Truca: 93 343 52 00
 

500 ANYS DEL LLEGAT DE LEONARDO DA VINCI als castells de la Vall del Loira

 • Destinació: Europa, França
 • Durada: 4 dies
 • Preu: 1580€

Consulteu properes sortides.

El 2 de maig de 1519, Leonardo da Vinci va morir a la seva habitació de Clos Lucé, la seva casa a Amboise. En commemoració d’aquesta data, a la Vall del Loira se celebren un conjunt d’exposicions i activitats que tenen per objectiu fer un homenatge al gran mestre, enginyer, pensador, poeta, i en definitiva, el major exponent del que era considerat com l’home del Renaixement. Coneixerem els castells i paisatges dels últims dies de Leonardo.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
 BARCELONA – NANTES – CASTELLS AMBOISE i CLOS-LUCÉ

Presentació a l’aeroport de Barcelona, davant del mostrador de VUELING per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Nantes:

BARCELONA – NANTES – VOL VY2974 – SORTIDA: 07:10 h. – ARRIBADA: 08:45 h.

A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, que ens portarà directes a fer una visita al Castell Amboise (Château d’Amboise). Amb el seu lloc privilegiat sobre el riu Loira, està englobat en el conjunt de Castells del Loira, declarats Patrimoni de la Humanitat per la  UNESCO l’any 2000. Dins d’aquest espectacular edifici es troba presumiblement la tomba de Leonardo da Vinci, que va residir en una mansió de la mateixa localitat, el Castell de Clos-Lucé, que visitarem a la tarda. A banda de la seva interessant història, per esdevenir escenari de diverses batalles i capital política, amb Caterina de Médici al capdavant, durant el Renaixement, com per la seva arquitectura, en aquesta ocasió ens centrarem en la visita a l’exposició commemorativa de Leonardo. 

Exposició: “1519, la mort de Leonardo da Vinci: el naixement d’un mite”. En col·laboració amb la Biblioteca Nacional de França. La major exposició al voltant de la immensa pintura de François-Guillaume Ménageot “La Mort de Leonardo da Vinci” (280cm x 357cm), juntament amb una col·lecció de gravats de col·leccions nacionals, donaran llum sobre com els termes de l’amistat entre Leonardo i Francesc I, van anar canviant progressivament, reescrivint la història i com la història els va assimilar en un mite que va servir per crear la imatge de la monarquia en el segle XVIII.  

En acabat de la visita, farem el dinar i posteriorment ens dirigirem cap a la Mansió-Castell Clos-Lucé, connectada al Castell d’Amboise per un passatge clandestí. Avui dia és un museu que reflecteix la història de la regió i inclou quaranta models de les diverses màquines dissenyades per Leonardo, en honor de la seva estada (entre 1516 i 1519). Francesc I va ser-ne l’amfitrió en aquells anys, i fins el dia de la seva mort el 2 de maig de 1519, just fets els 67 anys. També en aquesta ocasió ens centrarem en la visita a l’exposició commemorativa, que s’inaugura aquest mateix dia. 

Exposició: “El Sant Sopar de Leonardo da Vinci, per Francesc I, una obra d’art en or i seda”.  Per primera vegada des del s. XVI, el tapís de l’últim sopar s’exhibeix fora dels museus del Vaticà. L’obra, encarregada per Lluïs de Savoia i el seu fill, Francesc, es va teixir cap al 1514, però no serà fins el 1533 quan aquest l’ofereix al papa Climent VII per marcar el matrimoni entre Enric II i la neboda del Papa, Caterina de Medici. L’obra monumental té unes mides de 490cm d’alt x 915cm d’amplada. L’exposició mostra més d’una trentena d’obres provinents d’altres museus i de la pròpia col·lecció del Castell de Clos-Lucé.

Sopar lliure. Allotjament al nostre hotel a la Vall del Loira. 

Dia 2
 (VALL DEL LOIRA) CASTELLS BLOIS I CHAMBORD 

Després d’esmorzar ens dirigirem cap al Castell de Blois, residencia reial i lloc de benedicció de Joana d’Arc per part de l’arquebisbe de Reims, abans de la seva partida per dur a terme el setge l’Orleans. El castell, d’origen medieval, va ser reconstruit cap al 1500, quan se li van crear els seus jardins renaixentistes (avui desapareguts), i va ser el lloc de guarda dels llibres de Francesc I, abans de traslladar-los al Castell de Fontainebleau (lloc on es va fundar finalment la Biblioteca Nacional). 

Exposició: “Infants del Reinaixement”. Una exposició excepcional i inèdita per festejar els 500 anys del Renaixement i explora el tema de la infància a la fi del s. XV i principis del s. XVI. L’exposicó està dividida en 3 punts: “Naixement i primera infància” (presenta els mètodes de proves d’embaràs, el part, i principi de la maternitat, amb els seus coneixements, rituals, estris… ), “L’univers del nen” (la figura infantil i el seu retrat, amb objectes i escenes de la vida quotidiana), i “L’educació dels nens reials” (nascuts a la cort de França, creixen lluny dels seus pares rebent l’educació de tercers: tractats pedagògics, jocs, llibres i joguines).   

Dinarem en grup abans de visitar el Castell Chambord durant la tarda. Aquest castell, construït com un pavelló de caça per a Francesc I, és d’estil renaixentista francès, i barreja formes medievals amb estructures clàssiques italianes. És el més gran de tots els castells del Loira. El disseny va ser fet per Domenico da Cortona, tot i que es creu que Leonardo va estar implicat, mentre residia a la zona. La visita a les instal·lacions ens permetrà descobrir la seva famosa escala de doble hèlix i els més de 4500 objectes d’art dins les estances moblades. 

Exposició: “Chambord 1519-2019: de l’utopia a l’obra”. Posa en perspectiva la història del castell i la seva transformació virtual en utopia del s. XXI, a càrrec d’arquitectes internacionals. 

Sopar lliure i allotjament a l’hotel. 

Dia 3
 (VALL DEL LOIRA) CASTELLS VALENÇAY I CHENONCEAU 

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem el Castell Valençay i els seus espectaculars jardins. Antiga propietat del príncep de Talleyrand, es va construir l’any 1540 sobre una antiga edificació feudal. George Sand va escriure sobre ell: “aquest indret és un dels més bells a la Terra, i cap rei podria tenir un jardí més pintoresc”. No hi ha per menys, i en serem testimonis tot passejant pels seus racons. 

Exposició: “Els constructors del renaixement Valençay”. Tractarem d’aclarir el viatge en gran part desconegut de la família d’Etampes, propietària del castells 300 anys abans de l’adquisició de la finca per part de Talleyrand. Centrat en les figures de Louis i Marie d’Etampes Huraults i recolzada per les contribucions de la construcció de l’arqueologia i documents d’arxiu en gran part inèdits, aquesta exposició té l’ambició que tothom pugui entendre l’estil de vida d’aquests nobles del Renaixement i l’abast dels seus èxits arquitectònics, treballant estretament amb les visites sense precedents que es proposen al Castell de Valençay al voltant de l’arquitectura de l’època. 

Dinar en grup. A la tarda ens dirigirem cap al Castell Chenonceau, situat molt a prop del poble de nom similar i que sovint porta a equívocs entre els visitants de la regió: Chenonceaux. El castell, medieval, va ser reconstruït per Thomas i Katherine Bohier, que des del 1513 fan venir de Tours, Amboise, Blois…, paletes destres en el seu estil per tal de rejovenir les torques, i en construeixen divesos elements durant dos anys, moment en el qual es canvia de parer i es construeix de bell nou, sobre els pilars de l’antic molí fortificat el que queda visible avui dia. El parc i els seus jardins estan perfectament dissenyats: el laberint circular, els rosers trepadors del Jardí de Diana de Poitiers o els parterres de flors del Jardí de Caterina de Medici són una mostra de la tradició jardinista francesa. La finca és avui propietat de la família Menier, que assegura la conservació de monument, jardins i col·leccions. 

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 4
 VALL DEL LOIRA – CASTELL AZAY LE RIDEAU – NANTES – BARCELONA 

Després d’esmorzar deixarem el nostre hotel per dirigir-nos cap al Castell Azay Le Rideau, un dels més excel·lents exemples de l’arquitectura renaixentista francesa, erigit sobre una petita illa del riu Indre. Els seus fonaments s’eleven directament del riu. La generació romàntica va descobrir de nou l’atractiu d’Azay le Rideau i va ser Honoré de Balzac qui el va anomenar «un diamant tallat en facetes, encastat pel Indre» («Un diamant taillé à facettes, serti par l’Indre»). Actualment, Azay-le-Rideau està envoltat per un jardí de paisatge semblant a un parc anglès, clarament vuitcentista, amb molts arbres de coníferes, sobretot exòtiques: cedre de l’atles, xiprer calb i sequoies del Nou Món.

Dinarem en grup abans de fer la visita a la ciutat de Nantes, últim punt abans de la tornada, i situada a l’estuari del Loira, en el punt límit on arriben les marees.  Alguns dels punts més interessants són el Liceu Clemenceau, el Castell dels Ducs de Bretanya, la Catedral de St. Pierre o la font de la Place Royale. 

Acabada la visita, iniciarem el camí de tornada, després d’haver gaudit d’un viatge ple d’història, cultura i art, dirigint-nos cap a l’aeroport de Nantes per agafar el vol cap a Barcelona. 

NANTES – BARCELONA – VOL VY2973 – Sortida 23:00 h – Arribada 00:30 h. 

Fi del viatge 


Reserves: Formulari de preinscripció: https://forms.gle/sVBkUaXaWCpoacjj7

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 700€  (per persona en hab. Doble) ó 800€  (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 DE MARÇ DE 2019 I LA RESTA ABANS DEL 15 DE MAIG 2019.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: 

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.


Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%

De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%

Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%

Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades en el catàleg Baraka 2017

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 
Descarregar fitxa
 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Nantes – Barcelona amb classe turista Vueling
 • Hotel 3* comfortable a la Vall del Loira
 • Esmorzars en hotel.
 • Dinars i sopars especificats.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge de la sra. Mercè Riera.
 • Dossier informatiu
 • Xerrades durant el viatge
 • Acompanyant de Te de Tertúlia/Baraka.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa. 
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • City Tax

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.580 €

Suplement individual: 185 €

Grup mínim necessari: 20 persones.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació