Truca: 93 343 52 00
 

ETIÒPIA: Un viatge en el temps

  • Destinació: Àfrica, Etiòpia
  • Durada: 19 dies

Consulta les sortides de 2018

ADDIS ABEBA – BAHAR DAR – CASCADES DEL NIL – GONDAR – PARC NACIONAL SIMIEN – AXUM – LALIBELA – TIMKAT – TIYA AWASA – ARBA MINCH – TURMI – JINKA

Etiòpia, situada a la regió de la Banya d’Àfrica, és un dels indrets on s’han trobat restes humanes més antigues, pel que fascina als científics i arqueòlegs.
El país fou un important regnat i les empremtes de les dinasties d’Etiòpia arriben fins el segle II aC. Conjuntament amb Persia, Roma, India i Xina, el regne d’Axum fou un dels grans poders al segle III dC.
Encara nomenada a molts llocs com Abissínia, recórrer aquest país es una autèntica experiència per qualsevol viatger.
Del nord arqueològic i arquitectònic, on visitarem els camps d’esteles d’Axum, el castell medieval de Gondar, les muntanyes de Simien i els monestirs del llac Tana, segur que ens deixarà un record inesborrable el poble de Lalibela amb els monestirs excavats a la roca i la festa del Timkat.
El sud, serà una experiència completament diferent, doncs descobrirem algunes de les tribus i ètnies que continuen sorprenent al viatger amb els seus costums ancestrals.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
 BARCELONA – ADDIS ABEBA

Presentació a l’aeroport de Barcelona, facturació i embarcament en els vols de línia regular que ens duran fins Addis Abeba, capital d’Etiòpia. 

Dia 2
 ADDIS ABEBA – BAHAR DAR (Sopar)

Arribarem de matinada a la capital etíop. Després de fer els tràmits de duana i visat, anirem al nostre hotel per descansar unes hores. Dinarem i farem la visita de la ciutat, recorrent els principals indrets i visitant el Museu Nacional, famós per tindre en la seva col·lecció l’homínid més antic del món, la “Lucy”. A l’hora convinguda, anirem a l’aeroport per a prendre el vol que ens durà a Bahar Dar, ciutat situada als marges del Llac Tana. Allotjament. 

Dia 3
 (BAHAR DAR) MONESTIRS DEL LLAC TANA I CASCADES DEL NIL (Esmorzar, dinar i sopar)

Al matí, anirem cap el Llac Tana per embarcar a bord d’una barca que ens durà a visitar dos dels 20 monestirs que estan repartits per les illes del llac. El seu principal interès rau en les pintures interiors d’algun d’ells o els tresors que en guarden altres (com a llibres antics o d’altres relíquies monàstiques de segles enrera). A la tarda, anirem a conèixer les cascades del Nil. Abans d’arribar-hi però podrem apreciar els salts d’aigua del Nil, submergint-nos en una verdor de 45m d’altitud. Sopar i allotjament. 

Dia 4
 BAHAR DAR – GONDAR. VISITA DE LA CIUTAT (Esmorzar, dinar i sopar)

Esmorzarem i rodejarem el llac Tana fins a la seva part nord, on es troba Gondar. Dinarem i farem la visita a la ciutat començant pel Fasil Ghebbi o Recinte Reial (declarat patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO el 1979). Aquesta àrea tancada de 70.000 m2 conté sis castells, edificis auxiliars, túnels i passadissos, tot del s. XVII. No en va, Gondar també és coneguda com la Camelot de l’Àfrica. A continuació visitarem el Debre Birhan Selassie. El seu principal interès no és tant l’edifici en si, sinó les magnífiques pintures que hi ha en el seu interior, tant en les parets com en el sostre. Especialment aquest últim, decorat amb pintures de 80 cares de querubins mirant en totes direccions, és segurament una de les estampes més típiques d’Etiòpia i la més reproduïda en postals i records. A part, com a curiositat, direm que l’aspecte exterior de l’església, de pedra, recorda el de les esglésies dels Pirineus. Per finalitzar, visitarem l’església de Kushuam Maryam, reconstruïda durant la ocupació italiana. Sopar i allotjament. 

Dia 5
 GONDAR – PARC NACIONAL SIMIEN (Esmorzar, dinar i sopar)

Esmorzarem i sortirem vers el cor de les muntanyes Simien, on es troba el lodge situat a més alçada de tota Àfrica i que serà el nostre allotjament al cor d’aquesta regió natural, declarat patrimoni natural per la UNESCO. Després de dinar farem una suau caminada que ens permetrà veure la gran quantitat de babuins endèmics que hi ha en aquestes muntanyes i que en grans grups ocupen les zones properes al nostre lodge. 

Dia 6
 PN SIMIEN – AXUM (Esmorzar, dinar i sopar)

Esmorzarem abans de tornar a Debark i seguir per carretera fent la travessa d’aquesta regió muntanyosa de gran bellesa en direcció a Axum. Farem un dinar pícnic. En arribar a Axum, sopar i allotjament.

Dia 7
 AXUM – LALIBELA. NAKUTO LE’AB (Esmorzar, dinar i sopar)

Esmorzarem i visitarem la ciutat, declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1980. Encara en un passat molt llunyà (segles abans del naixement de Crist) va ser la capital de l’imperi aksumita i d’una gran civilització, avui dia és una modesta ciutat rural molt tranquil·la. En ella es troben escampades les restes de palaus, tombes, esteles i inscripcions. Potser el que més sorprèn és saber que encara estan per excavar la major part de les restes arqueològi-ques d’Axum. Visitarem el camp principal d’esteles (enormes obeliscs esculpits amb motius arquitectònics que marquen l’emplaçament de les tombes dels sobirans de l’antic regne). Continuarem visitant l’església de Tsion Maryam, que sembla fou la primera església que es va construir a l’Àfrica (segle IV), però la que podem veure ara és una construcció que va portar a terme l’empe-rador Fasilidas en el segle XVI, ja que l’original va ser destruïda. Es diu que en un lloc ben custodiat d’ella es troba l’Arca de l’Aliança, però no hi ha cap pos-sibilitat de veure-la, ja que pel que sembla només hi ha una persona viva que l’ha vist i és el seu guarda actual. També veurem els banys i el Palau de la Reina de Saba i la Tomba dels Reis. A l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport per embarcar en el vol que ens durà a Lalibela. Lalibela, “la Jerusalem Negra”, “La Petra de l’Àfrica”, és una petita ciutat situada a 2500m d’altitud, on viuen 50.000 persones bàsicament de les almoines, una agricultura de subsistèn-cia i el turisme. Malgrat ser la primera destinació turística d’Etiòpia, la ciutat roman increïblement ancorada en el passat, i fns i tot fa sols una anys no hi havia electricitat ni aigua corrent. És famosa pel seu conjunt d’onze esglésies excavades en roca de fnals del segle XI i principis del XII, en ambdós costats del riu Jordà, que foren declarades Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO.Quan arribem, coneixerem l’església de Nakuto Le’ab, situada en una cova prop de Lalibela. Sopar i allotjament a l’hotel. 

Dia 8
 (LALIBELA) ESGLÉSIES DEL NORD-OEST I TIMKAT (Esmorzar, dinar i sopar)

Aquest matí, iniciarem la visita al grup nord-oest d’esglésies que s’aixequen, o més aviat s’enterren, en meitat de la població i el formen les esglésies de Bet Medhane Alem, la més gran de totes, amb 33 metres de llarg per 25 d’ample i una fastuosa decoració que recorda als temples grecs; Bet Maryam, decorada en el seu interior amb interessants frescs i relleus d’ocells, animals i motius vegetals; Bet Danghel, Bet Meskal, Bet Mikael i  Bet Golgota. Tot seguit anirem a la més coneguda de totes, San Giorgis o Sant Jordi. Dinarem i per la tarda assistirem a la celebració del Timkat. El Timkat o l’Epifania consisteix bàsi-cament en la processó que segueixen les rèpliques de l’Arca de l’Aliança una vegada a l’any al treure-les de les esglésies conjuntament amb les creus pro-cessonals que cada església posseeix. La població de Lalibela i els pelegrins arribats per a l’ocasió, llueixen les seves túniques blanques per festejar l’Epifania etíop, en un escenari que evoca la mil·lenària història etíop, seguint, al ritme de la música i danses tradicionals, les rèpliques que passen la nit amb els fdels en els festeigs i l’endemà tornen als seus emplaçaments fns a la pròxima celebració. Allotjament. 

Dia 9
 (LALIBELA) TIMKAT I VISITA ESGLÉSIES DEL SUD-EST (Esmorzar, dinar i sopar)

Esmorzar a l’hotel. Durant tot el matí fns al migdia, seguiran les festes del Timkat amb la benedicció de l’aigua com a punt crucial de la celebració. Son milers els fdels que s’apleguen per seguir-la i que permeten que els viatgers comparteixin aquesta festivitat amb ells. Dinarem i per la tarda, sortirem cap a visitar el darrer grup sud-est d’esglésies: Bet Gebriel-Rafael, Bet Lehem, Bet Mercurios… Allotjament al nostre hotel. 

Dia 10
 LALIBELA – ADDIS ABEBA (Esmorzar, dinar i sopar)

Esmorzarem i a l’hora convinguda marxarem vers l’aeroport per a prendre el vol que ens durà a Addis Abeba. Després de dinar sortirem vers les muntanyes de l’Intoto, les quals amb 3.000m. d’alçada ofereixen una interessant vista de la ciutat. A continuació visitarem el Mercato, considerat el mercat més gran d’Àfrica però molt modern si el comparem amb els que ja haurem vist. Tot seguit tornarem a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 11
 ADDIS ABEBA – TIYA – ARBA MINCH (Esmorzar, dinar i sopar)

Després d’esmorzar, ja amb els vehicles 4×4 que ens transportaran al sud, sortirem vers Arba Minch. Ens aturarem al conjunt arqueològic funerari de Tiya, protegit per la UNESCO. Arribant a Arba MInch, anirem a conèixer el poblat dels Dorze que són famosos pels seus teixits anomenats Shema i que tenen les seves cases en les muntanyes a gran alçada. També tindrem l’oportunitat de veure com cuinen el seu menjar típic, el Cocho, i d’observar les seves cabanes en forma d’elefant. Sopar i allotjament.

Dia 12
ARBA MICH – TURMI (Esmorzar, dinar i sopar)

Al matí, deixarem la ciutat d’Arba Minch per començar la nostra ruta cap a Turmi, visitant pel camí el poblat dels Konsos, dedicats majoritàriament a l’agricultura i a la pastura de bestiar. Sopar i allotjament al nostre lodge.

Dia 13
 (TURMI) TRIBUS CARO  (Esmorzar , dinar i sopar)

Aproftarem aquests dies a Turmi per conèixer algunes de les tribus més impor-tants que poden visitar-se al sud d’Etiòpia. Avui coneixerem el poblat dels Caros que són coneguts per la quantitat de pintures amb les que decoren els seus cossos. El seu poblat anomenat Corcho disposa d’una vista fantàstica i privilegiada sobre el riu Omo.  Pensió completa.

Dia 14
 >(TURMI) TRIBUS DESANECH I HAMMER (Esmorzar , dinar i sopar)

Avui anirem també cap a la ciutat de Omorate per creuar en barca el riu Omo i visitar així les tribus de Desanech. I, aproftarem també per entrar en contacte amb el poble dels Hamer, caracteritzat per la seva tranquil·litat i amabilitat  i en copsarem la seva manera de viure. Durant la nostra estada anirem a un dels mercats Hammer que es fan i que són una autèntica curiositat per als viatgers. Pensió completa.

Dia 15
 TURMI – JINKA (Esmorzar , dinar i sopar)

Un cop esmorzats sortirem en direcció a Jinka. Travessarem nombrosos poblets i veurem les dures condicions de la vida diària dels habitants d’aquesta regió. Jinka és un petit poble on viuen 60 grups ètnics diferents envoltats d’exuberants paratges naturals. Arribada i allotjament al nostre hotel. Aquesta tarda aproftarem per visitar el mercat de Jinka, un dels més importants de la regió.

Dia 16
(JINKA) TRIBU DELS MURSI I MUSEU (Esmorzar , dinar i sopar)

Després d’esmorzar sortirem cap el Parc Nacional de Mago on trobarem el poblat dels Mursis coneguts per les superfcies planes i rodones que introdu-eixen en els seus llavis. Els mursi són caçadors i per tant nòmades. Tornarem a Jinka per dinar i a la tarda conéixer el Museu, on podrem conèixer una interes-sant mostra dels articles habituals que empren les diferents tribus de la regió. Sopar i allotjament.

Dia 17
JINKA – ARBA MINCH (Esmorzar , dinar i sopar)

Esmorzats iniciarem ruta vers Arba Minch tot gaudint del particular paisatge. Pel camí farem la visita del mercat de Key Afer, caracteritzat pels múltiples colors. En el mercat també tindrem la possibilitat de veure les tribus de Bena Zemay i els Bena Ari. Arribada i allotjament al nostre hotel.

Dia 18
ARBA MINCH – LLAC CHAMO – ADDIS ABEBA (Esmorzar , dinar i sopar)

Ja esmorzats farem una passejada en barca pel llac de Chamo, on observarem gran nombre de cocodrils i hipopòtams. A l’hora convinguda sortirem cap a l’aeroport per prendre el vol cap a Addis Abeba. En arribar anirem a sopar i tornarem per fer els tràmits de facturació per al primer dels vols que ens portaran de retorn a Barcelona. Nit a bord.

Dia 19
ADDIS ABEBA – BARCELONA

Arribarem a l’aeroport de Barcelona on donarem per fnalitzat el viatge per unes terres que malgrat la senzillesa de les seves infraestructures sorprenen amb la seva riquesa arqueològica i humana als viatgers que les recorren.

Descarregar PDF 

  • INCLOU

* Vols de línia regular.

* Allotjament en hotels de 5* a Addis Abeba

i Turista Superior a la resta del viatge.

* Esmorzars en els hotels.

* Dinars i sopars als hotels o en restaurants

seleccionats.

* Transport en mini-bus a la zona nord i en

4×4 per a la zona sud del país.

* Guia acompanyant de Baraka per a grups

superiors a 6 persones.

* Guia local de parla castellana o catalana

durant el viatge.

En el cas de grups inferiors a 6 persones hi

haurà assistència a l’aeroport de sortida i

guia local per a tot el viatge.

* Servei de maleters als hotels.

* Propines a guies locals i conductors.

* Totes les visites, activitats i/o espectacles

especificats en el programa.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Taxes d’aeroport.

* Visat

* Tot l’especificat en el programa.

  • NO INCLOU

* Extres en els hotels.

* Begudes en els àpats.

* Àpats en horaris de vol o aeroport.

* Tot allò no especificat en el programa.

Suplements i descomptes:

Suplement individual: 450 euros.

Venda anticipada (pàg. 4): – 200 euros

Consulteu suplements per vol en classe

business.

  • ITINERARIInformació relacionada

- En el transcurs del viatge es donaran explicacions que aniran a càrrec del professor d’Història de l’Art, Àngel Morillas, membre de la UNESCO en la secció de Patrimoni Mundial.

- En alguns indrets pot donar-se manca de llum o aigua .

Visitarem algunes escoles en el decurs del viatge.

- Disposem d’un ampli llistat d’informació i consells per aquest viatge degut a les seves peculiaritats.

 

Alimenta l’esperit!

RASTRES DE SÀNDAL Anna Soler-Pont / Asha Miró

MI VIDA, MI LIBERTAD Ayaan Hirsi Ali

EL EMPERADOR Ryszard Kapuscinski

 


 

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació