Truca: 93 343 52 00
 

ETIÒPIA: Un viatge en el temps

 • Destinació: Àfrica, Etiòpia
 • Durada: 19 dies
 • Sortida: 11/01/2019
 • Arribada: 30/01/2019
 • Preu: 5100€

Consulta altres sortides de 2019

ADDIS ABEBA – BAHAR DAR – CASCADES DEL NIL – GONDAR – PARC NACIONAL SIMIEN – AXUM – LALIBELA – TIMKAT – TIYA AWASA – ARBA MINCH – TURMI – JINKA

Etiòpia, situada a la regió de la Banya d’Àfrica, és un dels indrets on s’han trobat restes humanes més antigues, pel que fascina als científics i arqueòlegs.
El país fou un important regnat i les empremtes de les dinasties d’Etiòpia arriben fins el segle II aC. Conjuntament amb Persia, Roma, India i Xina, el regne d’Axum fou un dels grans poders al segle III dC.
Encara nomenada a molts llocs com Abissínia, recórrer aquest país es una autèntica experiència per qualsevol viatger.
Del nord arqueològic i arquitectònic, on visitarem els camps d’esteles d’Axum, el castell medieval de Gondar, les muntanyes de Simien i els monestirs del llac Tana, segur que ens deixarà un record inesborrable el poble de Lalibela amb els monestirs excavats a la roca i la festa del Timkat.
El sud, serà una experiència completament diferent, doncs descobrirem algunes de les tribus i ètnies que continuen sorprenent al viatger amb els seus costums ancestrals.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
 BARCELONA – ADDIS ABEBA

Presentació a l’aeroport del Prat, facturació i embarcament en el vols de línia regular que ens durà fins Istanbul. Enllaçarem amb vol a Addis Abeba. Assistència, trasllat l’hotel i allotjament.

 

Dia 2
 ADDIS ABEBA

Esmorzarem i visat, farem la visita de la ciutat, recorrent els principals indrets i visitant el Museu Nacional, famós per tindre en la seva col·lecció l’homínid més antic del món, la “Lucy”. 

Sopar i allotjament.

Dia 3
ADDIS ABEBA – BAHAR DAR – MONESTIRS DEL LLAC TANA I CASCADES DEL NIL 

A l’hora convinguda, anirem a l’aeroport per a prendre el vol que ens durà a Bahar Dar, ciutat situada als marges del Llac Tana. En arribar, anirem cap el Llac Tana per embarcar a bord d’una barca que ens durà a visitar dos dels 20 monestirs que estan repartits per les illes del llac. El seu principal interès rau en les pintures interiors d’algun d’ells o els tresors que en guarden altres (com a llibres antics o d’altres relíquies monàstiques de segles enrera).

A la tarda, anirem a conèixer les cascades del Nil. Abans d’arribar-hi però podrem apreciar els salts d’aigua del Nil, submergint-nos en una verdor de 45m d’altitud.

Sopar i allotjament.

Dia 4
 BAHAR DAR – GONDAR. VISITA DE LA CIUTAT

Esmorzarem i rodejarem el llac Tana fins a la seva part nord, on es troba Gondar. Dinarem i farem la visita a la ciutat començant pel Fasil Ghebbi o Recinte Reial (declarat patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO el 1979). Aquesta àrea tancada de 70.000 m2 conté sis castells, edificis auxiliars, túnels i passadissos, tot del s. XVII. No en va, Gondar també és coneguda com la Camelot de l’Àfrica. A continuació visitarem el Debre Birhan Selassie. El seu principal interès no és tant l’edifici en si, sinó les magnífiques pintures que hi ha en el seu interior, tant en les parets com en el sostre. Especialment aquest últim, decorat amb pintures de 80 cares de querubins mirant en totes direccions, és segurament una de les estampes més típiques d’Etiòpia i la més reproduïda en postals i records. A part, com a curiositat, direm que l’aspecte exterior de l’església, de pedra, recorda el de les esglésies dels Pirineus. Per finalitzar, visitarem l’església de Kushuam Maryam, reconstruïda durant la ocupació italiana.

Sopar i allotjament.

Dia 5
(GONDAR) PARC NACIONAL SIMIEN

Esmorzarem i sortirem vers el cor de les muntanyes Simien, on es troba el lodge situat a més alçada de tota Àfrica i que serà el nostre allotjament al cor d’aquesta regió natural, declarat patrimoni natural per la UNESCO. Després de dinar farem una suau caminada que ens permetrà veure la gran quantitat de babuins endèmics que hi ha en aquestes muntanyes i que en grans grups ocupen les zones properes. En finalitzar tornarem al nostre hotel a Gondar. Sopar i allotjament.

Dia 6
GONDAR – AXUM 

Esmorzarem abans de prendre el vol que ens durà a Axum. En arribar a Axum, dinarem i visitarem la ciutat, declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1980. Encara en un passat molt llunyà (segles abans del naixement de Crist) va ser la capital de l’imperi aksumita i d’una gran civilització, avui dia és una modesta ciutat rural molt tranquil·la. En ella es troben escampades les restes de palaus, tombes, esteles i inscripcions. Potser el que més sorprèn és saber que encara estan per excavar la major part de les restes arqueològiques d’Axum. Visitarem el camp principal d’esteles (enormes obeliscs esculpits amb motius arquitectònics que marquen l’emplaçament de les tombes dels sobirans de l’antic regne).

Continuarem visitant l’església de Tsion Maryam, que sembla fou la primera església que es va construir a l’Àfrica (segle IV), però la que podem veure ara és una construcció que va portar a terme l’emperador Fasilidas en el segle XVI, ja que l’original va ser destruïda. Es diu que en un lloc ben custodiat d’ella es troba l’Arca de l’Aliança, però no hi ha cap possibilitat de veure-la, ja que pel que sembla només hi ha una persona viva que l’ha vist i és el seu guarda actual. També veurem els banys i el Palau de la Reina de Saba i la Tomba dels Reis.

Sopar i allotjament.

Dia 7
AXUM – LALIBELA. NAKUTO LE’AB

A l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport per embarcar en el vol que ens durà a Lalibela. Lalibela, “la Jerusalem Negra”, “La Petra de l’Àfrica”, és una petita ciutat situada a 2500 m d’altitud, on viuen 50.000 persones bàsicament de les almoines, una agricultura de subsistència i el turisme. Malgrat ser la primera destinació turística d’Etiòpia, la ciutat roman increïblement ancorada en el passat, i fns i tot fa sols una anys no hi havia electricitat ni aigua corrent. És famosa pel seu conjunt d’onze esglésies excavades en roca de finals del segle XI i principis del XII, en ambdós costats del riu Jordà, que foren declarades Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO. Quan arribem, coneixerem l’església de Nakuto Le’ab, situada en una cova prop de Lalibela.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 8
(LALIBELA) ESGLÉSIES DEL NORD-OEST I TIMKAT

Aquest matí, iniciarem la visita al grup nord-oest d’esglésies que s’aixequen, o més aviat s’enterren, en meitat de la població i el formen les esglésies de Bet Medhane Alem, la més gran de totes, amb 33 metres de llarg per 25 d’ample i una fastuosa decoració que recorda als temples grecs; Bet Maryam, decorada en el seu interior amb interessants frescs i relleus d’ocells, animals i motius vegetals; Bet Danghel, Bet Meskal, Bet Mikael i Bet Golgota. Tot seguit anirem a la més coneguda de totes, San Giorgis o Sant Jordi. Dinarem i per la tarda assistirem a la celebració del Timkat. El Timkat o l’Epifania consisteix bàsicament en la processó que segueixen les rèpliques de l’Arca de l’Aliança una vegada a l’any al treure-les de les esglésies conjuntament amb les creus processionals que cada església posseeix. La població de Lalibela i els pelegrins arribats per a l’ocasió, llueixen les seves túniques blanques per festejar l’Epifania etíop, en un escenari que evoca la mil·lenària història etíop, seguint, al ritme de la música i danses tradicionals, les rèpliques que passen la nit amb els fidels en els festeigs i l’endemà tornen als seus emplaçaments fins a la pròxima celebració.

Allotjament.

Dia 9
(LALIBELA) TIMKAT I VISITA ESGLÉSIES DEL SUD-EST

Esmorzar a l’hotel. Durant tot el matí fins al migdia, seguiran les festes del Timkat amb la benedicció de l’aigua com a punt crucial de la celebració. Són milers els fidels que s’apleguen per seguir-la i que permeten que els viatgers comparteixin aquesta festivitat amb ells. Dinarem i a la tarda, sortirem cap a visitar el darrer grup sud-est d’esglésies: Bet Gebriel-Rafael, Bet Lehem, Bet Mercurios…

Allotjament al nostre hotel.

Dia 10
LALIBELA – ADDIS ABEBA – ZEWAY

Esmorzarem i a l’hora convinguda marxarem vers l’aeroport per a prendre el vol que ens durà a Addis Abeba. En arribar, ja amb els vehicles 4×4 que ens transportaran al sud, seguirem vers Zeway, on ens allotjarem.

Sopar i allotjament.

Dia 11
ZEWAY – ARBA MINCH

Arribant a Arba Minch, anirem a conèixer el poblat dels Dorze que són famosos pels seus teixits anomenats Shema i que tenen les seves cases en les muntanyes a gran alçada. També tindrem l’oportunitat de veure com cuinen el seu menjar típic, el Cocho, i d’observar les seves cabanes en forma d’elefant.

Sopar i allotjament.

Dia 12
ARBA MINCH – JINKA

Al matí, deixarem la ciutat d’Arba Minch per començar la nostra ruta cap a Jinka, un petit poble on viuen 60 grups ètnics diferents envoltats d’exuberants paratges naturals.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 13
JINKA – TURMI

Després d’esmorzar visitarem el Museu de Jinka. En acabar la visita sortirem cap al Parc Nacional de Mago on trobarem el poblat dels Mursis coneguts per les superfícies planes i rodones que introdueixen en els seus llavis. Els mursi són caçadors i per tant nòmades. Seguirem viatge fins a Turmi.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 14
  (TURMI) POBLAT DELS CAROS

Aprofitarem aquests dies a Turmi per conèixer algunes de les tribus més importants que poden visitar-se al sud d’Etiòpia. Avui coneixerem el poblat dels Caros que són coneguts per la quantitat de pintures amb les que decoren els seus cossos. El seu poblat anomenat Corcho disposa d’una vista fantàstica i privilegiada sobre el riu Omo.

Sopar i allotjament.

Dia 15
  (TURMI) TRIBUS DESANECH I HAMER

Avui anirem també cap a la ciutat de Omorate per creuer en barca el riu Omo i visitar així les tribus de Desanech. I, aprofitarem també per entrar en contacte amb el poble dels Hamer, caracteritzat per la seva tranquil·litat i amabilitat i en copsarem la seva manera de viure. Durant la nostra estada anirem a un dels mercats Hamer que es fan i que són una autèntica curiositat per als viatgers. Pensió completa.

Dia 16
TURMI – ARBA MINCH

Un cop esmorzats iniciarem ruta vers Arba Minch tot gaudint del particular paisatge. Pel camí farem la visita del mercat de Key Afer, caracteritzat pels múltiples colors. En el mercat també tindrem la possibilitat de veure les tribus de Bena Zemay i els Bena Ari. Arribada i allotjament al nostre hotel.

Dia 17
 ARBA MINCH – AWASA

Esmorzats, gaudirem d’una estona d’observació de la fauna local, en una passejada en barca pel llac de Chamo, on podrem veure gran nombre de cocodrils i hipopòtams.

En arribar a Awasa soparem i ens allotjarem a l’hotel.

Dia 18
AWASA – ADDIS ABEBA

Un cop esmorzats, seguirem per carretera cap a Addis Abeba, on farem els tràmits d’embarcament cap a Istanbul. Nit a bord.

Dia 19
ARRIBADA A BARCELONA

Seguirem el camí de retorn a l’aeroport de Barcelona on donarem per finalitzat el viatge per unes terres que malgrat la senzillesa de les seves infraestructures sorprenen amb la seva riquesa arqueològica i humana als viatgers que les recorren.

Descarregar PDF

 • INCLOU

 • Vols de línia regular.
 • Allotjament en hotels de 5* a Addis Abeba i Hotels i lodges 3* a la resta de poblacions (màxima categoria disponible). Les categories són les estimades a nivell local.
 • Esmorzars bufet.
 • Dinars i sopars als hotels o en restaurants seleccionats. Alguns àpats seran pícnic degut a les mancances en algunes zones del país.
 • Transport en minibus a la zona nord del país i en vehicles 4×4 a la zona sud.
 • Guia acompanyant de Baraka.
 • Guia local de parla castellana.
 • Servei de maleters.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Totes les visites, activitats i/o espectacles especificats en el programa. 
 • Assegurança d’assistència en viatge i despeses d’anul·lació.
 • Taxes d’aeroport.
 • Visat.
 • Documentació de viatge.
 • Consulteu suplement en classe business

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels.
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats en horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • SUPLEMENTS

Suplement individual: 740 euros.

 


Informació relacionada

- En el transcurs del viatge es donaran explicacions que aniran a càrrec del professor d’Història de l’Art, Àngel Morillas, membre de la UNESCO en la secció de Patrimoni Mundial.

- En alguns indrets pot donar-se manca de llum o aigua .

Visitarem algunes escoles en el decurs del viatge.

- Disposem d’un ampli llistat d’informació i consells per aquest viatge degut a les seves peculiaritats.

 

Alimenta l’esperit!

RASTRES DE SÀNDAL Anna Soler-Pont / Asha Miró

MI VIDA, MI LIBERTAD Ayaan Hirsi Ali

EL EMPERADOR Ryszard Kapuscinski

 


 

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació