Truca: 93 343 52 00
 

ETIÒPIA: Un viatge en el temps

 • Destinació: Àfrica, Etiòpia
 • Durada: 20 dies

20 dies | Dif. Horaria +1 h | Cal Visat

ITINERARI: ADDIS ABEBA – AXUM – GONDAR – PARC NACIONAL SIMIEN – BAHAR DAR – MONESTIRS DEL LLAC TANA I CASCADES DEL NIL – LALIBELA – ZEWAY – TIYA – ARBA MINCH – POBLAT DELS DORZE – KONSO – POBLAT DELS MURSIS – JINKA – TRIBU DESANECH – TURMI – TRIBUS HAMER i KAROS – LLAC CHAMO – AWASA

PATRIMONI UNESCO: Axum – Fasil Ghebbi o Recinte Reial (Gondar) – Parc Nacional del Simien – Esglésies rupestres de Lalibela – Tiya – Vall de l’Omo – Paisatge cultural de Konso

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – ISTAMBUL – ADDIS ABEBA

Presentació a l’aeroport del Prat, facturació i embarcament en el vol de línia regular que ens durà fins Istanbul. Enllaçarem amb el vol cap a Addis Abeba. Assistència, trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 2
(ADDIS ABEBA) VISITA DE LA CIUTAT

Esmorzar a l’hotel. Avui farem la visita de la ciutat, recorrent els principals indrets i visitant el Museu Nacional, famós per mostrar en la seva col·lecció l’homínid més antic del món, la “Lucy”. Sopar i allotjament.

Dia 3
ADDIS ABEBA – AXUM

Esmorzarem abans d’agafar el vol que ens durà a Axum. En arribar a Axum, dinarem i visitarem la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1980. Encara que en un passat molt llunyà (segles abans del naixement de Crist) va ser la capital de l’imperi aksumita i d’una gran civilització, avui dia és una modesta ciutat rural molt tranquil·la. En ella es troben escampades les restes de palaus, tombes, esteles i inscripcions. Potser el que més sorprèn és saber que encara estan per excavar la major part de les restes arqueològiques d’Axum. Visitarem el camp principal d’esteles (enormes obeliscs esculpits amb motius arquitectònics que marquen l’emplaçament de les tombes dels sobirans de l’antic regne). Continuarem visitant l’església de Tsion Maryam, que sembla fou la primera església que es va construir a l’Àfrica (segle IV), però la que podem veure ara és una construcció que va portar a terme l’emperador Fasilidas en el segle XVI, ja que l’original va ser destruïda. Es diu que en un lloc ben custodiat d’ella es troba l’Arca de l’Aliança, però no hi ha cap possibilitat de veure- la, ja que pel que sembla només hi ha una persona viva que l’ha vist i és el seu guarda actual. També veurem els banys i el Palau de la Reina de Saba i la Tomba dels Reis. Sopar i allotjament.

Dia 4
AXUM – GONDAR. VISITA DE LA CIUTAT

Esmorzarem i prendrem el vol a Gondar. En arribar dinarem i farem la visita a la ciutat començant pel Fasil Ghebbi o Recinte Reial (declarat patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1979). Aquesta àrea tancada de 70.000 m2 conté sis castells, edificis auxiliars, túnels i passadissos, tot del s. XVII. No en va, Gondar també és coneguda com la Camelot de l’Àfrica. A continuació visitarem el Debre Birhan Selassie. El seu principal interès no és tant l’edifici en si, sinó les magnífiques pintures que hi ha en el seu interior, tant en les parets com en el sostre. Especialment aquest últim, decorat amb pintures de 80 cares de querubins mirant en totes direccions, és segurament una de les estampes més típiques d’Etiòpia i la més reproduïda en postals i records. A part, com a curiositat, direm que l’aspecte exterior de l’església, de pedra, recorda el de les esglésies dels Pirineus. Per finalitzar, visitarem l’església de Kushuam Maryam, reconstruïda durant la ocupació italiana. Sopar i allotjament.

Dia 5
(GONDAR) PARC NACIONAL SIMIEN

Esmorzarem i sortirem vers el cor de les muntanyes Simien, declarat Patrimoni natural per la UNESCO. Després de dinar farem una suau caminada que ens permetrà veure la gran quantitat de babuins endèmics que hi ha en aquestes muntanyes i que en grans grups ocupen les zones properes. En finalitzar tornarem al nostre hotel a Gondar. Sopar i allotjament.

Dia 6
GONDAR – BAHAR DAR

Esmorzarem i rodejarem el llac Tana fins a la seva part sud, on es troba Bahar Dar, ciutat situada als marges del Llac Tana. Sopar i allotjament.

Dia 7
BAHAR DAR – MONESTIRS DEL LLAC TANA I CASCADES DEL NIL

Esmorzarem i anirem cap el Llac Tana per embarcar a bord d’una barca que ens durà a visitar dos dels 20 monestirs que estan repartits per les illes del llac. El seu principal interès rau en les pintures interiors d’algun d’ells o els tresors que en guarden altres (com a llibres antics o d’altres relíquies monàstiques de segles enrera).

A la tarda, anirem a conèixer les cascades del Nil. Abans d’arribar-hi però podrem apreciar els salts d’aigua del Nil, submergint-nos en una verdor de 45m d’altitud. Sopar i allotjament.

Dia 8
BAHAR DAR – LALIBELA. NAKUTO LE’AB

A l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport per embarcar en el vol que ens durà a Lalibela. Lalibela, “la Jerusalem Negra”, “La Petra de l’Àfrica”, és una petita ciutat situada a 2.500 m d’altitud, on viuen 50.000 persones bàsicament de les almoines, una agricultura de subsistència i el turisme. Malgrat ser la primera destinació turística d’Etiòpia, la ciutat roman increïblement ancorada en el passat, i fins i tot fa només uns anys no hi havia electricitat ni aigua corrent. És famosa pel seu conjunt d’onze esglésies excavades en roca de finals del segle XI i principis del XII, en ambdós costats del riu Jordà, que foren declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Quan arribem, coneixerem l’església de Nakuto Le’ab, situada en una cova prop de Lalibela. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 9
(LALIBELA) ESGLÉSIES DEL NORD-OEST I TIMKAT

Aquest matí, iniciarem la visita al grup nord-oest d’esglésies que s’aixequen, o més aviat s’enterren, en meitat de la població i el formen les esglésies de Bet Medhane Alem, la més gran de totes, amb 33 metres de llarg per 25 d’ample i una fastuosa decoració que recorda als temples grecs; Bet Maryam, decorada en el seu interior amb interessants frescs i relleus d’ocells, animals i motius vegetals; Bet Danghel, Bet Meskal, Bet Mikael i Bet Golgota. Tot seguit anirem a la més coneguda de totes, San Giorgis o Sant Jordi. Dinarem i per la tarda assistirem a la celebració del Timkat. El Timkat o l’Epifania consisteix bàsicament en la processó que segueixen les rèpliques de l’Arca de l’Aliança una vegada a l’any al treure-les de les esglésies conjuntament amb les creus processionals que cada església posseeix. La població de Lalibela i els pelegrins arribats per a l’ocasió, llueixen les seves túniques blanques per festejar l’Epifania etíop, en un escenari que evoca la mil·lenària història etíop, seguint, al ritme de la música i danses tradicionals, les rèpliques que passen la nit amb els fidels en els festeigs i l’endemà tornen als seus emplaçaments fins a la pròxima celebració. Allotjament.

Dia 10
(LALIBELA) TIMKAT I VISITA ESGLÉSIES DEL SUD-EST

Esmorzar a l’hotel. Durant tot el matí fins al migdia, seguiran les festes del Timkat amb la benedicció de l’aigua com a punt crucial de la celebració. Són milers els fidels que s’apleguen per seguir-la i que permeten que els viatgers comparteixin aquesta festivitat amb ells. Dinarem i a la tarda, sortirem cap a visitar el darrer grup sud-est d’esglésies: Bet Gebriel- Rafael, Bet Lehem, Bet Mercurios… Allotjament al nostre hotel.

Dia 11
LALIBELA – ADDIS ABEBA – TIYA – ZEWAY

Esmorzarem i a l’hora convinguda marxarem vers l’aeroport per a prendre el vol que ens durà a Addis Abeba. En arribar, ja amb els vehicles 4×4 que ens transportaran al sud, seguirem vers Zeway, on ens allotjarem.

Pel camí farem una parada per visitar el Lloc arqueològic de les esteles grabades de Tiya, Patrimoni UNESCO des de 1980. Sopar i allotjament.

Dia 12
ZEWAY – ARBA MINCH

Avui arribarem a Arba Minch (traduïble com “quaranta fonts”), ciutat del sud prou gran i important com per disposar d’universitat i aeroport. No obstant és una ciutat molt jove, fundada a principis de la dècada dels 60. Sopar i allotjament.

Dia 13
ARBA MINCH – POBLAT DELS DORZE – JINKA

Al matí, deixarem la ciutat d’Arba Minch per conèixer el poblat dels Dorze que són famosos pels seus teixits anomenats Shema i que tenen les seves cases en les muntanyes a gran alçada.

També tindrem l’oportunitat de veure com cuinen el seu menjar típic, el Cocho, i d’observar les seves cabanes en forma d’elefant.

Seguirem la nostra ruta cap a Jinka, un petit poble on viuen 60 grups ètnics diferents envoltats d’exuberants paratges naturals, on soparem i ens allotjarem.

Dia 14
 JINKA – POBLAT DELS MURSIS – MERCAT - TURMI

Després d’esmorzar sortirem cap al Parc Nacional de Mago on trobarem el poblat dels Mursis coneguts per les superfícies planes i rodones que introdueixen en els seus llavis. Els mursi són caçadors i per tant nòmades.

En acabat, anirem cap a Turmi, però de camí pararem a Key Afer, el mercat, per veure les mercaderies de les tribus Bena, Ari i Semay. En arribar a Turmi soparem i ens allotjarem.

Dia 15
  (TURMI) TRIBU DESANECH

Esmorzats, seguirem la ruta cap a la ciutat d’Omorate per creuer en barca el riu Omo i visitar així la tribu Desanech. Arribarem a Turmi per sopar i allotjar-nos.

Dia 16
(TURMI) TRIBUS HAMER I KAROS

Esmorzar. Avui coneixerem el poblat dels Karos que són coneguts per la quantitat de pintures amb les que decoren els seus cossos. El seu poblat anomenat Kolcho disposa d’una vista fantàstica i privilegiada sobre el riu Omo. Durant la nostra estada anirem a un dels mercats Hamer que es fan i que són una autèntica curiositat per als viatgers.

A la tarda, després de dinar, aprofitarem per entrar en contacte amb el poble dels Hamer, caracteritzat per la seva tranquil·litat i amabilitat i en copsarem la seva manera de viure. Tornada a Turmi per sopar i allotjar-nos.

Dia 17
TURMI – KONSO – LLAC CHAMO – ARBA MINCH

Un cop esmorzats iniciarem ruta vers Arba Minch tot gaudint del particular paisatge. En ruta visitarem el poblat dels Konsos, dedicats majoritàriament a l’agricultura i a la pastura de bestiar. A la tarda gaudirem d’una estona d’observació de la fauna local, en una passejada en barca pel llac de Chamo, on podrem veure gran nombre de cocodrils i hipopòtams. Arribada i allotjament al nostre hotel.

Dia 18
ARBA MINCH – AWASA

Esmorzats, emprendrem la nostra ruta cap a Awasa, ciutat ubicada a les vores del llac del mateix nom, a la Gran Vall del Rift. Des de 2006 és la capital del sud de la Regió dels Pobles del Sud. En arribar, soparem i ens allotjarem a l’hotel.

Dia 19
AWASA – ADDIS ABEBA

Un cop esmorzats, seguirem per carretera cap a Addis Abeba, on tindrem hotel diurn per donar-nos una dutxa abans de dirigir-nos cap a l’aeroport, on farem els tràmits d’embarcament cap a Istanbul. Nit a bord.

Dia 20
ISTANBUL – BARCELONA

Seguirem el camí de retorn a l’aeroport de Barcelona on donarem per finalitzat el viatge per unes terres que malgrat la senzillesa de les seves infraestructures sorprenen amb la seva riquesa arqueològica i humana als viatgers que les recorren.
Fi del viatge

Propera sortida: Gener 2021. Dates i preus en preparació.

Grup mínim: 6 persones. Places limitades a 20 persones.

 • INCLOU

 • Vols de línia regular.
 • Allotjament en hotels de 5* a Addis Abeba i Hotels i 3*/turista a la resta de poblacions (màxima categoria disponible). Les categories són les estimades a nivell local.
 • Esmorzars bufet.
 • Dinars i sopars als hotels o en restaurants seleccionats. Alguns àpats seran pícnic degut a les mancances en algunes zones del país.
 • Transport en minibus a la zona nord del país i en vehicles 4×4 a la zona sud.
 • Explicacions durant el viatge del nostre acompanyant expert Àngel Morillas.
 • Guia local de parla castellana.
 • Servei de maleters als hotels.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Assegurança de viatge i anul·lació.
 • Taxes d’aeroport i de combustible.
 • Reunió prèvia al viatge.
 • Documentació del viatge.
 • Tot l’especificat en el programa.
 • Visat per a Etiòpia.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels.
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats en horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • CONFERÈNCIES del Prof. Àngel Morillas

En el decurs del viatge, aquestes són les conferències que ens donarà el nostre expert en Patrimoni UNESCO:

- Història d’Etiòpia: de la Reina de Saba a Haile Selassi
- Art etiòp: arquitectura i pintura. El conjunt monumental de Lalibela
- La religió etiòp: L’església ortodoxa Tewahedo.
- Antropologia: la idiosincràcia de les tribus de la Vall del riu Omo: hamer, karo, mursi,etc
- Patrimoni Mundial de la UNESCO a Etiòpia.

 


Informació relacionada

 • En alguns indrets pot donar-se manca de llum o aigua.
 • Visitarem algunes escoles en el decurs del viatge.
 • Disposem d’un ampli llistat d’informació i consells per aquest viatge degut a les seves peculiaritats.

 

Alimenta l’esperit!

 • RASTRES DE SÀNDAL Anna Soler-Pont / Asha Miró
 • MI VIDA, MI LIBERTAD Ayaan Hirsi Ali
 • EL EMPERADOR Ryszard Kapuscinski

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació