Truca: 93 343 52 00
 

BOLOGNA, RAVENNA I FERRARA amb Mercè Riera

 • Destinació: Europa, Itàlia
 • Durada: 5 dies
 • Sortida: 08/10/2021
 • Arribada: 12/10/2021

Itàlia no deixa mai de sorprendre al visitant i en aquesta ocasió ens endinsem a la regió Emilia Romagna per visitar les ciutats de Bologna, Ravenna i Ferrara.
Bolònia, la ciutat roja i docta és la capital de la regió i se’ns descobreix com un entramat de carrers porxats que s’obren a les places Maggiore i Nettuno.
Ràvena, esplendorosa capital de l’Imperi Romà d’Orient el 404 destaca pels seus mosaics a San Vitale, San Apollinare Nuovo o el mausoleu de Gal.la Placídia;
i Ferrara, perla del Renaixement gràcies al mecenatge de la família d’Este on destaca la seva catedral del segle XII d’estil llombard.

Inclou visites!

ENS ACOMPANYA… Mercè Riera
Mercè Riera, historiadora de l’art, professora i divulgadora cultural. També és autora de publicacions i llibres d’art.

Preu: el preu es publicarà en el moment de poder confirmar també els serveis i les visites.
Grup mínim necessari: 15 persones. Màxim 25.

Reserva ara Pregunta


Dia 1
BARCELONA – BOLOGNA

Presentació a l’aeroport de Barcelona, davant el mostrador de la companyia aèria, 2 hores abans de la sortida del nostre vol en direcció a Bologna.

A l’arribada ens esperarà el nostre transport per anar fins al centre històric de la ciutat, per on podrem passejar fent una primera presa de contacte amb la històrica ciutat que ens acollirà aquests dies de Setmana Santa.

Sopar en grup i allotjament al nostre hotel.

Dia 2
(BOLOGNA) RAVENNA

Després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem cap a Ravenna, ciutat coneguda pels seus monuments bizantins i paleocristians, que revel·len la seva capitalitat a les darreries de  l’Imperi Romà, i la seva importància durant la dominació ostrogoda i l’imperi bizantí. 

Visitarem els edificis més emblemàtics de la ciutat, emfasitzant el conjunt d’edificis paleocristians dels segles V i VI inscrits com a Patrimoni de la UNESCO per la fusió de la tradició arquitectònica grecoromana, la iconografia cristina i diferents estils orientals i occidentals.

Començarem pel conjunt de la catedral de Ràvenna que contempla l’edifici del segle XVIII que ha conservat un campanar cilíndric dels segles X i XI la capella de Sant Andreu, a l’interior del Palau Arquebisbal i el Baptisteri neonià o dels Ortodoxos, edifici del segle IV, amb una planta octogonal i embellit amb esplèndids mosaics que representen el Baptisme de Crist envoltat pels apòstols. 

Seguint el nostre recorregut continuarem les visites amb el Mausoleu de Gal·la Placídia, un petit edifici de maons amb planta centralitzada revestit per magnífics mosaics, que probablement fou pensat com a monument funerari de l’emperadriu Gal.la Placídia al segle V. Seguirem la visita de San Vitale, l’església on la tradició situa el martiri de del sant i que fou erigida durant la primera meitat de segle V. Es tracta d’un edifici octogonal  en els mosaics de la qual hi trobem representats els seguicis de l’emperador Justinià i Teodora. També gaudirem del gran espai basilical de Sant’Apolinare Nuovo, edificat per Teodoric a principis de segle VI, on hi destaca una decoració musivària organitzada en tres franges superposades. Finalment, descobrirem al Museu Nacional diversos testimonis de l’antiguitat romana tardana i d’època paleocristiana: ivoris, icones i mosaics així com la reconstitució del fresc de Pietro da Rimini (c. 1320) procedent de l’església de Santa Chiara. 

Ens aturarem per gaudir d’un bon dinar i continuar visitant més patrimoni amb dues obres promogudes per Teodoric. D’una banda el Baptisteri Arrià, de planta octogonal i construït de maons i amb uns espectaculars mosaics a la seva cúpula, convertit en oratori catòlic l’any 565 i de l’altra el Mausoleu de Teodoric, massissa construcció destinada a ser el seu sepulcre. 

Finalment, ens desplaçarem fins a Sant’Apolinare in Classe, construcció que sorgeix entre les pinedes mediterrànies del que fou l’antiga ciutat de Classe que  fou el port de Ravenna; la basílica va ser construïda al segle VI i el monumental campanar és del segle X.

Tornarem a Bologna per sopar (lliure) i allotjar-nos a l’hotel.

Dia 3
(BOLOGNA) VISITA A LA CIUTAT

 Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el dia a visitar la ciutat de Bologna, i dinarem en algun punt de la nostra ruta. Visitarem la Pinacoteca Nacional de Bologna, un dels museus italians més importants fora de Roma, especialment rellevant per la seva col·lecció de pintura dels Carracci i els seus seguidors. Bologna va ser bressol prop del 1600 d’una important renovació pictòrica en paral·lel a l’èxit de Caravaggio a Roma. Hi trobarem obres de Giotto, Rafael, El Greco, Tiziano, Tintoretto, Lavinia Fontana, Vasari… 

Visitarem també el conjunt d’edificis sagrats de la basílica santuari de San Stefano, que conformen el complex format de “Le Sette Chiese”, connectades entre elles a través de jardins, passatges i pòrtics. Actualment només quatre temples són visitables, constituint un dels conjunts medievals més important de la ciutat

Entre les esglésies més destacades hi ha la Basílica de Sant Domènec on es guarden les restes del fundador de l’orde, Santo Domingo de Guzmán; també Basílica de San Petronio dedicada al sant patró de la ciutat i iniciada en estil gòtic i l’església barroca de Santa Maria della Vita construcció iniciada el 1687 amb un disseny de Giovanni Battista Bergonzoni. 

Finalment, visitarem la Plaça Major, envoltada dels edificis més importants de la ciutat medieval: el Palazzo del Podestà, la Torre dell’Arengo, el Palazzo Re Enzo…. 

Nota: en funció del temps alguna de les visites podria traslladar-se al dilluns al matí 

Sopar (lliure) i allotjament.

Dia 4
(BOLOGNA) FERRARA

Esmorzar a l’hotel. Sortirem cap a Ferrara per descobrir els tresors que amaga aquesta ciutat medieval italiana, construïda pràcticament gràcies a la família d’Este, senyors de Ferrara. Dinarem en grup en algun punt de la nostra ruta. 

Visitarem el Duomo,  una construcció iniciada al segle XII en estil romànic que destaca per la façana de marbre blanc que complementarem amb la col.lecció del Museu de la Catedral, ubicat a l’antiga església de San Romano, on es custodien les antigues portes d’orgue, obra mestra absoluta de Cosmè Tura, personalitat més destacada de l’Escola de Ferrara del segle XV, així com d’altres peces religioses com tapissos, escultures, reliquiaris, pintures…

En un dels edificis més destacats de la ciutat, el Palazzo dei Diamanti, i en la seva planta noble, s’hi ubica la Pinacoteca Nacional, on també hi trobarem la magnífica sala d’honor i l’apartament del segle XVI de Virgínia de Medici, a més de la col.lecció de pintura amb pintures al fresc d’origen medieval, obres dels segle XV-XVII de Tura, da Fabriano, Mantegna, Carpaccio, Scarsellino, Bononi i Guercino.

Tornarem a Bologna per sopar (lliure) i allotjar-nos a l’hotel.

Dia 5
BOLOGNA – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí disposarem de temps lliure per passejar al nostre aire. En el cas que alguna de les visites previstes no s’hagués pogut fer abans, es completarien aquest matí. Si més no, tindrem temps per poder fer unes compres i dinar (lliure), abans de trobar-nos a l’hora acordada per marxar amb el nostre autocar cap a l’aeroport i agafar el nostre vol de tornada cap a Barcelona.

Fi del viatge

 

Descarregar PDF

A CAUSA DE LA INSEGURETAT DE PODER CONFIRMAR EL VIATGE EN EL MOMENT DE TREURE EL PROGRAMA, NO S’AGAFARÀ CAP DIPÒSIT PER LA RESERVA. LES PERSONES INTERESSADES HO PODEU COMUNICAR A BARAKA CLUB DE VIATGES, I QUEDAREU INSCRITES EN UNA LLISTA D’ESPERA, TENINT PRIORITAT DE RESERVA DE PLAÇA EN EL MOMENT DE CONFIRMAR LA SORTIDA.

CORREU PER A RESERVES: reserves@baraka.cat

 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Bologna – Barcelona en categoria Turista.
 • Hotel de 4* sup. a Bologna.
 • Esmorzars a l’hotel.
 • Mitja pensió segons especificació en el programa.
 • Assessorament cultural, explicacions i xerrades durant el viatge a càrrec de la historiadora Mercè Riera.
 • Dossier del viatge i dossier cultural per tenir de referència durant el viatge.
 • Xerrada prèvia a Baraka Club de Viatges a càrrec de la historiadora Mercè Riera.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia.
 • Guia local en les visites on sigui requerit.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • Taxes d’aeroport.
 • City Tax
 • Material de protecció COVID-19: pack de mascaretes, ampolleta de butxaca de gel hidroalcohòlic, dispensador de gel hidroalcohòlic a l’autocar.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats no especificats.
 • Tot allò no especificat en el programa.
 • Consulteu suplement per vols en classe business

 • TRANSPORTS

 • AVIÓ: Anirem en avió fins a la nostra destinació al país.
 • AUTOCAR: Els desplaçaments interns els farem en confortable autocar.

 • MESURES ESPECIALS COVID-19

Durant tot el viatge és obligat l’ús de mascaretes, excepte en els moments dels àpats. Es demana respectar la distància de seguretat de manera atenta per part de viatgers i viatgeres.

Transport en autocar:
> Disposen dels filtres d’aire més moderns, que renoven i sanegen l’aire interior.
> Disposen de dispensador de gel hidroalcohòlic a les portes.
> Contractem el 50% de places per poder disposar de seient lliure cada dos seients.

Allotjament
> Els hotels seleccionats apliquen els estrictes protocols d’higiene: higiene de les persones, barreres, desinfecció i tractament de les superfícies, recepció de mercaderies…
> Les restriccions sanitàries estan aplicades també a la zona dels esmorzars, així com al Bar i en el servei d’habitacions (amb distanciament social).

Restaurants
> els restaurants estan obligats a complir amb les normes d’higiene i aforament.

Visites (museus i espais tancats)
> és imprescindible l’ús de mascaretes durant les visites a museus i espais tancats. Recomanable que abans i després de la visita es faci ús del gel hidroalcohòlic (ja sigui de l’envàs de viatge com del dispensador de l’autocar) si no es pot accedir al rentat de mans.

NOTA IMPORTANT
Les normatives en referència al COVID-19 són canviants en funció de l’estat de la malaltia en els diferents països, fent que sigui impossible disposar d’un itinerari i visites previstes 100% fiables, amb antelació. Per aquest motiu, el que aquí presentem és el viatge proposat amb la informació confirmada per proveïdors a data d’avui. Totes les persones que s’inscriguin al viatge seran informades puntualment dels canvis que hi pugui haver i les alternatives, si possibles, que oferim. En cas que el viatge no es pugui dur a terme per canvis en la normativa o substancials per al desenvolupament del mateix, es farà el reemborsament / bo de serveis, tal com marqui la legislació vigent en el moment de la cancel·lació. Per a cancel·lacions voluntàries, vegeu les condicions al final del document.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació