Truca: 93 343 52 00
 

L’ALEMANYA DE SCHUMANN I WAGNER

 • Destinació: Alemanya, Europa
 • Durada: 5 dies
 • Preu: 1930€

Consulteu properes sortides.

Robert Schumann (1810-1856) i Richard Wagner (1813-1883) han esdevingut dos referents indiscutibles del romanticisme musical alemany. Malgrat que els seus catàlegs de composicions ens mostren dues visions ben contraposades dels seus interessos creatius, l’atzar va fer que compartissin alguns del seus espais vitals des que es varen conèixer a l’entorn de 1830 a la ciutat de Leipzig o com quan varen coincidir el dos vivint a Dresden. La present ruta ens permetrà visitar i conèixer algunes de les ciutats clau vinculades als compositors. Des de Nüremberg, seu de les competicions dels mestres cantaires fins a Pirna, on Wagner va compondre “Lohengrin”, la ruta ens permetrà admirar les seves cases, ara convertides en museus, així com els palaus, monuments, tombes i jardins, tot entrellaçant les explicacions del nostre expert musical sobre els genials compositors amb el context històric i cultural que van viure. A Bayreuth visitarem el Festspielhaus, el teatre ideat pel mateix Wagner i que cada any acull el festival amb les seves òperes des de 1876. A Zwickau visitarem la casa on va néixer Schumann, avui convertida en museu testimoni de la seva vida. La magnífica Semperoper de Dresden ens obrirà les seves portes per gaudir d’una nit a l’òpera.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA - MUNIC – NUREMBERG

Presentació a l’aeroport de Barcelona, taulell de la companyia LUFTHANSA per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targetes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a MUNIC:

BARCELONA – MUNIC – SORTIDA: 07:55 h. – ARRIBADA: 09:55 h. 

A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, i iniciarem la nostra ruta cap al centre de la ciutat de Nuremberg. Dinarem abans de començar les nostres passejades i visites, que ens permetran conèixer, els racons més importants de la ciutat relacionats amb Wagner. 

Hauptmarkplatz. És la plaça central del nucli antic de Nüremberg. El mercat setmanal que hi acull tots els dies laborables ocupa els seus aproximadament 5.000 metres quadrats d’espai a l’aire lliure. Al seu costat nord trobarem la façana de l’Ajuntament. Espai històric imprescindible des d’abans de 1400, essent la base del gueto jueu, el 1933 va passar a anomenar-se Adolf Hitler Platz i fou molt usada per a desfilades militars. Havent perdut la Guerra, i havent perdut amb els bombardejos la seva magnífica font dedicada a Neptú, la plaça es va transformar i avui dia també és escenari de concerts i festivals a la capital alemanya. 

Hans Sachs Platz. Aquesta plaça de la ciutat alemanya reb el seu nom a causa de Hans Sachs, (1494-1576), sabater, poeta i mestre cantaire. Se’l considera un testimoni important de la cultura urbana burgesa del segle XVI, i el més talentós i famós dels Mestres Cantaires. Malgrat la seva popularitat, al segle XVII Sachs va ser oblidat en gran part. Tot el més notable que trobem en referència a ell és la menció múltiple que en fa Grimmelshausen en la  novel·la “Simplicius Simplicissimus”. Només recordat per Goethe, Wieland, Lortzing (que li va escriure l’òpera “Hans Sachs”) i sobretot per Richard Wagner, en la seva òpera “Els mestres cantaires de Nuremberg”, on els va convertir en un dels personatges principals.  Els mestres cantaires van ser músics-poetes pertanyents a gremis d’artesans i comerciants de classe mitjana, que durant els segles XIV i XVI van continuar amb l’antiga tradició dels trobadors medievals. La seva principal activitat eren els concursos de cant que efectuaven de manera regular i respectant les jerarquies establertes en els mateixos gremis.

Katharinenkloster. Conegut amb aquest nom en alemany, el Monestir de Santa Caterina de Nuremberg, edificat el 1295 per Konrad von Neumarkt i la seva esposa Adelaida, és antic convent de l’ordre dominicà, i famós per la seva biblioteca medieval (500-600 volumns detectables del s. XV). Arrel de l’unió de la ciutat imperial de Nuremberg a la reforma luterana el 1525, el convent es va dissoldre el 1596, quan van morir els últims monjos. A partir de llavors, l’edifici ha tingut diferents usos, entre els quals, seu de l’acadèmia de Belles Arts i escola de l’era barroca. També ha allotjat temporalment l’exposicó de les joies de la Corona i, malgrat haver estat completament destruïda en els atacs aeris de 1945, l’antiga església es segueix utilitzant per acollit concerts a l’aire lliure, per la seva acústica. St. Katharina, lloc de trobada de Meistersinger entre 1620 i 1778, és una part tradicional de la primera escena referent de l’òpera “Die Würsteninger von Nürnberg” de Wagner.

Sopar i allotjament a l’hotel. 

Dia 2
(NUREMBERG) BAYREUTH

Esmorzar a l’hotel. Avui farem la ruta més completa possible per tots els racons que tenen rastres wagnerians en aquesta ciutat, començant per la seva casa museu anomenada Wahnfried (Resum de “Hier wo mein Wähnen Frieden fand”, és a dir… “on les meves paraules troben la pau”). En ella trobarem el recorregut que va fer des dels 22 anys, quan va arribar a Bayreuth, de camí cap a Nuremberg. L’any 1870 va començar a plantejar-se que aquesta podria ser la ciutat perfecte per representar les seves obres, aprofitant el preciós teatre barroc dels Marcgravis. Finalment, amb l’ajuda de Lluis II de Baviera, va començar la  construcció del nou Festspielhaus, temple absolut del wagnerisme. Pensat i dissenyat pel mateix Wagner, cada estiu és seu del Festival on s’ofereixen de forma exclusiva les seves òperes des de 1876. La construcció sòbria però singular, està perfectament ajustada a les necessitats interpretatives del nou drama líric creat per Wagner, inspirant-se en un teatre grec, on una acústica totalment cuidada es barrejar amb una visibilitat excel·lent des de pràcticament totes les localitats.  

Podrem veure també la tomba de Wagner, situada al darrera de la seva casa en el cementiri, on reposa juntament amb la seva esposa Cosima (filla de Franz Liszt). Al costat, en un petit sepulcre, s’hi troba la tomba de Russ, el seu gos. Passejarem també pel Stadtfriedhof, cementiri on s’ hi troben enterrades i les tombes de les il·lustres personalitats que van néixer o morir a Bayreuth, com ara els integrants de la família Wagner, el director d’orquestra de la primera representació de “l’Anell del Nibelung” Hans Richter, Carl Kittel (director musical del festival després de la mort de Wagner)… També, en una sumptuosa capella, hi trobarem al més significatiu de tots els habitants d’aquest cementiri: Franz Liszt, que va morir a Beyreuth el 1886.  

Sopar en grup i l’allotjament a l’hotel.

Dia 3
 NUREMBERG – ZWICKAU – DRESDEN

Esmorzar a l’hotel. Sortirem rumb cap a Zwickau, ciutat que va veure néixer l’any 1810 l’altre gran compositor protagonista del nostre viatge. Tres anys abans, la seva família s’havia traslladat des de Ronneburg (Turíngia) on havien nascut els seus germans. A la seva nova llar, el pare va fundar una llibreria juntament amb el seu germà i tiet de Schumann. En Robert va assistir a l’escola de la ciutat, el Lyzeum, fins l’any 1828, quan va trasllardar-se a Leipzig per estudiar la carrera de dret.  

A la casa hi trobarem el museu, una sala de concerts i un centre de recerca, oberts l’any 1956, i guarda una gran col·lecció de peces relacionades amb el compositor i pianos històrics. Al seu arxiu s’hi conserven partitures escrites a mà, primeres edicions de llibres, i una col·lecció de pintures i fotografies primerenques. També hi ha 300 cartes de Robert i 2000 de Clara Schumann, així com les llistes de cartes escrites i rebudes, que anotava de manera precisa. 

Dinarem per continuar el nostre camí fins arribar a la ciutat de Dresden, la capital de l’estat federat de Saxònia. Com a curiositat, la Vall de l’Elba a Dresden va ser Patrimoni de la Humanitat de la Unesco entre 2004 i 2009, però va perdre el seu lloc en aquesta llista causa de la construcció d’un pont a dos quilòmetres del centre històric. D’aquesta manera, es va convertir en el primer lloc a Europa i segon en tot el món en perdre aquesta condició.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel a Dresden.

Dia 4
 DRESDEN

Esmorzar a l’hotel. Sortirem al matí per conèixer una ciutat important tant per a Wagner com per a Schumann. Encara que es va mantenir pràcticament intacta durant la Primera Guerra Mundial, i a només quinze dies de la capitulació de l’Alemanya Nazi durant la Segona, els bombardejos que va patir van desencadenar una tempesta ígnia que va reduir a runes el seu centre històric. La ciutat es va mantenir en zona d’ocupació soviètica i a partir de 1949 es va unir a la República Democràtica Alemanya. Encara que conviuen amb edificis de formigó, es van reconstruir el Palau Zwinger, la Catedral catòlica Hofkirche i el Teatre d’òpera, el Semperoper. 

Farem una visita doncs per la ciutat, veient les meravelloses reconstruccions realitzades, i visitarem la Frauenkirche, església evangèlica luterana, mundialment reconeguda com monument en contra de la guerra i com símbol de la reconciliació. Construïda el 1743 i arrassada el 1945, es varen tornar a aixecar els seus 91 metres, essent consagrada l’octubre de 2005.  

 • A la Semperoper es van estrenar algunes òperes de Richard Wagner (Rienzi, l’Holandès Errant i Tannhäuser) i la majoria de Richard Strauss (Salomè, ELektra, Rosenkavalier, Intermezzo, Arabella, etc…). Serà el lloc on avui gaudirem de l’opera de Mozart “Don Giovanni”, en una ubicació òptima.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel. 

Dia 5
 DRESDEN – PIRNA - BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Aquest darrer dia de viatge, i després de les emocions viscudes al concert, ens dirigirem al nou Museu Wagner a Graupa, Pirna. Pel que sembla, Wagner va trobar tot el necessari en aquesta població: descans, relax i inspiració que va abocar en la composició de l’òpera Lohengrin, en un curt període de temps. Amb motiu del 200 aniversari de Richard Wagner el 2013, l’anomenada Lohengrinhaus va ser àmpliament renovada i reestructurada en les seves àrees essencials.  Aquí hi trobarem una atractiva informació a l’entorn de l’òpera Lohengrin així com sobre la vida i la resta d’obres de Richard Wagner.

En finalitzar la visita, dinarem en grup per acomiadar-nos d’aquest dies musicals i culturals i el nostre autocar ens portarà a l’aeroport. Farem els tràmits de facturació i embarcament del vol amb sortida cap a Barcelona. 

DRESDEN – FRANKFURT. Sortida: 18:45 – Arribada: 19:50 

FRANKFURT – BARCELONA. Sortida: 21:05 – Arribada: 23:05

Fi del viatge

 

 

HOTELS

Nüremberg: Le Meridien Gran Hotel Nurenberg 4*

Dresde: Steigenberger Hotel de Saxe 4*

RESERVES

PREINSCRIPCIONS: ompliu el formulari següent: https://goo.gl/forms/vkPxbWNwSWyf2Cs23

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 1.000 € (per persona en hab. Doble) ó 1.150 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 DE NOVEMBRE DE 2018 I LA RESTA ABANS DEL 13 DE MAIG 2019.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: 

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR I ELS DELS CONCERTS EN EL CAS DE LES ENTRADES QUE SIGUIN NUMERADES.

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%

De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%

Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%

Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades en el catàleg Baraka 2017

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 

Descarregar fitxa

 • INCLOU

 • Vols directes Barcelona – Nuremberg i Dresden – Frankfurt – Barcelona amb Lufthansa. 
 • Hotel de 4* a Nüremberg i Dresden
 • Esmorzars bufet als hotels.
 • Dinars.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat aeroport-hotel-estació-aeroport.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del sr. Joan Vives.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia/Baraka.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.

 

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats que coincideixin en horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.930 €

Suplement individual: 325 €

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació