Truca: 93 343 52 00
 

DARJEELING, SIKKIM I BUTHAN: Festival Tashichho Dzong

  • Durada: 17 dies

Consulteu preus i dates de sortida per al 2016

Estem en procés de creació literària per detallar-vos el magnífic dia a dia d’aquest viatge…

Si voleu rebre informació quan estigui actualitzada per complet la nostra proposta de viatges d’enguany podeu fer-vos seguidors nostres a Facebook o Twitter.

Reserva ara Pregunta

 

Dia 1
BARCELONA – CALCUTA.

Presentació a l’aeroport de Barcelona, on el nostre guia ens ajudarà amb els tràmits de facturació i embarcament dels vols que ens duran cap a Calcuta. Nit a bord.

Dia 2
 ARRIBADA A CALCUTA (Dinar i Sopar)

Arribada a Calcuta. Trobada amb el guia i assistència a l’arribada a l’aeroport . Trasllat a l’hotel. En arribar ens faran una benvinguda tradicional índia amb aarti tikka i garlandes, així com begudes no alcohòliques. Calcuta és, sens dubte la ciutat més impressionant de l’Índia, una barreja forta i única de relíquies de l’època de Raj, de la cultura Bengalí i de la política comunista. Va ser una de les ciutats més grans del món durant l’època de l’imperi britànic i la segona ciutat més important després de Londres. Aprofitarem per fer un primer acostament a la ciutat, per començar a endinsar-nos en el país. Dinar i sopar a l’hotel. Allotjament.

Dia 3
 (CALCUTA) VISITA DE LA CIUTAT (Esmorzar, dinar i sopar)

Esmorzar a l’hotel. Pel matí visitarem el mercat de fruites i flors i el proper Kumartali on es fabriquen les estàtues dels déus religiosos/mitològics.  Seguidament visitarem el Museu Indi que alberga alguns tresors de valor incalculable de civilitzacions antigues i que també té una excel·lent pinacoteca.  Després visitarem el Chowrangee, on la gent de Calcula fa les seves compres. Dinar a l’hotel. Per la tarda continuarem amb la visita de la ciutat passant pel Victoria Memorial, un imponent edifici de marbre, un dels símbols de la ciutat. S’aixeca tranquil·lament  sobre el bulliciós barri comercial que hi ha a prop. Es va fer com a tribut a la reina Victòria i constitueix un record de l’imperi britànic. També visitarem la Catedral de Saint Paul. Sopar i allotjament. 

Dia 4
 CALCUTA - BAGDOGRA – DARJEELING (Esmorzar, dinar i sopar)

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport per prendre un vol cap a Bagdogra. Dinar a la ciutat. Després continuarem per carretera en direcció a Darjeeling, que va ser construïda pels britànics a mitjans del 1800 i és reconeguda com una de les estacions més importants de l’Índia. Darjeeling és una ciutat amb molt encant anglès. Passarem pel camí que puja gradualment al costat de les vies del tren antic que passa pels nombrosos poblets britànics  com Kurseong. Arribada a la ciutat i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 5
 (DARJEELING) TIGER HILL – MONESTIR GHOOM – DARJEELING   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Ens aixecarem d’hora per fer una excursió a Tiger Hill i gaudir de la sortida del sol. Aquest cim és famós per les vistes panoràmiques que ofereix sobre l’Everest i el Kangchenjunga. A la tornada visitarem el Monestir Ghoom que és un dels més famosos de Darjeeling., així com el més antic de la zona, ja que va ser construït el 1875. Tornarem a l’hotel i esmorzarem.  Després pujarem en tren al turó de Ghoom i tornarem per carretera. El viatge en tren es fa am b el conegut com a “toy train” que ja és en sí mateix una atracció turística. Dinar a l’hotel. Per la tarda visitarem l’Institut de l’Alpinisme de l’Himàlaia, que  va néixer a Darjeeling quan el muntanyenc Tenzing Norgay va escalar l’Everest, per entrenar i ensenyar muntanyisme i altres esports d’aventura relacionats amb la muntanya. En aquest institut es pot veure tot l’equipament utilitzat pel Sr. Tenzing Norgay en la seva escalada, així com també alberga el Museu de l’Everest on hi ha una informació completa sobre aquest cim. Al costat de l’institut es troba el Parc Zoològic de l’Himàlaia on es poden veure els animals d’aquest massís muntanyós com el lleopard de neu, el llop tibetà, el yak tibetà, l’ós negre de l’Himàlaia i una gran varietat d’ocells. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 6
 DARJEELING – GANGTOK   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzarem i anirem a visitar el Centre de Refugiats Tibetans (tancat els diumenges). És un centre d’ajuda conduit per refugiats tibetans per tal de preservar la seva artesania i allà es pot veure l’elaboració de catifes tibetanes, el treball del cuir, pintures,  treballs de fusta, etc. A continuació continuarem per carretera cap a Gangtok, la capital de Sikkim, que conserva un ambient hermètic amb els seus monestirs budistes, banderes de decoració que onegen en les cases d’estil pagoda i “lamas” vestits de vermell que canten “mantras” a ritme de tambors i trompes de la grandària d’un home, tot això sobre l’impressionant teló de la muntanya de Kanchenjunga. Dinarem en el decurs de la ruta. Sopar i allotjament a l’hotel. 

Dia 7
 GANGTOK (Esmorzar, dinar i sopar)

Esmorzar. Pel matí visitarem el Monestir Rumtek, que va ser construït per la seva santedat Gyalwa Karmapa (XIV), quan va emigrar des del Tibet l’any 1962, i es va acabar el 1968. Es troba a 25 km de Gangtok. A continuació visitarem l’Institut d’investigació de Sikkim de Tibetologia, que és el més prestigiós del seu tipus a l’Índia. Es tracta d’un institut budista on es conserven molts tresors de la seva cultura com  estranys manuscrits dels Lepcha, tibetans i en sànscrit, estàtues i curiosos thankas (tapissos utilitzats en la litúrgia budista), així com més de 200 icones budistes i altres  preuats objectes d’art. Avui en dia està reconegut mundialment com un centre d’estudis de la religió i la filosofia budista.  Després visitarem la stupa de Do Drul Chorten, construïda pel venerable Trushi Rimpoche, cap del Nyingmaorder del budisme tibetà el 1945. Al seu interior es troben un bon nombre d’objectes religiosos com mandales, llibres sagrats o mantres. És una de les stupes més importants de Sikkim, i al seu voltant, es troben 108 “mani-lhakor” (rodes d’oració), les quals es fan girar pels devots budistes mentre canten invocant al “Buddhisattva”.  La stupa també està envoltada per altres dues, Chorten Lakhang i Guru Lhakhang, on es troben dues enormes estàtues del Guru Rimpoche (Guru Padmasambhava). Dinar a l’hotel. Per la tarda visitarem el Monestir Enchey, el qual és una important seu de l’ordre de Nyingma i va ser construït en un indret beneit pel Lama Druptob karpo, un mestre tàntric, conegut pel seu poder de volar. Té 200 anys d’antiguitat i alberga imatges de déus, deesses i altres objectes religiosos.  A continuació visitarem una indústria artesana, que es va fer amb la finalitat de promoure i mantenir amb vida les arts i artesanies tradicionals del país. Hi ha una botiga on es poden trobar catifes fetes a ma de llana  amb motius tradicionals, mantes, talles i molts altres articles de regal. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 8
 GANGTOK – KALIMPONG (Esmorzar, dinar i sopar)

Després de l’esmorzar, començarem la nostra ruta en direcció a Kalimpong. Durant unes hores gaudirem del fabulós  paisatge d’aquesta regió. Aquesta és una ciutat creixent encara que relativament petita plena de profundes valls i pujols. Dinar a l’hotel. Per la tarda visitarem el Monestir Zong Dhog Palri Fo Brang, conegut popularment com el Monestir Durbin ja que es troba dalt del cim amb el mateix nom. Va ser construït el 1957 i pertany a l’ordre Ningmapa del Budisme Mahayana Tibetà. Va ser consagrat personalment pel Dalai Lama. Des de la seva situació gaudirem d’esplèndides vistes de la ciutat. Conté unes pintures impressionants de paret, una col·lecció excel·lent de “thankas” i un mandala tridimensional molt rar. També visitarem un viver de flors. N’hi ha molts als voltants de Kalimpong i visitar qualsevol dels mateixos valdrà la pena sobretot si es visita durant la temporada correcta. També passejarem pel Mercat de Kalimpong que es troba a poca distància del nostre hotel. El dia principal de mercat a la ciutat és el dissabte i el dimecres. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 9
 KALIMPONG – PHUNTSOLING (BHUTAN)   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzarem i sortirem en direcció Phuntsoling, per creuar la frontera amb el Buthan. Realitzarem els tràmits de la duana i entrarem al país directament per la base dels pujols i valls de l’Himàlaia. Aquesta ciutat és un gran centre comercial i de ràpid creixement on es troben totes les organitzacions comercials establertes. Dinarem a l’hotel i per la tarda visitarem Zangtho Pelri, situat al centre de la ciutat. Aquest petit temple representa el cel del Guru Rimpoche. A la planta baixa hi ha estàtues de les vuit manifestacions del Guru, així com pintures sobre la vida de Buda.  La següent planta conté vuit Budhisattavas i estàtues d’Avalokiteshvara i Shabdrung Namgyal, i a la planta superior hi ha una estàtua d’Amitabba. Més tard, explorarem el mercat local. Sopar i allotjament en el nostre hotel de Phuentsoling.

Dia 10
 PHUNTSOLING  – THIMPHU (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzar. Desprès de l’esmorzar anirem cap a Thimphu. Pararem per visitar Kharbandi Gompa, preciós monestir situat en un jardí de plantes i de flors tropicals i construït per l’àvia reial, Ashi Phutsho Choedron el 1967. Conté pintures que representen escenes de la vida de Buda i estàtues de Shabdrung Namgyal i del Guru Rimpoche.  A més a més, des del jardí del monestir hi ha unes esplèndides vistes de Phuntsoling, l’oest bengalí i plantacions de te. Des d’aquest punt el camí puja escarpat cap a munt embolicant-se en corbes innumerables a una altitud de 2000m. Es realitzaran parades al llarg del trajecte per poder gaudir de les magnífiques vistes que ens ofereix el riu Toorsa. Després de travessar la lleugera selva de muntanya, plena de lianes i orquídies, creuarem el riu, i ens aixecarem per sobre del vessant, sortint de Chukha i de la petita ciutat de Chimakothi. El dinar es servirà en ruta. Abans d’arribar a Thimphu visitarem Simtokha Dzong, la fortalessa més antiga del país que acull l’Escola pels estudis religiosos i culturals. En arribar a Thimphu, anirem al nostre hotel. Passejarem pel mercat de queviures que se celebra els caps de setmana i que congrega els habitants de la ciutat i de tota la vall. Se celebra a les ribes del riu i és un lloc molt interessant per visitar i ideal per barrejar-se amb la gent local. Sopar i allotjament.

Dia 11
(THIMPU) VISITA DE LA CIUTAT (Esmorzar, dinar i sopar)

Al matí, després de l’esmorzar, realitzarem una visita per la ciutat veient la Biblioteca Nacional (tancada els caps de setmana), que alberga una gran col·lecció d’antics textos i manuscrits budistes, així com també moderns llibres acadèmics sobre la religió i la cultura dels habitants dels Himàlaia. També veurem el Zong Chusum, més conegut com l’Escola d’Artesania o l’Escola de Pintura, on observarem als estudiants com són ensenyats en l’art de pintar. Dinar a l’hotel. Per la tarda visitarem el centre de la ciutat on veurem el Museu Nacional tèxtil i del Patrimoni Folklòric, inaugurats el 2001, que proporciona un fascinant endinsament en la cultura dels materials i la manera de viure de Bhutan. També veurem el Monument Nacional Chorten, projectat pel tercer rei, sa Majestat Jigme Dorji Wangchuck, com a monument a la pau mundial i la prosperitat, però que en morir de manera prematura, es va acabar el 1974 i és tant un monument a la pau mundial com un monument a l’últim rei, “el pare del Bhutan modern. Les pintures i les estàtues que alberga donen una profunda visió de la filosofia budista. Acabarem el dia amb la visita del Trashichhodzong, impressionant fortalesa-monestir que alberga l’edifici del Secretariat, la sala del tro i diverses oficines del govern. També és la residència d’estiu del Cap Abbot, que és l’alt jerarca religiós del país, i també és un monestir per a monjos.  Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

Nota: Alguns indrets a visitar poden ser tancats amb motiu de les festivitats locals, per decisió governamental.

Dia 12
 (THIMPHU) THIMPHU TASHICHHO DZONG FESTIVAL   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzar. Dia lliure per gaudir del Festival Tashichho Dzong a Thimphu. Aquest és un festival on es mostren balls de màscares, dedicats a la deïtat protectora de Bhutan, coneguda com Palden Lhamo i que tenen lloc a l’espai obert del Tashichoo Dzong. És una gran ocasió on la gent de Bhutan vesteix els seus vestits ètnics més fins i matinen per agafar els millors llocs des d’on tenir les millors vistes de les danses. El Festival dura tot el dia des de ben aviat al matí fins tard a la nit. Dinar, sopar i allotjament.

Dia 13
 THIMPHU – PUNAKHA   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després de l’esmorzar, començarem el dia dirigint-nos cap a Punakha. En el decurs de l’itinerari la natura ens oferirà una gran panoràmica. Pararem al pas de Dochu-la per admirar la seva stupa i les banderoles d’oració que decoren el punt més alt del camí. Si el cel està clar, es podran veure els següents cims: Masagang (7.158m), Tsendagang (6.960m), Terigang (7.060m), Jejegangphugang (7.158m), Kangphugang (7.170m), Zongphugang (7.060m) i finalment el Gangkar Puensum, el cim més alt del país amb 7.497m d’alçada. Punakha va ser la capital de Bhutan fins el 1955, i segueix sent la residència d’hivern del Je Khenpo (el principal abat o jerarca religiós del país) i dels monjos. Després d’arribar a l’hotel on ens allotjarem, anirem a visitar el Punakha Dzong, una enorme estructura situada a l’encreuament de dos rius, i que va ser construïda el 1637 per Shabdrung Ngawang Namgyal, que va adquirir el paper prominent en la vida civil i religiosa del regne. El primer rei Ugyen Wangchuck va ser coronat aquí el 1907. la fortalesa ha sobreviscut a diversos incendis, terratrèmols i inundacions, essent la darrera el 1994 que va provocar grans danys a l’estructura, però que va salvar miraculosament l’estàtua de Buda Jojampa. Dinarem a l’hotel i pujarem caminant cap al proper Temple de Chimi Lhakhang, situat en un turó al centre de la Vall, dedicat al Lama Drupka Kuenley, que a finals del s.XV  va utilitzar l’humor, cançons i un comportament escandalós per dramatitzar els seus ensenyaments i que, per això, també és conegut com el “boig diví”. Aquest temple també és un temple de la fertilitat. Es creu que les parelles que no tenen fills i en volen tenir, venen aquí per pregar i són beneits amb un fill ben aviat. Des de la carretera es triguen 30 minuts a pujar al temple. Es fa per un camí que travessa camps d’arròs i es passa pel petit assentament de Pana, que vol dir “camp”. Després el camí fa baixada fins a Yoaka i travessa més camps abans de fer una curta ascensió al Chimi Lhankang. Després visitarem el Temple de Wangdue Dzong que s’aixeca sobre una ramificació a la confluència de dos rius. La seva situació és privilegiada perquè cobreix totalment la ramificació i gaudeix d’una impressionant vista de tots els costats. La zona també és famosa pels seus treballs amb bambú i la talla de pedra i de pissarra. Tornada a l’hotel a Punakha. Sopar i allotjament.

Dia 14
 PUNAKHA – PARO   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzarem i ens dirigirem a Paro, una vall preciosa que posseeix una rica cultura, una bellesa escènica i centenars de mites i llegendes. Dinarem a l’hotel de Paro. Per la tarda visitarem el Ta Dzong (tancat els diumenges i els dilluns), antiga torre de vigilància, construïda per defensar Rinpung Dzong durant les guerres entre valls del s.XVII. Va ser inagurat com a Museu Nacional de Bhutan el 1968. alberga una fascinant col·lecció d’art, relíquies, pintures religioses thangkha i segells postals del país. Després procedirem a visitar el Rinpung Dzong, que té una llarga i fascinant història al seu darrere. Construït el 1646 per Shabdrung Ngawang Namgyal, el primer governant espiritual i temporal del país, el Dzong alberga el cos monàstic de Paro, l’oficina de la Dzongda (cap administratiu del districte) i el Thrimpon (jutge) del districte de Paro. S’accedeix a través d’un tradicional pont cobert anomenat Nemi Zam. Un passeig pel pont, sobre un camí de pedra, ofereix unes meravelloses vistes de l’edifici i dels seus voltants.  És també el lloc de celebració de Paro Tshechu, que se celebra un cop l’any a la primavera. Sopar i allotjament. 

Dia 15
 (PARO) MONESTIR DE TAKTSHANG  (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar, pujarem al Monestir de Taktshang. un dels més famosos de Bhutan. Situat a 900m de la vall de Paro. Es diu que el Guru Rimpoche va arribar aquí sobre un tigre i va meditar aquí, per això també és anomenat “Jerarquia del Tigre”. És un dels llocs més sagrats del país al qual, segons els bhutanesos, s’ha de peregrinar encara que sigui un cop a la vida. Va patir un important incendi el 1998, però actualment es troba totalment restaurat i se li ha tornat el seu antic esplendor. Dinarem. A la tarda, de camí cap a Paro, visitarem Kyichu Lakhang, un dels santuaris més antics i més sagrats del regne que es remunta al s.VII (l’altre és Jambey Lhakahng a Burnthang). El complex Lakhang està constituït per dos temples. El primer és del s.VII i l’altre data del 1968, i va ser construït per Sa Majestat Ashi Kesang, la reina mare de Bhutan seguint el mateix patró que l’altre. Sopar i allotjament.

Dia 16
 PARO – CALCUTA 

Aquest matí volarem en direcció a Calcuta. Per la tarda disposarem d’unes hores per passejar novament pels punts més destacats de la ciutat. Aquest vespre farem el nostre sopar de comiat. Allotjament.

Dia 17
 CALCUTA – BARCELONA 

Ens dirigirem a l’aeroport per fer els tràmits dels vols que ens duran de tornada a Barcelona. Aprofitarem les hores de viatge per recordar l’estil de vida i les tradicions d’aquests països que provenen encara d’antigues generacions i que sens dubte romandran al nostre record per molts anys, doncs, hauran estat una sorpresa per la nostra cultura europea. 

 

 

  • INCLOU

* Vols internacionals de línia regular.

* Allotjament en hotel Cat. Luxe a Calcuta i Cat. standard a la resta del viatge .

* Esmorzars bufet / continental.

* Dinars i sopars als hotels o en restaurants seleccionats.

* Transport en confortables vehicles (sense aire condicionat a Bhutan).

* Guia acompanyant de Baraka.

* Guia local de parla castellana a Índia.

* Guía local de parla anglesa a Bhutan.

* Servei de maleters als hotels.

* Propines a guies locals i conductors.

* Totes les visites especificades en el programa.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Taxes d’aeroport i de combustible.

* Tot l’especificat en el programa.

  • NO INCLOU

* Extres en els hotels.

* Begudes en els àpats.

* Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.

* Tot allò no especificat en el programa.


EL VIATGE ES REALITZA EN LA TEMPORADA MÉS ALTA PER AL TURISME A BHUTAN.

LES PLACES SÓN MOLT LIMITADES I ES TANCARAN LES INSCRIPCIONS EL DIA 25 DE JULIOL.

VIATGE SUBJECTE A CONDICIONS ESPECIALS DE CONTRACTACIÓ. CONSULTEU A LES NOSTRES OFICINES.

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació