Truca: 93 343 52 00
 

L’Armagnac, entre vinyes i camins de pelegrins, amb Mercè Riera

 • Destinació: Europa, França
 • Durada: 5 dies

T’agradaria fer aquest viatge? Contacta amb nosaltres! reserves@baraka.cat

La regió històrica de l’Armagnac que ocupa avui gairebé tot el departament de Gers, foren els dominis del comtat d’Armagnac des del segle X. Caracteritzat per una orografia suau, llargues serralades disposades en forma de ventall i petits rius, amb boscos de xops i roures a les muntanyes i vinyes al pla, atorguen al paisatge un encant incomparable.

La producció de vi blanc i l’aiguardent conegut amb el nom de la regió, Armagnac.

ENS ACOMPANYA… Mercè Riera
Mercè Riera, historiadora de l’art, professora i divulgadora cultural. També és autora de publicacions i llibres d’art.

** EDICIÓ PRIMAVERA **
** Apunta’t a la llista d’espera **

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – CAZAUBON

Sortida de Barcelona a l’hora acordada per emprendre el camí cap a Cazaubon. Serà un recorregut d’aproximadament 6 hores, en les que farem les parades reglamentàries per arribar amb temps de fer el registre a l’hotel, on ens allotjarem i soparem en grup.

Dia 2
EAUZE – LARRESINGLE – FOURCÈS

Esmorzar a l’hotel. En ple camí de peregrinació, trobem la població d’Eauze, als inicis colònia romana, passant a crear-se a l’edat mitjana el monestir benedictí dedicat a Saint Luperc que més tard es convertirà en catedral, entorn del qual es desenvoluparà la ciutat medieval protegida per muralles.  La construcció actual data dels segles XV i XVI, d’estil gòtic meridional amb una sola nau i capelles entre els contraforts i una torre octogonal.

Durant la nostra ruta, enmig de vinyes, trobem la petita població de Larresingle, un dels pobles amb més encant de l’antic comtat d’Armagnac, i que és conegut com “la petita Carcassona del Gers” pel fet de conservar gairebé intacta la muralla i les torres defensives que l’envoltaven així com les portes fortificades d’entrada. En el seu interior hi trobem el castell, una estructura trapezoïdal de quatre nivells construïda entre l’època medieval i moderna, i l’església fortificada de Saint-Sigismond, del s.XII.

Ben a prop, visitarem la vila de Fourcès, que conserva la forma del seu recinte fortificat, en aquest cas de forma circular. Al centre de la vila hi havia el castell, avui desaparegut i ocupat per una gran plaça, al voltant de la qual hi trobem cases de fusta d’origen medieval. També destaca l’església dedicada a Saint-Laurent, construïda sobre les restes de l’antiga església del segle XIII i la torre del Rellotge.

Retorn a l’hotel, on assistirem a la conferència a càrrec de Mercè Riera:

 • Els camins de Santiago de Compostel.la a França, Patrimoni de la Humanitat 

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 3
MONTRÉAL DU GERS – SÉVIAC – CONDOM

Esmorzar a l’hotel. Ens dirigirem cap a Montréal-du-Gers, la seva situació estratègica dominant la vall del riu Auzoue la va convertir en un important enclau durant la Guerra dels Cent Anys. Del període medieval conserva el recinte fortificat, un entramat de cases amb estructures de fusta, l’església de Santa Maria del segle XIII i una plaça principal envoltada d’una galeria d’arcs.

Prop de la població, testimoni del passat romà d’aquestes terres hi trobem les restes arqueològiques de la vil.la gal·lo-romana de Séviac de la qual s’han conservat les estructures de les diferents dependències, entre elles unes termes, també columnes i galeries i els sumptuosos mosaics utilitzats en el paviment de les habitacions que esdevenen sens dubte, l’element més destacat.

Capital de l’Armagnac i antiga vila episcopal, Condom s’ubica en l’indret que es fundà l’abadia benedictina dedicada a Sant Pere i encara abans, una senzilla església de la que tenim notícia el 804, la construcció de l’antiga catedral de Condom té els seus orígens en aquest conjunt monàstic, que a principis del segle XI, sota la protecció dels ducs de Gascunya, impulsen la construcció d’una nova església. L’edifici eclesiàstic es va fer créixer al segle XIV i fou refet de nou a principis del segle XVI. Segueix les formes arquitectòniques del gòtic meridional, on destaca la torre de 40 metres que s’aixeca sobre la porta occidental i el claustre gòtic i el cor, del segle XIX d’estil neogòtic flamíger.

Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 4
LECTOURE – LA ROMIEU – FLARAN

Esmorzar a l’hotel. La primera visita del dia ens portarà fins a Lectoure per visitar la seva catedral, un dels edificis més monumentals del departament de Gers. Aixecada a la part més alta de la ciutat. L’església d’estil romànic amb algunes transformacions, va quedar molt afectada després de l’enfrontament entre Jean V d’Armagnac i Lluís XI,  i a la fi del segle XV s’inicia la seva reconstrucció, de la mà del mestre d’obres Mathieu Reguaneau qui refà la nau, les façanes i el 1488 la torre campanar, de 45 mts. d’alçada sens dubte l’element més visible del conjunt. També destaca interiorment per una nau amplíssima construïda seguint les formes del gòtic meridional i un cor amb girola.

Més tard visitarem La Romieu, considerat un dels pobles més bells de França. La Romieu té els seus orígens en un petit convent, fundat el 1062 per dos monjos que tornaven de la seva peregrinació a Roma, d’aquí el seu nom que significa en gascó “pelegrí”. Tres segles més tard, el cardenal Arnaud d’Aux, nascut a la població i molt proper al papa Climent V, va encarregar la construcció de la Col.legiata de Sant Pere, entre 1312 i 1318 i que des de l’any 1998 va ser classificada com a Patrimoni de la Humanitat, formant part dels Camins de Santiago de Compostela a França.

Ens aturarem per fer una visita a la bodega Château de Gensac. El castell, construït el s. XIII és testimoni de més de 600 anys de tradició vinícola, on s’elaboren vins de gran qualitat i el famós brandy que porta el nom de la regió, l’Armagnac.

L’abadia cistercenca deFlaran es va fundar el 1151 a partir de l’abadia d’Escaladieu, sota la protecció dels comtes d’Armagnac, destaca per la seva església, de tres naus, amb transsepte, i una capçalera amb cinc absis semicirculars, que constitueix la part més antiga de l’edifici. Destaca el claustre de planta rectangular que conserva una galeria romànica i part de la construcció gòtica, i també la sala capitular, Del conjunt monàstic, molt restaurat, també se n’ha conservat l’armarium i la sagristia, així com el dormitori dels monjos.

Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 5
LAVARDENS – AUCH – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el matí a visitar Lavardens, que fou capital militar dels comtes d’Armagnac, un nucli que va créixer al voltant del castell, una fortificació construïda al segle XII  i que exteriorment es tracta d’una construcció estranya per la seva forma, adaptada al terreny, d’aspecte sobri mentre que interiorment permet gaudir d’espais amplis i lluminosos, alguns d’ells utilitzats avui per a exposicions d’art. Destaca el paviment interior, que combina la terra cuita amb la pedra per dibuixar motius com arabescos, margarides, sols… Un altre element destacat és la sala del xiuxiueig, la sonoritat de la qual no permet guardar cap secret!

Després visitarem la ciutat d’Auch, capital dels comtes d’Armagnac en època medieval, Situada al capdamunt d’un turó, domina la vall del Gers, i es caracteritza per carrerons pintorescos i grans cases antigues entre les que sobresurten els perfils de la Torre d’Armagnac i la catedral de Santa Maria. La catedral es va construir entre els segles XV i XVII substituint l’edifici romànic i fou declarada Patrimoni de la Humanitat formant part dels Camins a Santiago a França. Es tracta d’una de les catedrals més grans i monumentals del país, amb una façana renaixentista. En el seu interior s’han conservat 18 vitralls d’aquest mateix període realitzades per Arnaud de Moles, així com el cor de fusta de roure decorat amb més d’un miler i mig d’imatges escultòriques.

A l’entorn de la catedral hi trobem l’antic palau arquebisbal d’Auch, la Casa d’Enric IV, que destaca pel seu pati interior de fusta, i a la part més alta la torre d’Armagnac, un edifici del segle XIV utilitzat com a presó. Als seus peus hi trobarem l’escala monumental del segle XIX, una gran construcció que permet unir la ciutat alta amb la part baixa i que està dominada per l’escultura de d’Artagnan que ens recorda al mosqueter nascut en aquestes terres. Prop del riu, en l’edifici que va ser el convent dels Jacobins, hi trobem el Museu dels Jacobins, amb una col·lecció interessantíssima d’arqueologia gal·lo-romana i art precolombí.

Seguirem la nostra ruta per tornar cap a Barcelona, on finalitzarem el viatge.

 

CONFERÈNCIA A CÀRREC DE MERCÈ RIERA

 • “Els camins de Santiago de Compostel·la a França, Patrimoni de la Humanitat”
RESERVA:PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 200 € (per persona), ABANS DEL DIA 30 Juliol 2020 I LA RESTA ABANS DEL 9 Setembre 2020. Degut a que disposem de molt poques places demanem un dipòsit molt reduït a fi de poder confirmar el grup. En cas de cancel.lació per COVID, el dipòsit es reintegrarà en la seva totalitat. Per altres motius, consulteu la política de cancel.lació.
CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES:NOU COMPTE ⇨ ARQUIA BANCA: ES73 3183 0803 1920 2172 0624 
Donat que és un viatge amb places molt limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.
NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.
DESPESES DE CANCEL·LACIÓ
A partir del pagament de la reserva, els següents percentatges sobre l’import total:De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%Després = 100%NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, si s’escau, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.Viatge subjecte a les condicions generals especificades a la web www.baraka.catNOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 

COVID-19 – Informació sobre mesures de protecció durant el viatge:

Inclòs en el preu, facilitem 1 mascareta per persona i dia, i 1 ampolleta de gel hidroalcohòlic per persona.

Transport en autocar:

> Disposen dels filtres d’aire més moderns, que renoven i sanegen l’aire interior.

> Disposen de dispensador de gel hidroalcohòlic a les portes.

> Contractem el 50% de places per poder disposar de seient lliure cada dos seients.

Allotjament

> El Chateau Bellevue disposa de les mesures sanitàries (mampares de protecció a recepció, gel hidroalcohòlic, mascaretes pel personal), distància social, desinfecció d’habitacions i zones comunes i té el personal format amb els protocols a seguir. Al restaurant, les taules estan limitades a 10 persones per taula, i l’esmorzar és a la carta. El buffet no està disponible.
> Aquest encantador hotel familiar d’àmplies estances disposa de poques habitacions, de manera que sigui el nostre grup qui l’ocupi majoritàriament, i en tot cas també sigui fàcil mantenir les distàncies de seguretat recomanades.

Restaurants

> els restaurants de França estan obligats a complir amb les normes d’higiene i aforament.

Visites (museus)

> és imprescindible l’ús de mascaretes durant les visites a museus i espais tancats on no es pugui garantir la distància de seguretat. Recomanable que abans i després de la visita es faci ús del gel hidroalcohòlic si no es pot accedir al rentat de mans.

NOTA IMPORTANT

Les normatives en referència al COVID-19 són canviants en funció de l’estat de la malaltia en els diferents països, fent que sigui impossible disposar d’un itinerari i visites previstes 100% fiables, amb antelació. Per aquest motiu, el que aquí presentem és el viatge proposat amb la informació confirmada per proveïdors a data d’avui (juny 2020). Totes les persones que s’inscriguin al viatge seran informades puntualment dels canvis que hi pugui haver i les alternatives, si possibles, que oferim. En cas que el viatge no es pugui dur a terme per canvis en la normativa o substancials per al desenvolupament del mateix, es farà el reemborsament / bo de serveis, tal com marqui la legislació vigent en el moment de la cancel·lació. Per a cancel·lacions voluntàries, vegeu les condicions al final del document.


 

Preus pendents per edició primavera

Grup mínim necessari: 15 persones. Màxim 20.

 • INCLOU

 • Hotel 3* durant tot el viatge.
 • Esmorzars a l’hotel.
 • Mitja pensió (sopars a l’hotel).
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge de la sra. Mercè Riera.
 • Documentació de viatge
 • Acompanyant de Baraka / Te de Tertúlia.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions, personals i d’un sol ús.
 • City Tax.
 • Visites descrites.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Material de protecció COVID-19: pack de mascaretes, ampolleta de butxaca de gel hidroalcohòlic, dispensador de gel hidroalcohòlic a l’autocar.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Dinars.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • HOTEL

Hotel Château Bellevue a Cazaubon

https://www.chateaubellevue.org/es/

El Castell Bellevue és un lloc que ha conservat la seva ànima. Els mobles d’època, les bigues a la vista i els teixits donen a aquesta casa familiar una atmosfera càlida i autèntica, amb un sentiment campestre inspirat en les vinyes i les petites valls gascones. Esmorzar i sopar inclòs.

 • TRANSPORT

Per aquest viatge, el transport serà en autocar. Punt de recollida i arribada: Davant HardRock Cafe de Plaça Catalunya, a Barcelona. Ens trobarem al punt de recollida el dia de la sortida a les 14:00.

Nota sobre la petjada de Carboni. Per a uns 1200 Km (estimat total d’aquest viatge), en cotxe privat les emissions són de 0.21 tones CO2, i en autocar, de 0.03 tones CO2.

 • VISITES INCLOSES

 • Larresingle: vil·la fortificada, Château de Larresingle, església Saint Sigismond
 • Fourcès: bastida i torre del rellotge
 • Eauze: Cathedral Saint Luperc
 • Montréal-du-Gers: La Collégiale Saint-Philippe-et-Saint-Jacques de Montréal, Vil·la gal·lo Romana de Seviac
 • Condom: Catedral de Condom i claustre
 • Lectoure: visita a la catedral
 • La Romieu: visita a la Col.legiata. Visita Bodega Château de Gensac.
 • Flaran: Abadia de Flaran
 • Lavardens: visita château
 • Auch: Visita de la ciutat. Catedral Sainte Marie, Musée des Jacobins, Escalier monumental (estàtua de D’artagnan), església Saint-Orens, plaça Allée d’Etigny

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació