Truca: 93 343 52 00
 

RUTA NEWTON 2018 – amb Josep Lladó

 • Destinació: Europa, Gran Bretanya
 • Durada: 4 dies
 • Sortida: 05/07/2018
 • Arribada: 08/07/2018
 • Preu: 1880€

En aquesta ruta de descoberta científica seguirem les passes del gran físic Isaac Newton. El que és el pare de la física moderna, va ser també filòsof, teòleg, inventor, alquimista i matemàtic. Autor dels Principia, en el llibre hi descriu la llei de la Gravitació universal i estableix les lleis de la mecànica clàssica. Recorrerem els llocs més emblemàtics on va deixar empremta personal i professional, i amb les explicacions del nostre divulgador científic Josep Lladó, entendrem la complexitat de les seves teories, deixant-nos envoltar per l’arquitectura imponent de la Universitat de Cambridge.
Inclou visites!

Grup mínim necessari: 20 persones. Places limitades a 30 persones, per tal de gaudir de les visites amb la màxima qualitat.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – WOOLSTHORPE – COLSTERWORTH – GRANTHAM – SKILLINGTON – STOKE ROCHFORD

Presentació a l’aeroport de Barcelona, al taulell de VUELING, per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targetes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Anglaterra:

BARCELONA – LONDRES – SORTIDA: 07:20 h. – ARRIBADA: 08:30 h.

A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, amb un guia de parla catalana/castellana, i ens desplaçarem fins a WOOLSTHORPE MANOR (aprox. a 1:30h), primer destí del nostre viatge. Visitarem la casa familiar de Newton. Aquest va ser el lloc on va néixer (1642) i créixer, passant-hi un parell d’anys especialment fructífers, durant l’època de la pesta (1665). L’ambientació de la casa ens transportarà a l’època i en el jardí hi trobarem plantat un arbre, símbol de Newton: un pomer.

Arribarem fins a l’església de St. John Baptist, un important edifici medieval al centre de la pròspera comunitat rural de Colsterworth. Aquesta va ser l’església on assistia Isaac Newton i on el van batejar el 1643. Els pares de Newton estan enterrats a la mateixa església. A banda de l’interessant edifici de l’església, hi trobarem dos rellotges de sol com a referència a Newton.

Emprendrem el camí cap a Skillington i Stoke Rochford. Aquestes dues petites poblacions són on possiblement l’insigne físic va cursar els seus estudis de primària. A Skillington percebrem un ambient molt familiar, ja que hi tenia tres tietes i diversos cosins que vivien en aquesta població. És un lloc tan petit que no hi ha ni botigues, però sí que hi trobarem una posada on pararem a prendre un te o un cafè. Només a 1 km trobarem Stoke Rochford, on visitarem el monòlit que té Newton al Stoke Rochford Park. Població també molt petita, només hi ha una església, un hotel que havia estat mansió senyorial i un camp de golf, regat amb les generoses pluges típiques de la regió.

Visitarem la ciutat de Grantham. Va ser en aquesta població on va viure i fer els seus estudis, des del 1655 al 1660, a la que llavors s’anomenava “King’s School”. Actualment i en homenatge al seu pas, també se la coneix com la “Isaac Newton’s School”. No sempre és possible fer una visita a l’escola, però si ens ho permeten, la recorrerem tot descobrint la signatura que ell mateix va estampar en un marc d’una de les finestres i algunes recopilacions de documents autèntics. Durant la seva estada, es va hostatjar a la casa de Mr. Clark, el boticari de la ciutat, on va sentir els primers estímuls per la ciència. En aquella casa, actualment Centre Comercial George, hi convisqué amb altres nens de la família, fills i fillastres dels Clark.

Visitarem el petit Grantham Museu, que conté diverses referències a Newton… i també a Margaret Thatcher, que també hi va néixer. Just davant del museu hi trobarem una estàtua dedicada al físic. Seguirem la nostra visita amb l’església de St. Wolfram (s. XIII) que té la sisena torre més alta d’Anglaterra, i la biblioteca pública més antiga del país (1598).

A prop de la King’s School passejarem per Wyndham Park on hi ha un memorial dedicat a Newton i una escultura de fusta d’una mà amb una poma. No és l’única peça que trobarem per la zona. Als voltants del mercat hi trobem una altra escultura d’un planetarium.

Dinarem en grup en algun moment de la ruta.

Arribarem a Cambridge, la ciutat d’una de les universitats més antigues i prestigioses de tot el món, gràcies al pas de grans referents en múltiples disciplines del coneixement, on tindrem temps per sopar (lliure) i allotjar-nos al nostre Hotel.

Dia 2
(CAMBRIDGE) Visita a Cambridge

Esmorzar a l’hotel. Durant aquesta jornada visitarem el “Trinity College” de la Universitat de Cambridge. El Trinity té una gran tradició acadèmica, amb 31 Premis Nobel entre els seus membres (més que molts països, exceptuant als Estats Units, Alemanya i França, i sense comptar al Regne Unit), cinc Medalles Fields (de matemàtiques), un Premi Abel (matemàtiques) i dos Premis Templeton (religió). El Trinity té molts alumnes distingits – el més important d’ells, Sir Isaac Newton. També ha educat a sis Primers Ministres, més que cap altre college de Cambridge.

Després d’obtenir la seva llicenciatura el 1665, Isaac Newton va tornar a Woolsthorpe a causa de l’epidèmia de pesta, on va passar-hi dos anys extraordinàriament fèrtils. Novament al College, va ser nomenat lucasià de Matemàtiques el 1669.

En l’actual Departament de Física de la Universitat s’hi ubica el Cavendish Laboratory, on el 1798 es va calcular la G, la constant de gravitació universal, que en Newton havia deixar estar, amb el famós experiment de la balança i les dues grans boles.

Aquest laboratori és el centre més prolífic de la ciència europea: a partir d’aquell esdeveniment, a càrrec del propi Henry Cavendish, en Young hi va determinar la naturalesa de la llum, en Thomson va descobrir els electrons, en Rutherford el nucli atòmic, en Chadwick els neutrons, en Cockroft va desintegrar-hi el nucli, en Bragg va crear la cristal·lografia amb rajos X, o en Watson i en Crick van descobrir-hi la mateixa estructura de l’ADN.

Dinarem en algun moment de la ruta. Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 3
CAMBRIDGE – LONDRES

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí emprendrem la ruta cap a Londres, i en arribar farem una visita guiada pels llocs més emblemàtics de la capital britànica.

Dinarem en grup i posteriorment tindrem temps lliure per recórrer la ciutat, fins a l’hora que ens tornem a trobar per visitar el Jamaica Wine House, que va ser el primer cafè de la ciutat. És el punt d’inici històric de la Llei De Gravitació Universal. L’any 1684, tres reputats astrònoms van acordar sol·licitar ajuda matemàtica a un desconegut professor de Cambridge, per poder calcular les òrbites dels planetes amb les dades de què es disposava. Un d’ells era Edmund Halley. Newton va repassar els càlculs obtinguts i d’aquí sortí una de les lleis de la física més important de la història de la ciència. El cafè es va inaugurar el 1652, en el carreró de Saint Michael, Cornhill.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 4
LONDRES – BARCELONA

Esmorzarem a l’hotel i sortirem a la recerca de les passes de Newton per la capital anglesa. Primera parada a la Royal Society, on Newton va ingressar el 1672. És la més antiga societat científica que encara està en actiu. El seu lema és “Nullius in Verba” (en paraules de ningú) i fa referència a l’esperit empíric contraposat a l’autoritari.

Aprofitarem l’estada a Londres per visitar la Royal Mint (casa de la moneda) on Newton va ser el responsable d’investigar els casos de falsificació, en 1696, i posteriorment va ocupar el càrrec de mestre de la Reial Casa de Moneda de 1699 fins a la seva mort el 1727. Va traslladar extraoficialment la lliura esterlina de l’estàndard de plata a or el 1717.

Per acabar, visitarem una icona de la capital: la Westminster Abbey. Allí el van enterrar amb gran pompa a la mateixa abadia el 31 de març de 1727. S’hi troben altres grans personalitats de la Història anglesa.

Dinar amb el grup. A la tarda tindrem temps per passejar al nostre aire i a l’hora acordada anirem amb l’autocar cap a l’aeroport de Londres per agafar el vol cap a Barcelona.

LONDRES – BARCELONA – SORTIDA: 20:45 h. – ARRIBADA: 23:45 h.

Fi del viatge 

 


PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 750 € (per persona en hab. Doble) ó 800 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 28 DE FEBRER DE 2018 I LA RESTA ABANS DE L’1 DE JUNY DE 2018.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS A:

BARAKA CLUB DE VIATGES
BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés. Poden consultar-la al tel. 93 343 56 00 o bé a reserves@baraka.cat

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.


Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

 • De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
 • De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%
 • Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
 • Després = 100%
 • NOTA – Coneguda la desestimació, l ‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.
 • Viatge subjecte a les condicions generals especificades en la web baraka.cat

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR. 

 

Descarregar fitxa

 

 • INCLOU

 • Vols directes Barcelona – Londres – Barcelona amb la companyia VUELING.
 • Hotels 4**** durant tot el viatge.
 • Esmorzars bufet als hotels.
 • Dinars de cada dia.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del Sr. Lladó.
 • Auriculars personals per a la correcta escolta de les explicacions del Sr. Lladó durant el viatge.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia.
 • Guia acompanyant durant tot el viatge, des que el grup surti de Barcelona.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, ….
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.880 €

Suplement individual: 320 €

 • HOTELS

A CAMBRIDGE:
Hotel Doubletree by Hilton Cambridge Centre – 4*

A LONDRES:
Hotel Holiday Inn Bloomsbury – 4*

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació