Truca: 93 343 52 00
 

EXTREMADURA, terra de reis, nobles i conqueridors, amb Mercè Riera

 • Destinació: Espanya, Europa
 • Durada: 4 dies
 • Sortida: 21/05/2021
 • Arribada: 24/05/2021

Extremadura és una terra vinculada a grans llinatges nobles i terratinents. Escenari de les lluites entre Juana la Beltraneja i Isabel de Castella, la futura reina “catòlica”, va saber bastir-se seguint els passos dels esdeveniments històrics que tindrien lloc a la fi dels segle XV, aixecant casalots senyorials, esglésies i convents que són el testimoni de les lluites pel poder de reis, nobles i conqueridors.

Visitarem Plasencia, amb la seva Plaza Mayor, els seus palaus i les dues catedrals. També el recinte murallat de Càceres, Patrimoni de la Humanitat pel seu conjunt d’arquitectura civil i religiosa renaixentista i el Monasterio de Yuste, l’indret escollit per Carles V per passar-hi els seus últims anys de vida. Finalment visitarem Trujillo, ciutat de conqueridors, convents i cases-fortes. Inclou visites!

ENS ACOMPANYA… Mercè Riera
Mercè Riera, historiadora de l’art, professora i divulgadora cultural. També és autora de publicacions i llibres d’art.

Preu: el preu es publicarà en el moment de poder confirmar també els serveis i les visites.
Grup mínim necessari: 15 persones. Màxim 25.

Reserva ara Pregunta


Dia 1
BARCELONA - MADRID – PLASENCIA – CÀCERES

Presentació a l’estació de Barcelona-Sants a les 8.00 h. del matí, per agafar l’AVE amb destinació Madrid. A l’arribada a Puerta de Atocha ens esperarà el nostre autocar per continuar el viatge.

Dinarem en ruta en un típic restaurant (inclòs), i farem una Parada a Plasencia, on podrem visitar la Catedral “vieja” i la “nueva”, i la seva majestuosa Plaza Mayor. Després continuarem la nostra ruta fins a Càceres per sopar (lliure) i allotjar-nos a l’hotel.

Dia 2
(CÀCERES) MÉRIDA

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem en autocar per visitar Mérida. Fundada l’any 25 a.C per l’emperador Octavi August com a Colonia Augusta Emerita, ben aviat es va convertir en un destacat centre jurídic, econòmic, militar i cultural de l’Imperi Romà. El 1993, el Conjunt Arqueològic Emeritense fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La visita a Mérida ens permetrà gaudir del patrimoni llegat pels pobladors de la ciutat al llarg dels segles. Els seus carrers i edificis són un reflex del pas de la cultura romana, visigoda, àrab i cristiana.

Al matí farem un recorregut pels principals monuments , dinarem (inclòs), i ja a la tarda farem una visita al Museo Nacional de Arte Romano, obra de Rafael Moneo Vallés, exponent clau de la romanització d’Hispania, explicada a través de les peces recuperades del jaciment emeritense. Un cop acabada la visita tornarem a Càceres.

Sopar (lliure) i allotjament a l’hotel.

Dia 3
(CÀCERES) MONASTERIO DE YUSTE I VISITA DE LA CIUTAT

Esmorzar a l’hotel. Emprendrem la nostra ruta cap a Cuacos de Yuste per visitar el Monasterio de San Jerónimo de Yuste, monestir remodelat el s. XVI per acollir l’orde jerònima (orde de Sant Jeroni), i un dels més coneguts d’Espanya degut, en part, a la decisió de Carles V de passar allà els darrers anys de la seva vida. L’edifici està compost per el conjunt monacal i la Casa-Palau. En el conjunt monacal trobem l’església, els dos claustres i les dependències monacals. El palau és molt auster i està adossat a l’església. Es construí el 1557 per a què pogués residir l’emperador Carles V.

Cap al migdia tornarem a Càceres per dinar (inclòs), i la tarda la dedicarem a conèixer aquesta ciutat que fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Càceres conserva un dels patrimonis monumentals més impressionants d’Espanya. Passejar pel centre històric de Càceres és com tornar a l’època medieval. Farem un recorregut pel barri antic, on podrem admirar els seus palaus, casalots i cases senyorials, amb els emblemes heràldics i les torres “desmochadas”, i farem especial atenció a l’aljub almohade de l’antic Alcàsser, ubicat al Museu de la ciutat.

Sopar (lliure) i allotjament.

Dia 4
CÀCERES – TRUJILLO – MADRID – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Farem el check-out per sortir en direcció Trujillo, l’antic Turgalium romà, des de l’època celta fins als nostres dies, incloent l’esplendor dels segles XV i XVI en què la ciutat va esdevenir bressol de conqueridors i artistes, és una ciutat monumental on destaquen el conjunt arquitectònic de la plaça Major (amb l’estàtua eqüestre de Pizarro), L’alcàsser àrab, les esglésies de Santa Maria i San Francisco i els palaus de Pizarro-Orellana. Farem una visita exterior a la ciutat i als seus monuments, abans d’emprendre el nostre viatge de retorn.

Dinarem en ruta (inclòs), i anirem amb el nostre autocar fins a Madrid Puerta de Atocha, on agafarem l’AVE de tornada en direcció a Barcelona.

Fi del viatge

 

Descarregar PDF

A CAUSA DE LA INSEGURETAT DE PODER CONFIRMAR EL VIATGE EN EL MOMENT DE TREURE EL PROGRAMA, NO S’AGAFARÀ CAP DIPÒSIT PER LA RESERVA. LES PERSONES INTERESSADES HO PODEU COMUNICAR A BARAKA CLUB DE VIATGES, I QUEDAREU INSCRITES EN UNA LLISTA D’ESPERA, TENINT PRIORITAT DE RESERVA DE PLAÇA EN EL MOMENT DE CONFIRMAR LA SORTIDA.

CORREU PER A RESERVES: reserves@baraka.cat

 • INCLOU

 • Bitllets de tren AVE Barcelona – Madrid
 • Hotel 4* durant tot el viatge.
 • Esmorzars a l’hotel.
 • Mitja pensió (sopars lliures).
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge de la Sra. Mercè Riera.
 • Documentació de viatge
 • Acompanyant de Baraka / Te de Tertúlia.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions, personals i d’un sol ús.
 • City Tax.
 • Visites descrites.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Material de protecció COVID-19: pack de mascaretes, ampolleta de butxaca de gel hidroalcohòlic, dispensador de gel hidroalcohòlic a l’autocar.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Sopars.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • TRANSPORTS

 • TREN: Anirem en tren fins a Madrid, en tren d’alta velocitat.
 • AUTOCAR: Els desplaçaments interns els farem en confortable autocar.

 • MESURES ESPECIALS COVID-19

Durant tot el viatge és obligat l’ús de mascaretes, excepte en els moments dels àpats. Es demana respectar la distància de seguretat de manera atenta per part de viatgers i viatgeres.

Transport en autocar:
> Disposen dels filtres d’aire més moderns, que renoven i sanegen l’aire interior.
> Disposen de dispensador de gel hidroalcohòlic a les portes.
> Contractem el 50% de places per poder disposar de seient lliure cada dos seients.

Allotjament
> Els hotels seleccionats apliquen els estrictes protocols d’higiene: higiene de les persones, barreres, desinfecció i tractament de les superfícies, recepció de mercaderies…
> Les restriccions sanitàries estan aplicades també a la zona dels esmorzars, així com al Bar i en el servei d’habitacions (amb distanciament social).

Restaurants
> els restaurants estan obligats a complir amb les normes d’higiene i aforament.

Visites (museus i espais tancats)
> és imprescindible l’ús de mascaretes durant les visites a museus i espais tancats. Recomanable que abans i després de la visita es faci ús del gel hidroalcohòlic (ja sigui de l’envàs de viatge com del dispensador de l’autocar) si no es pot accedir al rentat de mans.

NOTA IMPORTANT
Les normatives en referència al COVID-19 són canviants en funció de l’estat de la malaltia en els diferents països, fent que sigui impossible disposar d’un itinerari i visites previstes 100% fiables, amb antelació. Per aquest motiu, el que aquí presentem és el viatge proposat amb la informació confirmada per proveïdors a data d’avui. Totes les persones que s’inscriguin al viatge seran informades puntualment dels canvis que hi pugui haver i les alternatives, si possibles, que oferim. En cas que el viatge no es pugui dur a terme per canvis en la normativa o substancials per al desenvolupament del mateix, es farà el reemborsament / bo de serveis, tal com marqui la legislació vigent en el moment de la cancel·lació. Per a cancel·lacions voluntàries, vegeu les condicions al final del document.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació