Truca: 93 343 52 00
 

GRÈCIA – PATRIMONI UNESCO Atenes i les illes de Rodas, Patmos i Samos

  • Destinació: Europa, Grècia
  • Durada: 8 dies

Organització cultural: Te de Tertúlia

Aquesta ruta perdurarà en el record de qui la faci ja que té tots els plaers de la vida concentrats en una única experiència de 8 dies. De la cosmopolita Atenes arribarem cap a Rodes, Patmos i Samos, illes patrimoni UNESCO. Descobrirem per terra, mar i aire, unes de les illes menys visitades pel turisme massiu, però que més riquesa cultural tenen per oferir. Reviurem el naixement de les primeres poblacions i l’esplendor de les civilitzacions antigues. Un lloc on les persones que hi viuen saben gaudir de la vida i ens ho demostraran amb la seva impressionant gastronomia i productes de la terra, la seva arquitectura amable i les seves tradicions festives. Ho descobrirem amb l’acompanyament del coordinador de patrimoni UNESCO i historiador de l’art, Àngel Morillas.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA - ATENES

Presentació a l’aeroport de Barcelona, al mostrador de Vueling, per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Atenes:

BARCELONA – ATENES – SORTIDA: 9:50 h. – ARRIBADA: 13:40 h.

A l’arribada, trobarem l’autocar que ens portarà a l’inici de la nostra visita a la capital, per recórrer una de les joies de la corona de la ciutat grega: el Museu Arqueològic Nacional (en grec, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο). Allotja molts dels objectes arqueològics més importants trobats a Grècia des de la seva prehistòria fins a l’antiguitat tardana. Se’l considera un dels grans museus del món, i conté la millor col·lecció d’objectes de l’antiga Grècia que es pot trobar en tot el món. S’organitza en cinc temes més o menys cronològics: la col·lecció prehistòrica (del segle VI aC al 1050 aC), la col·lecció d’escultures (segle VII aC al segle V aC), la col·lecció de ceràmiques (segle XI aC a la Grècia romana), la col·lecció de bronzes, i les col·leccions egípcia i del Pròxim Orient.

Després de la visita anirem a sopar i a l’hotel (4*) on ens allotjarem per passar la nit. 

Dia 2
ATENES – RODES

Esmorzar. Sortida per realitzar la visita de la ciutat d’Atenes. Trobarem l’esperit de les olimpíades de l’antiguitat a l’estadi de Kalimármaro. De camí cap al Parlament de Grècia passarem a veure  l’Arc d’Adriano, i en arribar a la Plaça de la Constitució (Syntagma) veurem també el monument del Soldat Desconegut i el tradicional Canvi de Guàrdia. Seguirem la visita per arribar a la Plaça de la Concòrdia (Omonia). 

Visita a la famosa Acròpoli d’Atenes. L’Acròpoli era, literalment, la “ciutat alta” i estava present a la majoria de ciutats gregues, amb una doble funció: defensiva i com a seu dels principals llocs de culte. L’Acròpoli d’Atenes està situada sobre un turó a uns 165 metres per sobre del nivell de la ciutat. També és coneguda com a Cecròpia en honor del llegendari home serp, Cècrops, rei d’Atenes. Hi podrem veure la seva porta monumental d’entrada, els Propileus, i el temple Nike Àptera, on antigament es trobava l’estàtua de bronze de la deesa Atenea. A la dreta ens observa impassible el Partenó o tempres d’Atena Pàrtenos (la Verge). I a l’esquerra, gairebé al final de l’Acròpoli, veurem les sis cariàtides que sostenen l’Erectèon. Encara es conserven algunes restes del Teatre de Dionís. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1987 a París.

Després de la visita trasllat a l’aeroport per embarcar al vol a Rodes. Arribada i trasllat a l’hotel. Allotjament.

Dia 3
RODES.

Esmorzar a l’hotel. Començarem el nostre recorregut per l’illa de Rodes, històricament  coneguda sobretot pel Colós de Rodes (una de les set meravelles del món), dirigint-nos a la part nova de la ciutat, des d’on hi veurem els llocs de més interès. Més tard farem una visita panoràmica a la Muntanya Smith, on tenen una fantàstica vista tant del nucli antic com de la part nova de la ciutat de Rodes. La ciutat medieval de Rodes és Patrimoni de la Humanitat UNESCO, i a l’empedrat carrer dels Cavallers, un dels carrers medievals més ben conservats, trobarem els albergs de les diferents nacionalitats que componien l’Ordre dels Cavallers de Sant Joan de Jerusalem. Va ser un ordre militar i religiós fundat per ajudar pelegrins que viatjaven a Terra Santal segle XI. Més tard va tornar-se en un cos armat que va adquirir gran fama per les fetes bèl·liques en les quals va participar. El seu nom complet és Sobirà Orde Militar i Hospitaler de Sant Joan de Jerusalem, de Rodes i de Malta.  

Abans d’arribar al Palau del Gran Maestre, recorrerem la zona del Burgo i la mesquita de Solimà el Magnífic, els banys turcs i l’Hospital dels Cavallers a la Plaça Mouseíou, que acull avui dia el Museu Arqueològic. El punt culminant d’aquest passeig per la ciutat medieval de Rodes és el Castell. El Palau del Gran Maestre és un magnífic edifici inacabat, el principal monument de la Ciutat Antiga. 

Allotjament.

Dia 4
(RODES) LINDOS

Esmorzar a l’hotel. Partirem vers l’encantadora vila de Lindos, situada a 56 km del Port de Rodes. Aquí visitarem el poble amb el seu laberint d’estrets carrers empedrats i típiques cases blanques. A la part alta del promontori que domina la ciutat es troba l’Acròpolis amb la Columnata, el temple dedicat a la deessa Atenea, i les ruïnes de la Via Sacra. Per arribar a l’Acròpolis cal pujar molts graons. Hi haurà temps lliure per a compres.  

En tornar cap a Rodes, ens aturarem al poble d’Archangelos, que té una fortalesa dels cavallers i diverses esglésies medievals, també decorades amb frescos. 

Allotjament.

Dia 5
RODES – PATMOS

Esmorzar a l’hotel. Al matí, ens embarcarem en el ferri cap a Patmos, patrimoni UNESCO. Arribant farem la visita al Monestir de Sant Joan el Teòleg, fundat el 1088 per Osio Cristódulo, ens obriran les portes al pati del monestir, al refectori on menjaven els monjos i a l’antiga fleca. De bellesa única, el recorregut per l’església bizantina de Sant Joan, decorada per un impressionant iconòstasi de fusta, ens mostrarà els seus importants frescos de diferents períodes, mosaics i altres icones. 

La següent parada és el petit museu que alberga  tresors eclesiàstics d’incalculable valor, com manuscrits, teixits medievals, vestimentes, etc. Darrere de la capella de Santa Anna es troba l’entrada de la Cova de l’Apocalipsi. Veurem la creu tallada per Sant Joan, segons la tradició, en la triple escletxa del mur de la Gruta, per on Joan va sentir a Déu dictant l’Apocalipsi així com el lloc on dormia.

Allotjament.

Dia 6
PATMOS – SAMOS

 Esmorzar a l’hotel. Al matí sortirem amb el ferri cap a l’illa de Samos. L’illa de Samos va tenir el seu apogeu durant el regnat dels Polícrates tirà. Visitarem el monestir de Megali Panagia, que va ser construït al segle XVI pels monjos i Neilos Dionís, en estil bizantí. En particular podrem  admirar els frescos que la decoren. També farem una parada al monestir de Timios Stavros, fundat el 1582 pels mateixos monjos, que acull una magnífica reixa de fusta tallada. 

Allotjament.

Dia 7
(SAMOS) PYTHAGORION – HEREO

Esmorzar a l’hotel. Al matí emprendrem la ruta cap a Pythagorion (UNESCO), el lloc de l’antiga Samos. A continuació, anirem a visitar les ruïnes d’Hereo (UNESCO), gran santuari ocupat des de l’època micènica i dedicat a Hera, la deesa que segons la llegenda va néixer en aquests llocs. Anirem a veure unes belles peces arcaiques de bronze i el kouros colossal que es va trobar, trencat en mil trossos, al llarg del recorregut processional de l’Hereo. 

Allotjament.

Dia 8
SAMOS – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Amb l’autocar ens desplaçarem cap a l’aeroport de Samos on direm un “fins una altra vegada” a un viatge memorable que voldrem repetir!

VOL SAMOS – ATENES – BARCELONA

Fi del viatge 

Preu per persona en habitació doble: 2.670 €

Suplement individual: 420 €

Grup mínim necessari: 18 persones. Places limitades a 30 persones, per tal de gaudir de les visites amb la màxima qualitat.  

Descarregar PDF

  • INCLOU

Vols directes Barcelona – Atenes – Barcelona amb la companyia Vueling.
Vols domèstics Atenes – Rodes  i Samos – Atenes.
Ferri de Rodes a Patmos i de Patmos a Samos.
1 nit hotel 4* a Atenes.
3 nits hotel 4* a Rodes.
1 nit hotel 3*a Patmos.
2 nits hotel 3* a Samos.
Esmorzar.
Mitja pensió. Dinar o sopar dels dies 1 al 7.
Autocar privat amb conductor i aire condicionat per als desplaçaments a terra.
Assessorament i explicacions durant tot el viatge del Sr. Àngel Morillas.
Auriculars per escoltar millor les explicacions.
Guia acompanyant de parla castellana durant tot el viatge, des de que el grup surti de Barcelona.
Guia local en els llocs que ho necessiten.
Propines a guies locals i conductors.
Entrades als monuments i visites especificades al programa.
Assegurança de viatge i cancel·lació.
Taxes d’aeroport.
Tot l’especificat al programa.

  • NO INCLOU

Extres en hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
Begudes en els àpats.
Servei de maleters en hotels.
Un dels àpats diaris (segons l’inclòs en aquell dia).
Tot allò no especificat en el programa


RESERVA:

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 1.080 € (per persona en hab. Doble) ó 1.200 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 DE MARÇ DE 2017 I LA RESTA ABANS DEL 12 DE MAIG.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: 

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%

De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%

Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%

Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades en el catàleg Baraka 2017

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació