Truca: 93 343 52 00
 

EGIPTE CREUER NIL

  • Durada: 16 dies

Dominat per un desert dur i inoblidable alhora que preciós, dividit pel riu més llarg del món, Egipte és el país de les piràmides, del desert extrem, del ric Nil, amb una cultura impressionant, com la seva història, on es poden veure les meravelles d’ alguns dels primers triomfs de la humanitat. És una terra plena de vida, so, bellesa visual i emoció… durant milers d’ anys fou el pati d’ esbarjo dels emperadors i reis!
Un fascinant recorregut pels màgics i històrics paratges d’ aquest país ens permetrà descobrir la seva gran herència cultural, fruit de la interacció de les moltes civilitzacions provinents dels dos continents que l’ envolten.

Reserva ara Pregunta

 

Dia 1
BARCELONA – ASSUAN.

Presentació a l’aeroport de Barcelona, on trobareu el nostre guia, que ens ajudarà en els tràmits de facturació. Sortirem en el vol de línia regular en direcció al Caire i Assuan, la ciutat més meridional d’Egipte. Assuan, com a poble fronterer, era considerat la Meca dels comerciants pel bescanvi d’articles entre Egipte i la resta del continent africà. El Nil aquí és una meravella: flueix tranquil enmig d’un desert de color d’ambre i les roques de granit, i entre illes cobertes de palmeres i de plantes tropicals. En arribar, ens traslladarem al moll per embarcar a la motonau amb la qual farem el creuer del Nil. Allotjament.

Dia 2
(CREUER DEL NIL) ASSUAN.

Pensió completa a bord. Al matí visitarem l’Alta Presa, les dimensions de la qual l’han convertida en l’obra d’enginyeria més gran executada pel gènere humà. Té un volum de gairebé 43 milions de m3. L’aigua emmagatzemada va permetre augmentar un 16 % la superfície agrícola cultivada, però també va significar un cop molt fort per a la cultura núbia, ja que una gran part del seu territori va quedar sota les aigües i més de cent mil nubis es van veure obligats a desplaçar-se fora del seu territori tradicional. La famosa presa d’Assuan ha donat lloc a la formació d’un enorme llac artificial, el llac Nasser, que s’estén al llarg de més de 500 km riu amunt. També veurem l’Obelisc Inacabat, a l’antiga pedrera de granit, d’on s’extreia el famós granit rosat de l’antiguitat. Té una altura de 42 m i un pes aproximat de 1.198 tones. La seva construcció va ser abandonada en observar que la roca no era uniforme i, gràcies a això, hem pogut estudiar la tècnica que feien servir per tallar els obeliscs. A la tarda, visitarem el temple de la deessa Isis a l’illa de Philae (o Filé), al qual accedirem en petites barques de motor. Hi farem una visita detallada, en la qual ens sorprendran la vellesa i l’excel·lent conservació de la seva sala hipòstila. A diferència del temple d’Abu Simbel, aquest estava submergit i es va haver de traslladar pedra per pedra a una illa més alta.

Dia 3
(CREUER DEL NIL) – ABU SIMBEL – PASSEJADA EN FALUA.

Després d’esmorzar ens dirigirem a l’aeroport per agafar el vol que ens portarà fins a Abu Simbel. En arribar-hi, ens acomodarem al nostre hotel i, a la tarda, visitarem els fantàstics temples d’Abu Simbel, dedicats a Ramsès II i a la seva esposa Nefertari. Ens en fascinarà la ubicació i l’espectacular obra de salvament portada a terme per la humanitat: en un període de tres anys van dividir els temples en 1.036 blocs numerats, de 30 tones cadascun, i els van traslladar al nou emplaçament, al costat occidental del llac Nasser, a 200 m del lloc original. Visitarem el Gran Temple, on es troben els quatre colossos, i el temple d’Hathor. Acabada la visita, tornarem a Assuan en avió. Dinarem i, a la tarda, farem una passejada en falua al voltant d’aquesta bonica illa situada al mig del Nil i visitarem el jardí botànic. Sopar i allotjament a bord.

Dia 4
(CREUER DEL NIL) ASSUAN – KUM UMBU.

Gaudirem del matí a Assuan per conèixer el famós mercat de les espècies i començarem la navegació cap a Kum Umbu, on visitarem el temple homònim. De fet, aquest temple és l’únic dedicat a una dualitat religiosa, la qual cosa està perfectament reflectida en la seva dualitat també arquitectònica: veurem un santuari dedicat al déu Sobek (déu Cocodril) -animal sagrat per als egipcis, del qual es poden veure algunes mòmies-, i un altre dedicat al déu Haroeris (Horus el Gran). El conjunt format pels dos santuaris ocupa una posició insòlita a Egipte pel seu aspecte d’acròpoli. Continuarem la navegació pel Nil. Nit a bord del nostre vaixell.

Dia 5
(CREUER DEL NIL) KUM UMBU – IDFU.

Pensió completa a bord. Al matí visitarem el temple d’Edfu, dedicat al déu Horus, un dels més ben conservats d’Egipte i el més important després del de Karnak. Es va començar a construir el 237 aC i no es va acabar fins al 57 aC. És característica la il·luminació del temple, amb cambres cada vegada més petites que impedien el pas de la llum d’una manera gradual fins a arribar al santuari, gairebé en penombra i que rebia la llum tan sols des de l’eix. El temple és com un gran llibre, amb els murs recoberts de representacions i de textos que ens expliquen amb detall la vida del temple. Ens hi desplaçarem amb típiques calesses tirades per cavalls. Un cop acabada la visita, emprendrem de nou la navegació pel Nil i arribarem a la resclosa d’Isna, que travessarem en arribar el nostre torn. Mentrestant, podrem observar aquesta obra d’enginyeria.

Dia 6
(CREUER DEL NIL) VALLS DELS REIS – TEMPLE MEDINAT HABU – KARNAK I LUXOR.

Avui seguirem el curs del riu cap a Luxor. A la tarda coneixerem els temples de Luxor i Karnak. El primer d’aquests, tal com ha arribat fins a nosaltres, és obra dels dos grans faraons de Tebes: Amenofis III i Ramsès II. Construït després del desmuntatge d’un temple anterior de la dotzena dinastia, els materials d’aquest van ser emprats, probablement per l’arquitecte d’Amenofis, per a la construcció de la planta del temple de Luxor, seguint el model clàssic de l’Imperi Antic. Visitarem el conjunt, presidit per l’obelisc de Ramsès II, parella del que es troba actualment a París. Veurem les restes de l’antiga avinguda triomfal que unia Luxor amb Karnak, on ens desplaçarem per visitar el conjunt monumental d’Amon. Aquest gran temple està dedicat a la màxima divinitat tebana i està format per les ruïnes d’una sèrie d’edificis religiosos que, agrupats al voltant del principal, formen el nucli més important del patrimoni monumental de Karnak. Pensió completa a bord.

Dia 7
(CREUER DEL NIL) VALLS DELS REIS – TEMPLE REINA HATSHEPSUT.

Pensió completa a bord. Al matí realitzarem la visita de l’antiga necròpoli de Tebes: la Vall dels Reis, on hi ha enterrats els faraons. Sens dubte, és el jaciment arqueològic més ric i important del món. Hi ha 450 tombes, 62 de les quals són reials. En visitarem dues i tot seguit anirem al temple de la reina Hatshepsut. Abans de tornar a l’embarcació, passarem pel costat dels colossos de Mèmnon, les estàtues cantants de la tradició grega.

Dia 8
(CREUER DEL NIL) TEMPLE DE DENDERA.

Després d’esmorzar començarem la ruta que durant tants anys ha estat tancada al turisme i que de manera excepcional es torna a obrir, amb la qual cosa és possible la navegació entre Assuan i el Caire. Seguirem el curs del Nil fins a arribar a Dendera, on visitarem el temple d’Hathor, que allotja la capella dedicada a la deessa Nut, la qual ens sorprendrà per la qualitat de les seves pintures. Pensió completa a bord.

Dia 9
(CREUER DEL NIL) TEMPLE D’ADIBOS.

Després d’esmorzar navegarem cap a Nagaa Hamadi. Allà, deixarem per unes hores el vaixell per visitar el temple d’Abidos, un altre dels temples que permeten gaudir de la tècnica arquitectònica i artística que va assolir la civilització egípcia. Trobarem el nostre vaixell a Sohaj per seguir navegant tot veient els paisatges que ofereix aquesta part inexplorada del Nil. la Pensió completa a bord.

Dia 10
(CREUER DEL NIL) MONESTIR DE LA VERGE MARIA.

La navegació començarà de matinada per acostar-nos al lloc d’on sortirem per conèixer un dels indrets relacionats amb la vida de la Sagrada Família, el monestir de Muharraq, conegut pel de la Verge Maria. Relacionat amb la travessa de la Sagrada Família per terres egípcies, el seu nom àrab, Muharraq, es refereix a l’incendi que va patir pels invasors estrangers a l’edat mitjana. Tornem al vaixell a Menya. Pensió completa a bord.

Dia 11
(CREUER DEL NIL) TEL EL-AMARNA.

Des de Menya, anirem a Tel el-Amarna, que va ser capital durant el regnat d’Akhenaton. De la riquesa que va tenir, en destaquen actualment els hipogeus, important conjunt de tombes excavades a la roca. Es troba a mig camí entre Tebes i Memfis. Pensió completa a bord.

Dia 12
(CREUER DEL NIL) BENI-HASSAN.

Des de Menya, també anirem a Beni-Hassan, on visitarem un interessant conjunt de trenta-nou tombes tallades a la roca. Seguirem fins a Ashmunein / Hermòpolis, on podrem observar l’antic sistema d’aigües que encara avui sorprèn i meravella molts enginyers. Trobarem el nostre vaixell ja a Beni-Hassan. Pensió completa a bord.

Dia 13
(CREUER DEL NIL) NAVEGACIÓ CAP AL CAIRE.

Dedicarem el dia a fer el darrer tram de navegació que ens portarà fins a la capital egípcia. Passarem prop d’alguns llocs històrics d’aquesta civilització que els nostres guies s’encarregaran d’explicar-nos. Arribarem al Caire a la tarda. Pensió completa a bord.

Dia 14
(CREUER DEL NIL) LES PIRÀMIDES DE GIZEH – MEMFIS I SAKKARA – ESPECTACLE DE LLUM I SO A LES PIRÀMIDES.

Esmorzar al vaixell. Aquest matí realitzarem la visita panoràmica del conjunt monumental de Gizeh amb les famoses piràmides de Kheops, Kefren i Micerí, declarades una de les set meravelles del món antic. Són tan grans com enigmàtiques, i de ben segur que la seva contemplació ens farà emmudir. Visitarem l’interior d’una de les piràmides; per un passadís arribarem a la cambra del rei. També veurem l’Esfinx, meitat faraó, meitat bèstia. Dinarem, i a la tarda sortirem cap a Memfis, capital de l’Antic Imperi, on veurem el Colós de Ramsès II i l’Esfinx d’alabastre. Continuarem cap a Sakkara, la necròpoli més gran d’Egipte, on es troba representada tota la història del país. Aquí veurem la Piràmide Esglaonada, que s’aixeca enmig del desert com si fos una gran escala cap al cel. Fou construïda per l’arquitecte Imhotep, que era alhora el metge del faraó. Acabada la visita, tornarem al Caire. Aquest vespre assistirem a un espectacle de llum i so a les piràmides de Gizeh. Sopar i allotjament.

Dia 15
(CREUER DEL NIL) MUSEU EGIPCI, LA CIUTADELLA I EL BASAR KHAN EL KHALILI.

Esmorzar al vaixell. Al matí visitarem el Museu d’Art Faraònic i Egipci, que allotja el tresor arqueològic més important del món. Dedicarem especial atenció al fabulós i intacte tresor de Tutankamon. També contemplarem altres obres mestres dels diferents imperis i dedicarem el dia a acabar de conèixer la cosmopolita ciutat del Caire. Pujarem fins a la ciutadella de Saladí, construïda al segle xii dC, on veurem la mesquita de Muhammad Ali, d’alabastre. Residència dels soldans mamelucs i dels paixàs otomans, s’aixeca majestuosa com a guardiana de la ciutat. Dinarem en un restaurant situat al centre del basar de Khan el Khalili, un dels més cèlebres d’Orient, i a la tarda ens passejarem pels angostos carrers del basar, on ens impregnarem de l’ambient típicament oriental de perfums i espècies. Sopar i allotjament a bord.

Dia 16
EL CAIRE – BARCELONA.

Esmorzarem a l’hotel. Al matí, a l’hora convinguda, ens traslladarem a l’aeroport per fer els tràmits de facturació i embarcament i emprendre el vol cap a Barcelona, on finalitzarà el nostre viatge a aquest país, ple d’història, monuments mil·lenaris, bells paisatges i amb una gent alegre i hospitalària que mai no oblidareu.

  • INCLOU

* Vols internacionals de línia regular.

* Allotjament en vaixell 5*

* Esmorzars bufet o americans.

* Dinars i sopars als hotels o en restaurants seleccionats.

* Transport en confortables autocars.

* Guia acompanyant de Baraka.

* Guia local de parla castellana durant l’estada al país.

* Servei de maleters als hotels.

* Propines a guies locals i conductors.

* Totes les visites especificades en el programa.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Taxes d’aeroport i de combustible.

* Visat

* Tot l’especificat en el programa.

  • NO INCLOU

* Extres en els hotels.

* Begudes en els àpats.

* Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.

* Tot allò no especificat en el programa.

Informació relacionada

Saps que…

  • La confirmació dels vols aeris i la navegació de les companyies navilieres pot alterar l’ordre de les visites, si bé es garanteix en qualsevol cas la realització de totes les esmentades.
  • A l’estiu les temperatures són altes. Recordeu de protegir-vos adequadament del sol i hidratar-vos correctament.

 

Alimenta l’esperit!

KHAN EL KHALILI Naguib Mahfuz

LES NITS DE LES MIL I UNA NITS Naguib Mahfuz

EL CARRERÓ DELS MIRACLES Naguib Mahfuz

 

 


 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació