Truca: 93 343 52 00
 

RUTA MONTEVERDI I VIVALDI

 • Destinació: Europa, Itàlia
 • Durada: 5 dies
 • Preu: 1880€

Consulta properes sortides.
Un recorregut de l’albada del barroc a la glòria de Venècia, creuant Itàlia a la cerca dels punts més interessants que ens ajudaran a rememorar la vida i obra d’aquest imprescindible binomi de compositors italians. Viles i ciutats històriques de la nostra ruta, com Cremona, són testimonis dels processos artesanals dels tallers dels luthiers, creadors de violins i altres instruments, a l’ombra dels tresors arquitectònics que guarden nombroses obres artístiques entre les seves parets. A Mantua, el Palau Ducal ens obre les portes a “Rigoletto”, i a Vicenza, la ciutat de Palladio, visitarem el Teatre Olimpico, el primer teatre cobert amb teulada del món modern. A Venècia, lloc de naixement d’un dels més grans violinistes de tots els temps, Vivaldi, gaudirem de la música, els canals, i les illes de Burano i San Michele in Isola.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA - MILÀ – BÈRGAM – CREMONA

Presentació a l’aeroport del Prat, al mostrador de Vueling, per fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol que ens portarà a Milà.

Vueling  - Barcelona – Milà – Sortida: 07:30 – Arribada: 09:05

A l’arribada, ens esperarà el nostre autocar i posarem rumb cap a Bèrgam, ciutat que ocupa el lloc de l’antiga ciutat romana de Bergomum. Anirem a la Citta Alta, fortificada pels venecians al s. XVIII durant la seva dominació. Visitarem el Museu Donizettiano, dedicat al famós compositor Gaetano Donizetti, que va néixer a la ciutat l’any 1797. 

Dinarem abans de continuar la nostra ruta fins arribar a Cremona, on farem el check-in al nostre hotel.  Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 2
(CREMONA) MÀNTUA – VISITA DE CREMONA

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí iniciarem la visita de bella ciutat de Màntua, antiga capital de la dinastia dels Gonzaga, el centre històric de la qual va ser declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Impressiona per la seva riquesa, palaus renaixentistes, cúpules i torres que es poden veure des de lluny, tot just deixant el paisatge dels camps llombards que envolten la ciutat. Tres llacs formats pel riu Mincio l’envolten com si es tractés d’una península. En el seu palau ducal Monteverdi va estrenar les primeres grans òperes de la història de la música: “L’Orfeo” (1607) i “Arianna” (1609).

La ciutat conté nombroses obres d’art i tresors arquitectònics que ens transporten a les diverses èpoques d’esplendor que ha viscut en el decurs de la seva història. En realitat, hauríem de parlar d’una ciutat palau ja que molts dels edificis estan entrellaçats per corredors i galeries, amb patis i jardins que els uneixen.

Recorrerem el centre històric, protegit des de l’any 2008 com a patrimoni cultural per la UNESCO, tot veient la catedral i el Palazzo Tè, així com els nombrosos palaus renaixentistes que amb el seu plantejament urbanístic van fer que obtingués aquesta protecció. 

També veurem una de les joies de Màntua, el Palau Ducal, famós pels frescos d’Andrea Mantegna i on Monteverdi va estrenar “L’Orfeo” i “Arianna”. En el nostre recorregut veurem la plaça de Sordello, que constitueix l’entrada principal i el punt més elevat de la ciutat. Dedicada al poeta Sordello de Goito, que Dante situa en el Purgatori, està circumscrita pel Castell de Sant Jordi, el Palau Ducal, el bisbat, el Duomo i la casa dedicada al llegendari bufó Rigoletto, protagonista de l’òpera de Giuseppe Verdi. L’anomenada tall nuova, ampliació del palau impulsada per la família Gonzaga després de la caiguda dels Bonacolsi, està considerada com un dels millors exemples d’arquitectura del prerenaixement. Temps per dinar (lliure).

Havent dinat tornarem a Cremona per fer-ne visita guiada. Situada a Llombardia a la riba esquerra del riu Po, i ciutat natal de Claudio Monteverdi (15 de maig de 1567) i on va escriure les seves primeres composicions vocals (madrigals i música sacra). Visitarem l’església on va ser batejat. Cremona és des de fa cinc segles la capital mundial en la construcció d’instruments d’arc.  La família Amati en varen ser els pioners a meitats del s. XVI, seguits pels Guarneri, els Stradivari i els Bergonzi… noms que la converteixen en la ciutat dels luthiers. 

Visitarem el nou Museo del Violino, inaugurat fa pocs anys i dedicat a la gran tradició de la construcció de violins, incloent una magnífica col·lecció d’instruments d’arc d’època, considerada entre les millors del món. Els instruments mostren la història de l’escola luthier més mítica dels nostres temps i que es desenvolupà a Cremona entre la primera meitat del segle XVI fins la primera meitat del s. XVIII. Hi podrem veure instruments realitzats per les famílies Amati, Stradivari i Ruggeri, entre d’altres. 

En el nostre recorregut visitarem també la catedral i la plaça de Roma, al voltant de la qual es trobaven els tallers de tots els grans luthiers de renom. Avui Cremona segueix impregnada de l’esperit antic d’aquest ofici que troba continuïtat en una puixant activitat artesanal, amb alumnes de tot el món que cursen els seus estudis durant cinc anys en una prestigiosa escola internacional, i amb la feina dels luthiers actuals que treballen en els 150 tallers o bottegas que funcionen avui, i que converteixen Cremona en una ciutat viva, amb una devoció artesanal al servei de la música.

Sopar en grup i allotjament a l’hotel. 

Dia 3
CREMONA – SIRMIONE – VICENZA – VENÈCIA

Esmorzar a l’hotel abans de marxar cap a Sirmione, municipi de la província de Brescia. Situat en una petita península que divideix el llac de Garda. És un centre turístic molt important, degut en part al seu balneari i l’encant del seu casc antic amb el castell medieval i les ruïnes d’una antiga vila romana. Maria Callas hi va viure un temps. Farem una parada per poder passejar pels seus encantadors carrers, abans de seguir la nostra ruta fins al següent punt de parada: Vicenza, també coneguda com “la ciutat de Palladio”, per l’empremta del famós arquitecte que hi va realitzar nombroses obres en ella i que va ser  crucial en la catalogació de la ciutat com a patrimoni mundial per la UNESCO. Dinarem en grup.

Anirem al centre històric on visitarem la seva darrera obra, el Teatre Olímpico, dissenyat l’any 1580 i considerat com el primer teatre cobert amb teulada del món modern,  i el primer tancat de la història.  Continuarem fins a Venècia.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel. 

Dia 4
VENECIA

Esmorzar a l’hotel. Sortirem  a conèixer la ciutat dels canals, la bella Venècia, i els principals indrets que guarden relació amb la vida i la música dels dos compositors: Monteverdi i Vivaldi. Claudio Monteverdi va guanyar plaça de mestre de capella de la Basílica de Sant Marc el 1613 que va mantenir fins la seva mort el 1643. No gaires anys després, el 4 de març de 1678, naixia al costat de l’església Sant Giovanni in Bragora, que visitarem, un dels més grans violinistes de tots els temps, Antonio Vivaldi “il prete rosso”. En el decurs de la nostra visita també anirem, entre d’altres, a la Basílica de Sant Marc (on varen treballar Monteverdi i el pare de Vivaldi), a la Basílica dei Frari (on es troba la tomba de Monteverdi), o la Chiesa della Pietà (on Vivaldi va treballar entre 1703 i 1740).

Dinarem en el decurs de la nostra passejada. 

 • Assistirem a un concert en una de les esglésies del nostre recorregut.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 5
VENECIA - BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, deixarem el centre de la ciutat per dirigir-nos a dues de les illes que també conserven una empremta musical. 

 • Burano, on va néixer Baldassare Galuppi, conegut com Il Buranello, famós per les seves Òperes i la música sacra.
 • San Michele in Isola (cementiri), on estan enterrats el compositor rus Igor Stravinsky i l’empresari Sergei Diaghilev.

Tornarem al centre on gaudirem d’un temps lliure per dinar i fer les darreres compres abans de marxar cap a l’aeroport per emprendre el vol de retorn a Barcelona.

Vueling  - Venècia – Barcelona – Sortida: 21:55 – Arribada: 23:50 h.

Fi del viatge. 

 


PREINSCRIPCIONS: ompliu el formulari següent: https://goo.gl/forms/LMYoUKhVaXFCR0JE2

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 900 € (per persona en hab. Doble) ó 1.100 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 DE JUNY DE 2019 I LA RESTA ABANS DE L’1 D’AGOST DE 2019.

BARAKA CLUB DE VIATGES

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés. Poden consultar-la al tel. 93 343 52 00 o bé a reserves@baraka.cat

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR I ELS DELS CONCERTS EN EL CAS DE LES ENTRADES QUE SIGUIN NUMERADES.


Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

 • De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
 • De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%
 • Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
 • Després = 100%
 • NOTA – Coneguda la desestimació, l ‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.
 • Viatge subjecte a les condicions generals especificades en la web baraka.cat

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR. 

 

Descarregar fitxa

 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Milà / Venècia – Barcelona amb Vueling
 • Transport en vaporetto i llanxa a Venècia.
 • Hotels de 4
 • Règim d’allotjament i esmorzar.
 • Àpats referenciats en l’itinerari, en hotels o en restaurants seleccionats per la seva significació històrica.
 • Autocar privat amb conductor.
 • Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Joan Vives.
 • Guia acompanyant de Baraka Club de Viatges.
 • Guies locals a les ciutats on son obligatoris.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments.
 • Concerts
 • Assegurança de viatge i anul·lació
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.

 

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats que coincideixin en horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.880 €

Suplement individual: 420 €

 • HOTELS

Cremona: Hotel delle Arti 4* – veure web

Venècia: Starhotel Splendid Venice 4*  - veure web 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació