Truca: 93 343 52 00
 

RUTA EINSTEIN La relativitat de la seva vida a Suïssa

 • Destinació: Alemanya, Europa, Suïssa
 • Durada: 3 dies

CONSULTEU DATES PER PRÒXIMES EDICIONS

Seguirem les passes d’Albert Einstein començant per Ulm, lloc de naixement, el 1879, del genial físic. A Zurich trobarem l’Escola Politècnica Federal, el més important centre de Suïssa on va estudiar. Doctor de la Universitat de Zurich, la vida el portà a Berna on Marcel Grossman li va aconseguir feina a l’Oficina de Patents (1902- 1909). Va ser durant aquest període quan va escriure les seves 4 publicacions en el que es coneix com l’Annus Mirabilis (any admirable): el moviment brownià, l’efecte fotoelèctric, la teoria de la relativitat especial i l’equivalència massa-energia. En aquesta ciutat es va convertir en pare i, ara sí, professor de la Universitat (1908) i conferenciant. Acabarem la nostra ruta visitant Ginebra i el CERN, l’accelerador de partícules que ha revolucionat la ciència gràcies a la possibilitat tecnològica de demostrar les teories de la física.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – GINEBRA – CERN – BERNA

Presentació a l’aeroport de Barcelona, mostrador de la companyia VUELING per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Ginebra:

BARCELONA – GINEBRA – SORTIDA: 07:10 h. – ARRIBADA: 08:50 h.

A l’arribada, ens traslladarem a la ciutat de Ginebra, on farem un passeig panoràmic per la riba del Llac Leman, característic pel seu raig d’aigua (Jet d’eau) que l’enlaira 140 metres, a una velocitat de 200Km/h. El primet Jet d’Eau es va instal·lar el 1886, i ha estat emblema de la ciutat en les seves celebracions més destacades, com el Festival Federal de Gimnàstica, el 600 aniversari de la Confederació Suïssa, o l’Eurocopa del 2008. És un llac tan gran que proveeix d’un microclima específic tota la zona de la ciutat. El llac, de forma allargada, arriba fins a l’olímpica ciutat de Lausanne. Temps per dinar (lliure).

La tarda serà de ciència aplicada al 100%, amb la visita a l’Acceleradora de partícules del CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), el l a b o r a t o r i m é s g r a n d’investigació en física de partícules del món. Amb 27 Km de circumferència, el seu Gran Col·lisionador d’Hadrons, un accelerador protó-protó, va fer possible la confirmació de l’existència de la partícula coneguda com el bosó de Higgs.

No només és una important institució en recerca física. També va ser el lloc on el 1990 va néixer la World Wide Web, en altres paraules, Internet, i alberga i manté importants biblioteques matemàtiques, o sistemes d’emmagatzemament massiu.

Actualment i des del 2010, els seus directius han anunciat que són capaços de produir i capturar àtoms d’antimatèria, el que podria donar peu a una nova manera de gestionar l’energia en quantitats immenses.

Acabada la visita, ens traslladarem cap a Berna amb el nostre autocar, on soparem i ens allotjarem al nostre hotel.

Dia 2
 BERNA

Esmorzar. Continuarem seguint les vivències d’Einstein a Berna, ciutat on va viure del 1902 al 1909, on va desenvolupar la seva Teoria de la Relativitat. A la Casa d’Einstein podrem descobrir el lloc on el genial físic va capgirar els nostres conceptes d’espai i temps. En aquesta casa va viure-hi amb la seva dona Mileva i el seu fill Hans Albert. El 1905, el conegut com Annus Mirabilis, va escriure els quatre revolucionaris papers sobre la nova interpretació de l’efecte fotoelèctric (pel qual va guanyar el Nobel) i la seva primera publicació sobre la Teoria de la relativitat especial, amb la primera formulació de l’equació e=mc2. Visitarem el Museu Històric de Berna, on es troba el Museu Einstein. És una de les millors exposicions sobre la vida d’aquest científic, on podem veure tant les recreacions dels ambients culturals i de costums de l’època, com les imatges crues de jueus en camps de concentració o d’Hiroshima devastada per la bomba atòmica. També veurem el certificat del seu premi Nobel i l’última entrevista d’Einstein a la televisió. Per a Einstein, Berna era una ciutat encantadora i amable. Sense dubte, la gaudirem!. Dinarem en grup després de les visites.

A la tarda, gaudirem amb una conferència especial del nostre especialista acompanyant, Josep Lladó, que ens ajudaran a entendre i ubicar les etapes de la vida d’Einstein i els intríngules dels seus descobriments i teories. Sopar lliure i allotjament.

Dia 3
BERNA – AARAU – ZURICH – BARCELONA

Havent esmorzat marxarem cap a Aarau, la Vila de les teulades artístiques on, a l’Escola cantonal, l’Einstein va preparar-se per l’ingrés a la Politècnica de Zurich (1895/96) i va disfrutar de l’acollidora família Winteler. Després de la visita, sortirem en direcció cap a Zuric, on Einstein va estudiar a la Universitat Politècnica, ara anomenat Institut Federal de Tecnologia de Suïssa (ETH Zürich), des de l’any 1896 al 1900. S’hi va graduar en el Grau de Matemàtiques i

Ciències Naturals. L’any 1901 es va convertir en ciutadà de Zuric, i amb això va aconseguir la ciutadania suïssa. Aquesta ciutat va ser un punt de pivot en els seus viatges i desplaçaments. En una segona etapa a la ciutat, després d’una temporada a Praga i des del 1909, va exercir de Professor a la Universitat de Zuric, i tres anys més tard va tornar a la politècnica on va treballar com a Professor de física teòrica fins al 1914. En la propietat de la Unionstrasse, una placa paga tribut a qui una vegada va ser el seu distingit resident. Dinarem en algun punt de la nostra ruta.

A l’hora convinguda, marxarem cap a l’aeroport per agafar el vol de tornada cap a Barcelona amb Vueling.

ZURICH – BARCELONA – Sortida 20:30 – Arribada 22:15

Final del viatge

 


PREINSCRIPCIONS: ompliu el formulari següent: https://goo.gl/forms/NVM6OnLlwvOkLu6p1

 

 

 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Ginebra i Zurich – Barcelona amb la companyia aèria Vueling.
 • Hotel Best Western Hotelbern 4* o similar.
 • Esmorzar a l’hotel.
 • Mitja pensió (sopar del dia 1 i dinars dels dies 2 i 3)
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del sr. Josep Lladó.
 • Guia acompanyant de Baraka o Te de Tertúlia, des de que el grup surti de Barcelona.
 • Reunió prèvia al viatge.
 • Documentació del viatge.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Taxes comunals.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • Tot l’especificat al programa.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Dinar del dia 1, sopar del dia 2.
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació