Truca: 93 343 52 00
 

PATRIMONI A LA ITÀLIA DEL SUD: La Campania, la Basilicata i la Puglia

Consulteu preus i dates de sortida per al 2016

Descobrim el Patrimoni de la UNESCO, acompanyats per l’Historiador i Professor d’Art Àngel Morillas Coordinador del Patrimoni de la UNESCO.

Des de Nàpols, enclavada al nord del golf que porta el seu nom, ens disposarem a endinsar-nos en els tresors Patrimoni de la Humanitat que ens brinden les regions del sud d’Itàlia. La Campania, pels antics un paradís beneït pels déus, on es troben les restes d’Herculà i Pompeia devastada per les cendres del Vesuvi que ens evocaran el món antic, testimoni de la riquesa i el refinament aconseguit per la civilització romana en el primer segle de l’Imperi. La Basilicata, on més enllà de la gran arquitectura retrobarem la petjada de l’home prehistòric en els testimonis de les cases Trulli de pedra en sec d’Alberobello o als Sassi de Matera, inscrits al llistat de la UNESCO, i descobrirem la Pulla romana en els ports de la costa adriàtica de la regió de la Puglia, i ens deixarem sorprendre terra endins amb les imponents fortaleses que coronen els seus turons.
I, com no, ens delectarem amb el meravellosa bellesa natural i el paisatge lluminós de la Illa de Capri i la Península de Sorrento.

Reserva ara Pregunta

 

 

Dia 1 - 9 de Maig
BARCELONA – NÀPOLS – CASERTA

Presentació a l’aeroport de Barcelona on trobarem l’equip que ens acompanyarà en aquest viatge i que ens ajudaran amb els tràmits de facturació i embarcament del vol a Nàpols.

Vueling, sortida a les 11.20 h i arribada a les 13.20 h.

En arribar a Nàpols ens desplaçarem al centre de la ciutat. Dinar lliure.
Acompanyats pel nostre guia local, coneixerem els principals indrets d’aquesta ciutat, de gran riquesa històrica, artística, cultural i gastronòmica. El recorregut panoràmic ens permetrà veure els famosos castells romans: Castel dell’Ovo, Castel Nuovo i Castel Capuano, així com la particular distribució de la ciutat al voltant del golf homònim. Visitarem el Museu Arqueològic, que es considera un dels més importants del món tant per la qualitat com per la quantitat d’obres que s’hi exposen, principalment les de l’època grecoromana.
Finalitzada la visita, anirem fins al nostre hotel.
Sopar i allotjament a l’hotel Naples 4*

Dia 2 - 10 de Maig
(NÀPOLS) POMPEIA – ERCOLANO

Després d’esmorzar sortirem vers Pompeia, població que va ser destruïda per l’erupció del Vesuvi l’any 79; el seu recinte arqueològic (juntament amb el d’Herculà i Oplontis) fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1997, ja que les tres ciutats «constitueixen un testimoni complet i vivent de la societat i de la vida quotidiana en un moment precís del passat, i no tenen equivalent enlloc del món». Dinarem i a la tarda, visitarem el conjunt d’Ercolano (o Herculà), ciutat secundària però famosa pel bon estat de les restes que s’han conservat després de l’erupció del Vesuvi. De les primeres excavacions al 1738 fins ara s’han fet nombroses troballes, algunes traslladades al Museu Arqueològic de Nàpols i altres visibles in situ i que ens permetran fer-nos una bona idea amb tota fidelitat de la vida en l’època.
En finalitzar, tornarem a Nàpols.
Sopar lliure. Allotjament.

Dia 3 - 11 de Maig
NÀPOLS – CAPRI – COSTA AMALFITANA

Esmorzarem abans d’embarcar en el vaixell ràpid que ens permetrà travessar fins la mítica illa de Capri, situada a la mar Tirrena entre els golfs de Nàpols i de Salern. En petits minibusos i per estretes carreteres ens enfilarem fins la part alta de l’illa, on és troba Anacapri, cor del moviment estival i glamurós de l’illa. La bellesa d’aquest indret així com la seva inaccessibilitat va fer que emperadors romans com Tiberi o August l’escollissin per construir-hi alguna de les seves residències. Abans de dinar, passejarem pels estrets carrerons de la petita població.

Tornarem al port per embarcar-nos vers Sorrento, des d’on seguirem la carretera que ens portarà a veure els bells penya-segats de la Costa Amalfitana, patrimoni UNESCO des de 1997. Podrem fotografiar Positano des d’un punt elevat i passejarem per Amalfi, la població més típica i que dóna nom a la costa.
Les belles vistes ens acompanyaran en la nostra ruta cap a Paestum, antiga ciutat de la Lucània, i que fou fundada pels grecs de Sibaris amb el nom de Posidonia.
Sopar lliure. Allotjament a Paestum en hotel 4* (pendent confirmar)

Dia 4 - 12 de Maig
PAESTUM – MARTINA FRANCA

Després d’esmorzar, començarem la visita del recinte arqueològic de Paestum, protegit per la UNESCO des de l’any 1998. Els magnífics temples i les nombroses monedes trobades a la zona testimonien la prosperitat d’aquesta antiga ciutat grega, posteriorment convertida a colònia romana. Ens passejarem per les espectaculars ruïnes, entre les antigues muralles i els temples d’Hera, Apol.lo i Atena, tot coneixent la història d’aquest sorprenent recinte situat a un quilòmetre de la Mediterrània.
Dinarem abans de continuar la nostra ruta deixant la Campania per dirigir-nos al centre de la Puglia.
Sopar lliure.
Allotjament a l’hotel Park San Michele 4*

Dia 5 - 13 de Maig
(MARTINA FRANCA) ALBEROBELLO – OSTUNI

Esmorzar. Anirem cap al llogaret d’Alberobello, protegit per la UNESCO des de 1996 per la excepcionalitat dels seus trulli, habitatges en antigues construccions de pedra seca, còniques, d’orígens protohistòrics, típiques i exclusives d’aquesta part de la regió. Hi passejarem per fotografiar algunes de les més emblemàtiques i conèixer la seva història.
Dinarem i marxarem vers Ostuni, la ciutat blanca, situada a la vall d’Itria i una de les ciutats panoràmiques per excel·lència de la regió. Avui dia es un conegut centre turístic on cada casa és un mirador sobre la magnífica costa. En finalitzar, tornarem al nostre hotel.
Allotjament.

Dia 6 - 14 de Maig
(MARTINA FRANCA) CASTEL DEL MONTE – TRANI

Després d’esmorzar seguirem el nostre recorregut pel patrimoni UNESCO, anant a visitar Castel del Monte, un edifici del segle XIII construït per Frederic II, i situat sobre un turó, a la part occidental de la cadena de Murga, a 540 m sobre el nivell del mar. El 1996, la UNESCO l’ha inscrit a la llista de Patrimoni per la perfecció de les seves formes i per l’harmoniosa unió dels elements culturals del nord d’Europa i el món islàmic de clàssic, típic exemple d’arquitectura militar medieval.
Després de dinar, coneixerem la població costera de Trani, situada a l’Adriàtic prop d’on ja s’intueix el Jònic. La bellesa arquitectònica i artística del seu centre històric sobre el que s’enlaira la catedral, fan referència a un gloriós passat. Tornarem al nostre hotel.
Allotjament.

Dia 7 - 15 de Maig
MATERA – CASERTA

Avui deixarem la Puglia per endinsar-nos a la Basilicata i dirigir-nos a Matera, protegida per la UNESCO des de 1993 pel seus Sassi, que constitueixen un singular ecosistema urbà, capaç de perpetuar el passat més remot, els modes de vida prehistòrics en les coves, fins a la modernitat. I Sassi di Matera és un exemple excel·lent d’una acurada utilització dels recursos en el temps de la natura: l’aigua, la terra i l’energia.
Dinarem i enfilarem ruta vers la població de Caserta, situada a l’interior de la Campania, dins la plana de la Volturno i coneguda a tot el món pel magnífic palau Reial construït al segle XVIII per Luigi Vanvitelli. L’any 1997 tot el conjunt arquitectònic fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Sopar i allotjament a Caserta. Hotel 4* (pendent confirmar)

Dia 8 - 16 de Maig
CASERTA – NÀPOLS – BARCELONA

Esmorzarem abans de fer una acurada visita del conjunt arquitectònic que formen aquest sumptuós palau de Caserta i els seus jardins, i que fou una de les residències de la família Reial dels Borbons a Nàpols. El projecte del rei no es limitava a l’edificació d’un palau, sinó a crear una nova ciutat que tingués tots els avenços urbanístics de l’època per resultar la capital més avançada de tota Europa.
En finalitzar, marxarem cap a l’aeroport de Nàpols, on farem els tràmits del nostre vol de tornada.

Vueling, sortida a les 14.15 h i arribada a les 16.10 h.

Fi del viatge.

 

  • INCLOU

* Bitllet d’avió Barcelona / Nàpols / Barcelona amb la companyia Vueling.

* Trasllats en confortables autocars.

* 2  nits en hotel de 4**** a Nàpols. Hotel Naples  http://www.hotelnaples.it/

* 1 nit en hotel de 4**** a Paestum (hotel pendent de confirmar)

* 3  nits en hotel de 4**** a Martina Franca. Hotel Park San Michele. http://www.parkhotelsanmichele.it/it/

* 1 nit en hotel de 4**** a Caserta (hotel pendent de confirmar)

* Esmorzar bufet.

* 1 sopar i 6 dinars als hotels o en restaurants seleccionats.

* Visites i entrades mencionades.

* Guia local de parla castellana als indrets que ho requereixen.

* Acompanyament del professor d’història de l’art i membre de l’Icomos-UNESCO, Àngel Morillas, que oferirà assessorament pedagògic i xerrades durant tot el viatge.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Propines a guies locals i conductors.

* Tot l’especificat en el programa.

  • NO INCLOU

* Sopars o dinars no indicats en programa.

* Extres als hotels, com mini-bar, telèfon.

* Begudes als àpats.

* Tot allò no especificat en el programa.

 

  • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.980 €

Suplement individual: 255 €

Taxes d’aeroport i combustible: 90 €

(a data d’edició del programa i subjectes a canvis fins el moment de l’emissió dels bitllets).

Preu calculat per un grup mínim de 20 persones.


Alimenta l’esperit!

-POMPEIA.  Robert Harris. (Edicions 62)

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació