Truca: 93 343 52 00
 

RUTA BEETHOVEN, l’origen del geni
 amb JOAN VIVES

 • Destinació: Alemanya, Bèlgica, Europa
 • Durada: 5 dies

Preinscripcions obertes edició 2021

Ludwig van Beethoven (1770-1827), un dels compositors més personals i apassionants de la història de la música, va néixer a la ciutat de Bonn on va passar els primers 22 anys de la seva vida i on va forjar la seva genialitat. Però la seva família era originària de la preciosa ciutat flamenca de Malinas (Mechelen). Aquesta vegada, el nostre desig d’apropar-nos a les ciutats, a l’entorn, a la llum que varen inspirar alguns dels gran genis de la música ens porta a retrobar l’origen d’aquest gran pioner del romanticisme alhora que a trobar-nos amb els moments de maduresa de Robert Schumann que va morir a Endenich o a reviure els moment gloriosos de l’orquestra més famosa del segle XVIII, la de Mannheim que tanta petjada va deixar en l’obra de Wolfgang Amadeus Mozart.

Inclou concerts!!

ENS ACOMPANYA… Joan Vives
Músic, locutor-redactor de Catalunya Música i divulgador musical.

Grup mínim necessari: 20 persones

Reserva ara Pregunta

Dia 1
 
BARCELONA – BRUSSEL·LES – MECHELEN (MALINES)

Presentació a l’aeroport de Barcelona, mostrador de la companyia Vueling per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Brussel·les:

BARCELONA – BRUSSEL·LES – SORTIDA: 07:15 h. – ARRIBADA: 09:15 h.

A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, i ens desplaçarem fins a Mechelen (Malines), primera parada del nostre viatge. Passejarem pel Casc Antic d’aquesta ciutat belga que va ser durant un curt periode de temps capital dels Països Baixos (s. XVI). A la seva tradició artesana i cultural s’hi suma una antiga i prestigiosa trajectòria d’intèrprets de carilló que troba en la seva escola de carilló (Beiaardschool), fundada el 1922 un dels seus baluards. Tot passejant veurem l’estàtua del petit Beethoven, símbol evocador de les estades que un joveníssim Beethoven va fer a la ciutat d’on havien vingut els seus avis paterns. A l’edifici de la Koraalschool (l’escola coral dedicada a la formació dels nens del cor de la Catedral de Sant Romuald) el 1717 hi va ser inscrit l’avi de Beethoven per la seva bonica veu blanca. Veurem la casa de la família Beethoven a la ciutat. Anys més tard, l’avi va obtenir feina a Bonn, ciutat a la que es va desplaçar tota la família. Visitarem l’escola de carilló de Malines, una de les més prestigioses del món.

Abans de sopar tindrem l’oportunitat de gaudir d’una xerrada sobre Beethoven a càrrec del nostre especialista Joan Vives.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 2

MALINES – COLÒNIA – BONN

Esmorzarem a l’hotel i emprendrem el camí cap a Colònia, la quarta ciutat més gran d’Alemanya on van viure personatges cèlebres com Jacques Offenbach i Max Bruch. Visitarem el centre històric de la ciutat, incloent l’exterior de diversos edificis destacats, com la sumptuosa catedral, seu de gran quantitat de tresors, i ubicada al mig de la ciutat. És un dels més grans exponents de l’arquitectura gòtica i s’erigeix sobre més de 100 pilars que sostenen la seva bòveda, il·luminada per finestrals de colors. Del 1880 al 1884 va ser l’edifici més alt del món.

Dinar. A la tarda emprendrem el viatge cap a Bonn amb l’autocar.

Al vespre, assistirem al concert del BeethovenFest al World Conference Center Bonn.


CONCERT

Igor Levit Piano
Coro Accademia Nazionale di Santa Cecilia Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia Antonio Pappano Conductor

LV Beethoven: Great Fugue op.133 (versió corda)
A. Schoenberg: Five orchestral pieces, op.16 2nd (versió 1949)
Ferruccio Busioni: Concerto for piano and orchestra with male choir op.39 (BV 247)


Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 3

BONN

Esmorzarem a l’hotel abans de començar la visita a la ciutat alemanya de Bonn, antiga capital de la República Federal. Localitzarem la casa on va passar els primers anys de la seva vida on hi podrem veure l’habitació on va néixer, probablement el 16 o el 17 de desembre de 1770.

Després seguirem la nostra ruta cercant les resta d’espais vinculats a la figura del jove Beethoven com la St. Remigiuskirche, propera a la Marktplatz, que és l’únic edifici d’estil gòtic que es conserva a Bonn (la resta van desaparèixer en els bombardejos de la II Guerra Mundial). També visitarem la Kurfürstliches Schloss, edifici principal de la Universitat de Bonn, fundada el 1818 pel rei Frederic Guillem II de Prússia.

No deixarem de fer-nos una foto davant l’estàtua de Beethoven a la MünsterPlatz, molt a prop de l’estació de trens, que dóna la benvinguda als visitants de la ciutat que hi accedeixen per aquesta via. L’estàtua, feta de bronze, es va inaugurar en ocasió del 75 aniversari del naixement del compositor, i va ser finançada amb aportacions de persones particulars i amics com Schumann, Schlegel, o Lluís I de Baviera.

Aprofitarem per visitar la casa on Robert Schumann va passar els darrers anys de la seva vida a Endenich (aleshores un sanatori privat, situat a les afores de Bonn). També passarem pel Beethoven Hall, seu de l’orquestra i on fan concerts. Dinarem durant la jornada de visita a la ciutat.

A les 20.00h assistirem al concert del Festival Beethoven, amb entrades de primera categoria, a l’Opera Bonn.


CONCERT: CICLE LISZT

Hinrich Alpers Piano Boris Bloch Piano

LV Beethoven: Symphony No.2 D Major, op.36 (for piano set by F. Liszt, p.464)

LV Beethoven: Symphony No.5 C minor, op.67 (for piano set by F. Liszt, p.464)


Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 4

BONN – VALL DEL RHIN – MANNHEIM

Esmorzar a l’hotel i començarem la ruta cap a Mannheim amb una navegació pel riu Rhin, des de Bonn fins a St. Goarshausen. El Rhin és la via fluvial més utilitzada de la Unió Europea, i és navegable des de Basilea fins al seu delta en el Mar del Nord.

A la petita vila de St. Goarshausen trobarem el meandre de Loreley, dona d’aigua que va inspirar el cèlebre poema de Herich Heine. Custodiat per un penya-segat de 433 peus d’alçada, patrimoni UNESCO, és la part més profunda de tot el riu. Anirem fins a Braubach per veure i visitar el Castell de Marksburg, l’únic castell intacte de tota la vall del Rhin, que ocupa un magnífic lloc. Les seves dependències acullen un jardí/hort on es conreen 170 varietats de vegetals, i a l’interior destaca la Sala dels Cavallers, la impactant bateria de canons i la sala d’armes.

Dinarem en un restaurant tradicional de la Vall del Rhin, i en acabat prosseguirem el nostre viatge per arribar a Mannheim, on tindrem temps per fer el sopar lliure i allotjar-nos a l’hotel.

Dia 5

MANNHEIM – BARCELONA

Esmorzarem a l’hotel. A Mannheim aprofitarem per fer visita al Palau Ducal i la seva capella. El Palau va ser construït pels prínceps electors Carles III, Felip de Neoburg i Carles Teodor del Palatinat, entre 1720 i 1760. Per les seves dimensions i qualitat de l’art barroc que hi representa, és el segon compex arquitectònic barroc, després del Palau de Versalles. La seva capella, Schlosskirche, és un dels principals atractius, ja que llueix relleus i frescos al sostre, obra de Paul Egell. Entre 1740 i 1779 en aquest palau hi va actuar la millor orquestra d’Europa del moment dirigida per Johann Stamitz i Christian Cannabich. Un dels seus visitants més il·lustres va ser Wolfgang Amadeus Mozart que l’any 1778 hi va passar uns quants mesos vivint i component.

Després de dinar anirem amb l’autocar cap a l’aeroport de Frankfurt per agafar el vol cap a Barcelona amb Lufthansa.

FRANKFURT – BARCELONA – SORTIDA: 21:00 h. – ARRIBADA: 23:00 h.

Fi del viatge

 • INCLOU

 • Vols directes Barcelona – Brussel·les i Frankfurt – Barcelona amb la companyia Vueling / Lufthansa
 • Hotels 4**** durant tot el viatge.
 • Esmorzars bufet als hotels.
 • Dinars i sopars especificats.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Joan Vives.
 • Xerrada sobre Beethoven per part del Sr. Joan Vives
 • Documentació del viatge
 • Reunió prèvia al viatge
 • Acompanyant de Te de Tertúlia
 • Guia acompanyant de parla castellana durant tot el viatge, des de que el grup surti de Barcelona.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Concerts
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • City Tax

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • HOTELS


A Mechelen: Hotel Martin’s Patershof
4*A Bonn: Hilton Bonn – 4*
A Mannheim: Dorint Hotel – 4*

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació