Truca: 93 343 52 00
 

RUTA DELS BALCANS: Tresors de l’antiga Iugoslàvia

  • Durada: 15 dies

Consulteu preus i dates de sortida per al 2018

Terra de pas, situada el sud-est d’Europa entre la mar Adriàtica i la mar Negra, la zona dels Balcans, sota el paraigua d’una gran diversitat de cultures, ètnies i religions, aixopluga una gran quantitat de manifestacions, conflictes i enfrontaments. Conèixer les disputes del passat ens serà imprescindible per entendre què hi passa avui. Avui, aquests països miren al futur i estan fent un gran esforç per recuperar-se, modernitzar-se i convertir-se en destinacions turístiques.
Us proposem un recorregut per alguns dels més rellevants països que formaven l’antiga Iugoslàvia. Quedarem sorpresos per la història, l’arquitectura i la bellesa de les seves ciutats, veurem paisatges de postal i gaudirem de l’hospitalitat dels habitants dels Balcans.
Els monestirs de Kosovo i Sèrbia, els paisatges marítims de Kotor, els de muntanya a Zlatibor i el bell curs del Danubi s’uniran a ciutats monumentals i patrimonials com Sarajevo, Mostar o Visegrad.

Reserva ara Pregunta

 

Dia 1
BARCELONA - BELGRAD – NOVI SAD   (Sopar)

Presentació a l’aeroport, d’on sortirem cap a Belgrad, capital de Sèrbia. Aquest serà el punt inicial d’aquesta fascinant ruta que farem recorrent alguns dels estats que van formar l’antiga Iugoslàvia. Recorrerem Sèrbia, Bòsnia, Montenegro i l’amagada Kosovo, alhora que coneixem el fascinant patrimoni natural i arqueològic que ofereixen aquestes terres. En arribar, anirem a la propera Novi Sad, coneguda pel seu ampli ventall d’edificis d’estil gòtic, barroc, modernista i neoclàssic, famosa per l’encant i l’herència cultural austrohongaresa. Passejarem pels seus encantadors carrers copsant els llocs més interessants.  Sopar i allotjament. 

Dia 2
NOVI SAD – RAKOVAC – BANOSTOR – BELGRAD   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar, sortirem vers les muntanyes de Fruska Gora. Allà visitarem el monestir Rakovac, encara habitat per una comunitat de religioses. Així com altres monestirs de la regió fou fundat per la família Brankovic. Seguirem cap a Banostor on coneixerem les típiques artesanies locals abans de dinar. A la tarda, arribarem a la capital del país, Belgrad, situada a la confluència dels rius Danubi i Sava. Recorrerem el centre de la ciutat i visitarem l’església ortodoxa més gran dels Balcans, Sant Sava. Símbol de la recuperació i la força del país, està oberta al públic, però encara no està acabada perquè es finança amb les aportacions populars. Soparem a Skadarlija, el barri bohemi de la capital. Allotjament. 

Dia 3
BELGRAD – TOPOLA / OPLENAC – VRNJCI SPA   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzar. Anirem cap a Topola, una zona de vinyes mundialment coneguda per la qualitat dels seus vins i per haver estat el centre de nombrosos esdeveniments històrics serbis durant els segles XVIII al XX. Farem la visita del complex funerari dedicat a la dinastia Karadjorje, família reial, i a l’església de Sant Jordi, on veuerem les millors pintures al fresc del país. Dinarem i seguirem vers Vrnjci Spa.  Sopar i allotjament.  

Dia 4
VRNJCI SPA    ZLATIBOR   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar ens dirigirem cap a l’oest del país, farem un recorregut en un tren de vapor que ens portarà per la via ferroviària més estreta d’Europa, tot travessant el magnífic Parc Natural de Tara fins a la muntanya Mokra Gora. El ressò de les seves estridències posen en relleu l’encant dels racons oblidats, perduts a l’interior de Sèrbia. Aquest tren d’època s’assembla a un somni fet realitat, com acabat de sortit d’una maqueta de mida natural. A mig camí entre el turisme rural i el fetitxisme cinematogràfic, el recorregut ens transportarà des dels límits campestres de Sèrbia al recent poble del director de cinema serbi Emir Justurica: Drvengrad. A la tarda, després de dinar, arribarem a Zlatibor. Parc nacional de muntanya que destaca per la seva bellesa. Allotjament i sopar.  

Dia 5
 ZLATIBOR – VISEGRAD – SARAJEVO   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzar. Deixarem el territori serbi, tot dirigint-nos cap a la població de Visegrad, a Bòsnia. Es troba situada a la vora del riu Drina, i va tenir un moment d’esplendor a l’Edat Mitjana, en construir un pont de trànsit entre el món cristià i l’islàmic. Veurem aquest famós Pont Vell (U), descrit a la novel·la d’Ivo Andric “Un pont sobre el Drnia”, que recull la història d’aquesta comunitat plural i conflictiva, prenent com a pretext narratiu el gran pont de pedra que creua el riu. La llarga crònica abasta des del s.XVI fins a principis del XX, i ens mostra les tensions i enfrontaments que se succeeixen i s’hereten de generació en generació. Suma de petites històries particulars que constitueixen la història d’una comunitat de comunitats, l’antiga Iugoslàvia, aquesta narració explica les arrels de l’odi i la violència de l’eterna comunitat impossible. Dinar i continuació cap a Sarajevo, antiga vila màgica d’atmosfera oriental, situada en un enclavament privilegiat, amb els Balcans de fons i regada per l’Adriàtic, actual capital de Bòsnia. Sopar i allotjament.  

Dia 6
 (SARAJEVO) VISITA CIUTAT   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzar. Avui dedicarem el dia a explorar Sarajevo, vistosa ciutat, plena d’història, un autèntic plaer pels sentits. Des del casc antic, Stari Grad, on se situen els principals edificis històrics, així com els barris amb herència turca, veurem les boniques mesquites otomanes i ens detectarem en les olors procedents de les seves pastisseries orientals, farem un recorregut pel conjunt de sinagogues i esglésies que s’aixecaven junt amb les mesquites fa més de quatre-cents anys. Dinarem i disposarem de la tarda lliure per acabar de descobrir els encants tan especials que presenta la ciutat, ja sigui passejant i comprant al barri turc Bascarsija, ple de carrerons i botigues, com copsant l’actual “turisme de guerra”, una mostra dels horrors d’aquells anys presents en indrets com el túnel pel qual la ciutat rebia provisions malgrat el setge i per on fugien milers de civils. Sopar i allotjament.  

Dia 7
SARAJEVO – MOSTAR – TREBINJE    (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar deixarem Sarajevo per dirigir-nos a Mostar. Situada en una bonica vall entre les muntanyes d’Hercegovina, la ciutat va créixer gràcies al riu Neretva, esdevenint el centre econòmic de la desèrtica regió que l’envolta. Veurem el famós Pont Vell (U), que va ser construït amb un sol arc de pedres l’any 1565. Dinarem i continuarem fins a la petita població de Trebinje, una de les ciutats més fascinants d’Hercegovina, a la cantonada sud del país. Desenvolupada sota l’influència bizantina i l’imperi otomà, el seu centre històric s’aixeca als marges del riu Trebišnici amb destacats monuments com són el Monestir de Tvordosi i el Pont Arslanagic, entre d’altres. Sopar i allotjament.  

Dia 8
TREBINJKE – KOTOR – BUDVA   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzar. Deixem Bòsnia-Hercegovina per entrar a Montenegro. La nostra primera parada serà Kotor (U), una de les més belles i impactants joies naturals d’aquest petit país, situada sobre les costes del mar Adriàtic. Pràcticament inexpugnable en segles passats, gràcies a les seves muralles i fortificacions, farem una passejada a través de l’entremat de carrers estrets i petites places que ens conduiran a descobrir els tresors del ric patrimoni d’aquesta població, des de la Catedral de San Trifon fins a les esglésies de Sant Lluch i de Santa Anna, passant pel Teatre de Napoleó. Continuarem cap a Cetinje, la bella ciutat reial i antiga capital de Montenegro. Famosa per tener tres relíquies de gran impor`tancia: la mà de Sant Joan el Baptista, un tros de creu i una icona miraculosa de la Verge Filermosa, és també una ciutat vibrant i artística. Les acadèmies d’art es barregen amb els petits cafès. Visitarem l’antic palau reial i tindrem l’oportunitat de pujar els 481 esglaons que porten a la tomba del filòsof i poeta montenegrí Petar II Petrovic Njegos, on tindrem com a recompensa una fascinant vista sobre la ciutat. Dinarem i seguirem cap a Budva, ciutat destacada en l’època veneciana, de la qual serem testimonis en passejar pel barri vel. Sopar i allotjament.  

Dia 9
BUDVA – KOLASIN – ROZAJE   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar iniciarem la ruta que ens portarà per sinuoses vies a través de paisatges de bellesa excepcional. Passarem per Podgorica, capital montenegrina, centre cultural i comercial del país. Vorejarem el magnífic Parc Nacional de Biogradska Gora, entre els rius Tara i Lim, frondós territori que compte amb un dels tres únics boscs primaris de tot Europa, i arribarem a la ciutat-fortalesa de Kolasin, als peus de les muntanyes Bjelasica i Sinjajevina, considerada un balneari d’ aire arrel de la seva altitud i clima. Dinarem i recorrerem els pocs quilòmetres que ens separen de Rozaje, on ens allotjaremt aquest vespre. Sopar i allotjament. 

Dia 10
ROZAKE – RUTA DELS MONESTIRS – PRISTINA   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar sortirem a conèixer els diferents monestirs medievals del territori kosovar. Començarem pel Monestir de Pech (U), un dels més importants. El patriarcat de Pech és un conjunt d’esglésies i també mausoleu dels arquebisbes serbis. Prosseguirem ver el Monestir de Dechani, que tot i ésser fundat per un rei, sempre va tenir un caràcter més popular. Visitarem aquesta impressionant edificació, de proporcions inusuals, amb una grandiosa obra pictòrica de més de mil composicions. Després de dinar visitarem el Monestir de Gracanica (U), convent fundat per un rei serbi l’ any 1321. Amb un exterior preciós que combina pedra i maó, l’interior no ens deixarà indiferents amb les seves grans columnes policromades En acabar el nostre recorregut per aquestes belles contrades de magnífics temples, arribarem a Pristina, la capital de Kosovo. Sopar i allotjament. 

Dia 11
PRISTINA – STUDENICA   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzarem i farem una recorregut per aquesta ciutat que ja no és el que era, doncs aquells que esperin veure de Pristina una ciutat desfeta per la guerra hauran d’ esperar o tornar al passat. Després de l’última guerra de Kosovo, la capital és una ciutat completament reconstruïda on no es troba cap edifici amb senyals de bales o morters com passa a cada cantonada de Mostar o Sarajevo. Presa per soldats i cossos de policies de totes les nacionalitats, ens passejarem per aquesta urbs amb reminiscències de l’Espanya dels 70. Dinarem i, a la tarda, ingressant novament en territori serbi, arribarem a l’emplaçament de l’imponent i llegendari Monestir de Studenica, un dels més grans testimonis de la història de Sèrbia. Sopar i allotjament. 

Dia 12
MONESTIR STUDENICA – NIS   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzar. Dedicarem el matí a la visita del Monestir Studenica (U), el més gran i ric monestir ortodox del país, fundat al final del segle XII, emblema de la dinastia nemanjic. Envoltat d’un escenari natural excepcional i protegit per una gran muralla de pedra, admirarem les principals estructures que conformen el monestir, destacant les dues esglésies construïdes amb marbre blanc on s’hi mostren valuoses col·leccions de pintures bizantines dels segles XIII i XIV. Dinarem i a la tarda arribarem a la ciutat natal de l’emperador romà Constantí el Gran, Nis, que fou durant segles una frontera on molts invasors iniciaren les seves guerres. Fonamentalment coneguda pel palau del seu fill pròdig, fundador de Constantinoble, veurem les restes del luxós suburbi que va ordenar construir, anomenat Mitjana, un conjunt de residències, banys, escultures i mosaics. Sopar i allotjament. 

Dia 13
NIS – GRAMZIGRAD – KLADOVO   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmozar i sortida cap al nord-est de Sèrbia. Seguint la “Ruta dels Emperadors” projectada pel govern serbi per preservar el llegat romà en aquest país, arribarem al municipi de Zajecar, on es troba la vila de Gramzigrad amb el jaciment arqueològic Felix Romuliana (U). Visitarem el que fou el palau fortificat de l’ emperador de la Tetraquia, Gaius Valerius Galerius Maximianus, construït amb la finalitat d’ ésser la residència de Galeri després de la cessió del tron imperial. El complex comprèn el mausoleu de Galeri i els monuments consagrats a la seva memòria i la de la seva mare, Romula. Dinarem i seguirem cap a Kladovo, un altre escenari de magna bellesa del Danubi i també part de la història local, ja que els romans hi van construir una de les fortaleses més grans, que fins i tot va ser residència de l’emperador Trajà durant la construcció de la Porta de Ferro al barranc homònim, punt estratègic fonamental al Danubi. Sopar i allotjament. 

Dia 14
KLADOVO – CREUER DANUBI – GOLUBAC – BELGRAD   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’ esmorzar ens dirigirem a la part més interessant del recorregut que fa el Danubi en terres sèrbies. Anirem fins Tekije on embarcarem per realitzar un recorregut pel riu Danubi, fins la bonica població de Donji Milanovac. Dinarem i continuarem cap a la vila fortificada de Golubac. Visitarem aquest important vestigi històric, una de les fortaleses medievals més ben conservades, oferint unes magnífiques vistes sobre el riu. Arribarem a Belgrad a darrera hora de la tarda. Sopar i allotjament. 

Dia 15
BELGRAD  -  BARCELONA   (Esmorzar)  

Esmorzar i disposarem de temps lliure a la capital sèrbia, abans d’emprendre el vol de retorn cap a Barcelona. 

  • INCLOU

* Vols internacionals.

* Allotjament en hotels de 4* a totes les ciutats.

* Esmorzar bufet o americans.

* Dinars i sopars als hotels o en restaurants seleccionats.

* Transport en confortables autocars.

* Guia acompanyant de Baraka.

* Guia local de parla castellana durant el viatge.

* Servei de maleters als hotels.

* Propines a guies locals i conductors.

* Totes les visites especificades en el programa.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Taxes d’aeroport i de combustible ( 185 €).

* Tot l’especificat en el programa.

  • NO INCLOU

* Extres en els hotels.

* Begudes en els àpats.

* Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.

* Tot allò no especificat en el programa.

  • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 3.530 €

Suplement individual: 380 €

Venda anticipada: - 150 €

Consulteu el suplement per vols en classe bussiness.


 

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació