Truca: 93 343 52 00
 

CAP D’ANY A CHAMPAGNE Entre vinyes i mansions

 • Destinació: Europa, França
 • Durada: 5 dies

Consulteu properes dates de sortida.

La Xampanya és una regió del nord-est de França, origen de la famosa beguda i enclavament històric per on han deixat les seves empremtes els gals, francs, borgonyesos, romans… En la seva història més recent, les Ardenes van ser objecte de durs combats durant la Segona Guerra Mundial, i a la catedral de Reims es va escenificar la reconciliació entre França i Alemanya. Pel que fa a la seva cultura vitivinícola, amb més de 28.000 hectàrees de vinyes, s’hi produeixen més de 260 milions d’ampolles de Champagne. Però el seu patrimoni cultural és extens i de gran bellesa: Épernay amb les seves nombroses caves i les ribes del riu Marne, Reims… La nostra escapada de Cap d’Any ens deixarà fer un tastet d’aquesta famosa però no gaire coneguda regió rural francesa.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA - CHAMPAGNE

Presentació a l’aeroport de Barcelona, taulell de la companyia Vueling per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targetes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Paris:

BARCELONA – PARIS – SORTIDA: 09:25 h. – ARRIBADA: 11:15 h.

A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, i començarem la visita a la regió de la Champagne, encaminant-nos primerament cap a Reims, on trobarem el nostre allotjament. Farem una parada en el camí, per dinar lliurement. 

A la tarda ens trobarem per fer la visita a la renombrada Catedral de Reims, una de les grans obres de l’art gòtic a França pel que fa a arquitectura i escultura, inclosa en el Patrimoni UNESCO. Mentre el país va ser governat per monarques, aquest imponent edifici era el lloc de consagració dels reis, amb el testimoniatge dels presents a la cerimònia i les més de 2300 estàtues que hi habiten, tant a l’exterior com a l’interior, la qual cosa la fa la catedral amb més estàtues de tota Europa. 

Sopar en grup i allotjament a l’hotel de Reims.

Dia 2
(REIMS) HAUTVILLIERS, EPERNAY I LES CAVES DE CHAMPAGNE

Esmorzarem a l’hotel per sortir de camí cap a Hautvilliers, població famosa perquè en la seva abadia fou on el monjo benedictí Dom Perignon va introduïr el mètode champennoise l’any 1670. Farem una petita passejada per aquest rústic poblet i seguirem fins a conèixer un dels especialistes en Champagne i vins de la regió. A les seves caves ens ensenyaran alguns dels secrets que envolten aquest màgic elixir que és el champagne i farem un tastet, que anirà seguit per un dinar-degustació amb maridatge.  

A la tarda seguirem per carretera vers Épernay, una ciutat dinàmica, amb una economia que està dominada per la gastronomia i el xampany en particular. El que destaca d’aquesta ciutat és l’avinguda de la Champagne reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat degut al gran nombre de mansions dedicades a la producció de champagne i que arriben a tenir laberints subterranis de fins a 100 km dedicats exclusivament al seu emmagatzematge i maduració. En el decurs de la nostra passejada per aquesta famosa ciutat, ens endinsarem per visitar una de les famoses caves de champagne que allotja.

Tornarem a Reims, on tindrem temps per sopar (lliure) i allotjar-nos al nostre hotel.

Dia 3
(REIMS) CHÂLONS-EN-CHAMPAGNE – CAVES TAITTINGER

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem aquest matí a visitar el poble de Châlons-en-Champagne, que, amb més de 2000 anys d’història, neix a la cruïlla d’una antiga carretera romana, el camí d’Agrippa i el riu Marne. Tot plegat la van convertir en un centre d’importants intercanvis comercials. Amb l’arribada de les guerres i la pesta que assoten el territori, es disminueix la seva activitat econòmica, però la població resta estancada i autosuficient dins les seves muralles. Alguns dels seus atractius es troben en l’arquitectura de les cases, palaus, esglésies, sinagogues… i cellers medievals, i els passejos al voltant del riu, molt actiu a l’estiu amb la presència de gent de totes les edats que gaudeixen del bany, com si d’una platja es tractés.  Dinarem en grup.

A la tarda tornarem cap a Reims, on  visitarem les caves Taittinger, situades a l’abadia de St. Nicase, una visita preciosa que ens endinsarà en les grans mansions de les famílies productores de Xampany, i que és una de les bodegues més antigues d’aquesta denominació.  Les caves, subterrànies, es van construir el segle IV per part de monjos bendictins, i finalment l’any 2015, van ser incloses juntament amb el paisatge, altres bodegues, cases i pobles de la regió, en la llista del Patrimoni UNESCO. 

Sopar lliure. Allotjament a l’hotel.

Dia 4
(REIMS) VISITES BASÍLICA DE ST. RÉMY I PALAU DE TAU

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, seguirem la nostra visita amb un altre dels indrets protegits per la UNESCO, la basílica de Saint Rémy, d’estil gòtic-romànic i construïda al s. XI per rebre les relíquies del que va ser bisbe de Reims durant 70 anys, i apòstol dels francs, considerat com a precursor del cristianisme a Francia (quan va batejar Clovis I, rei l’any 498). Aquesta basílica és una col·lecció d’història i art que és obligatori visitar. Les espectaculars arcades romàniques i gòtiques, i la col·lecció d’estàtues del s. XVI que envolten la tomba i el retaule són alguns dels motius pels quals la UNESCO el va declarar com a patrimoni de la Humanitat.  

Visitarem a continuació el Palau de Tau, proclamat patrimoni UNESCO l’any 1991. El lloc del palau estava ocupat per una gran vil·la gal·loromana durant els segles VI i VII, i més endavant es va convertir en palau carolingi. El seu primer ús documentat data de l’ay 1131 i el seu nom prové de la planta, que recorda la lletra tau de l’alfabet grec. Tot i que la major part de l’edifici  d’aquesta època ha desaparegut, es conserva la capella datada de l’any 1207. Àmpliament reformat en estil gòtic i modificat posteriorment segons l’estil barroc, l’incendi que el va danyar a principis del s. XX no va ser reparat fins després de la segona guerra mundial. La seva proximitat amb Reims el van fer el lloc idoni per a ser residència reial en ocasió de les coronacions, on s’allotjava el monarca i es feia el banquet posterior. 

L’hora del dinar i la tarda seran lliures per preparar-nos per al sopar-espectacle, en el més pur estil dels cabarets francesos, de la màgica nit que ens espera per acomiadar l’any. 

Sopar amb espectacle a Le Kabaret de Reims. 

Menú de Cap d’any

 • Macarons salats

 • Foie gras a la Saint-Jacques

 • Filet de vedella

 • Formatges

 • Xocolates

 • Champagne Mumm a discreció

 • Vi negre i vi blanc, aigua mineral i cafè. 

La nostra vetllada començarà a les 8:25 de la tarda, amb un número visual internacional i una sorpresa de benvinguda. Gaudirem de música en viu durant la recepció i l’estona del sopar. Després del plat principal començarà l’espectacle “Féerik à la folie” amb ballarins, cantants en directe i altres atraccions internacionals. A l’esntre acte es servirà el formatge. Tindrem una segona part amb música, revista i humor i, després de les 12 campanades, finalitzarà aquest espectacle. El servei de postres ens espera amb el ball amb DJ Roy, que ens oferirà música dels 80’s i per a qui quedi en peu, es repartirà sopa de ceba, cafè i croissants. 

Allotjament a l’hotel.

Dia 5
REIMS – PARIS – BARCELONA

Avui tindrem temps per passejar tranquil·lament per la ciutat després d’esmorzar al nostre hotel. Al migdia ens trobarem per fer un brunch tradicional del primer dia de l’any en grup.

A l’hora convinguda ens dirigirem cap a l’aeroport, per agafar el vol de tornada a Barcelona amb Vueling.

PARIS – BARCELONA – SORTIDA: 18:20 h. – ARRIBADA: 19:55 h.

Fi del viatge 

 


 

 

 • INCLOU

 • Vols directes Barcelona – Paris amb la companyia Vueling 
 • Hotel cèntric a Reims, 4*
 • Esmorzars bufet als hotels.
 • Àpats especificats.
 • Sopar amb espectacle de Cap d’any
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del Sr. Àngel Morillas.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia/Baraka.
 • Guies locals per a les visites que ho requereixin.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.

 

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació