Truca: 93 343 52 00
 

RUTA VERDI i PUCCINI
 amb JOAN VIVES

 • Destinació: Europa, Itàlia
 • Durada: 5 dies

Preinscripcions obertes edició 2021

Una Ruta d’esperit plenament operístic que ens portarà des de la Toscana fins a la capital de la Llombardia, tot passant pel Ducat de Parma a la recerca una vegada més dels espais i la llum que varen inspirar als compositors més universals de l’òpera italiana: Giuseppe Verdi (1813-1901), Giacomo Puccini (1858-1924) i fins i tot Amilcare Ponchielli (1834-1886).
Amb les explicacions del nostre especialista Joan Vives, gaudirem encara més de l’experiència de viure l’òpera “Un ballo in Maschera” de Giuseppe Verdi a la mítica Scala de Milà.

Inclou concerts!!

Acompanyats per Joan Vives
Músic, locutor-redactor de Catalunya Música i divulgador musical

Grup mínim necessari: 25 persones.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – FLORÈNCIA – LUCCA

Presentació a l’aeroport de Barcelona per a fer els tràmits de facturació i embarcament del vol a Florència.

BARCELONA – FLORENCIA – SORTIDA: 11:30 h. – ARRIBADA: 13:15 h.

En arribar ens dirigirem a Lucca. Començarem la nostra ruta tot passejant per la ciutat toscana de Lucca, situada al peu dels Apenins ben a prop de Pisa. Més enllà del l’encant inherent a aquesta vila emmurallada, degut en bona mesura al pes del seu llegat històric que es percep a cada cantonada, part de la gran fama de Lucca ve també del fet que hi varen néixer, viure i treballar una gran quantitat de compositors destacats com Nicolao Dorati, Cristoforo Malvezzi, Gioseffo Guami, Giovanni Lorenzo Gregori, Francesco Barsanti, Francesco Geminiani, Filippo Manfredi, Luigi Boccherini, Alfredo Catalani i naturalment Giacomo Puccini que hi va néixer el 1858. El seu rebesavi Giacomo ja havia estat mestre de capella de la Catedral de San Martino, càrrec en el que el varen seguir el besavi Antonio, l’avi Domènico i el seu pare Michele que va morir quan ell tenia 8 anys. Puccini va arribar a treballar com organista de l’església de San Paolino on va estrenar la seva juvenil “Missa a 4 veus” el juliol de 1881. Aviat va abandonar la casa familiar per marxar a viure a Milà.

Sopar i allotjament.

Dia 2
LUCCA – TORRE DEL LAGO – CREMONA

Pel matí visitarem la pintoresca Torre del Lago, vila pertanyent al municipi toscà de Viareggio ubicada entre el llac Massaciuccoli i el Mar de Ligúria. En aquest indret originari del segle XIV, Puccini hi va subarrendar el 1891 una casa al davant del llac esmentat per completar-hi la composició de Manon Lescaut. Durant els gairebé 30 anys següents Puccini hi va compondre Madama Butterfly, La Bohème, Tosca, algunes parts de la Fanciulla del West, La Rondine, i finalment Il Trittico. Actualment, si fa un cèlebre festival operístic els mesos de juliol i agost.

Després de dinar anirem cap a Cremona on passarem la nit. Aprofitarem per visitar alguns dels indrets més emblemàtics d’aquesta població llombarda històricament associada a la construcció dels violins més famosos del món de la ma de luthiers tan cèlebres com els Stradivari, Guarnieri, Amati, etc… Una tradició que encara avui es manté i alhora es deixa veure pel casc antic en molts establiments de fabricació i venda d’instruments. Allotjament.

Dia 3

(CREMONA) LE RONCOLE – BUSSETO – SANT’AGATA

Ens traslladarem cap a l’antic Ducat de Parma per conèixer els indrets on va viure Giuseppe Verdi. Començarem la nostra ruta visitant el petit nucli rural de Le Roncole, pertanyent al Comune de Busseto, on hi trobarem l’antiga casa-fonda on va néixer Verdi l’octubre de 1813 i ens passejarem pels espais de la seva infantesa. Tot seguit ens traslladarem al nucli de Busseto, on Verdi va viure fins el 1839, per seguir descobrint espais com el Palazzo Orlandi (actualment tancat al públic, pendent de data de reobertura), el Museu Nacional Verdi del Pallazzo Pallavicino o el Teatre Verdi (que irònicament el compositor mai no va trepitjar).

Ja per la tarda culminarem la nostra ruta verdiana tot visitant la vila Verdi de Sant’Agata a Villanova sull’Ardas on el compositor va viure des de 1851 fins poc abans de la seva mort el 1901 i on va compondre la quasi totalitat d’òperes que varen sorgir a partir de “Rigoletto”, com ara “Il Trovatore”, “La Traviata”, “Un ballo in maschera”, “La Forza del destino”, “Don Carlos” o “Aida”, entre altres… En tornar a Cremona visitarem el nou Museo del Violino, inaugurat fa pocs anys i dedicat a la gran tradició de la construcció de violins, incloent una magnífica col·lecció d’instruments d’arc d’època, considerada entre les millors del món. Els instruments mostren la història de l’escola luthier més mítica dels nostres temps i que es desenvolupà a Cremona entre la primera meitat del segle XVI fins la primera meitat del s. XVIII. Hi podrem veure instruments realitzats per les famílies Amati, Stradivari i Ruggeri, entre d’altres.

Sopar i allotjament.

Dia 4

CREMONA – PADERNO PONCHIELLI – MILÀ

Sortirem de Cremona per visitar la petita vila veïna de Paderno-Ponchielli on hi trobarem el museu dedicat al seu ciutadà més il·lustre, el compositor Amilcare Ponchielli, autor de “La Gioconda” i alhora cèlebre professor del Conservatori de Milà. Per la seva aula hi varen passar alumnes tant il·lustres com Pietro Mascagni o el mateix Giacomo Puccini. Seguirem el nostre camí cap a Milà, capital de la Llombardia i punt de trobada obligat per a tots els compositors italians d’òpera, particularment des de Verdi fins a Puccini.

Dinar. En aquesta ciutat s’imposarà la visita obligada al Teatre “alla Scala” inaugurat el 1778 amb una òpera de Salieri, en el terreny que havia ocupat l’antiga església de Santa Maria allà Scala d’on pren el nom. Aquest temple de la lírica, reconstruït per darrera vegada després de la 2a.

Guerra Mundial, va veure l’estrena d’òperes tant emblemàtiques com Nabucco, I Lombardi i Otello de Verdi, La Gioconda de Ponchielli o Madama Butterfly i Turandot de Puccini.

A la Scala assistirem a la representació de “Un Ballo in Maschera” de Giuseppe Verdi, amb entrades de Platea, i una copa abans o després de l’acte.

Allotjament.

Un ballo in Maschera a La Scala

Giuseppe Verdi

Cors i orquestra del Teatro alla Scala

Una producció del Teatro alla Scala

Conductor: Zubin Mehta
Posada en escena i vestuari: Gian Maurizio Fercioni
Revisió: Gabriele Salvatores
Il·luminació: Marco Filibeck

Repartiment

Riccardo - Fabio Sartori
Renato - Luca Salsi
Amelia - Saioa Hernández
Ulrica - Violeta Urmana
Oscar - Julie Martin du Theil
Silvano - Liviu Holender
Samuel - Fabrizio Beggi
Tom - Emanuele Cordaro

Notes de la representació

Banc d’assaig per a conductors i cantants, amb una partitura desbordant de passió i melodies de fama mundial, “Un ballo in maschera” està dirigida per una llegenda del podi com Zubin Mehta en una nova producció del guanyador del premi Oscar Gabriele Salvatores que després de la seva participació a “La gazza ladra” el 2017, torna a Piermarini junt amb el dissenyador de producció Gian Maurizio Fercioni. La protagonista Saioa Hernández, que després del consens recabat amb motiu d’”Attila”, torna a fer parella Verdiana amb Fabio Sartori, mentre que Violeta Urmana presta la seva autoritat vocal al personatge d’Ulrica, i Luca Salsi presenta un nou paper, també de Verdi, a La Scala després de cantar a “I due Foscari” i “Ernani”.

Dia 5
MILÀ – BARCELONA

A Milà aprofitarem per passejar-nos per les zones més emblemàtiques on hi ubicarem el Duomo, la Galeria Vittorio Emmanuele II o el Grand Hotel on va morir Giuseppe Verdi. Visitarem la Tomba de Verdi, situada a la casa de repòs que Verdi va fundar per a cantants i músics jubilats de l’òpera de Milà el 1896. Ubicada en un edifici dissenyat en estil neo-gòtic per l’arquitecte Camillo Boito, tant Verdi com la seva esposa Giuseppina Strepponi hi estan enterrats. El mateix Verdi va escriure: “De totes les meves obres, la que més m’agrada és la Casa que he construït a Milà per acollir cantants grans que no han estat afavorits per la fortuna o que quan eren petits no tenien la virtut d’estalviar diners. Pobres i estimats companys de la meva vida!

Seguirem cap al Cementiri Monumental de Milà, un dels més grans de la ciutat, que presenta una gran quantitat de tombes d’artistes, com els compositors Alfredo Catalani i Almicare Ponchielli, i altres músics com Vladimir Horowitz i Arturo Toscanini o els cantants d’òpera Franco Corelli, i el matrimoni Tiberini.

Abans d’acabar la nostra ruta podrem veure l’exterior del conservatori de Milà, que porta el nom del mestre, on Puccini va ser alumne de Ponchielli. Obert per reial decret el 1807 durant el Regne napoleònic d’Itàlia, els locals estaven situats als claustres de l’església barroca de Santa Maria della Passione. Inicialment hi havia 18 internats, inclosos estudiants d’ambdós sexes. Avui en dia és l’institut més gran d’educació musical d’Itàlia, on s’hi donen els estudis de Batxillerat des de 1971.

Després de dinar (en grup) tindrem un temps lliure per a darreres compres i anirem a l’aeroport per agafar el vol cap a Barcelona

MILÀ – BARCELONA – SORTIDA: 21:05 h. – ARRIBADA: 22:45 h.

Fi del viatge

 • INCLOU

 • Vols de línia regular amb Vueling, en classe turista.
 • 4 nits d’estada en els hotels especificats o similars.
 • Mitja pensió.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Joan Vives.
 • Documentació del viatge
 • Reunió prèvia al viatge
 • Acompanyant de Te de Tertúlia / Baraka Club de Viatges.
 • Guies locals a les ciutats on son obligatoris.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments.
 • Entrada al teatre della Scalla, platea, amb copa inclosa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • City Tax
 • Tot l’especificat al programa.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Despeses personals dels viatgers.
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats en horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • HOTELS

 • LUCCA: Best Western Grand Hotel Guinigi **** o similar
 • CREMONA: Delle Arti **** o similar
 • MILÀ: Starhotel Ritz **** o similar

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació