Truca: 93 343 52 00
 

GUATEMALA dels Maies al Colonialisme

 • Destinació: Amèrica, Guatemala
 • Durada: 13 dies

Pendent de noves dates i/o possibilitat de fer-ho en privat.

Un viatge cap a la història, la natura i el Patrimoni d’un país que té molt per oferir als viatgers: des de les ruïnes de les antigues civilitzacions de centreamèrica fins a la biodiversitat dels seus boscos selvàtics. Guatemala atresora també els vestigis de l’època colonial, que avui ens ajuden a comprendre la seva història. Descobrirem els seus secrets amb l’acompanyament del nostre expert en Patrimoni UNESCO, Àngel Morillas. Inclou visites!

ENS ACOMPANYA… Àngel Morillas
Historiador i professor d’Història de l’Art, Membre d’ICOMOS-UNESCO i Coordinador d’un projecte de la UNESCO sobre Patrimoni Mundial.

Dif. horària -8 hores | No cal visat
ITINERARI: GUATEMALA – COPÁN (HONDURES) – QUIRIGUÁ – PUERTO BARRIOS – LIVINGSTON – RÍO DULCE – FLORES – TIKAL – CHISEC – CUEVAS DE CANDELARIA – COBAN – SEMUC CHAMPEY – BIÒTOP DEL QUETZAL – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL (LLAC ATITLAN) – SANTIAGO ATITLÁN – ANTIGUA GUATEMALA
PATRIMONI UNESCO: Copán – Quiriguá – Tikal – Antigua Guatemala

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – GUATEMALA

Presentació a l’aeroport de Barcelona, al mostrador de la nostra companyia aèria, per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Guatemala, via Miami.

BARCELONA – GUATEMALA // Sortida: 9:40 – Arribada: 18:43

A l’arribada ens espera el nostre trasllat cap a l’hotel. Allotjament.

Dia 2

GUATEMALA – COPAN (HONDURES)

Esmorzar. Sortida cap a la frontera amb Hondures, en el trajecte es podran apreciar una diversitat d’ecosistemes des de boscos tropicals secs fins a boscos temperats. Després de fer el tràmit migratori, continuació cap al lloc arqueològic de Copán. Aquest lloc presenta un sofisticat estil d’arquitectura i art únic de talla en pedra. Copán va ser una important ciutat-estat maia del període Clàssic (segles V-IX) i constitueix un dels millors exemples d’escultures maies, sobretot el conjunt d’esteles i altars. Visitarem els principals complexos, esteles i places, com el camp de pilota maia. Sopar i allotjament.

Dia 3
COPAN (HONDURES) – QUIRIGUA – PUERTO BARRIOS – LIVINGSTON

Esmorzar. Sortida novament cap a la frontera amb Guatemala. Continuació cap al lloc arqueològic de Quiriguá, localitzat a la vora del Riu Motagua. El parc està comprès en un complex d’esteles esculpides en pedra sorrenca, entre les quals es troba la més alta de tot el món Maya, amb més de 10.60 metres d’altura, així com també figures zoomorfes que daten del període clàssic dels maies. Dinar.

Continuació cap a Puerto Barrios, on embarcarem a una llanxa, fent via cap al poble garífuna de Livingston. Livingston és l’únic lloc a Guatemala on ha prevalgut la seva cultura i tradicions, des que els seus primers habitants van arribar a la fi del segle XVII, procedents del mestissatge de diversos grups originaris d’Àfrica i del Carib, els elements culturals dels quals van integrar. Al segle XVIII, es van establir a la costa atlàntica d’Amèrica Central després veure obligats a fugir de la illa de San Vicente. Avui dia, aquestes comunitats viuen a Hondures, Guatemala, Nicaragua i Belize. Avui és un tranquil i acolorit poble pesquer.

Sopar i allotjament.

Dia 4
LIVINGSTON – RIO DULCE – FLORES

Esmorzar. Sortida amb llanxa riu amunt, des d’on observarem l’exuberant vegetació i el canó natural de Rio Dulce. Navegarem a través dels seus espectaculars canals. A l’arribada farem una visita panoràmica del Castell de San Felipe de Lara, fortalesa construïda al segle XVII pels espanyols per evitar els saquejos dels magatzems que tenien a la vora del llac. Més tard continuarem a la ciutat de Flores. Sopar i allotjament.

Dia 5
(FLORES) TIKAL

Esmorzar. Aquest serà un dia inoblidable. Visitarem el Parc Nacional Tikal, amb una superfície de 576 Km2, i amb més de 3000 edificis i 200 esteles i no menys de 100.000 objectes. Tikal és el complex maia més impressionant i majestuós. Situat en plena selva i elevant-se per sobre d’ella, ens dóna una imatge espectacular. Tikal o “Lloc de Veus”, construït durant el període clàssic dels Maies, es la més gran de totes les ciutats maies. Visita guiada i recorregut a peu de les places, monuments i temples més importants, gaudint també de la selva tropical, hàbitat de centenars d’aus exòtiques i d’una àmplia varietat d’animals salvatges. Dinar campestre. A la tarda, trasllat de tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 6
FLORES – CHISEC – COVES DE LA CANDELARIA – COBAN

Esmorzar. Trasllat des de Flores cap a Cobán. Durant la ruta farem una parada per fer una visita del poblat indígena de Chisec, on predomina la llengua maia Qeqchi. Continuació cap a les Coves de Candelaria que són part d’un complex de coves subterrànies considerat com un dels més llargs d’Amèrica Llatina. (30 kms). Estan localitzades al peu de la Serra de Chamá. Les formes de les estalactites i les entrades de llum, fan d’aquesta visita un espectacle digne d’admiració. Continuarem viatge cap a Cobán. Sopar i allotjament.

Dia 7
(COBAN) SEMUC CHAMPEY

Esmorzar. Trasllat cap a Semuc Champey (allà on el riu s’amaga sota les pedres), enclavament natural situat al mig del bosc tropical. S’hi pot veure un pont natural d’uns 300 metres, pel qual flueix el Riu Cahabón i on s’hi formen espectaculars gorgs d’aigua color turquesa, d’un a tres metres de profunditat, que són alimentats per fonts de la muntanya. El color de l’aigua és d’origen refractari degut a la presència de sediment i no de contaminació. Aquestes piques es localitzen en un petit canó format per una roca sedimentària i calcària pròpia de les terres altes de la vall del Polochic. Podrem observar les característiques del bosc, molt humit, subtropical i càlid, on hi existeix una abundant varietat de no menys de 20 subespècies en cada gènere. Algunes de les aus reportades de la zona són el tinamú gran, l’ànec criollo, la garsa blava, el falcó muntanyenc… A l’hora indicada retorn a Cobán. Sopar i allotjament.

Dia 8
COBAN – BIÒTOP DEL QUETZAL – GUATEMALA

Esmorzar. Sortida cap al Biòtop del Quetzal per gaudir una caminada per aquest ecosistema de bosc ennuvolat, hàbitat natural de l’au nacional, el Quetzal. Després de la visita continuarem de tornada a Ciutat de Guatemala, recorrent una varietat de microclimes, que abasten des dels boscos nuvolosos de Baja Verapaz fins el càlid i semi-desèrtic Valle del Motagua, on els dinosaures alguna vegada s’hi van passejar. Arribada a la Ciutat de Guatemala. Sopar i allotjament.

Dia 9
GUATEMALA – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL (LLAC ATITLAN)

Esmorzar. Avui ens dirigirem a Chichicastenango, on cada dijous i diumenge es porta a terme el mercat a l’aire lliure més colorit i pintoresc de Guatemala. Farem la visita a l’Església de San Tomás on els indígenes Kaqchikel duen a terme rituals religiosos.

A la tarda, continuació cap a un dels llacs més bells del món: el Llac d’Atitlán. Arribarem a Panajachel on ens allotjarem i podem recórrer el famós carrer Santander. Sopar i allotjament

Dia 10
PANAJACHEL – SANTIAGO ATITLAN – ANTIGUA GUATEMALA

Després d’esmorzar a l’hotel, trasllat al moll de Panajachel on abordarem una llanxa per recórrer el Llac de Atitlán, des d’on observarem els Volcans Atitlán, San Pedro i Tolimán. Visita d’un dels dotze pobles indígenes que envolten el Llac: Santiago Atitlán. Allà coneixerem una de les tradicions més representatives d’aquest poble Tzutuhil: la veneració del Santo de Maximón, un personatge que combina les creences maies amb creences cristianes. Retorn de tornada a Panajachel per continuar per terra cap a la ciutat colonial de l’Antigua Guatemala. Sopar i allotjament.

Dia 11
ANTIGUA GUATEMALA

Esmorzar. Avui farem un recorregut caminant pel Centre Històric d’Antigua, iniciant al Parc Central i visitant els principals monuments com les Ruïnes de la Catedral, el Convent de les Caputxines i l’Església barroca de la Mercè. Caminar per Antigua és tornar al passat… Carrers empedrats, bouganvilias caient per parets en ruïnes, colors forts a les parets, amb balcons característics, sota sostres de teula, parcs amb fonts i un espectacular paisatge a les faldilles de tres volcans: Aigua, Foc i Acatenango. A la nit, tindrem el sopar de comiat en un restaurant local. Allotjament.

Dia 12
ANTIGUA GUATEMALA – GUATEMALA – BARCELONA

Sortirem per traslladar-nos a l’aeroport per agafar el vol amb destinació Barcelona, amb escala a Miami. Nit a bord.

GUATEMALA – BARCELONA // Sortida: 7:00 – Arribada: 9:10 (+1)

Dia 13

ARRIBADA A BARCELONA

Arribarem a Barcelona després del nostre vol de connexió.

Fi del viatge

 • INCLOU

 • Vols internacionals Barcelona – Guatemala – Barcelona, en classe Turista.
 • Trasllats Aeroport – Hotel.
 • 11 nits d’allotjament en hotels indicats, o similars, en habitació doble amb esmorzar.
 • Pensió completa: esmorzars en hotels, dinars i sopars en excel·lents restaurants seleccionats locals o hotels (a Tikal, dinar campestre).
 • Transport en autobús climatitzat durant la ruta terrestre.
 • Visites especificades i excursions detallades.
 • Xerrada informativa prèvia.
 • Documentació del viatge per tenir de referència.
 • Reunió prèvia al viatge. 
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del Sr. Àngel Morillas.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia/Baraka.
 • Guia local de parla hispana on sigui requerit. 
 • Guia local a Copan.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • City Tax
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • Taxes d’aeroport.
 • Autorització ESTA si es fa escala a EUA.
 • Consulteu suplement en classe business

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Despeses personals dels viatgers.
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats en horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • VISITES INCLOSES

 • Lloc arqueològic de Copán (no museu), Quiriguá, Lloc arqueològic de Tikal (no museu), Coves de Candelaria, Semuc Champey, Biòtop del Quetzal, Convent de Caputxines i Ruines de la Catedral d’Antigua Guatemala.
 • Visites ètniques: poble garífuna de Livingston, poblat indígena de Chisec, mercat de Chichicastenango, poble tzutuhil a Atitlán.
 • Excursions en llanxa a Panajachel i Río Dulce.
 • Dinar campestre a Tikal.

 • HOTELS

 • GUATEMALA: Hotel Clarion Suites, 5***** o similar
 • COPAN: Hotel Clarion Copán, 4**** o similar.
 • LIVINGSTON: Hotel Villa Caribe, 4**** o similar
 • FLORES: Hotel Villa Maya, 4**** o similar
 • COBAN: Park Hotel Cobán, 4**** o similar
 • PANA JACHEL: Hotel Porta del Lago, 5***** o similar
 • ANTIGUA GUATEMALA: Hotel Villa Colonial, 4**** o similar.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació