Truca: 93 343 52 00
 

RUTA VERDI – PUCCINI – Acompanyats per Joan Vives

  • Destinació: Europa, Itàlia
  • Durada: 5 dies
  • Preu: 1990€

Consulteu properes sortides a reserves@baraka.cat

Una Ruta d’esperit plenament operístic que ens portarà des de la Toscana fins a la capital de la Llombardia, tot passant pel Ducat de Parma a la recerca una vegada més dels espais i la llum que varen inspirar als compositors més universals de l’òpera italiana: Giuseppe Verdi (1813-1901), Giacomo Puccini (1858-1924) i fins i tot Amilcare Ponchielli (1834-1886).

Inclou concerts!!

Acompanyats per Joan Vives
Músic, locutor-redactor de Catalunya Música i divulgador musical

Una Ruta d’esperit plenament operístic que ens portarà des de la Toscana fins a la capital de la Llombardia, tot passant pel Ducat de Parma a la recerca una vegada més dels espais i la llum que varen inspirar als compositors més universals de l’òpera italiana: Giuseppe Verdi (1813-1901), Giacomo Puccini (1858-1924) i fins i tot Amilcare Ponchielli (1834-1886).

Reserva ara Pregunta

Dia 1
BARCELONA – FLORÈNCIA – LUCCA.

Presentació a l’aeroport de Barcelona per a fer els tràmits de facturació i embarcament del vol a Florència. 

BARCELONA – FLORENCIA – SORTIDA: 12,35 h. – ARRIBADA: 14,15 h.

En arribar ens dirigirem a Lucca. Començarem la nostra ruta tot passejant per la ciutat toscana de Lucca, situada al peu dels Apenins ben a prop de Pisa. Més enllà del l’encant inherent a aquesta vila emmurallada, degut en bona mesura al pes del seu llegat històric que es percep a cada cantonada, part de la gran fama de Lucca ve també del fet que hi varen néixer, viure i treballar una gran quantitat de compositors destacats com Nicolao Dorati, Cristoforo Malvezzi, Gioseffo Guami, Giovanni Lorenzo Gregori, Francesco Barsanti, Francesco Geminiani, Filippo Manfredi, Luigi Boccherini, Alfredo Catalani i naturalment Giacomo Puccini que hi va néixer el 1858. El seu rebesavi Giacomo ja havia estat mestre de capella de la Catedral de San Martino, càrrec en el que el varen seguir el besavi Antonio, l’avi Domènico i el seu pare Michele que va morir quan ell tenia 8 anys. Puccini va arribar a treballar com organista de l’església de San Paolino on va estrenar la seva juvenil “Missa a 4 veus” el juliol de 1881. Aviat va abandonar la casa familiar per marxar a viure a Milà. 

Sopar i allotjament a l’hotel Grand Hotel Guinigi 4*.

Dia 2
LUCCA – TORRE DEL LAGO – CREMONA.

 Pel matí visitarem la pintoresca Torre del Lago, vila pertanyent al municipi toscà de Viareggio ubicada entre el llac Massaciuccoli i el Mar de Ligúria. En aquest indret originari del segle XIV, Puccini hi va subarrendar el 1891 una casa al davant del llac esmentat per completar-hi la composició de Manon Lescaut. Durant els gairebé 30 anys següents Puccini hi va compondre Madama Butterfly, La Bohème, Tosca, algunes parts de la Fanciulla del West, La Rondine, i finalment Il Trittico. Actualment, si fa un cèlebre festival operístic els mesos de juliol i agost. 

Després de dinar anirem cap a Cremona on passarem la nit. Aprofitarem per visitar alguns dels indrets més emblemàtics d’aquesta població llombarda històricament associada a la construcció dels violins més famosos del món de la ma de luthiers tan cèlebres com els Stradivari, Guarnieri, Amati, etc… Una tradició que encara avui es manté i alhora es deixa veure pel casc antic en molts establiments de fabricació i venda d’instruments. 

Allotjament a l’hotel Delle Arti 4*.

Dia 3
(CREMONA) LE RONCOLE – BUSSETO – SANT’AGATA.

 Ens traslladarem cap a l’antic Ducat de Parma per conèixer els indrets on va viure Giuseppe Verdi. Començarem la nostra ruta visitant el petit nucli rural de Le Roncole, pertanyent al Comune de Busseto, on hi trobarem l’antiga casa-fonda on va néixer Verdi l’octubre de 1813 i ens passejarem pels espais de la seva infantesa. Tot seguit ens traslladarem al nucli de Busseto, on Verdi va viure fins el 1839, per seguir descobrint espais com el Palazzo Orlandi, el Museu Nacional Verdi del Pallazzo Pallavicino o el Teatre Verdi (que irònicament el compositor mai no va trepitjar). 

Ja per la tarda culminarem la nostra ruta verdiana tot visitant la vila Verdi de Sant’Agata a Villanova sull’Ardas on el compositor va viure des de 1851 fins poc abans de la seva mort el 1901 i on va compondre la quasi totalitat d’òperes que varen sorgir a partir de “Rigoletto”, com ara “Il Trovatore”, “La Traviata”, “Un ballo in maschera”, “La Forza del destino”, “Don Carlos” o “Aida”, entre altres… 

Tornarem a dormir a Cremona. Sopar i allotjament.

Dia 4
CREMONA - PADERNO PONCHIELLI – MILÀ.

Sortirem de Cremona per visitar la petita vila veïna de Paderno-Ponchielli on hi trobarem el museu dedicat al seu ciutadà més il·lustre, el compositor Amilcare Ponchielli, autor de “La Gioconda” i alhora cèlebre professor del Conservatori de Milà. Per la seva aula hi varen passar alumnes tant il·lustres com Pietro Mascagni o el mateix Giacomo Puccini. Seguirem el nostre camí cap a Milà, capital de la Llombardia i punt de trobada obligat per a tots els compositors italians d’òpera, particularment des de Verdi fins a Puccini. Dinar.  

En aquesta ciutat s’imposarà la visita obligada al Teatre “alla Scala” inaugurat el 1778 amb una òpera de Salieri, en el terreny que havia ocupat l’antiga església de Santa Maria allà Scala d’on pren el nom. Aquest temple de la lírica, reconstruït per darrera vegada després de la 2a. Guerra Mundial, va veure l’estrena d’òperes tant emblemàtiques com Nabucco, I Lombardi i Otello de Verdi, La Gioconda de Ponchielli o Madama Butterfly i Turandot de Puccini. 

Allotjament a l’Starhotel Ritz 4*.

IMPORTANT – Entrades Opera (Paquet Especial)

10 de juny. Assistirem a la representació de La Bohème de Puccini.

Dia 5
MILÀ – BARCELONA.

 

A Milà aprofitarem per passejar-nos per les zones més emblemàtiques on hi ubicarem el Duomo, la Galeria Vittorio Emmanuele II, el Grand Hotel on va morir Giuseppe Verdi, la Casa de repòs que Verdi va fundar o el Conservatori on Puccini va ser alumne de Ponchielli…

Després de dinar tindrem un temps lliure i anirem a l’aeroport per agafar el vol cap a Barcelona.

Fi del viatge

MILAN – BARCELONA – SORTIDA: 20,50 h. – ARRIBADA: 22,25 h.

Descarregar fitxa

  • INCLOU

* Vols internacionals amb Vueling.

* 4 nits d’allotjament en hotels:
Lucca: Gran Hotel Guinigi Lucca 4* o similar (1nit)
Cremona: Hotel Delle Arti 4* o similar (2 nits)
Milà: Hotel Star Ritz 4* o similar (1 nit)

* Règim d’allotjament i esmorzar.

* 2 dinars i 3 sopars (mitja pensió diària)

* Autocar privat amb conductor.

* Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Joan Vives.

Guia acompanyant de Baraka Club de Viatges.

Guies locals a les ciutats on son obligatoris.

Propines a guies locals i conductors.

Auriculars personals per a la correcta escolta de les explicacions del Sr. Vives durant el viatge

Entrades als monuments.

Entrada al teatre della Scalla per La Boheme (NOTA. En el cas que alguna persona no desitgi assistir a la representació al teatre della Scalla se li descomptarà un import de 300 €. Serà imprescindible que en el moment de la inscripció ens indiquin la seva assistència o no, donat que el nombre d’entrades és limitat. )

Assegurança de viatge i anul·lació.

Tot l’especificat al programa.

  • NO INCLOU

* Extres en els hotels tal com minibar, telèfon, etc.

* Begudes en els àpats.

* Tot allò no especificat en el programa.


 

Beneficis especials per als nostres viatgers:

* Copia del llibret de la representació per cada client.

* Visita guiada exclusiva per l’escenari, tramoia, i Museu del Teatre abans de la representació.

* Còctel abans ó al final de la representació.

* Visita guiada exclusiva dels tallers que es realitzen al Teatre.

* Preus especials a la botiga del teatre.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació