Truca: 93 343 52 00
 

RUTA PINTORS FLAMENCS 2018 – amb Mercè Riera

 • Destinació: Bèlgica, Europa
 • Durada: 4 dies
 • Sortida: 19/05/2018
 • Arribada: 22/05/2018
 • Preu: 1620€

ELS GRANS PINTORS FLAMENCS
En motiu de l’exposició “Brueghel. Obres mestres invisibles”, al Museu Reial de Belles Arts de Bèlgica.
Amb Mercè Riera, historiadora de l’art
Grup mínim necessari: 20 persones. Places limitades a 40 persones.

A partir de la gran exposició dedicada al pintor Pieter Brueghel, el Vell, “Obres mestres invisibles”, organitzada pel Museu Reial de Belles Arts de Bèlgica a Brussel·les, us proposem una ruta intensa per les principals ciutats de Flandes, Gant i Anvers, on es van forjar artistes com Van Eyck, Rubens, Hans Memling, David, el mateix Bruegel el Vell i els seus fills Pieter i Jan, Jordaens, Teniers, Van Dyck… i descobrir el seu patrimoni, però sobretot els seus tresors pictòrics que ens sorprendran a cada passa.
Inclou visites!
Grup mínim necessari: 20 persones. Places limitades a 40 persones.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – BRUSSEL·LES – BRUGES – GANT

Presentació a l’aeroport del Prat, al taulell de Brussels Airlines, per fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targetes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Brussel·les.

BARCELONA-BRUSSEL·LES – SORTIDA: 09:20 h. – ARRIBADA: 11:25 h.

Arribats a la capital belga, ens dirigirem cap a Bruges, una ciutat que deu el seu nom a la quantitat de ponts que la creuen i que actualment és la capital de Flandes Occidental, on arribarem a primera hora de la tarda. Començarem a entrar en matèria artística a través de dos dels seus museus més importants.

En el Museu Hans Memling trobarem 6 obres del pintor. Ubicat en un antic hospital medieval és interessant que avui dia encara conservi part de l’espai original, el seu mobiliari, la seva farmàcia… La peça més important que hi veurem és el Santuari de Santa Úrsula, construït en fusta i metall. Al seu voltant, en panels, l’artista ens explica la història de la santa, representant en un grup de 10 dones les 11.000 verges que van ser sacrificades.

Al Groeningemuseum hi trobarem la part més inicial, temporalment parlant, dels referents mestres pintors flamencs, també anomenats “primitius flamencs”. Aquest és el museu municipal de Belles Arts de Bruges, i el seu origen està en l’Acadèmia de dibuix fundada el 1716. El seu nucli inicial va estar format per donacions de diversos artistes i va anar creixent al llarg del segle XIX. Hi trobarem de manera destacada les obres “Verge del canonge Van der Paele” i “Retrat de la dona de l’artista” de Jan Van Eyck, el “Tríptic de Guillaume Moreel” de Hans Memling, “Mort de la Verge” d’Hug van der Goes, o les rellevants “Tríptic del baptisme de Crist” i “exemple de justícia de Cambises” de Gérard David.

Finalitzada la visita agafem el nostre transport per dirigir-nos cap a la ciutat de Gant. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 2
(GANT) ANVERS

Esmorzarem a l’hotel. Començarem el dia amb un recorregut amb què podrem conèixer les parts més interessants artísticament de la ciutat dels diamants, Anvers.

Durant la visita veurem la Casa-Museu Rubens o Rubenshuis. També farem parada a l’església de Sant Carles Borromeu, a dins de la qual hi trobarem ni més ni menys que 43 pintures del mestre Rubens, el qual fins i tot té una capella anomenada en el seu honor, en el sostre de la qual hi ha la imatge de la Verge Beneïda.

A la Catedral de Nostra Senyora podem contemplar el tríptic del Davallament de la Creu, i a l’Església de Santiago reviurem els episodis espirituals de Rubens. A aquesta església hi anava cada dia a escoltar la missa, i també hi va contraure matrimoni amb Helena Fourment.

Com no podia ser d’altra manera, en arribar el moment hi va batejar als seus cinc fills. El gran mestre Rubens està enterrat en una de les capelles d’aquesta església, coronada amb un altar realitzat pel mateix pintor.

Seguirem la visita amb la Casa Rockox, residència senyorial del segle XVII, propietat de Nicolaas Rockox, col·leccionista, mecenes i amic de Rubens, que va ser alcalde d’Anvers. A la casa hi ha obres de Rubens, Jordaens, Teniers, Brueghel, Van Dyck. Tot un tresor per no perdre’s.

Finalitzarem l’atapeït dia amb la visita al Museu Mayer van den Bergh, que destaca per les seves obres de Brueghel el Vell, i al Museu Reial de Belles Arts d’Anvers (MUHKA), que haurà reobert les seves portes aquest any 2018 i en el qual podrem gaudir les obres dels primitius flamencs Rubens i Brueghel el Vell.

En algun moment del nostre intens recorregut per la ciutat, farem un dinar amb tot el grup en un restaurant típic.

Sopar lliure i allotjament al nostre hotel.

Dia 3
(GANT) VISITA A LA CIUTAT

Esmorzarem a l’hotel. Avui farem una completa visita a Gant, la capital de Flandes Oriental, una ciutat que guarda una intensa història. En la convergència dels rius Leie i Escalda entre els quals està situada, ja van trobar-se traces d’una població cèltica. Anys més tard, la ciutat va ser residència dels Comtes de Flandes, i Carles V hi va néixer. Al segle XVI va esdevenir, després de París, la ciutat més gran d’Europa al nord dels Alps. Avui dia no queda rastre del castell on l’emperador va néixer, però sí del Gravensteen o Castell dels Comtes, que visitarem, construït al segle XII, una fortalesa impressionant situada actualment en ple centre de la ciutat, envoltada per una fossa. Al llarg de la història va ser residència dels Comtes de Flandes, Casa de la Moneda, presó i fins i tot fàbrica de cotó al segle XIX. Des de les seves torres es contempla un panorama meravellós de la ciutat.

Visitarem també la Catedral de Sant Bavón, d’estil gòtic, on podrem veure el magnífic políptic realitzat pels germans Van Eyck “Adoració de l’anyell místic”, així com altres obres de grans artistes flamencs, com Rubens. Tot i que el políptic està en restauració fins a l’any 2020, aquesta es fa per panells individuals i la resta sempre queden visibles dins la catedral, on també ens hi espera un conjunt d’obres artístiques de diversos estils, segons l’època: cripta romànica; l’altar major, barroc; el preciós púlpit de roure i marbre, rococó.

Reconeixerem a la ciutat els edificis de la Llotja de Carn i de la Llotja de Peix (actualment Oficina de Turisme), que haurem vist en algunes obres dels pintors. Passejarem també pel Korenlei i el Graslei, on estaven emplaçats els ports comercials de la ciutat des del segle XI. En ambdós, trobem una bella filera d’edificis, les façanes dels quals es troben intactes davant el pas dels anys.
Gaudirem d’una bella estampa medieval, tal com existia abans. Cadascuna de les construccions posseeix el seu propi estil arquitectònic, entre els quals es troba el gòtic, el romànic i el renaixentista. A més, cada un dels blocs va ser en el seu passat una casa gremial, entre les quals es trobaven la dels mediadors de grans, la dels mariners ferms, la dels recaptadors d’impostos o la del magatzem de blat; totes elles amb les seves pròpies històries i anècdotes. De fet, aprofundint en els seus anals, Graslei vol dir, literalment, carrer de les herbes i de les hortalisses, i Korenlei carrer del blat; productes que s’emmagatzemaven i comercialitzaven en els dos molls. D’altra banda, a la vora del port encara es troben els vells amarradors on antigament atracaven els vaixells encarregats de realitzar les rutes comercials. També és distingible, no gaire lluny del moll de les herbes, el pont de Sant Miquel, des del qual podem gaudir d’unes increïbles vistes dels carrers Graslei i Korenlei.

No deixarem de visitar el Museu d’Història de la ciutat STAM, que ens ensenyarà tot sobre la ciutat de Gant en el passat i en el present, en un recorregut cronològic, endinsant-nos en l’emblemàtic edifici de Bijloke, perdent-nos en el la Història dins les antigues habitacions de l’abadia.

En algun moment de la nostra visita farem el dinar amb tot el grup. Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 4
GANT – BRUSSEL·LES – BARCELONA

Esmorzarem a l’hotel. Avui farem una completa visita del museu més important de pintura d’aquesta localitat: el Museu Reial de Belles Arts de Bèlgica. Particularment ens centrarem en l’exposició BRUEGHEL Unseen Masterpieces. Aquesta exposició permetrà al públic aprofundir en les obres de Pieter Brueghel el Vell (mort a Brussel·les l’any 1569). Tot i que l’artista i les seves pintures són reconeixibles a l’instant mundialment, totes les composicions també representen un gran nombre de personatges – alguns sorprenents, d’altres familiars – i vinyetes que proporcionen el subtext de la història, que són obres mestres i dignes d’exploració, per dret propi.

Dinarem tots junts per acomiadar-nos d’aquesta oportunitat d’or de veure els grans mestres de la pintura flamenca, amb la companyia de la nostra experta en història de l’Art, Mercè Riera. Temps lliure per passejar per la Grand Place i apropar-nos a veure el nen més famós d’Europa, el Manneken Pis, símbol de la ciutat i origen del qual és motiu de diverses llegendes. A l’hora convinguda iniciarem el camí cap a l’aeroport, després d’haver gaudit d’un viatge ple de cultura, història i pintura.

Retorn a Barcelona:

BRUSSEL·LES – BARCELONA – SORTIDA: 18.40 h. – ARRIBADA: 20.40 h.

Fi del viatge.

 


PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 730 € (per persona en hab. Doble) ó 830 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 DE GENER DE 2018 I LA RESTA ABANS DEL 20 D’ABRIL DE 2018.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS A:

BARAKA CLUB DE VIATGES
BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés. Poden consultar-la al tel. 93 343 56 00 o bé a reserves@baraka.cat

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.


Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

 • De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
 • De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%
 • Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
 • Després = 100%
 • NOTA – Coneguda la desestimació, l ‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.
 • Viatge subjecte a les condicions generals especificades en la web baraka.cat

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR. 

 

Descarregar fitxa

 

 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Brussel·les amb la companyia Brussels Airlines
 • 3 nits a Hotel de Flandre 4* a Gant
 • Esmorzars als hotels.
 • Mitja pensió
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge de la sra. Mercè Riera.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia des de que el grup surti de Barcelona.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, ….
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 1.620 €

Suplement individual: 245 €

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació