Truca: 93 343 52 00
 

Descobrim el patrimoni UNESCO d’Oporto amb Àngel Morillas

 • Destinació: Europa, Portugal
 • Durada: 5 dies
 • Sortida: 02/06/2021
 • Arribada: 06/06/2021

OPORTO (o Porto) és coneguda com la capital del nord del país i centre econòmic de Portugal, sent la segona ciutat més important després de Lisboa. Destaquen molts monuments històrics i religiosos, com la Catedral i la Torre dos Clérigos, però és passejant pels seus carrers estrets i empedrats, com els que trobem al Barri da Ribeira, on es descobreix l’essència de la ciutat, amb edificis que encara conserven l’esperit de l’antiga aristocràcia i de la burgesia, tals com la Llibreria Lello e Irmao o el Teatre Sâo Joâo. La UNESCO va declarar el centre històric d’Oporto Patrimoni Mundial, com també ho va fer més tard per la zona del Alto Douro Vinhateiro.

També ens desplaçarem per conèixer altres llocs que són Patrimoni Mundial a prop d’Oporto: l’impressionant centre històric de Guimaraes, i el Santuari Bom Jesus do Monte a Braga, i la regió de Pinhao, on gaudirem d’un petit creuer per contemplar les grans extensions de vinyes que pugen pels vessants de les muntanyes vorejant el riu.

ENS ACOMPANYA… Àngel Morillas
Historiador i professor d’Història de l’Art, Membre d’ICOMOS-UNESCO i Coordinador d’un projecte de la UNESCO sobre Patrimoni Mundial.

Preu: el preu es publicarà en el moment de poder confirmar també els serveis i les visites.
Grup mínim necessari: 15 persones. Màxim 20.

Reserva ara Pregunta

VIATGE AMB XERRADES CULTURALS AMB ÀNGEL MORILLAS

El viatge es complementarà amb conferències temàtiques de l’historiador i especialista en Patrimoni UNESCO Àngel Morillas, que ens explicarà l’abast de l’empremta cultural a la zona.

Dia 1
 
BARCELONA – OPORTO

Sortida de l’aeroport de Barcelona a l’hora acordada per volar cap a Portugal. Arribarem a Oporto a la tarda, on ens esperarà el nostre autocar per fer una extensa visita panoràmica de la ciutat. D’aquesta manera, farem una primera presa de contacte de la ciutat, el seu ambient i la situació dels monuments que visitarem en el decurs de la nostra estada.

En acabat ens dirigirem cap a l’hotel, on el nostre especialista ens farà una xerrada específica sobre la situació històrica de la ciutat d’Oporto, les seves bodegues que la van posar al punt de mira de la producció de vi a nivell mundial, i tot el que això va comportar-li urbanística i socialment.

Sopar en grup a l’hotel i allotjament.

Dia 2

OPORTO

Esmorzar a l’hotel. Visitarem la ciutat en dos dies, fent entremig un parèntesi per altres visites a localitats properes. Oporto és la segona ciutat de Portugal, i una de les històricament més significatives de la costa del sud-oest d’Europa. La seva activitat econòmica, lligada a la producció del famós vi d’Oporto, ha deixat marques en el seu urbanisme, des de la quantitat i presència de nombrosos ponts antics per creuar el riu Duero, fins a la seva extensa línia de metro, producte dels últims anys i la voluntat de modernitzar la ciutat. No obstant, tot el centre històric va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1996, incloent el famós Barrio de la Ribera. Entre d’altres, visitarem els punts més emblemàtics, que comentem tot seguit.

Catedral d’Oporto: situada a la part més elevada de la ciutat, és l’edifici religiós més important, a la vora de les muralles que anys abans protegien la ciutat. Té una estètica més semblant a una fortalesa que a una església, incloent un important conjunt de merlets. La seva singularitat, que inclou un claustre del s.XIV i un museu amb peces d’orfebreria, és Monument Nacional.

Plaça de la catedral: ens regalarà les millors vistes sobre la ciutat, des del Duero a Vila Nova da Gaia i la seva ribera, i el nucli antic amb les seves façanes.

Llibreria Lello e Irmão: és, sens dubte, la llibreria més bella de tota Europa, en un edifici d’estil neogòtic construït el 1906 per l’arquitecte Xavier Esteves i pintat per l’artista José Bielman. No només la façana és bella, ho és encara més el seu interior d’estuc pintat i modelat en figures simulant fusta tallada, dividit per la majestuosa escala que ens porta a la segona planta on podem continuar veient llibres i admirant tot l’interior de l’espai. Els enormes prestatges de fusta s’omplen de llibres fins al sostre, i al mig de l’espai es situa una majestuosa escala, il·luminada per una impressionant vidriera al sostre.

Torre dos Clérigos: d’estil barroc, corona l’església que porta el mateix nom, en commemoració als seus constructors: la germandat dels Clergues Pobres. És la més alta de Portugal, amb 76 metres d’alçada, i s’hi pot pujar per una escala interior de 200 graons. En el recorregut de pujada es poden veure les 49 campanes que conformen el seu carilló, i la vista aèria des de dalt és una de les més maques de la ciutat..

Capella de las Almas: Patrimoni de la Humanitat des del 1996, la seva façana està revestida amb més de 15.000 rajoles, representant la vida de Sant Francesc d’Assís i Santa Caterina.

Església “San Lorenzo dos Grilos”: més de dos segles (s. XVI – XVIII) es va trigar per aixecar aquest edifici religiós, de sòbries parets que contenen el Museu d’Art Sacre i Arqueologia. De bellesa austera, comparant-lo amb les recarregades esglésies barroques que abunden a la ciutat, aquest temple jesuïta és un dels més especials que es poden visitar a Oporto, per la seva arquitectura i història. El nom tan curiós d’aquest temple prové dels agustins descalços, l’ ordre va comprar l’església a la Universitat de Coimbra. Solien vestir amb robes fosques, per la qual cosa se’ls coneixia amb el sobrenom de «Grilos» (grills).

Barri da Ribeira: Patrimoni de la Humanitat, la riba del riu Duero es caracteritza per les acolorides façanes dels seus edificis, que atrauen les mirades i amaguen un laberint de carrerons amb encant per on passejar. També és des d’aquí des d’on s’observa en la seva màxima esplendor el Ponte Dom Luiz I o Pont de D. Luis I, el pont més famós de Porto.

Plaça da Ribeira: al bell mig del barri més antic i pintoresc, ens sorprendrà l’audàcia de la font del Cub de bronze, obra de Jose Rodrigues, que desafia la gravetat.

Plaça da Batalha: construïda en record a la lluita entre portuguesos i les tropes d’Almanzor, en guanyar aquestes van saquejar i destruir la ciutat.

Església de Santa Clara: es tracta d’un temple d’origen gòtic, l’interior del qual està completament revestit en talla daurada barroca. No obstant això, la seva portalada és d’estil renaixentista, en contrast amb l’exquisidesa i exuberància decorativa interior.

Dinarem en grup en algun punt de la nostra jornada. Sopar (lliure) i allotjament a l’hotel.

Dia 3

(OPORTO) PINHAO

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el dia d’avui a la visita de Pinhao, una regió a 130 Km de la capital, que dona els fruits per elaborar el famós vi d’Oporto. Aquest es diferencia del vi normal per l’aiguardent que se li afegeix per interrompre’n la seva fermentació, conservant la dolçor del raïm, i mantenint la graduació alcohòlica. En arribar ens embarcarem per fer un recorregut pel diu Duero i descobrir els marges d’aquesta regió, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dinarem en grup en una finca, per passar la tarda fent una visita amb degustació d’aquest tipus de vins.

Acabada la jornada, emprendrem el viatge de tornada cap a Oporto, on farem el sopar (lliure) i ens allotjarem.

Dia 4

(OPORTO) BRAGA E GUIMARÃES

Esmorzar a l’hotel. Avui ens espera un altre dia fora de la ciutat per visitar dues poblacions d’alt interès. A Braga, a uns 50Km al nord d’Oporto trobarem tres enclavaments interessants per visitar: la Catedral, una joia del romànic de façana clàssica flanquejada per dues torres, el centre històric, i el Santuari de Bom Jesus, a la llista de Patrimoni UNESCO des del 2019 i lloc de pelegrinatge molt destacable i reconeixible gràcies a les seves monumentals escales d’estil barroc, que salven un desnivell de 116 metres, així com dels passos del Via Crucis que s’hi veuen representats. Té el seu origen en una petita capella de 1373 tot i que el complex que veurem no es va construir fins al s. XVIII, essent un dels primers exemples del neoclàssic a Portugal.

No gaire lluny, Guimarães ens rebrà per mostrar-nos alguns dels seus encants, que no són pocs, ja que tot el seu nucli històric és Patrimoni UNESCO:

Castell de Guimarães: construït al segle IX, aquest monument va ser declarat una de les Set Meravelles de Portugal l’any 2007. Actualment és un museu que mostra la història de la fundació de la ciutat.

Nossa Senhora da Consolação: església que data de segle XVIII, dissenyada per l’arquitecte André Soares, coronada per dues torres construïdes a mitjans del s.XIX. La barana de l’escala i el retaule de la capella major, de finals del s.XVIII, és d’estil clàssic. La part davantera és l’ajardinada i bella avinguda Largo República do Brasil.

Palau Dos Duques de Bragança: del segle XV i fet construir per Alfonso, futur duc de Bragança, es pot observar en la seva línia la influència de l’arquitectura senyorial de l’Europa Septentrional. Al segle XIX va ser convertit en caserna.

Plaça Largo da Oliveira: veurem el que queda de l’antic convent de Nossa Senhora da Oliveira, l’església de l’olivera i el bell claustre. Enfront de l’església trobarem el patró que recorda la victòria d’Alfonso IV en els erms, el 1340 a la batalla del Salado. També la Domus Municipalis, un imponent monument de finals del s.XIV, del qual ressalta el porxo recolzat sobre cinc arcs gòtics, cinc finestres i una estàtua a la façana.

Monte i Santuari da Penha: al capdamunt del turó es situa el santuari homònim, compost per una església, diverses capelles i un parc puntuat per diverses cavitats naturals, que antigament constituïen refugis. Es va construir el 1946, després que l’incendi de 1939 destruís el primitiu santuari eucarístic de Penha.

Acabada la jornada, emprendrem el viatge de tornada cap a Oporto, on farem el sopar (lliure) i ens allotjarem.

Dia 5

OPORTO – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Seguirem les visites previstes, fet una pausa per dinar en grup.

Palau de la Borsa: en ple centre històric s’aixeca aquest magnífica palau d’arquitectura neoclàssica, seu de l’Associació de Comerciants d’Oporto. els qui van demanar la seva construcció en 1842. Com era una època d’esplendor del comerç en el nord de Portugal, aquesta associació es va assegurar que la seva seu els representés en tot el seu poder i sorprèn que al seu interior es trobi una sala de més de 300 metres quadrat d’estil morisc, inspirat en l’Alhambra.  Per tant, representa d’alguna manera el triomf a la fi de segle XVIII de la burgesia, dels comerciants, l’exportació i importació de productes per sobre (o si més no al mateix nivell) que la reialesa i l’església.

Església de São Francisco: És un dels monuments arquitectònics més impressionants de la ciutat. Construïda per l’ordre dels franciscans el 1245, en estil gòtic, un incendi va obligar a restaurar-la, adquirint la decoració barroca que presenta. El més impressionant sens dubte són els retaules barrocs, fets amb fusta brasilera i or, que ens acosten a l’època de la conquesta i colonització d’aquest territori. Ens sorprendrà la visita a les catacumbes, on es troben les restes de molts dels germans de l’ordre, i un ossari amb milers d’ossos humans, que podrem observar a través d’un vidre al terra.

Palacio de cristal: D’arquitectura romàntica, obert el 1860, amb un llac, diverses fonts, i una moderna biblioteca pública, alberga un jardí botànic que el converteix en un dels espais verds més agradables de la ciutat. Totes les plantes porten el seu nom i país d’origen, i també es troben diferents espècies d’aus. Les vistes sobre Oporto són espectaculars.

Foz do Douro: La Foz do Douro és la zona que comença a la desembocadura del riu Duero i que arriba, vorejant la platja, fins al Castelo do Queijo, una de les dues fortificacions en aquesta zona, a més del Forte Són Jao Baptista. La Foz de Douro és un dels barris de Porto escollits per famílies de classe alta, per les seves moderns i còmodes edificis, a més de les privilegiades vistes. Té un bonic passeig marítim que connecta amb el Fuerte de San Francisco Javier, més conegut com el “Castell del Formatge”, que ens deixa gaudir de les onades trencant a les roques de la costa.

En acabar el dia ens traslladarem a l’aeroport on agafarem el vol de tornada a Barcelona a última hora, donant per acabat aquest meravellós viatge cultural, tota una experiència per als sentits.

Fi del viatge

Descarregar PDF

A CAUSA DE LA INSEGURETAT DE PODER CONFIRMAR EL VIATGE EN EL MOMENT DE TREURE EL PROGRAMA, NO S’AGAFARÀ CAP DIPÒSIT PER LA RESERVA. LES PERSONES INTERESSADES HO PODEU COMUNICAR A BARAKA CLUB DE VIATGES, I QUEDAREU INSCRITES EN UNA LLISTA D’ESPERA, TENINT PRIORITAT DE RESERVA DE PLAÇA EN EL MOMENT DE CONFIRMAR LA SORTIDA.

CORREU PER A RESERVES: reserves@baraka.cat

 • INCLOU

 • Vols internacionals en classe turista.
 • Hotels 4**** durant tot el viatge.
 • Creuer pel riu Duero
 • Esmorzars a l’hotel.
 • Mitja pensió (sopar del primer dia i dinars, en restaurants).
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Àngel Morillas.
 • Documentació del viatge
 • Acompanyant de Te de Tertúlia / Baraka
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars personals d’un sol ús per escoltar millor les explicacions.
 • City Tax
 • Material de protecció COVID-19: pack de mascaretes, ampolleta de butxaca de gel hidroalcohòlic, dispensador de gel hidroalcohòlic a l’autocar.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Àpats que coincideixin en horari de vol o d’aeroport.
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.
 • Demaneu informació dels suplements per vols en classe business

 • TRANSPORTS

 • AVIÓ: Anirem en avió fins a la nostra destinació al país.
 • AUTOCAR: Els desplaçaments interns els farem en confortable autocar.
 • EMBARCACIÓ: Farem un creuer pel riu Duero en vaixell.

 • MESURES ESPECIALS COVID-19

Durant tot el viatge és obligat l’ús de mascaretes, excepte en els moments dels àpats. Es demana respectar la distància de seguretat de manera atenta per part de viatgers i viatgeres.

Transport en autocar:
> Disposen dels filtres d’aire més moderns, que renoven i sanegen l’aire interior.
> Disposen de dispensador de gel hidroalcohòlic a les portes.
> Contractem el 50% de places per poder disposar de seient lliure cada dos seients.

Allotjament
> Els hotels seleccionats apliquen els estrictes protocols d’higiene: higiene de les persones, barreres, desinfecció i tractament de les superfícies, recepció de mercaderies…
> Les restriccions sanitàries estan aplicades també a la zona dels esmorzars, així com al Bar i en el servei d’habitacions (amb distanciament social).

Restaurants
> els restaurants estan obligats a complir amb les normes d’higiene i aforament.

Visites (museus i espais tancats)
> és imprescindible l’ús de mascaretes durant les visites a museus i espais tancats. Recomanable que abans i després de la visita es faci ús del gel hidroalcohòlic (ja sigui de l’envàs de viatge com del dispensador de l’autocar) si no es pot accedir al rentat de mans.

NOTA IMPORTANT
Les normatives en referència al COVID-19 són canviants en funció de l’estat de la malaltia en els diferents països, fent que sigui impossible disposar d’un itinerari i visites previstes 100% fiables, amb antelació. Per aquest motiu, el que aquí presentem és el viatge proposat amb la informació confirmada per proveïdors a data d’avui. Totes les persones que s’inscriguin al viatge seran informades puntualment dels canvis que hi pugui haver i les alternatives, si possibles, que oferim. En cas que el viatge no es pugui dur a terme per canvis en la normativa o substancials per al desenvolupament del mateix, es farà el reemborsament / bo de serveis, tal com marqui la legislació vigent en el moment de la cancel·lació. Per a cancel·lacions voluntàries, vegeu les condicions al final del document.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació