic de la Sèrbia central, és el primer spa a l’aire lliure. També és una de les més populars estacions turístiques tant a l’hivern, com a l’estiu. Zlatibor és un Parc Nacional conegut per la seva bellesa i naturalesa intacta. És la muntanya dels pins d’or, per la qual cosa ha rebut el seu nom (Zlato-or, Bor-pi). Una curta travessia pel bell camp on la vegetació canvia el seu aspecte ens fa una impressió de selva. Hi ha una flora i fauna única. L’Omorica, el més rar dels pins endèmics, es troba per aquestes contrades. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 10: Zlatibor - Mileševa - UVAC 

Esmorzar. Sortida per visitar Sirogojno “Vell Poble” situat a 26 km de Zlatibor, un poble únic i fascinant, famós pel seu museu a l’aire lliure per la seva arquitectura tradicional, artesanies i roba feta a mà mundialment famosa. Visita al monestir Mileševa. Mileševa va ser fundada pel rei de Sèrbia, Vladislav entre 1234 i 1236. L’església té frescos dels millors artistes de l’època. És conegut mundialment pel seu famós fresc de l’”Àngel Blanc” a la paret que representa un àngel a la tomba del Crist. És un dels frescos més famosos de la cultura sèrbia, però és un dels grans èxits de la pintura europea. Es considera una de les més belles obres d’art serbi i europeu de l’Alta Edat Mitjana. Una foto d’Àngel Blanc de Mileševa va ser enviat el 1963 com un símbol de la pau i la civilització, com un missatge en el senyal del satèl·lit primera emissió d’Europa a Amèrica, just després de la crisi dels míssils. Més tard, el mateix senyal va ser transmesa a l’espai per complir amb eventuals formes de vida extraterrestre. Un cop més la figura Àngel Blanc. Visita al parc natural Especial Uvac - Uvac Canó. Les principals característiques morfològiques de la reserva és el canó del riu de la vall Uvac incloent les valls dels seus afluents. El valor especial de les peces del canó  de la vall del riu es corba meandres. L’altura relativa dels meandres cap està a 100 metres en els llocs. Sopar i allotjament.

Dia 11: ZALTIBOR - Topola - BELGRAD 

Esmorzar a l’hotel. Després visita a Topola i Oplenac i a Torre d’Avala. Topola és una ciutat situada al cor de Šumadija, a la zona de vinyes, mundialment coneguda per la producció de famosos vins. Aquesta ciutat va ser el centre de molts esdeveniments històrics ocorreguts durant els segles XVIII, XIX i XX. Visita a la ciutat de Djordje Petrović Karađorđe (el líder dels serbis durant la Primera Revolta) i al complex construït en la seva memòria. Un monument famós de Karađorđe és al centre de l’altiplà, envoltat per les ruïnes de la seva fortalesa amb torres de tres pisos cadascuna, construïdes entre 1811 i 1813. Dues residències, que ara són museus, i l’Església del Naixement de la Mare de Déu amb un iconòstasi i frescos a les parets.

Al turó d’Oplenac, per sobre de Topola, hi ha un complex turístic format per l’Església de Sant Jordi, el Mausoleu de la dinastia Karađorđević i la Casa Gran de la família reial Karađorđević. Hi  ha mosaics famosos a l’Església i en la cripta hi ha els millors èxits de la pintura al fresc a Sèrbia. Les relíquies de la dinastia Karađorđević estan col·locades a la cripta. El mausoleu, construït pel rei Petar el Primer, està cobert de marbre blanc de la propera muntanya Venčac i marbre de Carrara d’Itàlia. La casa de Petar Karađorđević, construïda en 1912 enfront de l’església, va ser la residència d’estiu del rei. Arribada a Belgrad a la tarda. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 12: BELGRAD – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. A l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona. Arribada i finalització dels nostres serveis. 

Fi del viatge 

 

 

OBSERVACIONS IMPORTANTS:

 1. Es recomana reservar amb suficient antelació.
 2. Al moment de la reserva es reconfirmará si aplica algun suplement o descompte aeri.
 3. Al moment de la reserva es realitzarà una paga i senyal del 40% de l’import del viatge.
 4. Per a cancel·lacions involuntàries veure condicions de l’assegurança d’anul·lació.
 5. El mínim de places per garantir la sortida del grup és de 10 viatgers confirmats.
 6. S’informarà a tots els viatgers reservats la quantitat de places confirmades 30 dies abans de la data d’inici del viatge.
 7. En cas de ser 10 viatgers confirmats viatjarà Guia Baraka amb el grup des de Barcelona.
 8. En cas de ser menys de 10 viatgers confirmats disposarem d’assistència al viatger en l’aeroport de Barcelona el dia de sortida, a més de guia local de parla hispana destí.
 9. Condicions generals en www.baraka.cat/condiciones

CONTACTA’NS PER E-MAIL, TELÈFON O EN PERSONA per formalitzar la teva inscripció al viatge: 

E-mail: reserves@baraka.cat | Telèfons: 93 343 52 00 – 93 784 56 00

Oficina Barcelona: Carrer d’Entença 218 | Oficina Terrassa: Carrer del Camí Fondo, 14

 

Descarregar PDF

 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Belgrad – Barcelona amb Lufthansa en classe Turista.
 • Trasllats Aeroport – Hotel.
 • Allotjament en hotels 4*, habitació doble.
 • Pensió completa.
 • Early check-in com a cortesia, a l’arribada al país. 
 • Transport en autocar climatitzat durant la ruta.
 • Guia acompanyant Baraka per a grups de 10 o més viatgers.
 • Guia local de parla hispana durant la ruta, a més de la guia Baraka.
  En cas de grups de 10 o menys viatgers, hi haurà assistència a l’aeroport de sortida i guia local per a tot el viatge.
 • Servei de maleters.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Totes les visites, activitats i/o espectacles especificats en el programa. 
 • Assegurança d’assistència en viatge i despeses d’anul·lació.
 • Taxes d’aeroport.
 • Documentació de viatge.
 • Consulteu suplement en classe business

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats en horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • SUPLEMENTS

 • Suplement individual: 350 €

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació