Truca: 93 343 52 00
 

EQUADOR I GALAPAGOS: Ciutats colonials i fauna en llibertat

  • Destinació: Amèrica, Equador
  • Durada: 15 dies

Consulteu preus i dates de sortida per al 2016

Territori de reduïdes dimensions, és el país més petit de tots els situats en les escarpades terres andines, ofereix una gran varietat de cultures indígenes, una arquitectura colonial ben preservada, sorprenents paisatges volcànics i una densa selva tropical.
Un microcosmos de sensacions i sabors al centre del planeta: això és Equador. Un país únic on es fusionen totes les cultures, pobles i paisatges d’Amèrica Llatina per formar el més perfecte perfum del món, des de la seva bella capital, Quito, ascendint un volcà en actiu, regatejant amb artesans, fins a l’envolvent selva amazònica.
I albirant a través del Pacífic es troben les seves solitàries possessions d’ultramar, les distants illes Galápagos. L’arxipèlag, considerat un dels tresors de la història natural més importants del món, mostra una diversitat única de flora i fauna que potencia la curiositat tant dels ecologistes com de les ànimes inquietes.

Reserva ara Pregunta

 

Dia 1
BARCELONA – QUITO.

Presentació a l’aeroport de Barcelona, per agafar el vol que ens portarà fins a Quito, capital del país, emplaçada a 2.850 m sobre el nivell del mar i a 22 km al sud de la línia de l’ Equador. En arribar, trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 2
(QUITO) VISITA CIUTAT COLONIAL I EXCURSIÓ A LA MEITAT DEL MÓN.

Després d’esmorzar iniciarem un recorregut per la zona residencial on destaca l’edifici del Congrés, on veurem el mural de pedra on s’hi representa la història de l’Equador. Tot seguit farem una passejada pel centre de la ciutat per visitar els temples i monestirs colonials d’aquesta joia urbana, designada per la UNESCO, Patrimoni Cultural de la Humanitat. Veurem el Monestir de San Agustí, famós pel seu pati, els claustres els sostres ornamentats i l’àmplia col·lecció de pintures representant la vida d’ aquest Sant. Caminarem pels estrets carrers d’ aquesta part colonial cap a la Plaça de la Independència, amb la Catedral, el Palau Presidencial, el “Municipio” i el Palau Arquebisbal. Visitarem també l’església de Sant Francesc, un dels principals monuments religiosos del Nou Món, caracteritzat per la seva impressionant façana i el seu atri, així com pel seu interior daurat i la verge alada de Quito a l’ altar major. Prosseguirem cap a Sant Antoni de Pichincha, on farem una parada.

Dinarem i ens dirigirem cap a la línea de l’ equador, fixada amb precisió l’ any 1735 per una expedició francesa. Veurem el gran monument de pedra que conmemora el lloc, emplaçat en un petit poblat colonial, on es marca la meitat exacta de la Terra (latitud 0º), i tindrem l’ oportunitat de posar un peu a cada hemisferi. Dins el monument, visitarem el Museu Etnogràfic, on s’hi mostren els diferents grups d’indígenes que viuen a l’Equador. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 3
(QUITO) – OTAVALO – COTACACHI I LLAC CUICOCHA.

Esmorzar i sortida cap a Otavalo, on visitarem el mercat, el més colorista i famós del país. Els habitants de la ciutat comercien en silenci, en contrast amb el soroll d’altres mercats. Sens dubte ens sorprendran els seus carrers empedrats plens d’indígenes amb els seus ponxos blaus, pantalons blancs i el cabell recollit en una llarga trena. Dinarem en un restaurant local i continuarem cap a la població de Cotacachi, famosa pels seus productes de cuir. Cotacachi també és coneguda a Equador per haver estat la primera ciutat en escollir un alcalde indígena. El nostre recorregut prossegueix vers la llacuna Cuicocha, situada a una altitud de 3.068 m. Es trata d’ una caldera volcànica al peu del volcà homònim, a la serralada occidental del Andes equatorians. La caldera va ser formada per una erupció fa 3100 anys, cobrint la zona limítrofa amb una capa de cendra de 20 cm. El volcà actualment està inactiu. Retorn a Quito. Sopar i allotjament.

Dia 4
QUITO – RIOBAMBA.

Avui, després d’esmorzar, emprendrem la ruta cap a la població de Baños. La primera parada del recorregut serà la vista panoràmica del Volcà Cotopaxi, avui dia el més alt (5.943 m.) i encara actiu del món, amb un cràter que s’ estén 500 m. d’ est a oest i 700 m. de nord a sud. Arribarem a la població de Baños de Agua Santa, situada als peus del volcà Tungurahua, al centre del país, entre els Andes i l’ Amazònia equatoriana, coneguda per les seves riques aigües termals molt apreciades entre els locals, peregrins d’ arreu i importants personatges. Veurem la petita església del poble regentada pels Dominics, amb l’ imatge de fusta de la Verge que miracolasament no es va cremar a l’ incendi que el temple patí fa més de tres segles. Desprès de dinar prosseguirem el nostre recorregut fins El Pailón del Diablo, també anomenada Cascada de Río Verde, considerat un dels salts d’aigua més alt d’ Equador. En arribar a Riobamba, capital de la província de Chimborazo, farem una visita panoràmica d’ aquesta ciutat fundada l’ any 1534 a prop de la llacuna de Colta i posteriorment traslladada, arrel del gran sisme que la destruí el 1797, al seu emplaçament actual. Sopar i allotjament.

Dia 5
RIOBAMBA – CUENCA.

Esmorzarem i sortirem cap l’estació de tren, on agafarem el “tren dels Andes” per recórrer l’espectacular trajecte vers Alausi. Farem la travessa coneguda com “el Nas del Diable” tot admirant els paisatges a una velocitat de 30 km per hora. Continuarem per carretera fins Ingapirca. Després de dinar visitarem el jaciment inca de més de 500 anys d’antiguitat. Fou un lloc notable on els “canyari”, poblat que dominava les terres altes del sud el segle XV, feren ús de la seva autoritat fins a l’arribada dels inques. Amb les seves modestes dimensions, Ingapirca és el testimoni més important de la presència inca al país. Veurem les ruïnes que s’estenen al voltant d’una plataforma central que probablement servia com a lloc de culte i que s’anomena “Temple del Sol”. En acabar la visita continuarem fins a Cuenca, ciutat patrimoni de la Humanitat. Sopar i allotjament.

Dia 6
(CUENCA) VISITA CIUTAT.

Esmorzar i visita panoràmica de la part colonial de la ciutat, fundada pels espanyols el 1557 i una de les més boniques del país. Ens passejarem pel mercat de les flors, al peu de l’església de Santa Caterina. Veurem la Nova Catedral i visitarem una fàbrica de barrets “panamàs”, que provenen del poble de Montecristi, a la Costa del Pacífic. Dinarem i a la tarda visitarem el museu del Monestir de les monges Conceptas, que compte amb el més antic claustre religiós de la ciutat, fundat el 1559. El ventall de col.leccions que s’ hi poden veure són part de les dots que les religioses van aportar al monestir al llarg de quatre segles. També visitarem el museu del Banc Central on s’exposen peces monetàries que van formar part de la identitat d’Equador. Apreciarem les variacions que va patir el “Sucre”, tant en les monedes com en els bitllets. Sopar i allotjament a l’ hotel.

Dia 7
CUENCA – GUAYAQUIL.

Avui, després d’esmorzar, i de camí cap a Guayaquil, visitarem el Parc Nacional El Cajas, amb una superfície de 28.800 ha. La principal riquesa d’ aquest Parc Nacional la constitueixen les seves llacunes, al marge de les quals hi conviuen diverses comunitats. La riquesa d’ aquest indret es reflecteix en les més de 232 llacunes que donen origen als rius Yanuncay i Tomebamba. Dinarem i a la tarda arribarem a la ciutat de Guayaquil, seu del poder econòmic del país. Sopar i allotjament.

Dia 8
(GUAYAQUIL) VISITEM ALGUNES DE LES MÉS TÍPIQUES “HACIENDAS”.

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a conèixer les “Haciendas” típiques del país, junt amb la flora i fauna que envolten la ciutat. Com si d’ un viatge al passat es tractés, coneixerem els jardins de cacau d’ una coneguda “hacienda” que conserva les tradicionals tècniques de començaments del segle passat combinades amb les modernes tecnologies actuals per produïr el “fruit del Déus”, el cacau més célebre del món per el seu inigualable sabor i aroma que el converteix en component indispensable de les més apreciades xocolates. També visitarem una finca on apreciarem una de les molt extenses plantacions bananeres. Dinarem i continuarem el nostre recorregut a través d’ extenses plantacions bananeres, contemplant típiques vivendes de la pagesia dedicada al cultiu d’ aquest exquisit fruit. Sopar i allotjament.

Dia 9
GUAYAQUIL – GALÁPAGOS (SAN CRISTÓBAL).

Esmorzarem i anirem cap a l’aeroport per agafar el vol vers l’arxipèlag de les Galàpagos, famós per la seva fauna, única i desproveïda de temor a l’home. Aquí podem nedar amb els lleons marins, flotar junt a un pingüí, observar una tortuga gegant de ben a prop i intentar no trepitjar les iguanes que s’escorren per la lava. Ens fascinarà la bellesa de l’àrid i volcànic paisatge, un marc perfecte per la vida salvatge que s’hi desenvolupa. En arribar a l’aeroport de San Cristóbal ens traslladarem en autocar fins al nostre vaixell, per dirigir-nos a Puerto Baquerizo Moreno, capital de les Illes Galàpagos. Visitarem el Centre d’ Interpretació, un lloc excepcional on aprendrem sobre la naturalesa i els esforços que el Parc Nacional està duent a terme per mantenir la reproducció de les tortugues gegants. Aquest Museu d’ Història Natural desplega una àmplia mostra sobre l’ origen volcànic de les illes, la seva lletania del continent, les seves corrents marines, el clima, l’ arribada de les diferents espècies, entre d’ altres temes de gran interès. També s’ hi exposa la historia humana amb una narrativa cronològica dels més significatius esdeveniments relacionats amb el descobriment i colonització de les illes. Tot seguit caminarem per Cerro Tijeretas, a través de bonics paratges als peus d’ una colònia on nien les fragates. Sopar i allotjament a bord.

Dia 10
(GALÁPAGOS) ILLA ESPAÑOLA.

Pensió completa a bord. Arribem a Bahía Gardner amb els illots Gardner i Osborn. Desembarcarem en una platja de sorra blanca, hàbitat d’ una gran colònia de llops marins. Caminarem per les vores sorrenques (en aquest indret no hi ha senders) i observarem els falcons de Galàpagos, recol·lectors d’ ostres, els coloms de terra, rossinyols encaputxats, buscaretes grogues, llargandaixos de lava, iguanes marines i diferents espècies de pinsans de Darwin. Tindrem l’ oportunitat de fer snorkelling i apreciar la variada vida salvatge marina, des del peix àngel i el peix lloro fins a mantes ratllades i tiburons blancs. Prosseguirem vers Punta Suárez, una illa de gran interès geològic amb les seves formacions volcàniques, seu d’ una vida salvatge fascinant. El passeig per aquest terreny rocós ens oferirà la contemplació d’ aus autòctones com ara les gavines de cua bifurcada i els mascarells de potes blaves, junt amb la colònia més gran del món d’ albatros, sens dubte un indret molt especial durant l’ estació d’ aparellament, tot plegat enmarcat per un admirable teló de fons: l’ increïble Soplador, un orifici al costat del mar d’ on surt aigua assolint fins als 23 metres d’ alçada.

Dia 11
(GALÁPAGOS) ILLA FLOREANA.

Pensió completa a bord. Desembarcarem a Post Office, al nord de l’ Illa Floreana, la bahía així batejada pel Capità James Colnet l’ any 1793, després d’ instal·lar-hi un barril de fusta emprat com a bùstia informal per als mariners que passaven per aquí i s’ emportaven les cartes vers les seves destinacions. Actualment els visitants segueixen la mateixa tradició, i deixen cartes per tal que d’ altres visitants se les emportin. El recorregut per l’ illa ens mostrarà la vegetació endèmica que la caracteritza, i que vulgui fer snorkel tindrà l’ oportunitat de divertir-se amb els jugueners llops marins de la platja principal. A la tarda desembarcarem a Punta Cormorán, una bonica platja de color verd oliva. La caminata pels seus manglars negres ens portarà fins a la major població de flamencs de l’ arxipèlag.

Dia 12
(GALÁPAGOS) ILLA SANTA CRUZ.

Pensió completa a bord. Després d’ un desembarcament sec arribem a la que fou la primera reserva de la regió, la Reserva Cerro Mesa, on admirarem nombroses plantes endèmiques i contemplarem subespècies de pinsans, amb vistes espectaculars sobre les illes de Baltra i Santa Fe. A la llacuna El Garrapatero trobarem crancs “zayapas” i iguanes marines. Continuarem cap a les terres altes de l’ Illa Santa Cruz, zona que ens mostrarà la seva riquesa agrícola, doncs és el principal indret d’abastament pel conjunt de les illes. Visitarem el Centre Científic Charles Darwin i anirem fins al recinte dedicat a la cura de les tortugues petites. Aquí tindrem l’oportunitat de contemplar diversos exemplars de tortugues que poden pesar entre 250 i 300 Kg.

Dia 13
GALÁPAGOS – GUAYAQUIL.

Aquest matí navegarem al voltant de l’ illot de Daphne tot observant els ocells tropicals de potes roges que habiten aquest indret volcànic. Desembarcarem i després de dinar ens traslladarem a l’ aeroport de Baltra per agafar el vol de retorn al continent. Sopar i allotjament a l’ hotel de Guayaquil.

Dia 14
GUAYAQUIL – VOL DE RETORN.

Esmorzar. Aprofitarem el matí per realitzar una visita panoràmica dels indrets més característics de la Guayaquil, amb la seva Catedral i el seu Boulevard. Dinarem i disposarem de temps lliure per realitzar les darreres compres abans de dirigir-nos a l’aeroport per emprendre el vol de retorn a Barcelona. Sopar i nit a bord.

Dia 15
ARRIBADA A BARCELONA.

Arribarem a Barcelona, on donarem per finalitzat aquest viatge al més petit dels països andins però alhora un dels més variats del món.

 

  • INCLOU

* Vols internacionals de línia regular.

* Vols domèstics de línia regular.

* Allotjament en hotels de primera categoria superior a Quito, Cuenca i Guayaquil, Hosteria tradicional a Riobamba i suite clàssica al vaixell 1a categoria superior a Galápagos.

* Esmorzars bufet o americans.

* Dinars i sopars als hotels, al vaixell o en restaurants seleccionats.

* Transport en confortables autocars.

* Guia acompanyant de Baraka.

* Guia local de parla castellana durant l’estada al país.

* Servei de maleters als hotels.

* Propines a guies locals i conductors.

* Totes les visites especificades en el programa.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Taxes d’aeroport i de combustible.

* Tot l’especificat en el programa.

  • NO INCLOU

* Extres en els hotels.

* Begudes en els àpats.

* Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.

* Tot allò no especificat en el programa.

Informació relacionada

Alimenta l’esperit!

LA MUJER DEL CARTÓGRAFO Robert Whitaker


 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació