Truca: 93 343 52 00
 

RUTA CHOPIN A POLÒNIA amb Joan Vives

  • Durada: 6 dies

Acompanyats pel músic i locutor-redactor de Catalunya Música, Joan Vives.

Reserva ara Pregunta

 

 

 

Dia 1
BARCELONA  - VARSÒVIA

LH1127 W 01APR 3 BCNFRA 12h45 14h55
LH1350 W 01APR 3 FRAWAW 16h10 17h50

Presentació a l’aeroport de Barcelona per a fer els tràmits de facturació i embarcament del vol amb destinació a Varsòvia, via Frankfurt, amb sortida a les 12:45 i arribada a les 17:50.
A l’arribada, ens desplaçarem per assistir a un concert privat de piano amb obres de Fryderyk Chopin en un dels palaus de la capital polonesa, on podrem degustar una copa de vi escumós. Sopar en un restaurant de la ciutat i allotjament a l’hotel Sheraton.
http://www.sheraton.pl

Dia 2
VARSÒVIA

 

Després d’esmorzar farem una visita panoràmica a la ciutat, per conèixer alguns dels seus espais més emblemàtics com la plaça de les Tres Creus, l’avinguda Ujazdowskie, el Parlament, la Ruta Real, el Teatre Nacional, la plaça de Pilsudski, el Palau del president i el monument a l’Aixecament de Varsòvia.
Passejarem pel barri antic de la ciutat, la Casa de Marie Curie, el Barbakan, la plaça del mercat, els murs, la columna de Segimon i el Castell Reial.
Ja immersos en la Ruta Chopin, anirem a la plaça del Castell, on entre 1826 i 1831 va estar ubicat el Conservatori de Música, en un antic convent de monges bernadines. Chopin va ser alumne predilecte del rector, Joseph Elsner, que sovint el convidava a casa seva a presentar les seves composicions en presència de la seva família.
Caminant pel carrer Krakowskie Przedmiescie trobarem l’edifici de Res Sacra Miser, on el jove Chopin va oferir els seus primers concerts públics i també el Palau Kazimierzowskiego, seu del Liceu de Varsòvia, on es va matricular el 1823 per estudiar al llarg de tres anys. Al final del carrer es troba el Palau Krasinski, que va ser la residència de la seva família i on, tal com ell descrivia en la seva correspondència, tenia el seu propi espai per treballar: «A dalt, hi ha una habitació que faig servir a la meva comoditat [...] Hi tinc un piano vell i una vella taula, i és el meu lloc de refugi”. Actualment alberga l’Acadèmia de Belles Arts de Varsòvia. Podrem visitar la sala de l’apartament de la família Chopin, convertit en un petit museu. Continuarem el nostre recorregut a través de la Ruta Reial, veurem la Universitat de Varsòvia situada al davant de la residència de la família Chopin, i on en ocasions Fryderyk assistia d’oient a les xerrades de temàtica musical, tal com cita en una de les seves cartes:
“…assisteixo a les conferències de Brodziński, Bentkowski i d’altres temes que tenen algun tipus de vincle amb la música”. Visitarem l’església de la Santa Creu, on s’alberga la urna que conté el cor de Fryderyk Chopin, portat a Polònia des de París per la seva germana gran, Ludwika, d’acord amb la voluntat del compositor. També visitarem el Museu Fryderyk Chopin al Palau Ostrogski. Dinarem en un restaurant al barri antic de la ciutat. Després d’un temps lliure visitarem els Jardins Reials de Lazienki i veurem el famós monument a Chopin que en primavera està envoltat de rosers. Passejarem pels elegants jardins d’estil anglès, una de les zones més distingides de la ciutat on es troben gran part dels edificis residencials i palaus. Els més importants són el Palau sobre l’aigua i el Palau Myslewicki.
Al vespre assistirem a un recital privat de piano amb música de Fryderyk Chopin a l’interior d’un dels edificis històrics relacionats amb Chopin. Sopar en un cèntric restaurant i allotjament al nostre hotel.

Dia 3
VARSÒVIA – BROCHOW –ZELAZOWA WOLA – LOWICZ – SANNIKI -VARSÒVIA (250 km)

Esmorzar. Al matí encetarem l’excursió del dia sencer per la regió de Mazovia. Creuarem el parc nacional de Kampinos (Reserva de la Biosfera per la UNESCO). Arribarem a Brochow, on a l’església de Sant Roc (avui Sant Joan Baptista), va tenir lloc el casament dels pares del compositor, Nicholas Chopin i Tekla Justyna Krzyzanowska, i on també varen batejar Fryderyk. Després ens dirigirem cap a Zelazowa Wola, on va néixer i va passar la seva infantesa. Visitarem la Casa Museu on s’ha recreat l’ambient d’una casa rural polonesa de principis del segle XIX, ja que malauradament no s’han conservat objectes originals de la família del compositor. També recorrerem el parc que l’envolta i on Chopin va compondre i fins i tot tocar el piano a l’aire lliure en alguna de les seves estades d’estiu a la finca.

Continuarem fins a Lowicz, una de les ciutats més antigues de Polònia: la primera vegada que es menciona és l’any 1136, en una butlla del Papa Innocenci II. Té l’únic mercat de Polònia en forma triangular. Els edificis més antics daten del segle XVI i els més moderns, del segle XIX. Entre els monuments més antics destaca la Catedral Basílica d’estil barroc renaixentista. Al costat hi ha l’Ajuntament, considerat un dels edificis emblemàtics del classicisme polonès. En tota la ciutat hi ha prop de 100 edificis inscrits en el registre del patrimoni nacional.
A l’estació de ferrocarril, l’edifici on avui es troba l’Oficina de Correus i Telecomunicacions, l’any 1830 Chopin es va aturar abans d’abandonar Polònia.

Dinarem i tornarem a Varsòvia. Durant el camí de tornada farem una breu parada al poble de Sanniki, on Chopin va passar els mesos de juliol i agost de 1828, amb els seus amics de l’escola Konstanty Pruszak i la seva germana Olesia, a la finca familiar Pruszak. Visitarem el Palau. A l’arribada a Varsòvia disposarem de temps lliure.

Al capvespre assistirem a un concert de música clàssica. Sopar en un restaurant local i allotjament.

Dia 4
VARSÒVIA – WIELICZKA – CRACÒVIA

 

Després d’esmorzar, ens traslladarem en autocar cap a Wieliczka (aprox. 3h30m), prop de Cracòvia, on visitarem les Mines de Sal. Baixarem a una profunditat de 135 metres, per recórrer durant dues hores dos quilòmetres de galeries amb monuments religiosos fets pels mateixos miners, sales subterrànies creuades per foscos llacs salins. Aquesta mina consta a la llista de monuments declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO, i a les pàgines del llibre de visitants amb les signatures dels hostes il·lustres s’inclou la de Frederic Chopin, el 23 de juliol de 1829.

En acabada la visita, anirem cap a Cracòvia. Dinarem i farem el registre a l’hotel Sheraton. Tindrem una mica de temps lliure abans d’assistir a un dels concerts del Festival de Misteria Paschalia. Sopar en un restaurant local i allotjament. http://www.sheraton.pl/krakow

Dia 5
CRACÒVIA

Esmorzar a l’hotel. Avui realitzarem la visita de la ciutat de Cracòvia, on destaca el Wawel, turó on hi ha el castell reial d’estil renaixentista seu de tres dinasties de reis polonesos i la Catedral, santuari catòlic on foren coronats diferents reis de Polònia.

Visitarem la Catedral i la plaça de mercat més gran d’Europa (Rynek Glowny). Continuarem fins al barri jueu de Kazimierz, el centre de la vida religiosa i social de la Cracòvia jueva. Passarem al barri antic (Stare Miasto), el Collegium Maius, l’edifici més antic de la Universitat Jagiellonica, la plaça principal al bell mig de la qual es troba la Llotja dels teixits construïda el 1349, però reformada al segle XVI, amb molts comerços a l’interior, i recorrerem els carrers de Grodzka i la Porta de Sant Florià amb la seva muralla.

Està documentat que Chopin va passar per Cracòvia camí de Viena, durant la segona meitat de juliol de 1829, i que va gaudir d’una feliç setmana visitant la ciutat i les rodalies. La seva signatura apareix fins i tot al llibre de visites del il·lustre Collegium Maius, que encara conserva el caràcter gòtic que tenia en els temps de Chopin. Dins s’hi alberga la Biblioteca Jagiellonica.

Dinar en un restaurant a la mateixa plaça. A la tarda, assistirem a un concert privat al Palau Bonerowski amb música de Chopin. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 6
CRACÒVIA - BARCELONA

LH1369 S 06APR 1 KRKFRA 18h25 20h05
LH1138 S 06APR 1 FRABCN 21h00 23h00

Després d’esmorzar, ens disposarem a completar la part final de les nostres visites de la Ruta Chopin. Disposarem d’un temps lliure, i a l’hora convinguda després de dinar anirem cap a l’aeroport per agafar el vol de tornada de la companyia LUFTHANSA, via Frankfurt, amb destinació a Barcelona.

 

Descarrega PDF del viatge

  • INCLOU
  • NO INCLOU

* Vols internacionals amb LUFTHANSA.

* 5 nits d’allotjament en hotels:

* Varsòvia: Sheraton Warsaw Hotel 5*

http://www.sheraton.pl

* Cracòvia: Sheraton Krakow Hotel 5*

http://www.sheraton.pl/krakow

* Règim d’allotjament i esmorzars als hotels.

* Pensió completa durant tot el viatge.

* Autocar privat amb conductor.

* Guia acompanyant de Baraka.

* Guies locals a les ciutats on són obligatoris.

* Propines a guies locals i conductors.

* Entrades als monuments.

* Entrades pels concerts que s’indiquen al programa.

* Assessorament pedagògic i xerrades musicals durant tot el viatge a càrrec del professor Joan Vives.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Tot l’especificat en el programa.

* Extres en els hotels tal com minibar, telèfon, etc.

* Begudes en els àpats.

* Tot allò no especificat en el programa.


Alimenta l’esperit!

-ESCUCHANDO A CHOPIN.  Victòria Llort Lopart. Editorial Tizona, 2010.

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació