Truca: 93 343 52 00
 

Bolívia: Patrimoni UNESCO i els últims dies del Che Guevara

  • Durada: 20 dies
  • Preu: 6311€

Sortida especial Baraka Club de Viatges: 19 octubre 2016
Sortida garantida amb un mínim de 10 viatgers i màxim 14 viatgers.
Acompanyats per l’Historiador i Professor d’Art
ÀNGEL MORILLAS
Coordinador del Patrimoni de la UNESCO

Reserva ara Pregunta


Dia 1
BARCELONA – SANTA CRUZ

Ens presentarem a l’aeroport de Barcelona, ​​com a mímim, 2 hores abans de la sortida el vol d’Air Europa, amb destinació Santa Cruz via Madrid. Nit a bord.

Dia 2
SANTA CRUZ

Arribada a Santa Cruz. Assistència del nostre personal i trasllat a l’hotel. Després del dinar sortirem a realitzar la visita de la ciutat. Visitarem la Plaza del 24 de Septiembre ornamentada amb palmeres i flors, que és el veritable cor de la ciutat. Al centre trobarem el monument a Ignacio Warnes, heroi bolivià. Destaca també el Banc del Estado, l’Alcaldia Municipal, i la Casa de Cultura on podrem veure una àmplia mostra de l’art bolivià. Visitarem un dels edificis més importants de la ciutat, la Basílica Menor de San Lorenzo amb el seu altar decorat en plata. Temps lliure i retorn a l’hotel per sopar. Hotel Els Tajibos 5 ***** o similar.

Dia 3
SANTA CRUZ – SAN JAVIER – CONCEPCIÓN

Esmorzar. Avui visitarem les missions Jesuíticas de la zona, San Javier, San Rafael, San José, Concepción, San Ignacio, San Miguel i Santa Ana.
L’originalitat arquitectònica d’aquestes construccions, l’ús de la fusta tallada, tant en l’estructura com en l’ornamentació, el color i l’ús de material de l’indret, treballats artísticament, han estat motiu perquè la UNESCO hagi declarat a aquests monuments Patrimoni Cultural de la Humanitat. Dinar en ruta. Passeig pels voltants de San Javier on es podran observar els turons coberts de boscos i palmeres d’oli. Continuarem cap a Concepción. Arribada, trasllat a Gran Hotel Concepción o similar. Sopar.

Dia 4
CONCEPCIÓN – SANTA CRUZ

Esmorzar. Avui farem la visita a la missió de Concepción fundada el 1709. Concepción és considerada com la més important de les missions. Visitarem el seu museu el més complet de la regió i que ens ajudarà a comprendre la relació entre la missió i els habitants de la regió. Del seu conjunt arquitectònic destaca la seva façana i el campanar de fusta. Dinar i tornada a Santa Cruz. Trasllat al hotel Els Tajibos 5 ***** o similar i sopar.

Dia 5
SANTA CRUZ – SAMAIPATA – VALLE GRANDE

Esmorzar. A l’hora convinguda sortirem cap a “el fuerte de Samaipata”, declarat per la UNESCO Patrimoni Mundial. Vorejant el riu Pirai pujarem per les regions muntanyenques de gres que ens portaran fins a una alçada de 2.000 metres, on s’assenta una de les relíquies més importants d’Amèrica Llatina. Aquest antic centre cerimonial destaca pels seus símbols geomètrics i zoomorfs treballats en pedra. Els tres animals representen el pacte entre les tres tribus, el Jaguar, el Nandu i l’enorme Serp de cascavell amb més de 30 metres de llarg Acabada la visita ens dirigirem al poble típic de Samaipata per realitzar la menjar. A la tarda ens dirigirem a la població de Valle Grande, situada a 100 km. Arribada al Hotel Plaza Pueblo 3 *** o similar i sopar .

Dia 6
VALLE GRANDE – LA FIGUERA – VALLE GRANDE

Després de l’ esmorzar iniciarem el nostre viatge cap a la població de La Higuera , durant el nostre recorregut visitarem les poblacions de Pucará i Riu Gran. A l’arribada a la Higuera pararem per dinar. La Higuera és un altre punt important en la ruta del Che Guevara, ja que a la seva escola va ser executat per militars bolivians en 1967. En aquesta escola en l’actualitat hi ha un museu en la seva memòria.

Acabada la visita, sortida cap a el Valle Grande on va ser enterrat. Visitarem la bugaderia de l’Hospital, on es va traslladar el cadàver del Che. Visitarem també la pista d’aterratge on van ser enterrats les restes del Che i algun dels seus companys. Sopar i allotjament a l’ Hotel Plaza Pueblo 3 *** o similar

Dia 7
VALLE GRANDE – SANTA CRUZ – LA PAZ

Esmorzar. Al matí visitarem també el Museo Municipal dedicat al Comandant Guevara i els seus guerrillers. Dinar. Sortirem cap a l’aeroport de Santa Cruz, per poder agafar a la tarda vol cap a La Paz. Arribada i trasllat a l’hotel Casa Gran 5 ***** o similar. Sopar.

Dia 8
LA PAZ

Esmorzar. Avui visitarem la ciutat on descobrirem la barreja entre la cultura indígena i l’estil colonial. Visitarem la Catedral de Nuestra Señora de la Paz situada a la Plaza Murillo, L’església de San Francisco i l’església barroca de Santo Domingo. Dinar. Finalment gaudirem d’una espectacular vista de la ciutat des de l’aire amb el telefèric més alt del món. Tarda lliure. Sopar i allotjament a l’hotel Casa Grande 5 ***** o similar

Dia 9
LA PAZ – TIWANAKU – COPACABANA

Esmorzar. Avui sortirem a visitar les ruïnes de Tiwanaku, patrimoni mundial de la UNESCO. Coneixerem la seva antiquíssima cultura, visitarem l’edifici Kantataita i la piràmide Akapana. Al nord de la piràmide veurem el temple vermell de Kalassaya i el monòlit Ponce. Ens acostarem fins Putuni, l’antic palau dels sarcòfags i la Puerta Puma que es caracteritzen per les seves enormes proporcions. Finalment arribarem a Huajata, amb unes espectaculars visites del llac Titicaca. Dinar. Continuació fins a Copacabana. Copacabana és un punt de peregrinació, on visitarem el santuari de la Virgen Morena, anomenada pels nadius “Mamita del Lago” i la Virgen de la Candelaria. També farem una visita al Calvario des d’on podrem apreciar, a més d’una bonica vista del Llac Titicaca, el sincretisme entre la religió catòlica i les antigues creences natives. Sopar i allotjament a l’Hotel Onkel Inn Torres Copabana 3 *** o similar.

Dia 10
LLAC TITICACA – CREUER AL LLAC – ISLA DEL SOL

Esmorzar. Avui farem un creuer pel Llac Titicaca on visitarem l’Isla del Sol, i veurem el Temple del Sol i el Palau de Picolcanya. Al sud de l’illa trobarem les ruïnes de Piko Kaina amb la seva famosa Escalinata de Yumani. Dinar. Després de dinar ens traslladarem a l’Isla de la Luna, també coneguda amb el nom de Coati, la segona illa sagrada dels Inques. Allà veurem el temple de Iñac Uyo, o palau de les Vírgenes del Sol, on vivien les dones verges escollides com concubines de l’Inca, mentre aprenien oficis. Visitarem l’Eco Pueblo Andino on hi ha representats els diferents estils de vida de l’altiplà i el més important llegat andí. Allotjament a Ecolodge la Estancia a Isla del Sol. Sopar a l’hotel.

Dia 11
ISLA DEL SOL – LA PAZ – UYUNI

Esmorzar. A l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport de la Paz per agafar vol cap a Uyuni. Arribada i trasllat al hotel Palacio de la Sal 4 **** o similar. Sopar.

Dia 12
(Uyuni) – SALAR -COLCHANI

Esmorzar. Avui sortirem cap al poble de Colchani, situat al límit del majestuós Salar d’Uyuni, on veurem la seva reduïda població indígena que es dedica exclusivament a l’extracció de sal, mitjançant mètodes tradicionals. Ens endinsarem al Salar, on l’acumulació de sal es remunta a més de 40.000 anys, quan un gegantí llac interior cobria completament la comarca. Es tracta d’un llac sec situat a gairebé 4000 metres d’altura, que ens proporcionarà una visió gairebé surrealista i inoblidable. Continuarem el nostre viatge cap a l’illa d’Incahuasi, o illa dels pescadors, situada enmig del desert de sal, poblada per nombrosos cactus gegants amb altures superiors als 10 metres. Dinar de carmanyola. A l’altre extrem d’aquest gran salar trobarem el volcà Tunupa, considerada una muntanya sagrada en la cultura andina. Trasllat al Palacio de la Sal 4 **** o similar per sopar .

Dia 13
UYUNI – OJO DE PERDIZ

Esmorzar. Sortida cap al sud d’Uyuni. Uyuni va ser el primer lloc de Bolívia on es va escoltar el xiulet d’un tren. Aquí es va tendir la primera línia ferroviària del país en 1890. Ens dirigirem al “Cementiri de Trens” que està situat a 3 km d’Uyuni, on podrem veure una vintena de locomotores a vapor i vagons sent un dels atractius més importants de la seva classe a nivell mundial. Continuarem cap a San Cristóbal on rebrem una explicació de la seva indústria minera i visitarem la seva església de pedra. Continuarem cap al Valle de las Rocas amb les seves impressionants formacions rocoses. Des d’allà ens dirigirem a les llacunes Cañapa, Hedionda, Chiarkota, Honda i Ramaditas en què podrem observar gran quantitat de flamencs i aus autòctones. Dinar. A la tarda farem una incursió pels seus fantàstics deserts. Trasllat al hotel Tayka del Desierto, amb encant, o similar. Sopar.

Dia 14
OJO DE PERDIZ – UYUNI

Esmorzar. Al matí d’hora sortida cap a la Reserva de Flora y Fauna Andina Eduardo Avaroa, on podrem visitar l’Árbol de Piedra. Continuarem per fer una visita a la Laguna Colorada per observar la seva gran població de flamencs. Prosseguirem cap als Geisers de Sol de Mañana per sorprendre’l en el seu moment més actiu. Després continuarem cap al desert i el salar de Chalviri, un escenari d’un gran valor paisatgístic que combina el blanc de la neu, l’ocre del desert, el blau de l’aigua i el blanc del bòrax de les llacunes, podrem prendre un bany a les Termas de Polques. Dinar de carmanyola. En acabat, tornarem a través del seu increïble paisatge fins Uyuni. Trasllat al hotel Palacio de la Sal 4 **** o similar. Sopar .

Dia 15
UYUNI – POTOSÍ

Esmorzar. Sortida cap a Potosí. El paisatge té una varietat sorprenent, passarem de 2600 metres a 4100 mitjançant el Pilcomayo. Visita de la ciutat de Potosí, on podrem veure la Casa de la Moneda, l’edifici més important de l’arquitectura civil colonial d’Amèrica del sud, que disposa d’un important arxiu històric amb documents inèdits. Dinar. També veurem la Torre de la Compañía, la Catedral neoclàssica i l’església de San Agustín. El centre històric de Potosí està declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Sopar i allotjament a l’Hotel Colóso 5 **** o similar.

Dia 16
POTOSI – SUCRE

Esmorzar. Al matí visitarem la Mina al Cerro Rico, sosteniment de l’economia espanyola durant la colònia i tomba de milers d’indígenes que van morir per extreure les seves riqueses de les seves entranyes. Aquesta excursió ens permetrà realitzar un passeig per les galeries de les mines sota terra i adonar-nos de les condicions de treball dels miners bolivians. Dinar. Després sortirem cap a l’Altiplà de Bolívia. En el seu descens veurem el canvi d’altura, clima i vegetació fins a les valls de Chuquisaca. Dinar en ruta. Continuarem el nostre camí fins arribar a la ciutat de Sucre. Trasllat a l’Hotel Parador Santa Maria del Real 5 **** o similar i sopar.

Dia 17
SUCRE

Esmorzar. Avui farem la visita de mig dia de la ciutat. Sucre, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, és una encantadora ciutat d’estil colonial on podrem visitar la Casa de la Libertad, on Simón Bolívar va signar l’Acta d’Independència de Bolívia a 1825. El Parque Bolívar, com a exemple de la tradició aristocràtica de Sucre, amb petites rèpliques de la Torre Eiffel i l’Arc del Triomf de París; l’església i el museu de la Recoleta, i el museu de Teixits Indígenes de ASUR. Dinar. Tarda lliure. Sopar a l’Hotel Parador Santa Maria del Real 5 **** o similar.

Dia 18
SUCRE – SANTA CRUZ

Esmorzar. A l’hora convinguda trasllat a l’aeroport per agafar el vol amb destinació Santa Cruz. Arribada i visita panoràmica de la ciutat. La Ciudad de Santa Cruz està dividida per anells concèntrics: dins el primer anell es troba l’anomenat “casco viejo”, on es troba la plaça principal “24 de Septiembre” i la catedral metropolitana de San Lorenzo construïda entre els anys 1845-1915, on s’ubica el Museo de la Catedral que té una exposició d’objectes religiosos de les Missions Jesuíticas com escultures, quadres i argenteria. Dinar. A la tarda continuarem la visita de la ciutat visitant el barri residencial de Equipetrol, el jardí zoològic amb gran varietat d’espècies de la regió. Sopar a l’hotel. Hotel Els Tajibos 5 ***** o similar.

Dia 19
SANTA CRUZ – BARCELONA

Després d’esmorzar, tindrem el matí lliure per fer les últimes compres a les nombroses zones comercials properes al nostres hotel. Dinar a l’hotel. A l’hora convinguda, assistència del nostre personal, per a realitzar el trasllat a l’aeroport per fer els tràmits de facturació i embarcament per al nostre retorn a Barcelona. Nit a bord

Dia 20
BARCELONA

Arribada a Barcelona, ​​i fi dels nostres serveis.

Consulta preus i sortides 2017

  • EL PREU INCLOU

Bitllets d’avió Barcelona-Santa Cruz-Barcelona en classe turista amb Air Europa.
Bitllets d’avió domèstics segons itinerari en classe turista.
Trasllats privats d’arribada i sortida
Guia local durant l’itinerari
Assessorament pedagògic, conferències i acompanyament a càrrec del professor Àngel Morillas.
Allotjament en habitació doble en hotels indicats o similars.
Visites i excursions detallades a l’itinerari.
Pensió completa.
Entrades incloses.
Assegurança de viatge i despeses de cancel·lació.
Maleters i propines.


  • EL PREU NO INCLOU

Begudes en els àpats
Dinar i sopars que coincideixin en horaris de vol, o que no s’indiquin al programa.
Despeses personals.
Extres en els hotels com telèfon, minibar etc.
Qualsevol altre servei no indicat en l’apartat el preu inclou.


 

Observacions importants:

Es recomana reservar amb suficient antelació per garantir la disponibilitat.
En el moment de la reserva es reconfirmarà si s’aplica algun suplement o descompte aeri.
En el moment de la reserva es realitzarà una paga i senyal del 25% de l’import del viatge.
Paga i senyal no reemborsable en cas de cancel·lació voluntària per part del viatger.
Per a cancel·lacions involuntàries veure condicions de l’assegurança d’Anul·lació.
El mínim de places per garantir la sortida del grup és de 10 viatgers confirmats.
S’informarà a tots els viatgers reservats la quantitat de places confirmades 21 dies abans de la data d’inici del viatge.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació