Truca: 93 343 52 00
 

RUTA TORI I LA VALL D’AOSTA 2018 – amb Àngel Morillas

 • Destinació: Europa, Itàlia
 • Durada: 8 dies
 • Sortida: 06/05/2018
 • Arribada: 13/05/2018
 • Preu: 2450€

Recorrem la regió italiana del Piemonte i la Vall d’Aosta per reconèixer el maridatge perfecte entre la Natura i la Cultura: Palaus, residències, museus… de grans construccions i riques decoracions, sobresurten en un entorn muntanyenc que alberga alguns dels paisatges més bells i diversos del continent Europeu. La influència de la família Savoia la trobarem a cada racó de les poblacions, així com en el rastre de castells que van deixant per tota la regió, restaurats i llestos per a operacions militars o per al seu descans. Patrimoni UNESCO cultural, històric i natural en un sol viatge.
Inclou visites!!

Grup mínim necessari: 20 persones. Places limitades a 30 persones, per tal de gaudir de les visites amb la màxima qualitat.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA - TORÍ

Presentació a l’aeroport de Barcelona, taulell de la companyia Vueling per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targetes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Torí:

BARCELONA – TORÍ – SORTIDA: 20.05 h. – ARRIBADA: 21:35 h. VOL VY6514

A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, i ens desplaçarem fins al nostre hotel, on ens allotjarem. Sopar lliure.

Dia 2, 3 i 4
(TORÍ) Visita de la ciutat

Esmorzars a l’hotel. Aquests dies els dedicarem a fer una visita extensa a la ciutat de Torí, capital de la regió italiana del Piemont, molt important en l’àmbit cultural i industrial. Prova d’això són els múltiples palaus i residències senyorials que s’hi troben repartits tant pel nucli urbà com pels seus voltants. Acompanyats del nostre expert en patrimoni UNESCO, Àngel Morillas, visitarem les residències dels Savoia: Palau Reial, Palau Madama, Castello de Rivoli i Castello de Venaria. Aquests edificis van ser construïts per mandat de la família, com a símbol del seu poder absolut, entre els segles XVII i XVIII i la seva visita implica fer un salt en el temps, fins a arribar als centres de poder, castells dedicats a la caça, llocs de retir i ambients de cort. Són Patrimoni de la Humanitat des de l’any 1997 i se les coneix també com la “Corona delle delizie”.

• Palau Reial: va ser projectat per Amadeo de Castellamonte. La seva façana és del segle XVII i els seus ambients interiors estan ricament decorats.

Palau de Madama: deu el seu nom a les Madame Reals Cristina de França i Maria Giovanna Battista de Saboya-Nemours. L’escala és obra de Filippo Juvarra.

Castello de Rivoli: el que va néixer com una fortalesa militar, avui en dia alberga el Museu d’Art Contemporani.

Castello de Venaria: l’antiga residència de caça de la família, definida per molts la “Versailles” de Saboia, ens mostrarà el saló de Diana, la Galeria Gran, la Capella de Sant Humbert i els seus preciosos i enormes jardins.

Tindrem també temps per visitar el Museu del Cinema, dedicat a la història del cinema internacional i italià, situat a la Mole Antonelliana, en el centre històric de la ciutat. Inaugurat l’any 2000, té una superfície de 3.200 metres quadrats distribuïda en cinc pisos. Des dels aparells òptics precursors del cinematògraf, com la llanterna màgica, i objectes i documents dels primers estudis de cinema, el museu proposa un recorregut per la història del setè art. Compta a més a més amb una biblioteca, una col·lecció molt àmplia de fotografies i cartells, i més de 12.000 pel·lícules.

Com no podia ser d’altra manera, abans de deixar la nostra visita haurem pogut visitar el Museu della Sindone, on es troba exposat el Sant Sudari, que suposadament cobrí a Jesús de Natzaret en el sepulcre i que, durant la resurrecció, va deixar gravada la seva efígie en les fibres de la tela. Actualment aquesta relíquia aqueiropoieta (feta miraculosament sense les mans d’un artista) es troba a la capella reial de la Catedral de Sant Joan Baptista.

Tampoc deixarem la ciutat sense visitar el Museu de les Antiguitats Egípcies, considerat, pel valor dels objectes que conté, el més important del món després del museu del Caire. És el més important d’Itàlia, seguit del de Florència. El seu edifici és emblemàtic, ja que era l’històric Palau de l’Acadèmia de Ciències (seu també de la Galleria Sabauda, pinacoteca dels Savoia), bastit el s. XVII per Guarino Guarini. Rep més de mig milió de visites anuals. Fou fundat el 1824 per Carles Fèlix de Savoia, que va adquirir la Col·lecció Drovetti, composta per les troballes arqueològiques de Bernardino Drovetti, cònsol francès a Egipte. Tot seguit fou ampliat amb els objectes procedents de les excavacions realitzades pel piemontès Ernesto Schiaparelli.

Dinarem junts en grup en algun moment de les visites (pendent distribució segons horaris d’obertura d’alguns monuments i museus).

Els sopars són lliures.

Dia 5
TORÍ – SAINT VINCENT – AOSTA

Esmorzar a l’hotel. Durant el matí finalitzarem la nostra visita a la ciutat de Torí, abans d’abandonar-la per encaminar-nos cap a la Vall d’Aosta, regió que gaudeix d’un estatut especial i és autonomia d’Itàlia. Envoltada totalment per la serralada dels Alps, hi destaca el sistema del Mont Blanc (4.807 mts) i el massís del Cerví (4.505). Travessen la regió dos rius: el Lys i el Dora Baltea. Habitada des del segle V aC per la població dels salassis, el 25 aC fou conquerida pels romans, que fundaren Augusta Praetoria, l’actual Aosta. Important, des del punt de vista militar i estratègic pel control de les valls alpines d’aquesta zona fronterera amb les actuals França i Itàlia, en l’edat mitjana fou objecte de disputa i conquesta per part de molts pobles i regnes. Va formar part del Regne de Borgonya i posteriorment va ser comtat i ducat amb els Savoia. Malgrat els diversos intents d’italianitzar-la, sempre ha conservat les tradicions pròpies i l’especificitat lingüística i cultural. L’italià i el francès són llengües oficials a la vall. La llengua pròpia del territori, però, és l’arpità o francoprovençal, originari també de Savoia, la Suïssa francoparlant, l’àrea francesa de Lió i el Jura. En algunes àrees frontereres amb Valais els membres de l’ètnia walser parlen alt alemany. Pel sud, la regió limita amb Occitània i l’idioma occità.

De camí cap a la vall d’Aosta, visitarem la Sacra de San Michele, situada a 38 km. de Torí. Es el monestir a dalt d’una montanya que va inspirar a Umberto Eco la seva novel.la “El nom de la rosa” i que surt a la corresponent pel.licula, i gaudirem de les seves impressionants vistes. Edifici del S.IX, és un punt neuràlgic del cristianisme medieval, ja que hi coincideixen tres rutes de peregrinació: la ruta Francígena de Canterbury a Roma, el Camí de Sant Jaume i la Línia Sacra de San Michele, que començant a Irlanda, es dibuixa en línia recta passant per Mont Saint Michel a Normandia, Sacra di San Michele a Torí, Monte Sant’Angelo al Gargano (Puglia) i continua fins a Jerusalem.

Farem una pausa per dinar en grup durant la ruta i gaudir de la gastronomia d’aquesta impressionant zona italiana. Després de l’àpat farem una passejada per la població de Saint- Vincent, ciutat que va obtenir un gran renom per les seves aigües termals a partir del s. XIX, tot i que van ser descobertes per Jean-Baptiste Perret el 1770.

Arribada a Aosta. Serà el nostre lloc de destinació per passar les nits que ens queden del nostre viatge.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 6
(AOSTA) AOSTA – PARC DEL GRAN PARADISO

Esmorzar a l’hotel. Durant el matí, farem una visita al Castell de Fénis, famós per la seva ostentosa arquitectura, que destaca a la vall amb les seves torres i muralles emmerletades, i que va ser usat com a seu de la família Challant.

Posteriorment podrem visitar de manera general la ciutat d’Aosta, concentració d’història i de tradicions pintoresques. Donant-hi una volta, podrem veure rastres del seu pla urbanístic original i nombrosos monuments romans: l’Arc d’August, la Porta Pretoria, el teatre, el Fòrum i la seva muralla (conservada en gran part). La Catedral, de gran interès monumental, és anterior al segle XIII i va ser replantejada en els segles

següents. A uns passos de distància està situada plaça Emile Chanoux, espai on trobar i conèixer la gent local, dominada pel palau de l’Ajuntament. També s’ha de prestar especial atenció a la Catedral de Sant’Orso amb la seva església gòtica, el seu cor de fusta i la seva cripta.

Després de la visita, dinarem en grup i en acabat sortirem cap al Parc del Gran Paradiso (Parc Nacional d’Itàlia) instituït l’any 1922. Allà ens espera un guia naturalista per fer un recorregut d’unes dues hores per conèixer la fauna i flora que han fet d’aquest parc un lloc Patrimoni UNESCO. Què hi trobarem? Àguiles reials, marmotes, l’íbex o cabra salvatge dels Alps (símbol del parc)… en un marc natural incomparable. Actualment, i gràcies a les accions de conservació que s’hi duen a terme, s’ha aconseguit aturar la davallada a causa de la caça furtiva i n’hi ha uns 4.000 exemplars només al parc.

Tornada a Aosta, on tindrem temps per sopar (lliure). Allotjament a l’hotel.

Dia 7
(AOSTA) MONT BLANC – CASTELL DE SARRE

Esmorzar a l’hotel. Avui pujarem en funicular, si la meteorologia ho permet, al massís del Mont Blanc(1). Sortint de Courmayeur, ens enfilarem, en un espectacular trajecte, a l’Aiguille du Midi (3.777 mts). Des de les seves terrasses podrem tenir una vista 360o de tots els alps francesos, suïssos i italians que es quedaran per sempre en el nostre record d’aquest viatge. El 4 d’agost de 1818 va ser assolit el cim Nord de l’Aiguille du Midi pels alpinistes A. Malczewski, J.M. Balmat i cinc guies més. Uns anys més tard, el 5 d’agost de 1856, J. A. Devouassoux i A. i J. Simond van arribar al capdamunt del cim Sud.

Un cop de tornada del nostre passeig pels núvols, dedicarem un temps a recórrer els carrers d’Aosta per fer una mica més de gana fins a l’hora del dinar en grup, per descobrir racons increïbles del poble on estem allotjats. Després de l’àpat ens dirigirem cap al Castell Reial de Sarre, on començava les seves batudes de caça el rei Vittorio Emmanuel II. El Castell, construït el 1710 sobre les restes d’una casa forta ja existent el 1242, va ser adquirit pel monarca, que el va reformar, construint-hi les noves cavallerisses. Els interiors, restaurats i modernitzats. També hi va deixar la seva empremta el rei Umberto I, que va centrar-se en la decoració interior. Adquirit pel govern regional el 1989, és un museu de la presència dels Savoia a la Vall d’Aosta.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

(1) Si no es pugués fer la pujada en funicular, fariem una passejada amb guia per la Vall del Mont Blanc. 

Dia 8
AOSTA – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Deixarem enrere la bonica població d’Aosta per dirigir-nos cap a la Valpelline, on visitarem una de les granges on es produeix l’or blanc gastronòmic de la Vall: la Fontina. És un formatge amb denominació d’origen protegida a escala europea des del 1996 i Denominazione di Origine Controllata d’Itàlia des del 1955. La seva recepta és molt antiga, tenint la primera menció documentada l’any 1480. És un formatge gras de pasta semicuita, fet a base de llet de vaca de raça valdostana. El seu aliment de farratge verd durant el període estival i amb fenc local la resta de l’any, li confereix un tast dolç i delicat, amb tocs d’anou.

Seguirem el nostre camí de tornada fent una parada per dinar en una cantina local del petit municipi d’Arnad. Allà hi visitarem el Fort del Bard, on s’hi allotja el Museu dels Alps. Tot i que se la considera una construcció del s. XIX, s’aixeca sobre una estructura anterior construïda per Theodoric I (rei dels visigots) en el segle V. Aquest monarca va ser famós per derrotar l’exèrcit dels Huns del gran rei Atila, en coalició amb l’exèrcit romà del general Flavio Aecio. Aquesta batalla va acabar amb la retirada dels conqueridors, i se l’anomena la Batalla dels Camps Catalaúnics. A banda de la seva història i la seva reconstrucció, lligada com no podia ser d’una altra manera a la família Savoia, ha estat escenari d’algunes pel·lícules, com la producció de 2015 “Els venjadors: l’era d’Ultron”, com a castell del país fictici de Sokovia.

En acabar les nostres visites, ens traslladarem a l’aeroport de Torí per agafar el vol cap a Barcelona amb Vueling.

TORÍ – BARCELONA – SORTIDA: 21:20 h. – ARRIBADA: 23:25 h. VOL VY6515

Fi del viatge 

 


PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 730 € (per persona en hab. Doble) ó 830 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 30 DE GENER DE 2018 I LA RESTA ABANS DEL 10 D’ABRIL DE 2018.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS A:

BARAKA CLUB DE VIATGES
BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés. Poden consultar-la al tel. 93 343 56 00 o bé a reserves@baraka.cat

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.


Despeses de cancel·lació:

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

 • De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
 • De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%
 • Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
 • Després = 100%
 • NOTA – Coneguda la desestimació, l ‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.
 • Viatge subjecte a les condicions generals especificades en la web baraka.cat

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR. 

 

Descarregar fitxa

 

 • INCLOU

 • Vols directes Barcelona - Torí – Barcelona amb la companyia VUELING.
 • Hotels 4**** durant tot el viatge.
 • Esmorzars bufet als hotels.
 • Dinars i sopars especificats.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del Sr. Morillas.
 • Auriculars personals per a la correcta escolta de les explicacions del Sr. Morillas durant el viatge.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia.
 • Guia acompanyant durant tot el viatge, des que el grup surti de Barcelona.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, ….
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa

 • PREUS

Preu per persona en habitació doble: 2.450 €

Suplement individual: 440 €

 • HOTELS

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació