Truca: 93 343 52 00
 

NÀPOLS, LA GRAN FÀBRICA DE PESSEBRES

  • Durada: 4 dies
  • Sortida: 08/12/2016
  • Arribada: 11/12/2016
  • Preu: 1460€

Preu per persona en habitació doble: 1460 €
Suplement habitació individual: 250 €
Grup mínim necessari: 20 persones
Places limitades a 30 persones
Acompanyats per la historiadora de l’art M. Mercè Riera

Reserva ara Pregunta

DIJOUS, 8 DE DESEMBRE

Presentació a l’aeroport Barcelona El Prat. Vol BCN-NAP a les 11.55 h. Arribada a Nàpols a les 13.50 h. En arribar pujarem amb el nostre autocar fins al Castell Sant’Elmo, des d’on hi ha unes de les millors vistes de la ciutat i aprofitarem per visitar el Museu Nacional de San Martino, que compta amb una col·lecció de més d’un miler figures i elements pessebrístics, entre les que hi destaca el muntatge del pessebre de Michelle Cuccinello amb més de 800 peces. Tot seguit, realitzarem una visita panoràmica per la ciutat per descobrir una ciutat plena de tresors artístics, amb un passat esplendorós però també un present ple de bullici i color, que fan de Nàpols una de les ciutats més pintoresques del Mediterrani. Durant el recorregut podrem veure el Castel dell’Ovo situat a l’illot de Megaride i construït al segle XV, ha actuat des d’aleshores com a bastió marítim de la ciutat, el Castel Nuovo la Piazza del Plebiscito, espai públic i on tenen lloc els grans esdeveniments ciutadans. La plaza es troba envoltada d’edificis singulars com la basílica de San Francisco de Paula, el Palazzo de la Prefactura, el Palazzo Salerno i el Palau Reial.
Sopar (inclòs) i allotjament en un hotel de 4**** al centre de la ciutat.

DIVENDRES, 9 DE DESEMBRE
Dedicarem la jornada a conèixer en profunditat la ciutat i el seu nucli històric. Ens aproparem al barri d’Spaccanapoli on es troba el Duomo, un impressionant edifici aixecat pels Anjou a finals del segle XIII sobre una gran construcció constantiniana del segle IV, on es guarda el tresor de San Gennaro, patró de la ciutat, i que té com a peces més destacades la relíquia del cap del sant així com la seva sang, que es liqua miraculosament cada 19 de setembre, festivitat del sant. Visitarem també la basílica de Santa Chiara, fundació angevina del segle XIV amb afegits barrocs, en la que hi destaca el claustre. Passejarem per la Piazza del Gesù presidida per la Chiesa del Gesù Novo, que fou en origen el palau de la família Sanseverino. També destaca la basílica de San Domenico Maggiore, construcció gòtica que fou el lloc de culte de oficial de la dinastia aragonesa i ben a prop, la capella de Sansevero, pertanyent a la família de Sangro, prínceps de Sansevero. L’aspecte actual el devem al príncep Raimondo de Sangro, qui l’embellí al segle XVIII amb un conjunt d’escultures, entre les que destaca el Cristo Velato, una escultura de Crist mort cobert amb el sudari transparent obra de Giuseppe Sanmartino, considerada una obra mestra. També important és l’obra de Caravaggio que presideix la capella del Pio Monte della Misericordia, una institució caritativa nascuda el 1606 que encarregà al pintor el tema trentí de les Set obres de Misericòrdia.

Encara en el centre històric visitarem l’església de Santa Maria Maggiore, més coneguda com la
Pietrasanta. Es tracta d’una de les esglésies més antigues de Nàpols, edificada sobre un temple dedicat en origen a Diana i el seu campanar està considerat el més antic d’Itàlia.
Finalment visitarem el convent de San Lorenzo Maggiore, una construcció dels períodes gòtic i barroc, que es troba al nucli de la ciutat grecoromana. Unes escales situades en el claustre ens permeten accedir a la zona arqueològica que ens transporta al Nàpols de fa 2000 anys, i on es conserven les restes d’una vila romana del segle I i una basílica, la zona de mercadeig romana. Dinarem (inclòs) per la zona en el transcurs del nostre recorregut.
A la tarda, visitarem la ciutat subterrània i el teatre greco-romà de Nàpols. Arrel de l’inici de la construcció de les vies del metro als anys 60 del segle XX, s’inicia la recuperació de la ciutat subterrània de Nàpols. Durant la visita es poden descobrir els dipòsits d’aigua excavats en època greca (470 aC) així com les pedreres de tova que proporcionaven el material de construcció, també podrem veure l’aqüeducte. Part d’aquests túnels i espais van ser reutilitzats durant els bombardejos que va patir Nàpols durant la contesa de la Segona Guerra Mundial. També podrem veure les restes del teatre grecoromà, parcialment enterrat en el subsòl de la ciutat.
Finalment ens dirigirema la via San Gregorio Armeno, on es concentren els tallers i les botigues de pessebres napolitans més destacats, fent d’aquesta ciutat, una gran “fàbrica” de pessebres, que va tenir el seu moment daurat durant el segle XVIII durant el regnat de Carles III. El pessebre napolità es caracteritza per la capacitat de barrejar allò sagrat i profà, alhora que ha introduït sempre personatges contemporanis respecte de la història narrada utilitzant escenaris que referenciaven els jaciments arqueològics propers.
De nou prop del Duomo, visitarem els pessebres a San Severo al Pendino així com algun dels pessebres vivents que s’organitzen per aquestes dates prèvies al Nadal. Sopar lliure i allotjament al nostre hotel.

DISSABTE, 10 DE DESEMBRE
Dedicarem la jornada a visitar Pompeia i Herculà poblacions ambdues, que van ser destruïdes per l’erupció del Vesuvi l’any 79 dC i de les quals n’ha quedat un recinte arqueològic que es va començar a excavar al segle XVIII i fins a dia d’avui, esdevenint un testimoni inestimable de la societat i la vida quotidiana d’una ciutat romana. També visitarem el jaciment d’Oplontis, situat entre Pompeia i Herculà on visitarem la Vila de Popea Sabina, aixecada a mitjans del segle I aC i ampliada en època clàudia i que pertanyia a la que fou segon esposa de l’emperador Neró. Oplontis s’afegí el 1997 a les ja Patrimoni Mundial de la UNESCO, Pompeia i Herculà, gràcies a les pintures murals trobades en aquesta vila, considerades les pintures murals més elegants d’època romana conservades. Dinar inclòs. Sopar lliure i allotjament al nostre hotel.

DIUMENGE, 11 DE DESEMBRE
Dedicarem el matí a visitar el Museu Arqueològic Nacional de Nàpols creat a finals del segle XVIII com a Museu i Biblioteca Reial per Ferran IV. Les col.leccions del museu, parteixen de la Col.lecció Farnesio, amb objectes provinents de Roma i voltants, la col.lecció pompeiana, amb objectes procedents de les excavacions de Pompeia, Herculà, Estabia, Boscoreale i d’altres indrets propers al Vesubi que constitueixen pròpiament la col.lecció borbònica, a la que més tard s’hi afegiren objectes de les excavacions portades a terme per la Direcció d’Arqueologia de Nàpols i Caserta.
Entre les peces exposades hi destaquen els mosaics, escultures, pintures al fresc i nombrosos objectes quotidians que ens permeten recrear el passat romà d’aquesta zona.

Temps lliure per dinar i fer les darreres compres. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport.
Vol NAP-BCN a les 14.35 h. Arribada a Barcelona
a les 16,30 h.

Descarregar fitxa en PDF

 

  • INCLOU

- Vols internacionals amb la companyia Vueling.
- 3 nits d’estada en un hotel cèntric de Nàpols ****
- Règim d’allotjament i esmorzar a l’hotel.
- 2 dinars i 1 sopar
- Autocar privat amb conductor.
- Guies locals als monuments que ho requereixin
- Propines a guies locals i conductors.
- Entrades als monuments.
- Assessorament i explicacions artístiques durant tot el viatge a càrrec
de la historiadora de l’art M. Mercè Riera.
- Acompanyant de Te de Tertúlia
- Taxes aèries
- Taxa turística
- Assegurança de viatge i anul·lació.
- Tot l’especificat en el programa.

  • NO INCLOU

- La resta d’àpats que surten com a “lliures” al programa.
- Begudes en els àpats
- Extres en els hotels.
- Tot allò no especificat en el programa.

  • Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% de l’import del bitllet d’avió més els següents
percentatges sobre l’import total:
De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15 %
Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació,l’agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions. Viatge subjecte a les condicions generals especificades en el catàleg Baraka 2016.

AQUEST PRESSUPOST ESTA CALCULAT AMB DATA D’AVUI. QUALSEVOL MODIFICACIÓ PODRÀ FER VARIAR L’IMPORT
DEL VIATGE. PER REALITZAR LA RESERVA S’HA DE CONSULTAR DISPONIBILITAT: reserves@baraka.cat

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació