Truca: 93 343 52 00
 

Cap d’Any cultural a Nimes i la regió del Gard. Patrimoni i Gastronomia.

 • Destinació: Europa, França
 • Durada: 4 dies

Experiència cultural i patrimoni UNESCO
Acomiadem l’any descobrint la regió del Gard i alguns dels seus llocs declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que es concentren al voltant de la ciutat de Nimes, com Avinyó, la ciutat que va veure l’esplendor dels Papats del s. XIV, el Pont de Gard, antic aqüeducte romà… i recorrerem el meravellós paisatge del Canal du Midi en un petit creuer. Amb l’acompanyament de l’historiador i professor d’art i coordinador d’UNESCO Catalunya: Àngel Morillas.

Experiència gastronòmica
Per fer honor a les dates de celebració,  assaborirem els bons productes gastronòmics de la regió: foies, formatges, vins…, i gaudirem d’un sopar especial de cap d’any. Per acomiadar el viatge i donar la benvinguda al nou any ho farem amb una degustació exquisida de les tradicionals ostres al Bassin de Thau, tot arribant al Languedoc-Rosselló.

Consulteu dates de sortida a reserves@baraka.cat

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – NIMES. 

Presentació al punt de trobada de Barcelona, a l’hora acordada, per sortir cap a Nimes en un comfortable autocar:

A l’arribada, dinarem tots plegats i en acabat iniciarem la visita a la ciutat romana de Nimes, seguint les empremtes de l’emperador August. Veurem el Circ Romà, la Maison Carrée i sentirem l’encantament del déu Nemaus…

Nimes té més de dos mil anys. Dos mil anys d’història, arquitectura, art i passions. Ara, al segle XXI, Nimes comparteix aquests dos mil anys a la xarxa nacional de les Ciutats i Regions d’Art i d’Història. Va ser fundada pels celtes que invocaven al déu de la deu, déu que també evoquen els romans dels que hereta el seu nom, Nemaus. Al segle I a.C., l’emperador August (i, més tard, els seus successors) va decidir que Nimes seria la ciutat que representaria a Roma a França: la va convertir a la capital de Gàl·lia i va decidir cobrir-la de monuments majestuosos. Molts són els vestigis de l’època romana que, per si mateixos, ja valen la visita: la Maison Carré (Casa Quadrada), l’Amfiteatre, la Torre Magna, la porta Augusta… Dos mil anys més tard, les obres d’arquitectes i artistes innovadors (Foster, Nouvel, Starck, Raysse, Gregotti, Wilmotte) són la resposta d’avui a les obres romanes. La millor manera de copsar el que significa, és caminant entre les nombroses carrerons de vianants.

Després de la visita ens dirigirem a l’hotel Marquis de la Baume 4* on ens allotjarem, situat al nucli històric de la ciutat, per deixar equipatge i maletes, i tindrem temps lliure per sopar al nostre aire i descobrir els racons encantadors de la nit de Nimes.

Dia 2
(NIMES) PONT DU GARD – AVINYÓ.

Esmorzar. Sortida per realitzar la visita del Pont du Gard, obra d’art de l’arquitectura antiga i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L’aqüeducte és una de les construccions romanes més boniques del món i un monument imprescindible en el cor de la Provença, construït al segle I de la nostra era. És excepcional per les seves dimensions ja que amb els seus 49 metres d’altitud, és el pont antic més alt del món. Està compost per 3 files d’arcs superposats (6 arcs en el primer nivell, 11 arcs en el segon nivell i 47 arcs originalment), el que constitueix així mateix una realització raríssima per l’època. Prop d’un miler d’homes van treballar en aquesta obra colossal acabada en només 5 anys. Finalment és destacable per la seva excel·lent estat de conservació gràcies al qual en l’actualitat és admirat com una obra d’art d’enginyeria de creació humana. És l’únic exemple de pont antic amb 3 plantes encara en peu a l’actualitat.

Dinarem en grup en un restaurant seleccionat de la regió i ens dirigirem a Avinyó, per descobrir aquesta important ciutat, seu papal al s. XIV. El seu nucli antic és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Avinyó havia estat seu episcopal des de l’any 70, i va ser convertida en arquebisbat el 1476. S’hi van celebrar diversos sínodes de menor importància. La seva universitat va ser fundada pel papa Bonifaci VIII el 1303 i, a causa de la seva reputació pels seus estudis en lleis, va tenir gran importància fins a la Revolució Francesa.

Les muralles d’Avinyó, en bon estat de conservació, van ser construïdes pels papes en els anys immediatament posteriors a la seva vinguda a la ciutat per residir-hi. El Palau dels Papes és un enorme edifici gòtic amb murs de 5 a 5,5 m de gruix, i va ser construït entre 1335 i 1364. Després de retornar a Roma la cort papal, va ser utilitzada com a casernes i actualment és un ric i molt visitat museu.

Al costat del palau es troba Nòstra Dama des Doms, la catedral d’Avinyó, l’edifici sagrat més antic de la ciutat. Bastida entre el 1140 i el 1160 en estil romànic provençal amb una sola nau, es va acabar de construir al segle XIII. Sorprèn pel seu campanar barroc, damunt del qual hi ha situada una estàtua de plom de la Mare de Déu, de 6 metres d’alçada i 4,5 tones de pes.

Un altre punt d’interès a Avinyó és el pont de Sant Beneset, sobre el riu Roine, del qual només en queden quatre arcs dels 22 que inicialment tenia en els seus 900 m de llargada. El pont va ser construït entre 1171 i 1185, amb successives reconstruccions. Finalment, després d’una forta crescuda el 1660, el pont va quedar en les condicions que presenta actualment. És conegut arreu del món per la cançó infantil francesa “Sur le pont d’Avignon”, que descriu les danses populars que s’hi ballaven. De fet, la gent hi ballava a sota, i no a sobre com diu la cançó, concretament damunt l’illa de la Bartelassa (l’illa fluvial més gran de França), que el pont travessava en el seu camí cap a Vilanova d’Avinyó, a l’altra banda del riu.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 3
(NIMES) CANAL DU MIDI.

Esmorzar a l’hotel. Començarem l’últim dia de l’any dirigint-nos cap a Béziers, punt d’inici del nostre creuer pel Canal du Midi. Gaudirem del recorregut d’aquest canal, Patrimoni de la Humanitat UNESCO, entre arbres i passant per sota de ponts emblemàtics, com el pont de l’Orb, el més alt de tots ells, de 12 mts sobre el riu. També passarem pel costat i podrem divisar la bellesa de la Catedral de Saint Nazare, i passarem les escluses de Fontserane en un paratge incomparable. Ens esperen més ponts meravellosos, com el dels Colombiers, Rabote-Cornes, i la foscor del petit túnel del Malpas. Dinarem durant la ruta i tornarem cap al punt de partida rememorant aquesta experiència impressionant.
En tornar ens prepararem per al nostre sopar especial de cap d’any en un reconegut restaurant proper al nostre hotel, i podrem donar la benvinguda al 2018 tots plegats, en una celebració conjunta.

MENÚ DEL SOPAR DE CAP D’ANY.

Aperitiu amb 2 copes, amb pasta fullada i “aperitiu regional”
Entrant: terrina de foie mi-cuit amb pomes caramel·litzades amb balsàmic.
 Maridatge: semi-suau “inèdit”
Peix: tàrtar de vieires Saint Jacques a la crema de pèsols frescos amb menta del Languedoc
Carn: capó en salsa de xampany i bolets del bosc i marró amb gratinat de patates Agatha amb ceps, nous i vegetals.
Formatge: taula de 3 formatges amb rúcula
Postres: soufflé gelat de mandarina
Cafè amb dolços.
A partir del peix, serviran vi blanc o negre Costieres de Nimes (1 ampolla per cada 3 persones).
Nota: Aquest menú pot patir lleugeres variacions en els seus ingredients doncs està realitzat en base a cuina de mercat.

Dia 4
NIMES – BARCELONA.

Esmorzar a l’hotel. Partirem vers el Bassin de Thau, famosa zona de producció ostrífera, per fer el nostre dinar de comiat del viatge i en acabat emprendrem el viatge de tornada cap a Barcelona.

Fi del viatge.

 


 

PER REALITZAR LA RESERVA FEU LA VOSTRA INSCRIPCIÓ ABANS DEL 10 DE NOVEMBRE DE 2017. DESPRÉS S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 600 € (per persona en hab. Doble) ó 700 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 15 DE NOVEMBRE DE 2017 I LA RESTA ABANS DE L’1 DE DESEMBRE DE 2017.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS A: 

BARAKA CLUB DE VIATGES – BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés. Poden consultar-la al tel. 93 343 56 00 o bé a reserves@baraka.cat

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.


Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

 • De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
 • De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%
 • Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
 • Després = 100%
 • NOTA – Coneguda la desestimació, l ‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.
 • Viatge subjecte a les condicions generals especificades en la web baraka.cat

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR. 

 

Descarregar fitxa Preinscripcions

 

 • INCLOU

 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat per a tots els nostres desplaçaments.
 • 3 nits hotel 4* a Nimes.
 • Esmorzars i dinars.
 • Sopar de cap d’any.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del Sr. Àngel Morillas.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • Guia acompanyant durant tot el viatge, des de que el grup surti de Barcelona.
 • Guia local en els llocs que ho necessiten.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació.
 • Tot l’especificat al programa.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, ….
 • Dinars.
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.420 €

Suplement individual: 190 €


 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació