Truca: 93 343 52 00
 

Cuina italiana amb tòfona negra a la Toscana

  • Destinació: Europa, Itàlia
  • Durada: 4 dies
  • Sortida: 06/12/2018
  • Arribada: 09/12/2018
  • Preu: 1690€

Un viatge gastronòmic vivencial, on gaudirem dels secrets de la cuina italiana, presentats per cuiners italians que ens acompanyaran des de la compra dels ingredients als mercats, fins a la presentació del plat a taula. Visitarem també una tradicional fàbrica de pasta italiana, sortirem a buscar la tòfona negra nosaltres mateixos i aprendrem a cuinar- la, en exquisits plats emblemàtics tant de pasta com de pizza. Una experiència que estimularà tots els nostres sentits!

Reserva ara Pregunta

DESCRIPCIÓ DEL VIATGE

Presentació a l’aeroport de Barcelona, mostrador de la companyia VUELING per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Florència. Arribats a l’aeroport, ens traslladarem al nostre encantador allotjament rural al bell mig de la zona més famosa i coneguda per la tòfona de la regió de la Toscana. 

El final de la tardor no només ens deixarà gaudir d’uns paisatges meravellosos, també és el moment en què es troben les delicades tòfones, i a la Toscana se celebren un munt de festivals i activitats per rendir tribut a aquesta saborosa i caríssima delicatessen, alguns d’ells amb premis al millors caçadors, o a les tòfones més grans aconseguides. 

Maremma countryside and Magona forest. Bibbona, Tuscany, Italy.

En el decurs de la nostra estada visitarem mercats locals per fer la compra i comprobarem que la seva particular olor n’inunda els voltants. Ja poden ser coberts com a cel ras, tots ells tenen i guarden una part de la història social de la regió. El gènere que s’hi ven és de qualitat i s’hi poden trobar parades de carn, peix, verdures, fruites, vins i formatges, i també algunes especialitzades en productes gourmet. 

Aprofitarem la nostra estada gastronòmica per visitar una de les més famoses empreses familiars de pasta de primera qualitat per veure’n el seu procés artesanal. Un dels ingredients essencials comprovarem que és la cura i la dedicació que hi posen tots els que allí hi treballen, però l’altre element, el gra amb què es fa la farina, que té una importància vital, i descobrirem quina és la composició alimentícia del producte, així com els trucs que s’utilitzen perquè es puguin assolir certes formes en la presentació sense que es trenquin i es puguin assecar amb garanties i uniformitat.

Tasted and famous Italian foodAmb l’ajut i el consell dels nostres cuiners italians tradicionals, aprendrem a cuinar una gran varietat de plats toscans que després degustarem, amb els ingredients que haurem comprat, tancant el cercle de l’experiència culinària que viurem aquests dies. 

Capítol a banda mereixen les salses més famoses per acompanyar els plats de pasta i pizza, moltes de les quals estan basades en les tradicionals receptes “de la nonna” (de l’àvia) i altres arrisquen en la combinació de sabors i textures. Explorarem el món d’aconseguir l’harmonia dels seus sabors.

Però, sense dubte, una de les joies del nostre intens viatge a la gastronomia italiana és la tòfona negra, que aprendrem a utilitzar com a toc intens en plats senzills com el “tagliolini al burro e tartufo” (mantega i tòfona) a plats més sofisticats. Recorrerem el camí que fa la tòfona des de la muntanya, en plena natura, on l’anirem a collir personalment, fins al plat.

La tòfona negra (Tuber melanosporum) 

És un tipus de bolet que es troba sota terra i que té un aspecte exterior fosc tendent a negre, de superfície verrugosa. És molt apreciada en la gastronomia pel seu aroma i és de gran valor econòmic. El seu hàbitat natural són els boscos, en simbiosi amb les arrels d’alzines, roures i avellaners, encara que se la pot trobar també prop de pins, generalment en terres calcàries. Es reprodueix per primavera, però no és fins a la tardor que s’inflen i maduren, arribant algunes a la mida d’una pilota de golf. El seu aspecte recorda a una patata si neix en una terra “sòlta”, i amb verrugues poc profundes si neix en sòl pedregós. Per trobar-les es solen usar gossos ensinistrats pel seu olfacte, tot i també s’han usat porcs (més en particular truges). 

A large pile of truffles in a lined basket on a blue table És bastant complicat definir l’aroma i sabor de la tòfona negra, sense haver-la tastat. Els especialistes asseguren que no hi ha una tòfona igual a aquesta. Els principals factors influents en el seu sabor són: hàbitat, clima i quantitat de pluja caiguda durant el seu desenvolupament, i essencialment l’arbre al qual va estar adherida. El poeta i assagista francès J. L. Vaudoyer va escriure “Hi ha dues races de menjadors de tòfones: una que creu que són bones perquè són cares, i una altra que sap que són cares perquè són bones”. Es poden emprar en la cuina crues o cuites, tallades en làmines (amb un aparell de tallar especial similar a la mandolina), a rodanxes o en daus, picades en forma de suc, de fumet. Solen emprar-se en l’elaboració de salses (com és en el cas de la salsa Perigord) per acompanyar carns, pasta; en l’elaboració d’amanides, en l’elaboració d’embotits i foie gras.

Les tòfones es poden conservar prop de dues setmanes en temperatures de frigorífic i gairebé 10 mesos congelades. Es poden introduir en recipients però aquests han de permetre respirar a la tòfona. Es comercialitzen avui dia en petits pots de vidre amb essències de tòfona, en algunes ocasions submergides en olis o en brandy.

EXPERIÈNCIA GASTRONÒMICA 

A banda de les nostres pròpies creacions culinàries, una part de la nostra experiència gastronòmica la trobarem al mateix poble de San Miniato, en el sopar del dia 7 i el dinar del dia 9, moments especials en què degustarem els àpats de tòfona. 

També gaudirem d’una degustació en una autèntica cantina de vi, el mateix dia 9, que ens pujarà els ànims i l’esperit, el dia de la nostra tornada a Barcelona. 

ALLOTJAMENT RURAL A LA TOSCANA AMB TALLERS DE CUINA

Ens allotjarem a Il Casale di San Miniato, un casalot de disseny tradicional, amb una capacitat de 9 apartaments, situat al cor de la regió de la Toscana, entre Pisa i Florència, i amb un terreny privat de dues hectàries, amb oliveres i vinyes, que inclou un parc d’estil italià.

El petit oratori de San Lorenzo a Casale, situat sota la finca és, sens dubte, el més antic dels 4 oratoris existents a la parròquia de Cusignano, que data de 1590.

El personal de cuina de la casa ens faran d’amfitrions de les seves instal·lacions per aprendre els secrets de la gastronomia més tradicional.

TORNADA PISA – BARCELONA

A l’hora acordada sortirem en direcció cap a l’aeroport de Pisa per agafar el vol destinació Barcelona, i ens endurem receptes i tècniques que ens serviran d’inspiració per muntar els nostres menús dels àpats nadalencs. 

Fi del viatge

VOLS PREVISTOS

Anada: 06 Desembre Barcelona - Florencia 11.50 hrs - 13.30 hrs

Tornada: 09 Desembre Pisa – Barcelona 22.30 hrs - 00.10 hrs


PREINSCRIPCIONS: ompliu el formulari següent:  https://goo.gl/forms/yR3ZOfnIFdVJ9Bui2

RESERVA:

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 800 € (per persona en hab. Doble) ó 900 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 D’OCTUBRE DE 2018 I LA RESTA ABANS DEL 15 DE NOVEMBRE 2018.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: 

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%

De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%

Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%

Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades en el catàleg Baraka 2017

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.


 

Descarregar fitxa

  • INCLOU

  • Vols Barcelona – Florència i Pisa – Barcelona amb Vueling en classe Turista.
  • Trasllats Aeroport – Hotel – Aeroport.
  • Allotjament en agroturisme a la Toscana en habitació doble amb bany privat.
  • Àpats inclosos
  • Transport en comfortables autocars durant la ruta.
  • Guia acompanyant Baraka/Te de Tertúlia.
  • Propines a guies locals i conductors.
  • Totes les visites, activitats i/o espectacles especificats en el programa. 
  • Assegurança d’assistència en viatge i despeses d’anul·lació.
  • Taxes d’aeroport.
  • Documentació de viatge.
  • Consulteu suplement en classe business

  • NO INCLOU

  • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
  • Begudes en els àpats.
  • Àpats en horaris de vol o aeroport.
  • Tot allò no especificat en el programa.

  • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.690 €

Suplement individual: 290 €

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació