Truca: 93 343 52 00
 

JAÉN, ÚBEDA i BAEZA: Patrimoni UNESCO, amb Àngel Morillas

 • Destinació: Espanya, Europa
 • Durada: 5 dies
 • Sortida: 26/10/2020
 • Arribada: 30/10/2020

La zona Andalusa de Jaén, Úbeda i Baeza guarda uns tresors arquitectònics i artístics de primer ordre, que els han valgut una quantitat important de nominacions i inclusions en la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’herència de diferents èpoques: íberes, romanes, musulmanes… han estat llavor per al desplegament d’un renaixement i barroc que, de la mà de l’arquitecte Andrés de Vandelvira, fa brillar els seus carrers.

ENS ACOMPANYA… Àngel Morillas

Historiador i professor d’Història de l’Art, Membre d’ICOMOS-UNESCO i Coordinador d’un projecte de la UNESCO sobre Patrimoni Mundial.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – CÒRDOVA – ÚBEDA

Sortida de Barcelona a l’hora acordada per emprendre el camí cap a Còrdova. Serà un recorregut d’aproximadament 5 hores en el tren d’alta velocitat AVE. Un cop arribats, el nostre autocar ens esperarà per fer el trajecte fins a Úbeda, on es troba el nostre allotjament. Farem el dinar en grup en algun punt de la nostra ruta.

En arribar a l’hotel, assistirem a la conferència a càrrec d’Àngel Morillas:

 • El triomf del Renaixement a Úbeda i Baeza 

Després de la conferència tindrem temps per sopar (lliure) i allotjar-nos a l’hotel.

Dia 2
JAÉN 

Esmorzar a l’hotel. Avui ens desplaçarem cap a Jaén, on dedicarem el dia sencer a veure els punts més importants que ens ofereix la ciutat andalusa. Dinarem en grup en algun punt de la nostra ruta.

Catedral de Jaén. La Santa Iglesia Catedral de la Asunción de la Virgen va ser concebuda el s.XVI per substituir l’anterior temple, d’estil gòtic, i és Monument Nacional d’Espanya. La seva construcció es va prolongar durant varis segles, tot i que, a diferència d’altres construccions, en aquesta es va mantenir intacte la idea original, obra d’Andrés de Vandelvira.  Una de les més grans obres del renaixement espanyol, la seva façana és d’estil barroc, a partir d’un disseny d’Eufrasio Lopez de Rojas, que el va omplir de figures de divesos sants. Allotja la “Verónica”, el llenç amb el que la dona va eixugar la suor del rostre de Jesús. Actualment està en llista per ser denominada Patrimoni UNESCO.

Banys àrabs. Els de Jaén són els més grans que es conserven a Europa, construïts a l’època d’Abderraman II i estan molt ben conservats, amb sales de gran bellesa de l’art almoràvide i almohade.

Museo Íbero. És el museu que conté la major col·lecció d’art ibèric del món, referent internacional. Va obrir fa només 3 anys, i a dins s’hi troben peces dels jaciments de Cerrillo Blanco, Cástulo, Puente Tablas, i altres objectes provinents de museus d’Almeria, Sevilla, Còrdova, Granada i Linares.

Basílica Menor de San Ildefonso. És l’església més gran de la ciutat, després de la Catedral, i santuari de la Verge de la Capilla. És d’estil gòtic dels segles XIV i XV, i a dins hi reposen les restes de l’arquitecte Andrés de Vandelvira.

Palacio del Condestable Iranzo. Aquest és un edifici d’estil mudèjar (d’àrabs que es van quedar a viure després de la Reconquesta) i es situa en el nucli més noble de la ciutat de Jaén. Podrem veure’n els seus esplèndids artesonats polícroms de l’interior.

Real Monasterio de Santa Clara. Probablement el monestir més antic de Jaén, hi viu una comunitat de monges clarisses de clausura. La seva història es remunta al s. XIII, i ha estat protagonista de diversos litigis, i la superstició de regalar ous a les monges per tal d’assegurar un dia assoleiat en els casaments.

Palacio de los Vilches. En la seva façana preciosa renaixentista del s. XVI, disposa de 6 arcs de mig punt sobre 8 columnes dòriques, amb alguns herois de l’antiguitat. L’interior encara conserva el seu estil, tot i que actualment és seu d’una entitat bancària.

Sopar (lliure) i allotjament a l’hotel.

Dia 3
ÚBEDA

Esmorzar a l’hotel. Serà un dia de descoberta patrimonial de proximitat, a la mateixa ciutat, per conèixer i contemplar les monumentals obres del renaixement que han propiciat la inclusió d’Úbeda en la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Dinarem en algun punt de la nostra ruta, en restaurant.

Sacra capilla del Salvador. Encarregada el 1536, formava part d’un extens programa artístic (juntament amb el Palau, una Universitat i un Hospital), per portar a la Glòria la figura del secretari personal de Carlos V. És l’edifici més representatiu i estimat de la ciutat.

Puerta del Losal. Una de les tres portes emblemàtiques de la ciutat, presenta un preciós arc mudèjar del s. XIV.

Sinagoga del Agua. Recentment oberta a les visites del públic, sortí a la llum durant unes reformes fetes en una casa del nucli històric.

Palacio de las Cadenas. Actual seu de l’Ajuntament, és també conegut com el Palau Vazquez de Molina.

Parador Nacional del condestable Dávalos, conegut també com el Palacio del Deán Ortega. De gran puresa renaixentista, també d’Andrés de Vandelvira, les fines columnes del seu pati ens robaran el cor.

Basílica de Santa Maria de los Reales Alcázares. Té la particularitat d’haver estat construïda sobre un lloc sagrat arqueològic de l’edat de Bronze, amb restes neolítiques, íberes, romanes, godes…  i sobre les restes de la Mesquita major després de la reconquesta. La barreja, singularment harmònica, de romànic, gòtic, renaixentista, barroc, neoclàssic l’han portat a ser anomenada d’”inigualable democràcia artística.” (Juan Pasquau)

Centro de interpretación del Olivar y el Aceite. Els seus 1200 metres quadrats estan dedicats a la divulgació de l’oli de l’oliva verge, i no només té exposicions, també hi trobarem cuines!

Hospital de Santiago. Novament obra d’Andrés de Vandelvira, actualment és el centre multiservei de congressos i exposicions. El flanquegen 4 altes torres, i a dins s’hi troba una interessant capella, i un gran pati central amb columnes genoveses de marbre blanc portat des de Carrara.

Palacio Vela de los Cobos. La que va ser residència del capità de cavalleria que lluità contra els moriscos a Granada, també està dissenyada per Andrés de Vandelvira. Al s. XVIII es va ampliar amb uns jardins d’estil romàntic.

Iglesia de San Pablo. De mil·lenaris fonaments, i de les esglésies més boniques d’Úbeda, va tenir el privilegi d’acollir el Consell d’Úbeda, per celebrar els seus ajuntaments a la Capella de San Martin.

Centro Andrés de Vandelvira. Farem un recorregut per l’extraordinària obra del mestre a través de les genials fotografies de l’arquitecte i fotògraf Marc Llimargas, que ens mostren detalls que difícilment podríem apreciar en viu i ens fan arribar la bellesa del Salvador, la Catedral de Jaén o qualsevol lloc on les seves sibil·les, atlants i grotescos deixen avui la seva empremta.

Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 4
BAEZA – VILLACARRILLO

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem la ciutat de Baeza, l’altra protagonista d’aquesta descoberta de Patrimoni UNESCO pel seu conjunt renaixentista. Descobrirem:

Plaza y fuente de Santa María. Des d’aquesta plaça podrem contemplar la catedral, les cases consistorials i el seminari. És una de les principals icones de la ciutat i, la seva font, una de les més belles i originals de tota Andalusia, formant part del Patrimoni UNESCO.

Fuente de los Leones. A la plaça del Pópulo no només hi trobem la casa homònima, en estil plateresc. També ens sorprendrà la presència d’aquesta singular font guardada per quatre figures en forma de lleons.

Catedral de la Natividad de Nuestra Señora de Baeza. D’estil renaixentista gràcies a l’art d’André de Vandelvira, fou seu del bisbat de Jaén des del 1227 fins el 1249, i s’erigeix, segons la tradició històrica, en el solar de l’antiga mesquita major de la ciutat. La seva torre és reminiscència del seu origen alminar. L’interior ens enamorarà amb el seu impressionant altar barroc i les nombroses capelles que voregen la nau principal.

Palacio de Jabalquinto. Aquest edifici civil és un dels símbols patrimonials més destacats de la localiltat, i actualment està ocupat per una seu de la Universitat Internacional d’Andalusia. Forma part del conjunt Patrimoni UNESCO.

Iglesia de Santa Cruz. Petita, d’estil tardo-romànic, és força inusual en aquesta zona d’Andalusia, i forma part del Conjunt Monumental Patrimoni UNESCO.

Antigua Universidad. La primera seu universitaria de la ciutat data del s. XVI.

Ajuntament. A l’escala monumental de l’edifici d’estil plateresc (primer graó) està marcat un cercle que, històricament, assenyala aquest punt com el centre geogràfic del Regne de Jaén. El kilòmetre zero de la província.

Museo de Baeza. Ubicat a les drassanes del centre, ens relata les diferents èpoques de l’ocupació humana: prehistòrica, romana, medieval i moderna.

Dinarem en grup abans d’apropar-nos, a la tarda, a Villacarrillo, a uns 30Km aproximadament, per veure els camps d’oliveres, paisatge fonamental en la vida d’Andrés de Vandelvira, i on podrem veure una de les seves obres principals: l’església de l’Asunción. Destacable perquè marca la concepció de l’espai que després desenvoluparà l’autor en altres temples: adaptació d’estructures gòtiques als nous conceptes renaixentistes, columnaris, pilars… Sobta també l’origen de l’edificació, ja que era una antiga fortalesa medieval, amb els seu torreons i torre principal (ara el campanar).

Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 5
JAÉN – CÒRDOVA – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. En aquest darrer dia en terres andaluses, sortirem d’hora per poder fer una última parada cultural, a Jaén, i visitar el Castell de Santa Catalina. Aquesta construcció defensiva d’acabat cristià-medieval, es situa a la part més alta del turó que en porta el mateix nom, a 820m, des d’on es divisa la ciutat sencera, els camps d’oliveres i les muntanyes de la zona. La capella és d’estil gòtic, construida els s. XIII i XIV, i des del 1965, Parador Nacional de Turisme. A l’esquerra del castell, en el punt més elevat, veurem una gran creu, símbol perenne de la ciutat.

Acabada la visita, seguirem la nostra ruta per arribar a Còrdova, on dinarem en grup, abans d’agafar l’AVE de tornada cap a Barcelona, on finalitzarem el viatge.

 

CONFERÈNCIA A CÀRREC D’ÀNGEL MORILLAS

“El triomf del Renaixement a Úbeda i Baeza”

 

RESERVA:

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 200 € (per persona) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 15 d’Agost 2020 I LA RESTA ABANS DEL 26 Setembre 2020. Degut a que disposem de molt poques places demanem un dipòsit molt reduït a fi de poder confirmar el grup. En cas de cancel.lació per COVID, el dipòsit es reintegrarà en la seva totalitat. Per altres motius, consulteu la política de cancel.lació.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES:

NOU COMPTE ⇨ ARQUIA BANCA: ES73 3183 0803 1920 2172 0624 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.

 

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet de tren, més els següents percentatges sobre l’import total:

De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%

De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%

Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%

Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades a la web www.baraka.cat

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 COVID-19 – Informació sobre mesures de protecció durant el viatge:

Inclòs en el preu, facilitem 1 mascareta per persona i dia, i 1 ampolleta de gel hidroalcohòlic per persona.

Transport en AVE (certificat AENOR de protocol de mesures per a la seguretat de viatgers i personal): estan obligats a mantenir la distància entre passatgers, que han de dur mascareta durant el trajecte. No s’ofereixen els serveis a bord, auriculars, premsa o venda d’articles.

Transport en autocar:

> Disposen dels filtres d’aire més moderns, que renoven i sanegen l’aire interior.

> Disposen de dispensador de gel hidroalcohòlic a les portes.

> Contractem el 50% de places per poder disposar de seient lliure cada dos seients.

Allotjament

> els hotels d’Espanya estan obligats a complir amb les normes d’higiene i aforament.

Restaurants

> els restaurants d’Espanya estan obligats a complir amb les normes d’higiene i aforament.

Visites (museus)

> és imprescindible l’ús de mascaretes durant les visites a museus i espais tancats on no es pugui garantir la distància de seguretat. Recomanable que abans i després de la visita es faci ús del gel hidroalcohòlic si no es pot accedir al rentat de mans.

NOTA IMPORTANT

Les normatives en referència al COVID-19 són canviants en funció de l’estat de la malaltia en els diferents països, fent que sigui impossible disposar d’un itinerari i visites previstes 100% fiables, amb antelació. Per aquest motiu, el que aquí presentem és el viatge proposat amb la informació confirmada per proveïdors a data d’avui (juny 2020). Totes les persones que s’inscriguin al viatge seran informades puntualment dels canvis que hi pugui haver i les alternatives, si possibles, que oferim. En cas que el viatge no es pugui dur a terme per canvis en la normativa o substancials per al desenvolupament del mateix, es farà el reemborsament / bo de serveis, tal com marqui la legislació vigent en el moment de la cancel·lació. Per a cancel·lacions voluntàries, vegeu les condicions al final del document.


 

Descarregar PDF
Preu per persona en habitació doble: 1.390 €

Suplement hab. individual: 196 €

Grup mínim necessari: 15 persones. Màxim 20.

 • INCLOU

 • Transport en tren AVE Barcelona – Còrdova – Barcelona.
 • Hotel 4* durant tot el viatge.
 • Esmorzars a l’hotel.
 • Mitja pensió (dinars en restaurants).
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del sr. Àngel Morillas.
 • Documentació de viatge.
 • Acompanyant de Baraka / Te de Tertúlia.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions, personals i d’un sol ús.
 • City Tax.
 • Visites descrites.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Material de protecció COVID-19: pack de mascaretes, ampolleta de butxaca de gel hidroalcohòlic, dispensador de gel hidroalcohòlic a l’autocar.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.
 • Sopars.

 • HOTEL

Hotel Don Juan Boutique

Ubicat en una de les millors zones d’Úbeda, al costat de la Iglesia de la Santísima Trinidad, és un hotel amb un ambient encantador i de personal molt amable.

Esmorzar inclòs.

 • TRANSPORT

Per aquest viatge, el transport serà en tren AVE i autocar. Punt de trobada: Estació de Sants, a Barcelona. Ens trobarem el dia de la sortida a les 07:00.

Nota sobre la petjada de Carboni. Per a uns 2000 Km en AVE i 350 Km en autocar (estimat total d’aquest viatge), en cotxe privat les emissions són de 0.41 tones CO2, i amb aquesta combinació, de 0.09 tones CO2, un 80% menys (aproximadament).

 • VISITES INCLOSES

 • Jaén: Catedral, Banys Àrabs, Museu Íber, Basílica Menor de San Ildefonso, Palau del Condestable Iranzo, Real Monasterio de Santa Clara (exterior), Palacio de Vilches (exterior), Castell de Santa Catalina.
 • Úbeda: Sacra capella del Salvador, Porta del Losal, Sinagoga de l’Aigua, Palau de les Cadenas, Parador Nacional del Condestable Dávalos, Basílica de Santa Maria de los Reales Alcázares, Centre d’interpretació de l’Olivera i l’Oli, Hospital de Santiago, Palau Vela de los Cobos, Església de San Pablo, Centre Andrés Vandelvira. 
 • Baeza: Plaça i font de Santa Maria, Font dels Lleons, Catedral de la Nativitat de Nuestra Señora de Baeza, Palau de Jabalquinto, Església de Santa Cruz, Antiga Universitat, Ajuntament, Museu de Baeza.
 • Villacarrillo: Iglesia de la Asunción.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació