Truca: 93 343 52 00
 

Berlín amb MARIONA MILLÀ

 • Destinació: Alemanya, Europa
 • Durada: 4 dies
 • Sortida: 15/05/2020
 • Arribada: 18/05/2020
 • Preu: 1585€

Grup mínim necessari: 20 persones.

Els artistes alemanys han estat influents al llarg de la història, però, amb la irrupció del s.XX, el seu paper en el naixement dels nous corrents d’avantguarda va ser fonamental, tant per a la seva generació com les posteriors. Des de Berlín viurem el recorregut pictòric, museu a museu, de l’evolució de l’art expressionista alemany, des dels vestigis de l’impressionisme fins a les obres del grup Brücke, el més representatiu de l’explosió de pinzellades, color i força sobre el llenç que caracteritza el llegat dels seus artistes fundadors Heckel, Kirchner, Schmidt-Rottluff i Bleyl, i dels posteriors Mueller, Nolde, Pechstein, Amiet i Nölken. La visita del museu Käthe Kollwitz ens permetrà ubicar i apreciar l’art I trajectòria d’aquesta artista alemanya.
Aprofitarem la visita per rendir un especial tribut amb dues sessions de pintura en directe, fetes per la nostra pintora especialista acompanyant, Mariona Millà, en el 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, reconvertit en la seva cara oriental, en tota una galeria d’art a l’aire lliure.

ENS ACOMPANYA… Mariona Millà
Pintora, escultora i il·lustradora; cultiva la joia d’autor, l’escenografia i el vestuari teatral. Realitza una obra expressionista-mediterrània-matèrica que la compromet més amb les seves arrels. Professora en escoles, instituts, centres d’art, la Universitat de Barcelona, biblioteques de Catalunya i Barcelona, i divulgadora a Catalunya Ràdio i TV3, encomana la passió per l’art.

Reserva ara Pregunta

TRANSPORTS

VOLS

DATA

ORIGEN

DESTINACIÓ

VOL

SORTIDA

ARRIBADA

15/05/2020

Barcelona

Berlín

VY1882

11:40

14:25

18/05/2020

Berlín

Barcelona

VY1885

22:00

00:50 (+1)

 

TRANSPORT TERRESTRE

Els desplaçaments interns els farem en confortable autocar, incloent-hi els trasllats aeroport-hotel, i a causa de la mobilitat dins la ciutat, alguns també poden ser fets amb transport públic. Els bitllets (títols de transport) en tot cas ja estan inclosos també en el preu.


 

PINTURA EN DIRECTE AMB MARIONA MILLÀ

En aquest viatge gaudirem del plaer de veure la nostra pintora acompanyant realitzant dues sessions de pintura en directe. L’espai i moment on es realitzaran els deixem com una sorpresa en el recorregut, ja que poden variar en funció de la climatologia que ens trobem.

BERLÍN

Berlín és la capital i la ciutat més gran d’Alemanya, amb gairebé 3 milions i mig d’habitants. Documentada des del s.XIII, la seva història ha estat intensa com a gran ciutat del regne de Prússia, l’Imperi Alemany, la República de Weimar I el Tercer Reich. Posteriorment, després de la Segona Guerra Mundial, va quedar dividida entre el Berlín Est (ostentant la capitalitat d’Alemanya de l’Est) i el Berlín Oest (quedant Bonn com a capital d’Alemanya de manera provisional), per un mur que va ser derruït el 1989, reunificant-se el país el 1990. És, i sempre ha estat, un important centre de cultura, política, media i ciència, essent les indústries creatives d’una importància fonamental a la seva economia.

Algunes de les seves atraccions turístiques que podem veure a la visita panoràmica que realitzarem són el mercat Gendarmenmarkt, l’Alexanderplatz, el pont de Branderburg, la Columna de la Victòria o la Potsdamer Platz. També destacable és el Checkpoint Charlie, el lloc de control de pas entre les dues parts de la ciutat mentre va estar dividida pel Mur.

Mur de Berlín. Aixecat com a mur fronterer, va romandre en peu des del 1961 fi ns al 1989. Envoltava I separava la zona de la ciutat de la RFA de la RDA. Va ser el símbol més important i conegut durant la Guerra Freda, i tot i que de la part oriental se l’anomenava Mur de Protecció Antifeixista, de l’altra banda se’l coneixia com el Mur de la Vergonya.
No es coneix el nombre exacte de persones que van perdre la vida en voler-lo travessar, però sí que és coneguda la contundència dels trets cap als potencials fugitius cap al cantó occidental, així com l’existència de mines que detonaven al seu pas. Les imatges de la gent pujada al mur, mentre l’intentaven destruir a cops de pic I martell, van fer la volta al món. Durant el procés de destrucció, l’artista alemany Bodo Sperling va promoure la idea de salvar-ne trossos per fer-ne una galeria d’art urbà a l’aire lliure, i entre diverses galeries es va crear l’East Side Gallery. Més de 100 artistes van ser convidats a pintar-ne murals, en homenatge a la llibertat.

Alte NationalGalerie. L’antiga galeria nacional està situada a l’illa dels Museus, i hi veurem obres de la seva exposició permanent sobre expressionisme, tot i que també hi ha quadres molt rellevants del classicisme i el romanticisme.

Museu Berggruen. Ens aproparem al museu per veure l’exposició temporal “Picasso i el seu temps” que s’hi exhibeix, amb més de 120 obres de l’artista malagueny, juntament amb obres  d’art modern d’altres artistes com Matisse, Braque, Klee i Giacometti, part totes elles de la col·lecció del marxant i periodista d’art Heins Berggruen, i que va cedir el 1996 a la seva ciutat natal com a “gest de reconciliació”, un cop tornat de l’exili a Nord-amèrica. De Picasso hi trobarem alguna de les seves obres més antigues com “En un cafè” de 1902, el “Retrat de Georges Braque” de 1910, o un estudi previ per “Les senyoretes d’Avinyó” de 1907. Contrastarem amb les obres d’art africà que recorden tot el que el cubisme deu a l’art indígena.

Museu Käthe-Kollwitz. Hi veurem més de 200 obres de l’artista que posa el nom al museu, una de les dones més importants de l’època moderna (1867 – 1945). El seu art es va desenvolupar de manera autònoma i mostra la seva genialitat intemporal. L’ampli espectre de la seva obra artística abasta tant aspectes crucials de la vida que pateix per ella mateixa (pobresa, mort, fam I guerra), com els costats més positius. La mostra manifesta clarament una polaritat dins la seva obra, que rarament ha estat reconeguda abans. Es demostra que no es va veure abocada a la seva elecció de temàtica per una obsessió per les tragèdies de la vida. Tampoc els nombrosos i extraordinàriament impressionants autoretrats revelen cap opressió, al contrari, exploten amb força de vida, audàcia i confiança en si mateixa. I més enllà d’això, són d’una gran bellesa.

Berlinische Galerie. Ens interessarà veure l’exposició permanent Art a Berlín 1880 – 1980, que ens portarà de la mà a fer un recorregut, amb certs alts i baixos, per més de 250 pintures, obra gràfica, escultures, fotografies i obres d’arquitectura. Des del 1899, nombrosos artistes es van associar per representar els diferents estils d’avantguarda, i exposar junts. La Marxa triomfal del modernisme es va fer imparable, i seguirem avançant per l’expressionisme, els anys 20 a l’Europa de l’Est, l’art durant la dictadura del Nacional socialisme, la post guerra, els corrents de la Guerra Freda i les posicions rebels dels anys 60 i 70 que contextualitzen l’ambient previ a la caiguda del mur. Hi trobarem també les obres de l’expressionista Marianne Von Werefkin: a la foto, obra “Tardor (Escola)” de 1907.

 

Formulari d’inscripcions

 

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 730 (per persona en hab. Doble) ó 830 (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 29 DE FEBRER DE 2020 I LA RESTA ABANS DEL 25 DE MARÇ 2020.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: 

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

 • De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
 • De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%
 • Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
 • Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades a la web www.baraka.cat 

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

Descarregar PDF

 

 • INCLOU

 • Hotel 3* sup durant tot el viatge.
 • Esmorzars a l’hotel.
 • Mitja pensió.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge de la sra. Mariona Millà.
 • Sessions de pintura en directe a càrrec de la sra. Mariona Millà.
 • Documentació de viatge
 • Dossier artístic
 • Acompanyant de Baraka / Te de Tertúlia.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • Taxes d’aeroport.
 • City Tax.
 • Tot l’especificat al programa.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Àpats que coincideixin en horari de vol o d’aeroport.
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • ÀPATS

• L’allotjament té inclòs l’esmorzar.
• S’inclou mitja pensió (sopar del primer dia i normalment dinars).

 • ALLOTJAMENT PREVIST (o similar)

Berlín – Hotel Motel One Berlín AlexanderPlatz 3* - L’estil del Motel One Berlín-Alexanderplatz es caracteritza per la diversitat cultural, els contrastos i el caràcter urbà de la cosmopolita Berlín. Les originals obres de «art post urbà» del grup artístic Klub7 porten l’ambient i l’encant especial dels carrers del barri al disseny de l’hotel. Alexanderplatz és un símbol de la diversitat i els contrastos de la vida a la gran ciutat.

 


Recomanació pràctica de la pintora Mariona Millà per fer el viatge artístic:

Per observar les obres d’art als museus convé fer-ho o bé a ull nu o amb ulleres adequades per veure-hi a totes les distàncies. A l’aire lliure i per mirar els paisatges i indrets on s’inspiraren els artistes, convé també fer-ho o bé a ull nu o ulleres adequades per totes les distàncies. Les ulleres de sol només per al descans dels ulls. No per observar, doncs, ens canvien i tenyeixen els colors. És imprescindible el barret o gorra sobretot que tingui bona ala o visera! Això protegeix els ulls i pot substituir les ulleres de sol durant les estones d’observació.

LECTURA RECOMANADA

“Cartes a Theo” Vincent Van Gogh. Ed. Tres i Quatre

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació