Truca: 93 343 52 00
 

RUTA MOZART – amb Joan Vives

 • Destinació: Alemanya, Àustria, Europa
 • Durada: 5 dies

CONSULTA SORTIDES 2020

Un recorregut per Àustria i Baviera (Alemanya) que ens portarà a resseguir les petjades del gran mestre Wolfgang Amadeus Mozart, visitant els indrets on va viure i treballar, des de Viena a Augsburg, passant per Linz, el Monestir Sant Florian i Salzburg, la seva ciutat natal. A través de les visites programades ens podrem fer la idea de com era la seva vida en aquestes ciutats, amb els seus excessos i els seus períodes de genialitat compositiva que fan del músic, a més a més d’un mestre referent, tot un personatge rebel de l’època.

Inclou concerts!!

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA - VIENA

Presentació a l’aeroport del Prat, al mostrador de Lufthansa, per fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Viena.

Dinar lliure. A la tarda, visitarem la Casa Mozart de la capital austríaca. Allà hi va viure, des del 1784 fins a l’abril de 1787. Va ser l’habitatge més gran i més car que Mozart va llogar mai. Ample i d’estil senyorial, està format per quatre habitacions, dos gabinets i una cuina. Recorrerem els quatre nivells de l’exposició, que ens submergiran en una presentació global de l’època que va viure Mozart, així com en les seves obres més importants. Coneixerem a través de la visita el que va ser el seu dia a dia: on va viure i actuar, qui eren els seus benefactors i amics, la seva relació amb els maçons, la seva passió pel joc… A Viena, Mozart hi va viure els seus darrers deu anys, que varen coincidir amb l’apogeu de la seva producció creadora. En acabar, farem una passejada per altres racons mozartians de la ciutat, alhora que buscarem el cementiri històric on va ser enterrat el desembre de 1791 en una fosa comuna.

Al llarg de la jornada assistirem a un concert.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 2
VIENA – LINZ – MONESTIR SANT FLORIAN – SALZBURG

Esmorzarem a l’hotel. Deixarem la capital austríaca, i el nostre autocar posarà rumb cap a la ciutat de Linz (184 Km.), on continuarem seguint els passos de Mozart.

Després d’aquest recorregut per la ciutat, farem una pausa pel dinar. En acabat, sortirem cap al Monestir de Sant Florian, regit per l’orde dels Agustins, on hi ha enterrat Anton Bruckner, un dels grans referents de la música Postromàntica germànica. Bruckner, igual que el seu pare, havia tocat l’orgue d’aquesta església en diverses ocasions.

Seguirem el viatge fins a arribar al nostre hotel a Salzburg.

Sopar lliure i allotjament.

MOZART A LINZ

La relació de Mozart amb la ciutat de Linz va tenir una certa continuïtat en el temps, en bona mesurar facilitada per la ubicació d’aquesta ciutat a mig camí entre Viena i Salzburg.

La primera noticia d’aquest vincle va ser una actuació feta quan era un jove prodigi de 6 anys, al costat dels pares i la germana. Després varen venir algunes estades puntuals, al costat del seu pare. Però la més cèlebre va ser la tardor de l’any 1783, moment en que Mozart hi va estrenar la seva Simfonia n. 36 anomenada precisament “Linz”.

Dia 3
SALZBURG

Esmorzarem a l’hotel i dedicarem tot el dia a la visita de Salzburg, la impressionant ciutat austríaca, on trobarem un munt de llocs assenyalats en la vida de Mozart, ja que va ser el seu lloc de naixement i on va viure durant 25 anys. A cada racó hi trobarem tota mena de referències al compositor, en records, pastissos i bombons. Dinarem en el decurs de la visita a la ciutat.

Visitarem la Casa Natal, un tercer pis de la “Getreidegasse”. Els Mozart hi varen viure des de 1747. Mozart hi va passar aquí la seva infantesa i joventut al costat dels seus pares Leopold i Anna Maria, així com amb la seva germana “Nannerl”. El 1773 es van traslladar a una nova residència més ampla, avui coneguda com la “Casa del Mestre de la dansa”, ja que a partir de 1711, Lorenz Spöckner (amic de la família) hi organitzava classes de ball per a aristòcrates, preparant-los per a la vida a la Cort. La Fundació Mozart l’ha reformat completament seguint els planells originals de l’habitatge.

Quan es tracta de Mozart, gairebé tot el nucli antic de Salzburg és com un museu transitable. Ens podrem fer la tradicional foto de grup davant el monument a Mozart, que vigila la “Mozartplatz” (plaça de Mozart) des de 1842, alhora que hi trobarem el darrer allotjament de Constanze, vídua del compositor, que va passar els darrers anys de la seva vida a Salzburg. Donant una mica de volta trobarem el “Friedhof St. Peter” (Cementiri de Sant Pere) on es va enterrar a la germana del compositor, així com també al centre històric, el Cementiri de Sant Sebastià, on hi ha enterrats el pare de Mozart, Leopold, i Constanze.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 4
SALZBURG – AUGSBURG

Esmorzar. Reprenem la ruta amb autocar cap a la pintoresca vila de Sant Gilgen a uns 30Km de Salzburg. En les proximitats de l’Ajuntament hi ha la casa en què va néixer la mare de Mozart, Anna Maria, el 1720. A la plaça principal davant de l’Ajuntament també hi trobarem una font amb una estàtua mozartiana de bronze, erigida l’any 1927.

Al costat de la població es pot gaudir de les vistes pintoresques sobre el tranquil i cristal·lí llac “Wolfgangsee”. Dinarem i seguirem el nostre itinerari fins a arribar a Augsburg, la nostra última ciutat de l’itinerari.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 5
AUGSBURG – MUNIC – BARCELONA

Esmorzarem a l’hotel. Augsburg, és una de les ciutats bavareses més rellevants des del punt de vista històric i una de les més boniques. Qui recorri els antics carrers de la ciutat, amb una mica d’imaginació, pot endevinar sense esforços la importància que va tenir en temps passats com a centre financer, metròpoli del comerç internacional i punt de trobada de les arts, sobretot en els temps de la dinastia de banquers i comerciants Fugger. Una altra família estretament vinculada a la ciutat són òbviament els Mozart. Leopold, el pare de Wolfgang Amadeus, va néixer a Augsburg esdevenint compositor i violinista de renom. La ciutat compta amb un “Festival Mozart”, que se celebra tradicionalment el mes de maig.

Durant el matí podrem visitar la Casa Mozart, així com el Museu Puppenkiste, un encantador teatre de titelles, ja molt populars en el temps del compositor. Dinar en grup.

Abans de marxar visitarem el complex de Fuggerei, el projecte d’habitage social conegut més antic del món. Es remunta a principis del segle XVI, i va ser promogut per Jakob Fugger.

En acabar, ens dirigirem a l’aeroport de Munic per a prendre el vol de retorn a Barcelona.

Retorn a Barcelona

Fi del viatge.

 

 

 • INCLOU

  • Vols de línia regular amb Lufthansa
  • 4 nits d’estada en els següents hotels, o similars:
  • Règim d’allotjament i esmorzar.
  • Dinars i sopars especificats, als hotels o en restaurants seleccionats.
  • Autocar privat amb conductor.
  • Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Joan Vives.
  • Guia acompanyant de Baraka Club de Viatges.
  • Guies locals a les ciutats on són obligatoris.
  • Propines a guies locals i conductors.
  • Entrades als monuments.
  • Concerts especificats
  • Assegurança de viatge i anul·lació

 

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, ….
 • Dinars.
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: consultar

Suplement individual: consultar

Taxes d’aeroport i combustible: incloses

 


Alimenta l’esperit!

Lectures recomanades per inspirar-nos i aprofundir en la temàtica d’aquest singular viatge:

“AUTORRETRAT DE MOZART”.
Pere Balcells.
Edicions La Campana (en català).
Editorial Acantilado (en castellà)

“MOZART”.
Gabriel Jackson.
Ed. Península.

“LOS AÑOS DORADOS”.
H. C. Robbin-Landon.
Ed. Destino.

“1791, EL ÚLTIMO AÑO DE MOZART”.
H. C. Robbins Landon.
Ed. Siruela.

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació