Truca: 93 343 52 00
 

RUTA BACH amb Joan Vives

 • Destinació: Alemanya, Europa
 • Durada: 6 dies
 • Sortida: 06/04/2020
 • Arribada: 11/04/2020
 • Preu: 1935€

Del 6 a l’11 d’abril de 2020

Un recorregut per Alemanya que ens portarà a resseguir les petjades del gran mestre Johann Sebastian Bach, visitant els indrets on va viure i treballar, entre la Turíngia, on trobem la seva ciutat natal, Eisenach, i la intel·lectual Weimar, fins la Saxònia, on ens traslladarem de la pau del Palau de Köthen a la dinàmica Leipzig, ciutat on Bach viurà fins la seva mort, en el període creatiu més intens de la seva carrera musical. Inclou concert La Passió segons Sant Mateu a la Thomaskirche!!

ENS ACOMPANYA… Joan Vives
Músic, locutor-redactor de Catalunya Música i divulgador musical.

Grup mínim necessari: 30 persones

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – FRANKFURT – EISENACH

Presentació a l’aeroport del Prat, al mostrador de Lufthansa, per fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Frankfurt. A l’arribada, amb el nostre autocar ens dirigirem a Eisenach (196 Km.), primer destí del nostre viatge.

BARCELONA – FRANKFURT – SORTIDA: 07:00 h. – ARRIBADA: 09:00 h.

Dinar lliure. Visita a la Bachhaus (Casa de Bach) – Casa medieval de més de 600 anys d’antiguitat, situada a la Frauenplan, que des del 1907 és un dels museus més grans del món dedicat al compositor, i on es conserva un important llegat de partitures i manuscrits de Bach, així com una destacada col·lecció d’instruments de la seva època.

BIOGRAFIA DE BACH A EISENACH

21/03/1685 – Johann Sebastian Bach neix a Eisenach. Els seus pares son Johann Ambrosius Bach i Elisabeth Bach, de soltera Lämmerhirt.
23/03/1685 – És batejat a l’església de Sant Georg (Georgenkirche)
1692 – 1695 – Assisteix a l’escola de llatí a Eisenach (Georgenschule)
06/05/1694 – Funeral de la seva mare, Maria Elisabeth Bach.
27/11/1694 – Segones núpcies del seu pare amb Bàrbara Margarita Bartholomai.
20/02/1695 – Mor el seu pare, Johann Ambrosius Bach.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 2

EISENACH –MÜHLHAUSEN – ARNSTADT – WEIMAR

Esmorzarem a l’hotel. A primera hora farem la visita al Castell de Wartburg – Situat a 2 km. al sud-oest de la ciutat, i dominant la ciutat d’Eisenach des d’una alçada de 410 m., va ser construït el 1067, i està estretament lligat a la història i al perfil de la ciutat.

Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el 1999, està considerat com a “Monument Excepcional del Període Feudal a l’Europa Central”. En ell hi va viure Santa Elisabet d’Hongria alhora que s’hi van fer un famós certamen de trobadors entre el 1206 i l 1207, elements que van servir d’inspiració a Richard Wagner per la composició de la seva òpera Tannhäuser. També el reformista Martin Luter hi va fer estada, entre el 1521 i 1522, sota el pseudònim de “Junker Jörg” (cavaller Jordi), després de ser excomunicat i proscrit pel Papa. Entre les seves parets, en només sis setmanes, hi va traduir el Nou Testament del grec a l’alemany, un dels episodis més cèlebres de la seva vida.

Deixarem Eisenach i el nostre autocar posarà rumb cap a la ciutat de Mühlhausen (49 Km.) Bach va arribar a Mühlhausen amb una interessant oferta de treball , com a organista de l’església de Sant Blai. La ciutat havia estat devastada per un greu incendi, però l’estada de Bach durant l’any que va ocupar el càrrec va ser profitosa, fins el punt que va aconseguir de les autoritats, una important subvenció per a la restauració de l’orgue, supervisada pel propi Bach. Visitarem l’església de Divi Blasii (església de Sant Blai).

BIOGRAFIA DE BACH A MÜLHAUSEN

1707-1708 – Organista de l’església Hauptkirche Divi Blasii, de Mühlhausen
17/10/1707 – Es casa amb la seva cosina segona, Maria Barbara Bach, a Dornheim, amb qui tindrà 7 fills.

Reprenem la ruta amb autocar per dirigir-nos cap a Arnstadt (68 Km.) Dinar lliure.
Aquesta ciutat, situada a l’extrem nord del bosc de Turíngia, és coneguda amb el sobrenom de “la porta del bosc de Turíngia” (Das Tor zum Thüringer Wald). És una ciutat petita i encantadora, on Bach va ocupar una casa molt a prop del mercat.

BIOGRAFIA DE BACH A ARNSTADT

Juny de 1703 – Primera prova d’orgue a Arnstadt
14/08/1703 – Obté la plaça d’organista a la Neue Kirche d’Arnstadt, avui coneguda com a Bachkirche.
Novembre de 1705 – Visita durant 4 mesos a Dietrich Buxtehude a Lübeck.

La Bachkirche, tal com consta a la placa de la façana principal de l’església Nova, és de construcció sòbria, encara que sorprèn la lluminositat del seu interior, de gran bellesa, i l’orgue de grans dimensions que la presideix. El teclat original d’aquest orgue encara es conserva al museu de la ciutat.

Visita a la Bachkirche (església de Bach) on assistirem a un petit concert d’orgue.

Visita al Museu històric on es conserva el teclat original de l’orgue que J.S.Bach tocava a la Bachkirche. Tornarem a reprendre el viatge en direcció a Weimar (40 Km.), destí final del dia d’avui.

Arribada a l’hotel de Weimar. Sopar i allotjament.

Dia 3
WEIMAR

Esmorzarem a l’hotel. El període de Bach a Weimar s’inicia al juny del 1708, quan aquest és contractat pel duc Wilhelm de Saxònia-Weimar. Bach entra a la cort de Weimar en qualitat d’organista i músic de cambra. També en aquells temps, Weimar era considerada un centre cultural de gran nivell. El 1714 obté però el càrrec de Konzertmeister i iniciarà una etapa d’intensa activitat, treballant amb una orquestra i un cor molt preuats i amb un orgue de gran qualitat, que ell mateix va fer restaurar. Seria difícil citar tots el noms dels erudits i artistes que van passar per la ciutat: Cranach el Vell, Wieland, Schiller, Herder, Goethe, Hummel, Liszt, Nietzsche, Gropius, Feininger, Kandinsky, i un llarg etc.

Recorrent els seus carrers, anirem trobant les ressenyes a les plaques de les cases que van habitar, i els edificis on van desenvolupar les seves arts.

A Weimar també es va fundar el moviment i escola de la Bauhaus, el 1919, impulsat per Gropius, i per on van passar professors com Kandinsky, Klee, Feininger i Schlemmer, fins que el 1925 es va traslladar a Dessau i posteriorment a Berlin, on seria clausurada pels nazis.

BIOGRAFIA DE BACH A WEIMAR

Juny de 1708 – Bach es trasllada a Weimar, contractat pel duc Wilheim de Saxònia-Weimar, en qualitat d’organista i músic de cambra.
22/11/1710 – Neix el seu fill Wilhelm Friedemann.
1714 – És anomenat mestre de concerts, amb l’obligació de compondre cantates periòdicament.
2/12/1717 – És acomiadat de la cort de Weimar, amb motiu d’haver acceptat el càrrec de mestre de capella de la cort de Köthen, i romandrà en arrest durant quatre setmanes.
Novembre de 1705 – Visita durant 4 mesos a Dietrich Buxtehude a Lübeck

Visitarem la Stadtkirche St. Peter und Paul, coneguda popularment com la Herderkirche, en honor del predicador Johann Gottfried Herder. Passejada per Weimar.

Dinar lliure. A la tarda tindrem un temps lliure per visitar alguns dels nombrosos museus d’aquesta bella ciutat o passejar pels seus encantadors carrers, fins a l’hora acordada del capvespre, quan tindrem l’oportunitat d’assistir a una xerrada introductòria sobre “La Passió segons St. Mateu” que ens oferirà el nostre expert musical, Joan Vives.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 4
WEIMAR – KÖTHEN – LEIPZIG

Esmorzar. Reprenem la ruta amb autocar direcció Köthen (166 Km.) cap al nord, deixant enrere la Turíngia i endinsant-nos en la Saxònia.

Köthen és una petita ciutat, antiga capital del principat d’Anhalt, situada en una regió de gran riquesa arqueològica. S’han trobat restes de vestigis que es remunten a 5000 anys abans de Crist, i les construccions megalítiques més antigues de l’Europa central.

El 1717 Bach accepta l’oferiment del príncep Leopold d’Anhalt-Köthen, per esdevenir mestre de capella de la seva petita cort. Bach treballarà durant sis anys al servei del príncep Leopold, que segons ell mateix, foren dels més feliços de la seva vida.
El 1720, però, morirà la seva esposa Maria Barbara amb qui havia tingut set fills, i al cap de poc temps, el 1721, es tornarà a casar, aquesta vegada amb la filla d’un trompetista de Weissenfels, Anna Magdalena, que era cantant, i amb qui va tenir tretze fills més.

BIOGRAFIA DE BACH A KÖTHEN

Desembre de 1717 – És nomenat director de l’orquestra del principat d’Anhalt-Köthen
Juliol de 1720 – Mor la seva esposa Maria Barbara
1721 – Dedica els “Concerts de Brandenburg” a Christian Ludwig de Brandenburg.
1721 – Es casa amb la cantant Anna Magdalena Wilcke a Köthen.
1722 – Compon la primera part del “El clavecí ben temperat”

Visita al Palau de Köthen i posterior passejada per la ciutat, visitant l’església de St. Jakobsgemeinde i Santa Agnés.

Dinar i sortida en direcció a Leipzig.

Tornant de Köthen, assistirem a la “Passió segons Sant Mateu” de J. S. Bach a la Thomaskirche de Leipzig. Disposarem d’entrades de Cat. 1, amb bona acústica de la basílica.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 5

LEIPZIG

Esmorzar a l’hotel. Es diu de Leipzig que és la ciutat més dinàmica de l’est d’Alemanya, possiblement com a conseqüència de la seva implicació en la revolució democràtica de 1989, ja que, com és sabut, la ciutat va liderar les protestes contra el règim comunista i és encara un referent de liberalitat. Bach arriba a Leipzig amb 38 anys, el 1723, després de ser nomenat “kantor” de les esglésies de Sant Tomàs (Thomaskirche) i Sant Nicolau (Nikolaikirche), esdevenint el seu període creatiu més intens fins el moment de la seva mort, 27 anys més tard. Durant aquesta etapa, la seva activitat serà frenètica. El seu càrrec l’obligava a presentar una nova cantata cada diumenge per les esglésies de Sant Tomàs i Sant Nicolau, amb el resultat d’uns centenars de composicions que no hem conservat en la seva totalitat.

A part de la seva feina de kantor, a partir del 1729 va ocupar el càrrec de director del Collegium Musicum de Leipzig, format per estudiants universitaris, que el va portar a desenvolupar una intensa activitat concertística, assajant principalment al Cafè Zimmermann, avui desaparegut sense deixar rastre enmig de les edificacions modernes, entre les vies eminentment comercials properes a la plaça del mercat.

Passejada pel centre històric de Leipzig, incloent:

Visita a l’església de Sant Nicolau (Nikolaikirche)
Visita a l’església de Sant Tomàs (Thomaskirche), on hi ha la tomba de J.S.Bach

Acabarem el matí visitant el Museu Bach.

Dinar lliure. A l’hora acordada ens trobarem per fer la visita a la Casa de Mendelssohn, compositor clau de l’època romàntica i director de la Leipzig Gewandhausorchester el 1835, poc abans de la seva prematura mort a l’edat de 38 anys.

Sopar en un reconegut restaurant de la ciutat i allotjament a l’hotel.

Dia 6

LEIPZIG –BARCELONA

Esmorzarem a l’hotel. Aquest matí tindrem l’oportunitat de gaudir d’un concert al Museu Bach, que posarà la cirereta a aquest viatge per l’Alemanya de Johann Sebastian Bach.

BIOGRAFIA DE BACH A LEIPZIG

22/04/1723 – És nomenat “Kantor” de l’església de Sant Tomàs.
1724 – Primera representació de la Passió segons Sant Joan.
1727 – Primera representació de la Passió segons Sant Mateu.
1729 – És nomenat director del Collegium Musicum.
1733 – Entrega el Kyrie i el Glòria de la Missa en si menor a la Cort de Dresde.
1734/1735 – Primera representació de l’Oratori de Nadal.
1736 – És nomenat compositor de la Cort del Rei de Polònia i Elector de Saxònia.
1747 – Visita el rei Frederic II de Prússia a Postdam, i compon l’Ofrena Musical.
1747 – Ingressa a la Societat de Ciències Musicals.
1750 – Acaba la Missa en si menor.
1740-1750 – “L’art de la Fuga” (inacabada)
Març de 1750 – És intervingut per dues vegades de la vista.
28/07/1750 – Mor a Leipzig
31/07/1750 – És enterrat al Cementiri de Sant Joan de Leipzig.
1894 – És exhumat. Les restes son traslladades a una cripta a la nova església de Sant Joan.

Temps lliure per passejar i fer algunes compres, fins a l’hora convinguda, que ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol de retorn a Barcelona. Dinar lliure.

Retorn a Barcelona:

LEIPZIG – FRANKFURT – SORTIDA: 18.40 h. – ARRIBADA: 19:35 h. FRANKFURT – BARCELONA – SORTIDA: 21.05 h. – ARRIBADA: 23.05 h.

Fi del viatge.

 


Preinscripcions (llista d’espera): https://forms.gle/WxZHq81BrkcUgDom7

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 750 (per persona en hab. Doble) ó 850 (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 15 DE GENER DE 2020 I LA RESTA ABANS DEL 5 DE MARÇ 2020

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES:

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat

abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR I ELS DELS CONCERTS EN EL CAS DE LES ENTRADES QUE SIGUIN NUMERADES.


Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%
Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades a www.baraka.cat

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

 

Descarregar fitxa

 

 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Frankfurt i Leipzig – Frankfurt – Barcelona en categoria turista amb Lufthansa.
 • 5 nits d’estada en els hotels especificats, o similars.
 • Mitja pensió, als hotels o en restaurants.
 • Autocar privat amb conductor.
 • Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Joan Vives.
 • Documentació del viatge
 • Reunió prèvia al viatge
 • Acompanyant de Te de Tertúlia/ Baraka.
 • Guies locals a les ciutats on son obligatoris.
 • Entrades als monuments.
 • Auriculars per escoltar millor lesexplicacions.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Assegurança de viatge i cancel·lacióBaraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • City Tax
 • Tot l’especificat al programa.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • CONCERTS

 • Concert d’orgue a la Bachkirche d’Arnstadt
 • Entrades per a la “Passió segons Sant Mateu” a la Thomaskirche de Leipzig, Cat. 1.
 • Concert al Museu Bach de Leipzig

 • HOTELS

 • EISENACH: Hotel Glockenhof **** o similar
 • WEIMAR: Hotel Dorint**** o similar
 • LEIPZIG: Fürstenhof Leipzig ***** o similar

Informació relacionada

 

Alimenta l’esperit!

Alimenta l’esperit!

Lectures recomanades per inspirar-nos i aprofundir en la temàtica d’aquest singular viatge:

“LA MÚSICA EN EL CASTILLO DEL CIELO”.

John Eliot Gardiner.
Ed. Acantilado

“JOHANN SEBASTIAN BACH, EL MÚSICO SABIO”.

Christoph Wolff.
Ed. Robinbook.


 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació