Truca: 93 343 52 00
 

25è FESTIVAL DE MÚSIQUES SAGRADES DE FES

  • Destinació: Àfrica, Marroc
  • Durada: 4 dies

Consulteu properes sortides.
Aquest Festival va néixer del retrobament d’especialistes de diversos camps, amb una ciutat, Fes, portadora d’una memòria del que foren antigament les cultures i les tradicions d’allò sagrat. Lligada al seu passat, la medina -antiga ciutat- de Fes continua vivint al ritme dels oficis, la vida social i celebracions religioses. Hi trobem impregnada tota una vida fascinant, rica i càlida. Fundada per Idriss II l’any 809, Fes és la més antiga de les ciutats imperials del Marroc, metròpolis religiosa i intel·lectual, ha acollit a poblacions de diversos orígens: berbers, àrabs, refugiats andalusís i jueus. Fes va ser la primera ciutat que va tenir una gran Universitat de lletres i d’artistes, abans que París i Oxford. La presència de teòlegs i de mestres sufís, l’ha fet igualment un dels grans centres religiosos i de pensament del país. El Festival de Fes, creat el 1994, per la Fundació Esprit de Fes, ha tingut el reconeixement de les Nacions Unides, pel seu esforç en el diàleg entre civilitzacions i entre les diferents religions del món. En paraules del Director General del Festival de Fes, Faouzi Skali, aquesta edició es caracteritza per la diversitat, la creació i la innovació. El Festival no és tan sols un lloc de consum cultural, sinó un espai comú de la creació i de l’experiència, amb la complicitat d’artistes il·lustrats ó per descobrir, d’Orient i Occident. L’esperit de Fes, esdevindrà una descoberta de sonoritats on cadascú podrà retrobar els camins de la descoberta de les diferents cultures del món. Fes es converteix durant aquests dies en un lloc privilegiat, des d’on observarem el món que ens envolta en estat de mutació accelerada. Un Festival en permanent evolució i signe tangible de la seva vitalitat i de la seva capacitat de sorprendre als visitants. Inclou visites i entrades!!

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – FES – VISITA DE LA CIUTAT – CONCERTS A FES

Dia 2
VISITA A MEKNES – CONCERTS A FES

Dia 3
VISITA A VOLUBILIS – CONCERTS A FES – SOPAR DE COMIAT

Dia 4
FES – BARCELONA

 


 

CONCERTS DIA 15 DE JUNY

ANUNA – CHANTS SACRES D’IRLANDEANUNA – CHANTS SACRES D’IRLANDE

16.30h Jardins Jnan Sbil

Malgrat la riquesa i la sofisticació ubicades al cor de les formes musicals tradicionals irlandeses, els cors no mostren una història molt recent que data
principalment de finals del segle XX. Un dels objectius principals de Vocal Ensemble, amb seu a Dublín, fundat el 1987 pel compositor i tenor Michael
McGlynn, és precisament l’exploració i la redefinició del cor irlandès des de l’antiguitat fins als nostres dies.

SAMI YUSUF – UNITED KINGDOMSAMI YUSUF – UNITED KINGDOM
21.00h Bab Al Makina

Sami Yusuf va ser introduït en “The Greatest English Celebrity in the East” per The Guardian i Time Magazine, anomenat “Islam’s Biggest Rockstar”. Més enllà d’aquesta notorietat –una mica inusual per a un artista inspirat en la cultura sufí–, Sami Yusuf (arranjador, músic i compositor) encarna l’expressió d’un veritable artista ple d’humilitat.


 

CONCERTS DIA 16 DE JUNY

SAHARSAHAR MOHAMMADI ET HAÏG SARIKOUYOUMDJIAN – IRAN I ARMÈNIA
16.30h Jardins Jnan Sbil

La música persa, gràcies a la flexibilitat de les seves composicions, a l’elecció dels radifs, conjugats amb la tradició de la seva transmissió, del mestre a l’alumne, continua sent una música amb un repertori impressionant i viu. Més enllà d’una tècnica perfectament dominada, tot l’art del cant clàssic persa també resideix en l’aprenentatge d’aquesta poesia transmesa “de pit a pit” que només els intèrprets més grans aconsegueixen fer universal.

KHALIFEMARCEL KHALIFE – LIBAN
21.00h Bab Al Makina

Nascut el 1950, al nord de Beirut, en una família maronita cristiana, Marcel Khalife va viure entre pescadors, camperols i gitanos, tant en un ambient musulmà com cristià. Avui es diu àrab, “palestí a Palestina” i ha estat reconegut com a “artista de la UNESCO” pel seu compromís amb el patrimoni musical. Fugint de qualsevol temptació fonamentalista, les seves cançons són properes als poemes del palestí Mahmoud Darwish i reivindiquen la recerca permanent de la llibertat i les seves arrels.

 


 

CONCERTS DIA 17 DE JUNY

BAHARIYYABAHARIYYA – AZERBAÏDJAN
16.30h Jardins Jnan Sbil

Els orígens del mugham azerí es troben en el cor de la poesia a l’estil “Erouze”, en certes maneres de llegir l’Alcorà, a la Ruta de la Seda que va connectar tot l’Orient, amb sentiments, amb la intel·ligència, amb els estils de vida, en un clima càlid de muntanya. Cada khanandé (cantant mugham) ha de saber tocar la percussió gaval. El khanandé s’acompanya a si mateix quan canta el mugham rítmic (tesnif). El gaval és al mateix temps un amplificador per a la veu i vibra com una membrana.

MICHELLEMICHELLE DAVID AND THE GOSPEL SESSIONS
USA / Pays-Bas
20:30h Jardins Jnan Sbil

De l’esclavitud a l’evangelització, de la segregació als drets civils, la història afroamericana està plena de dolor, injustícia, rebel·lió, resiliència, entusiasme i tranquil·litat. Davant les vicissituds de la vida, l’evangeli, oda a l’esperança, manifest impetuós per a la fe en una humanitat digne de la reconciliació i el perdó, s’incorpora a la lucidesa de l’ànima resistent a la seva joia.

 

AREEJAREEJ SUFI ENSEMBLE – SULTANAT D’OMAN
22.00h Bab Al Makina

El sultanat d’Oman roman ancorat en una gran tradició àrab que gira majestuosament cap a l’Oceà Índic i la seva immensitat, cap a Zanzíbar i Pèrsia. Els seus pobles de color ocre, els seus orgullosos pujols escarpats, la seva població de gaseles i els seus lleopards mítics fan d’aquest país el darrer paradís ecològic de la Península Aràbiga. En els seus rituals del Maoulid, el naixement del profeta, hi ha la influència de cançons i gestos dels pescadors de perles.

 


 

 ESPAIS DELS CONCERTS

Jardins Jnan Sbil. Els jardins de Jnan Sbil conformen un espai acollidor i calmat enmig del Fez sorollós. Es troba just al costat de la Medina i per això també se’ls coneix com “L’oasi de la Medina”. Gaudirem de la música entre la seva vegetació, asseguts prop de l’aigua a l’ombra, en un ambient refrescant.

Palau Bab Al Makina. Situat al nord de la part nova de Fes, Bab Al Makina va ser l’accés principal del Palau Reial. En aquest espai anomenat mechouar, se celebraven les festes de protocol oficials de recepció. Aquest gran espai serà l’escenari dels concerts principals de les nits del Festival.

Complex Ben Youssef. La Madrassa va ser durant més de quatre segles una llar per a estudiants que buscaven coneixements en diverses ciències, inclosa la teologia. Disposava de 132 habitacions per a estudiants que no eren marroquins i que podien allotjar fins a 900 estudiants. Davant de la porta d’entrada, a l’altra banda de la conca rectangular, hi ha la sala d’oració formada per tres naus delimitades per pilars de marbre amb arcs de façana tallats amb motius ornamentals. La nau central dóna a una petita sala semicircular, l’obertura de la qual està sumptuosament decorada amb motius florals i geomètrics.


 

 VISITES PREVISTES

FES

Dedicarem algunes estones de la nostra estada a visitar l’antiga ciutat de Fes. Es tracta d’una laberíntica medina que manté la muralla original i està organitzada gremialment. Va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1981. Farem una visita comentada a la madrassa Bu Inania i al-Attarin, la mesquita Karawiyn, el barri dels curtidors de pell i tintorers de Xuara, la font i la Founduq Nejarin, avui convertida en l’interessant Museu de la Fusta. Visitarem el Palau Reial i el mellah o barri jueu, que es caracteritza per les balconades treballades amb fusta d’estil neoclàssic i el seu cementiri.

fes

MEKNES

Captura de pantalla 2019-04-25 a les 18.38.13La ciutat de Meknes és una ciutat imperial fundada per Moulay Ismail, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1996. Farem una visita comentada de la ciutat: mausoleu del seu fundador, on hi ha enterrades les seves restes. Hi destaca l’ornamentació i les decoracions en fustes de cedre, marbres i bronze. Meknes també és coneguda per les seves muralles. La porta de Bab Mansour és l’edificació més espectacular, encarregada pel mateix Moulay Ismail, és una de les més belles del Marroc. Visita a la madrassa de Bu Inania construïda al s. XIV, la gran mesquita de Meknes construïda pels almoràvits al s. XII.

 

VOLUBILIS

VOLUBILISVisitarem el lloc històric de Volubilis. Allà es troben les restes romanes més importants del Marroc i que són Patrimoni Mundial per la UNESCO. És en aquesta plana on hi ha present el record del rei Juba II de la Mauritania Tingitana, restes que daten del segle I dC. Aquesta ciutat manté ben conservats el capitoli i l’arc de triomf de Caracalla, les termes, la basílica i cases amb els seus mosaics. La seva situació enmig de camps d’oliveres aporta una certa evocació d’èpoques antigues.

 

 

 


 

ACOMPANYAMENT ESPECIALITZAT

Abans i durant el viatge, tindrem les explicacions a càrrec del nostre especialista acompanyant, Àngel Morillas.

Historiador i professor d’història de l’art i coordinador per Espanya del projecte internacional sobre Patrimoni Mundial de la UNESCO, és participant actiu en les designacions de candidatures. És també professor acadèmic, activitat que li confereix una destresa especial a l’hora de divulgar l’ampli coneixement que té sobre la història i el Patrimoni. És membre d’ICOMOS, el consell internacional de monuments i llocs protegits, i de l’ICOMUNESCO, consell internacional de museus. Exerceix com a consultor i orientador, amb les institucions oficials, sobre possible candidatures a ser declarades Patrimoni Mundial, revisant també els protocols d’actuació sobre les ja declarades.

En el decurs de l’estada, gaudirem d’una xerrada específica sobre “La ciutat de Fes i la música”, a càrrec d’un professor universitari, que ens il·lustrarà encara més sobre la relació tan especial que guarda aquesta ciutat marroquina amb la música sacra.


 

 TRANSPORT

Volarem amb AIR ARABIA, companyia que ofereix vols directes entre Barcelona i Fes.

ANADA

Ens trobarem per a la sortida a l’aeroport de Barcelona, taulell de la companyia, per fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de les targetes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol:

BARCELONA – FES – SORTIDA: 11.00 h. – ARRIBADA: 12.00 h.

Tinguem en compte que hi ha una diferència horària d’una hora menys entre Barcelona i Fes. A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, i anirem cap al nostre hotel, que serà la base d’estada durant els dies del Festival de Fes.

TORNADA

Ens dirigirem cap a l’aeroport de Fes amb l’autocar, que ens recollirà en el nostre hotel, amb antel·lació suficient per fer els tràmits del vol de tornada:

FES – BARCELONA – SORTIDA: 11:50 h. – ARRIBADA: 14:40 h.

A l’arribada a Barcelona ens acomiadarem i donarem per finalitzat el viatge.

TRANSPORT DURANT EL VIATGE

Disposarem d’un autocar privat o minibús de luxe per als trasllats aeroport-hotel i hotel-aeroport, i per a les visites previstes, incloses les excursions a Meknes i Volubilis.

 


 

 ALLOTJAMENT

Hotel Barceló Fès Medina 4*
Habitació doble. Règim allotjament i esmorzar.

És un hotel urbà pensat per ser un recés de pau, situat just al costat de la Medina. Les 134 habitacions d’aquest hotel, creades per a gaudir de la ciutat imperial de Fes, són meravelloses estances decorades amb un estil contemporani per fer que els seus hostes es submergeixin en l’encant marroquí.

Totes les habitacions són exteriors amb colors aigües i porpres, propis de la cultura del país, però amb decoració moderna i completament equipades amb tot luxe de detall per a garantir una estada de benestar i confort, tant visitants que viatgin per feina com els que viatgin per el plaer de conèixer la bonica ciutat de Fes i la cultura marroquina.

ÀPATS

Esmorzars a l’hotel.
Dinars i sopars en restaurants seleccionats. Sopar de comiat amb música en viu.


Reserves:

Formulari de preinscripció: https://goo.gl/forms/DOO4JcPiDKhf1Re22

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 1.000 € (per persona en hab. Doble) ó 1.150 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 05 DE MAIG DE 2019 I LA RESTA ABANS DEL 01 DE JUNY 2019.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: 

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%

De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%

Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%

Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades en el catàleg Baraka 2017

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 

Descarregar fitxa

  • INCLOU

• Vols internacionals de línia regular en classe turista amb Air Arabia.

• Allotjament en Hotel Barceló Fes Medina 4*

• Esmorzars bufet a l’hotel.

• Dinars i sopars especificats en restaurants seleccionats.

• Sopar de comiat amb grup de música en viu.

• Minibús privat de luxe amb conductor i aire condicionat.

• Assessorament i explicacions durant tot el viatge del professor Àngel Morillas.

• Acompanyant de Te de Tertúlia/Baraka.

• Dossier cultural del viatge

• Documentació del viatge

• Reunió prèvia al viatge

• Xerrada sobre Fes i la música, a càrrec d’un professor de la Universitat de Fes.

• Guies locals a Fes, Meknes i Volubilis.

• Propines a guies locals i conductors.

• Entrades als concerts, monuments i visites especificades al programa.

• Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.

• Taxes d’aeroport.

• Tot l’especificat al programa.

  • NO INCLOU

• Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …

• Begudes en els àpats.

• Tot allò no especificat en el programa.

• Àpats que coincideixin en horaris de vol o aeroport.

  • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1360 €

Suplement individual: 150 €

Grup mínim necessari: 10 persones.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació