Truca: 93 343 52 00
 

EL PAÍS CÀTAR. ESPERIT DE CROADA, ÀNIMA DE TROBADORS amb Mercè Riera

 • Destinació: Europa, França
 • Durada: 3 dies
 • Preu: 740€

Consulteu properes sortides.

En aquesta ruta a través dels castells del sud de França podrem reviure i contextualitzar una part de la història medieval. Les seves petjades es poden veure en els cims de les muntanyes, donant forma al llegat que les va modificar per convertir-les en fortaleses, centres culturals, religiosos, i una part indispensable del dia a dia de la societat càtara. Resseguirem les seves crestes en aquest especial viatge en el temps, i amb les explicacions de la historiadora de l’art Mercè Riera, entendrem l’abast de la seva cultura i influència.
Consulteu properes sortides.

Reserva ara Pregunta

Dia 1

BARCELONA – CUCUGNAN – CARCASSONE 

Ens trobarem a Barcelona per sortir en autocar direcció França i començar la nostra Ruta dels Càtars que ens endinsarà en la història medieval d’aquesta interessant i influent zona europea.

Parada per esmorzar i continuació fins al castell de Quéribus, situat a la població de Cucugnan. El castell de Quéribus, que amb la unió del comtat de Barcelona al regne d’Aragó l’any 1162, va esdevenir castell fronterer entre els regnes d’Aragó i els comtats occitans, va ésser un dels darrers illots de resistència càtara. Està construït sobre un pic rocós a 728 metres d’altitud, coronant el Massís de les Corbières, Fenouillèdes i la plana del Rosselló. El seu nom significa “bosc dels boixos” i se’n té constància documental des de l’any 1020 formant part del comtat de Fenollet. Quan amb el tractat de Corbeil l’any 1258 es fixa la frontera entre el regne de França i el Principat de Catalunya, el castell esdevé una plaça forta del sistema defensiu francès i pren la fesomia actua entre els segle XIII i XIV, quan els reis de França reconstrueixen i reforcen la seva estructura defensiva organitzada en tres recintes superposats al cim del penya-segat.

Després de la visita retornarem a Cucugnan, on dinarem. A la tarda descobrirem el castell de Peyrepertuse, l’exemple més reeixit de l’arquitectura militar del Llenguadoc. Construït sobre una cresta rocosa d’uns 400 m. de llarg des d’on es dominen les valls i els ports de muntanya que l’envolten, esdevingué castell de  frontera amb el regne d’Aragó fins a la signatura del Tractat dels Pirineus  l’any 1659. Lluís IX de França encarregà la reconstrucció de la torre de l’homenatge, l’església i l’escala que porta el seu nom, després de la croada contra els càtars i el reforçà amb un perímetre de muralles imponent. 

Acabada la visita, trasllat fins a Carcassone. Allotjament a l’hotel l’Hotel Mercure Carcassonne Porte de la Cité****. 

Sopar lliure.

Dia 2

Dia 2: (CARCASSONE) BRAM – MIREPOIX – FOIX 

Després d’esmorzar ens dirigirem cap al poble de Bram, que destaca per conservar la seva estructura urbanística medieval, de forma circular molt característica del Midi francès. Erigit sobre l’antic poble gal·loromà d’Eburomagus, la seva estructura actual data del segle XI, situant l’església al centre de la trama. Des del segle XIII va pertànyer al Comtat de Tolosa i el catarisme s’hi desenvolupà amb força fins que fou presa pels croats dirigits per Simó de Montfort l’abril de l’any 1210. 

Acabada la visita ens dirigirem a la població de Mirepoix, que conserva pràcticament intacte l’aspecte medieval, quan fou reconstruïda després d’una sobtada crescuda del riu Hers l’any 1298. Destaca la gran Place des Couverts, una plaça porxada amb entramats de fusta que es pot datar entre el segle XIII i el segle XV en la que hi trobem la Casa dels Cònsols. També visitarem la catedral, consagrada a Saint Maurice i aixecada a finals del segle XIII, amb un estil de transició entre el romànic tardà i el gòtic meridional.  Dinarem en grup. 

Ja a la tarda visitarem Foix, seu de l’antic comtat de Foix i presidida pel castell comtal. Al seu origen romà s’hi suma una gran activitat urbana a l’entorn de l’abadia de Saint Volusien al segle XII, clau en el desenvolupament medieval de la ciutat, que esdevingué un dels focus més actius del catarisme, liderat pel comte Ramon Roger i la seva germana Esclarmonda de Foix, qui aglutinà entorn la seva cort un bon nombre de trobadors. 

Sopar lliure i allotjament a l’hotel. 

Dia 3

Dia 3: CARCASSONE – BARCELONA

Sortida de l’hotel després d’esmorzar, per visitar la Cité de Carcassone, testimoni de l’arquitectura i l’urbanisme medieval a través de la restauració que en feu l’arquitecte Viollet-le-Duc a mitjans del segle XIX i declarada Patrimoni de la UNESCO l’any 1997. Els romans foren els primers en fortificar el turó de Carcasso tot i que l’esplendor d’aquest enclau arribà l’any 1067 quan n’esdevé comte Ramon Bernat Trencavell, vescomte d’Albí i de Nimes. Aquesta nissaga encarregarà les principals construccions que es troben dins la fortalesa, el castell comtal, situat en el punt més alt i més estratègic del turó, datat al segle XII amb pati d’armes i donjon; i la basílica de Saint Nazaire, que combina elements dels estils romànics i gòtic meridional, que juntament amb les estructures de la fortificació, ens permetran recórrer una part del pas de ronda de la ciutat, revivint així l’assetjament dels exèrcits croats durant quinze dies fins a la seva rendició l’agost de l’any 1209.

 Dinarem en grup abans de la nostra visita a l’última de les nostres parades: el Castell de Villerouge-Termenès, del segle XIII, amb les seves torres emmerletades en les quatre cantonades, que s’alça al mig del poble del mateix nom. El seu accés és perfecte, per mitjà d’una rampa a la part nord, que condueix a una porta fortificada, amb les armes de l’arquebisbe Bernat de Farges, encara que més aviat es va usar com a residència estiuenca dels seus amos. Al seu voltant, el poble s’hi aplega, a l’estil medieval de l’època, i a menys de 25 metres del riu “Li Lou”. La part alta de la muralla del castell la recorre el camí de ronda.

Acabada la visita, iniciarem el camí de tornada a Barcelona, després d’haver gaudit d’un viatge ple d’història, cultura i art.

Fi del viatge 


Viatja i aprèn

En el decurs del viatge es faran tres xerrades sobre els càtars a càrrec de la nostra especialista Mercè Riera. 

 • Comtats occitans versus comtats catalans: crònica d’una croada
 • Els comtats occitans, trobadors en regnes de l’amor cortès
 • Els càtars: entre la fe i l’espasa

Reserves:

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 400 € (per persona en hab. Doble) ó 450 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 D’AGOST DE 2018 I LA RESTA ABANS DE L’1 D’OCTUBRE 2018.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: 

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.


Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%

De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%

Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%

Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades en el catàleg Baraka 2017

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 

Descarregar fitxa

 • INCLOU

 • Hotel 4* durant tot el viatge. 
 • Esmorzars en ruta o l’hotel.
 • Dinars i sopars especificats.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge de la sra. Mercè Riera.
 • Dossier informatiu
 • Xerrades durant el viatge: 
    • Comtats occitans versus comtats catalans: crònica d’una croada
    • Els comtats occitans, trobadors en regnes de l’amor cortès
    • Els càtars: entre la fe i l’espasa.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa. 
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 740 €

Suplement individual: 110 €

Grup mínim necessari: 20 persones.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació