Truca: 93 343 52 00
 

MUSEUS DE MADRID

  • Destinació: Espanya, Europa, Madrid
  • Durada: 3 dies

VIATGE POST-POSAT. Demaneu informació sobre les noves dates a reserves@baraka.cat

Madrid és sempre una referència en exposicions i patrimoni artístic. En aquesta ocasió el Museu del Prado en plena celebració del bicentari de la seva creació dóna veu a dues dones artistes, Sofonisba Anguissola i Lavinia Fontana Mentre que el Museu Thyssen explora el moviment impressionista amb una exposició on es posa en relació l’Impressionisme i la fotografia. Pel que fa al patrimoni, passejarem pel Madrid dels Àustries i visitarem el Palacio de Liria propietat de la influent família del Alba. Ens hi acompanyeu?
Inclou visites!

ENS ACOMPANYA… Mercè Riera
Mercè Riera, historiadora de l’art, professora i divulgadora cultural. També és autora de publicacions i llibres d’art.

Reserva ara Pregunta

Dia 1

BARCELONA – MADRID
Presentació a l’estació de Sants de Barcelona 1 hora abans de la sortida del tren AVE en direcció a Madrid: BARCELONA – MADRID – SORTIDA: 09:00 h. – ARRIBADA: 11:45 h. A l’arribada iniciarem la primera de les activitats, un recorregut pel Madrid del temps dels Àustries (des de 1516 quan esdevé monarca Carles V (1516) fins a la mort de Carles II l’any 1700). Explorarem el període en què la villa de Madrid es converteix en seu de la cort, substituint Toledo i Valladolid. Per tal d’adaptar-se a les noves necessitats, la ciutat se sotmet a nombrosos canvis en el seu traçat alhora que s’alcen nous edificis pel bon funcionament de la cort i el regne. Plaza Mayor, Plaza de la Villa, el Palacio de Santa Cruz, el Palacio de los Duques de Uceda, la Basílica de San Miguel, l’Alcázar o el traçat de les antigues muralles són alguns dels punts que visitarem durant l’itinerari. Sopar (lliure) i allotjament al nostre hotel.

Dia 2

(MADRID) MUSEU DEL PRADO

Després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem cap al Museu del Prado, que enguany està d’aniversari! Es compleixen 200 anys de la seva creació com a Real Museo de Pinturas y Esculturas, obert al públic l’any 1819 i per aquest motiu ens sembla interessant recórrer la seva història a través d’una visita per l’exterior i interior del museu.

L’edifici que ocupa el museu és un encàrrec de Carles III a l’arquitecte Juan de Villanueva l’any 1785, per a ubicar-hi l’Academia de Ciencias Naturales i el Gabinete de Historia Natural. És en aquest edifici on s’hi ubiquen les col·leccions reials de pintura i escultura, que sumades a nombroses adquisicions i llegats han convertit el Museo del Prado en un museu de referència a nivell mundial. L’immoble de Villanueva ha estat ampliat i remodelat en nombroses ocasions amb la voluntat de donar resposta a les necessitats del museu a mesura que creixia la col·lecció i s’adaptava a nous usos fins que a la dècada dels 90 del segle XX, es planteja amb urgència una ampliació que serà dirigida entre els anys 2001 i 2007 per l’arquitecte Rafael Moneo. El projecte de Moneo és respectuós amb l’edifici original i l’amplia a través d’una construcció de nova planta de tres nivells que l’uneix al claustre restaurat del convent de Los Jerónimos. Destaca a l’exterior, la porta monumental de bronze de l’escultora Cristina Iglesias. A l’interior un amplíssim vestíbul permet la connexió entre els diferents espais alhora que permet ubicar- hi els principals serveis als visitants. Malgrat tot, el Museo del Prado afronta una nova ampliació, amb la incorporació futura del Salon de Reinos de l’antic Palacio del Buen Retiro que s’ha encarregat a l’arquitecte Norman Foster i l’estudi Rubio Arquitectura i que està prevista pels propers anys.

En el decurs del dia veurem també l’exposició “Historia de dos pintoras: Sofonisba Anguissola y Lavinia Fontana.” En un moment en què el paper de les dones està essent molt reivindicat el Museo del Prado ens ofereix la possibilitat d’endinsar-nos en el món artístic de dues pintores, Sofonisba Anguissola (ca. 1535-1625) i Lavinia Fontana (1552-1614). Sofonisba Anguissola nascuda a Cremona, arribà a la cort castellana com a dama de la reina Isabel de Valois, i ben aviat es convertí en retratista dels membres de la cort al servei de Felip II. Lavinia Fontana, d’origen bolonyès es dedicà a la pintura professionalment, aconseguint a Roma l’èxit. L’exposició posa de manifest la qualitat del seu art alhora que explora com el seu nom i les seves creacions es va anar esvaint amb el pas del temps. Acabada l’exposició, farem la visita a la Col·lecció del Museo del Prado, traslladant-nos a les sales de la col.lecció permanent per conèixer les peces que integren les col.leccions reials sobre les quals es va fonamentar el museu en els seus orígens. Aquestes peces responen d’una banda a l’afany col.leccionista dels propis monarques Habsburg i de l’altra, a les produccions dels pintors de cort. En aquest recorregut destaquen figures com Velázquez, Ticià, Alonso Sánchez Coello, Rubens, Tintoretto, Alonso Cano o Juan Carreño de Miranda. Sopar (lliure) i allotjament a l’hotel.

Dia 3

MADRID -BARCELONA
Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem cap a la Fundació Thyssen-Bornemisza, per veure’n l’exposició “Los impresionistas y la fotografia”, que podrem gaudir en una visita a porta tancada, en exclusiva pel nostre grup.

Les obres de Manet, Degas i els joves pintors impressionistes no es poden entendre sense el desenvolupament d’una nova manera de mirar el món a través d’un ull artificial, el de la càmera fotogràfica de fotògrafs com Le Gray, Cuvelier, Nadar o Disderi. L’Impressionisme considera la fotografia com una font iconogràfica però també en manlleva aspectes tècnics com l’observació científica de la llum, la representació de l’espai o enquadrament, així com la representació de l’espontaneïtat del mitjà fotogràfic, elements que aviat veurem plasmats en el suport pictòric. De la mateixa manera, la fotografia es deixarà influenciar per la pintura impressionista, i alguns fotògrafs buscaran la manera de fer les seves fotografies menys precises amb un aspecte més pictòric.

En acabat, ens desplaçarem fins al Palacio de Liria, seu de la Fundación Casa de Alba, per visitar-lo, arrel de la seva obertura al públic de forma permanent des de setembre 2019. El palau forma part del patrimoni de Fundació Casa de Alba i testimonia la tasca de mecenatge i col.leccionisme al llarg de 600 anys de la Casa de Alba. Entre les peces més destacades hi ha els retrats d’alguns ducs d’Alba pintats per Ticià, Van Loo, Mengs, Federico de Madrazo, Joaquín Sorolla o Daniel Vázquez Díaz sense oblidar el retrat de La duquesa Cayetana con vestido blanco de Goya. Entre les col.leccions destaca la gran pinacoteca amb obres de les escoles italiana i flamenca, amb noms tan destacats com Rubens, David Teniers, Van de Velde, Jan Brueghel de Velours, Palma el Viejo, Peruggino o Maratta, entre d’altres. També hi són presents les arts decoratives amb peces de porcellana de diferents fàbriques (Sevres, Meissen, Alcora, Buen Retiro), així com una rica i variada col.lecció de rellotges, mobiliari i tapissos…

Acabada la visita marxarem cap a l’estació d’Atocha per agafar el tren AVE de tornada cap a Barcelona.

MADRID – BARCELONA – Sortida: 20:00h – Arribada: 22:30h

Fi del viatge


RESERVES: Formulari de preinscripció: https://forms.gle/9aDS4pk9u7sGRUfL6

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 400 (per persona en hab. Doble) ó 460 (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 D’AGOST DE 2019 I LA RESTA ABANS DEL 15 D’OCTUBRE DE 2019. CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés. NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total: De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5% De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15% Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25% Després = 100% NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions. Viatge subjecte a les condicions generals especificades en el catàleg Baraka 2017 NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR- LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 
Descarregar fitxa

baraka_icona_co2

  • INCLOU
Tren AVE directe Barcelona – Madrid – Barcelona. Hotel de 4* Catalonia Atocha o similar. Esmorzars a l’hotel. Assessorament cultural, explicacions i xerrades durant el viatge a càrrec de la historiadora Mercè Riera. Dossier del viatge i dossier cultural per tenir de referència durant el viatge. Xerrada prèvia a Baraka Club de Viatges a càrrec de la historiadora Mercè Riera. Acompanyant de Te de Tertúlia. Guia local en les visites on sigui requerit. Entrades als monuments i visites especificades al programa. Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka. Tot l’especificat al programa. Auriculars per escoltar millor les explicacions. City Tax
  • NO INCLOU
Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, … Dinars i sopars. Tot allò no especificat en el programa.
  • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 860 €

Suplement individual: 120 €

Grup mínim necessari: 18 persones.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació