Truca: 93 343 52 00
 

Sicília

  • Durada: 8 dies
  • Sortida: 30/09/2016
  • Arribada: 07/10/2016
  • Preu: 2350€

Suplement individual: 350 €
Acompanyats per l’Historiador i Professor d’Art, Àngel Morillas Coordinador del Patrimoni de la UNESCO

Reserva ara Pregunta

DIA 30 SETEMBRE
BARCELONA – PALERM – CEFALÚ
Presentació a l’aeroport del Prat dues hores abans de la sortida per a fer amb el nostre guia els tràmits de facturació i embarcament del vol que ens durà fins a Palerm.
VUELING: BARCELONA– 12:30 h.
PALERM – 14:20 h.
Palerm, la capital de Sicília es una ciutat d’origen fenici i que posteriorment conqueriren romans, bizantins, sarraïns i normands. L’època de Roger II, qui establí el regne de Sicília, va ser la més profitosa donat que els seus arquitectes afegiren a l’arquitectura normanda les tradicions decoratives dels sarraïns i bizantins. El seu regnat coincideix amb l’època daurada a nivell artístic de Palerm. En èpoques successives, altres dinasties introduïren l’estil gòtic i durant els més de tres segles de dominació espanyola, els Borbons de Nàpols van donar-li un fastuós aspecte barroc. Construïda sobre el centre d’una magnífica badia, la ciutat es el principal port de l’illa.
• Quan arribem, sortirem per la costa del mar Tirrè vers la població de Cefalú, on dinarem. Aquest poble de pescadors està envoltat d’un paisatge excepcional marcat per la presencia d’un promontori rocallós i el mar. Conegut arreu del món per la seva catedral romànica (Patrimoni UNESCO), Cefalú serà objecte de la nostra visita. El color daurat de les pedres de la catedral es confon amb les del penya-segat al costat del qual fou construïda, per complir una promesa que va fer Roger II quan estigué a punt de naufragar. Construïda entre 1131 i 1240 és típicament normanda i disposa d’un absis emmarcat per dos absidioles i una façana flanquejada per dues torres quadrades. Els capitells que recobreixen les columnes de les naus son una autèntica obra d’art. Els mosaics que revesteixen el presbiteri són també de gran bellesa i són un magnífic exemple de la darrera època de l’art bizantí.
• Sopar lliure i allotjament a Palerm

DIA 01 OCTUBRE
PALERM, VISITA CIUTAT I MONREALE
• Esmorzar a l’hotel.
• Aquest matí visitarem la ciutat de Palerm, recorrent els principals llocs com l’església de la Martorana, que es troba a la Piazza Bellini, segurament, l’església medieval més coneguda de la ciutat. Va ser construïda en el s. XII, però ha estat modificada diverses vegades. Encara així es manté el campanar d’estil àrab – normand. Destaca el seu interior, molt interessant pels mosaics bizantins que decoren l’església. Seguidament veurem el Teatre Massimo i la Catedral que ens sorprendrà per la seva construcció imponent i estranya alhora. Es va començar a construir en el s. XII, però amb els segles s’han anat afegint i modificant diferents parts. El resultat actual és una sorprenent barreja d’estils: normand, àrab, gòtic,.. En el seu interior trobarem nombroses i magnífiques obres d’art, des de les tombes imperials i reals fins al Tresor. Finalment arribarem a la Capella Palatina, decorada amb mosaics bizantins i que suposa la màxima expressió de l’estil àrab-normand en aquesta ciutat, estil declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. També veurem la Porta Nuova, San Giovanni degli Eremiti i Quatro Canti.
• Dinarem i a la tarda ens dirigirem cap al sud-oest de Palerm, al poblet de Monreale on visitarem la seva Catedral (Patrimoni UNESCO). Aquesta està considerada l’exemple més bonic d’arquitectura normanda en terres sicilianes. Va ser construïda en el s. XII i és una barreja d’elements normands, àrabs, bizantins i clàssics. L’interior de la catedral és senzillament impressionant, amb una superfície de 6.340 m2 de mosaics daurats que cobreixen completament les voltes i les parets; en ells es pot llegir el cicle sencer de l’Antic i el Nou Testament. L’absis central està dominat per una figura de grans dimensions que representa al Crist Pantocrator. Destaca també el claustre que està compost per 228 columnes dobles amb ornamentacions policromades.
• En finalitzar, tornarem a Palerm. Sopar lliure i allotjament.

DIA 02 OCTUBRE
PALERM – SEGESTA – MARSALA – SELINUNTE – AGRIGENTO
• Després d’esmorzar, sortirem cap a Segesta. El parc arqueològic homònim destaca pel magnífic temple d’estil dòric que s’aixeca aïllat enmig d’un pujol envoltat per un profund barranc. És una obra mestra de l’art grec.
• Després d’aturar-nos a dinar a la ciutat de Marsala, famosa pels seus vins, seguirem vers Selinunte, on es troba l’Acròpolis i els temples C i E.
• Finalment continuarem el nostre camí fins la ciutat d’Agrigento. La curiosa construcció d’aquesta fa que les cases semblin abocar-se al mar des de l’esglaonada posició que ocupen a la falda del turó. La ciutat es troba dividida en una part alta medieval, a la que precedeixen els barris moderns, i una part baixa coneguda con a la Vall dels Temples, on es troben les grandioses ruïnes antigues catalogades per la UNESCO com a patrimoni de la Humanitat.
• Sopar i allotjament a Agrigento.

DIA 03 OCTUBRE
AGRIGENT – PIAZZA ARMENINA – SIRACUSA
• Esmorzar a l’hotel.
• Ens dirigirem al famós Vall dels Temples Grecs, on visitarem els Temples de la Concòrdia, Zeus, Hèracles i Juno, considerats com els monuments grecs millor conservats al dia d’avui. Aquesta zona arqueològica va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1997. A només 1 km. del centre d’Agrigento, entre la ciutat i el mar, es troba aquest conjunt de temples i murs que encara queden de l’antiga ciutat d’Akragas i que constitueixen un dels principals punts d’interès de Sicília.
• Dinarem i tot seguit anirem vers Piazza Armerina on destaca la Vila romana di Casale, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1997. Constitueix el conjunt de restes de l’era romana més important de Sicília i és, sens dubte, extraordinari. Cap visita a l’illa hauria de passar per alt aquest lloc. Es tractava de la residència d’un alt dignatari romà formada per quatre grups d’edificis connectats entre si i construïts en el s. IV. Actualment la major part del conjunt està cobert per una estructura protectora, lletja, però necessària per a preservar les excavacions de les inclemències meteorològiques. La visita es realitza seguint un camí indicat que permet veure en un ordre determinat la major part de sales ja excavades. Tot el conjunt és esplèndid, però a manera d’exemple destacarem l’Ambulacro della Scena della Gran Caccia, un passadís de 64 m. de llarg amb uns mosaics que representen una escena de caça amb tot tipus d’animals (aquests mosaics estan considerats com un dels més bonics que s’hagin trobat mai i el nivell de detall que tenen és senzillament espectacular). Altre punt a destacar és la Sala delle Dieci Ragazze, la qual conté uns mosaics, els més famosos del conjunt, que mostren a deu noies vestint un bikini, el que sembla demostrar que aquesta peça de roba ja l’havien inventat els romans en el s. IV, i que en els anys 60 simplement va ser reinventada.
• Seguirem el nostre camí cap a Siracusa. Sopar lliure i allotjament.

DIA 04 OCTUBRE
SIRACUSA – RAGUSA – NOTO – CATANIA
• Esmorzar a l’hotel.
• Sortirem cap a Ragusa (Patrimoni UNESCO), on visitarem el Duomo de Ibla, San Giuseppe i San Giorgio Vecchio.
• Tot seguit, anirem fins a Noto (Patrimoni UNESCO), on visitarem la Catedral i veurem els bells palaus de la població.
• Tornarem cap a Siracusa (Patrimoni UNESCO). Dinarem i dedicarem part de la tarda a visitar-la. D’aquesta ciutat es diu que és la més bonica de l’illa, ja que ha sabut combinar perfectament el seu passat grec amb la magnificència arquitectònica del s. XVIII, donant lloc a un conjunt senzillament espectacular. Destaca també pels seus més de 2.700 anys d’història i per ser el lloc on va néixer i va viure Arquímedes, el més gran científic de l’era clàssica. Els dos grans punts d’interès de Siracusa, separats per només 2 km, són l’illa d’Ortigia i el parc arqueològic de la Neapolis. Visitarem la part vella de la ciutat situada sobre l’illa de Ortigia. Visitarem el centre històric, ric en palaus medievals i barrocs, i veurem la bonica plaça de la Catedral, la qual fou edificada sobre els basaments d’un temple dòric dedicat a Atenea. Posteriorment, anirem a la zona arqueològica on destaquen el teatre grec, un dels majors de l’antiguitat i completament excavat en la roca. També veurem l’amfiteatre romà, i l’Orella de Dionisio, una cova artificial que fou utilitzada com a presó.
• En finalitzar, anirem a Catania. Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

DIA 05 OCTUBRE
CATANIA – ETNA – TAORMINA
• Esmorzar a l’hotel.
• Aquest matí ens dirigirem a l’Etna (Patrimoni UNESCO), que amb 3.323 metres d’altura és el volcà actiu més alt d’Europa i un dels més actius del món. Arribarem fins als 1.800 metres d’altura, sempre i quan, les condicions del volcà i climatològiques ho permetin. És en aquest indret on en vehicles 4×4 continuarem l’ascens fins la part superior del volcà, el que ens permetrà gaudir d’un paisatge gairebé lunar.
• Seguidament, després de tornar al nostre autocar dinarem i continuarem cap a Taormina, ciutat de gran bellesa natural, que té unes vistes espectaculars sobre el mar, la costa i l’Etna. A més es diu que és la població més pintoresca de Sicília i en qualsevol cas, és un dels llocs d’estiueig favorits de la jet-set. Visitarem el Teatre GrecRomà. Encara que va ser construït pels grecs en el s. III aC, l’estructura que es pot veure actualment és principalment romana, ja que va ser reformada a fons pels romans en el segle primer de la nostra era. D’allà tindrem l’oportunitat de gaudir de les fantàstiques vistes sobre el volcà Etna i la badia de Schisò. És el segon teatre més gran de l’illa, després del de Siracusa. Com a curiositat cinematogràfica, el director nord-americà Woody Allen va filmar les escenes de cors grecs de la pel·lícula “Poderosa Afrodita”.
• Disposarem de temps lliure per gaudir i passejar pels seus típics carrers o realitzar algunes compres.
• Sopar lliure i allotjament a Taormina.

DIA 06 OCTUBRE
TAORMINA – ILLES EÒLIQUES – PALERM
• Després d’esmorzar sortirem vers la població de Messina, situada a l’estret homònim i que es el punt més curt entre l’illa i el territori peninsular italià.
• Ladeixarem de costat tot dirigint-nos cap a Milazzo, on embarcarem en un ferri que ens portarà, si la climatologia ho permet, a les illes de Lipari i Vulcano, que també formen part del Patrimoni de la UNESCO. Aquest recorregut ens permetrà conèixer la magnífica orografia i natura d’aquestes illes de formació volcànica, alguna de les quals encara continua en actiu (Stromboli).
• Disposarem d’un temps per dinar (lliure) i farem la travessa de retorn a Milazzo per emprendre el camí de retorn a Palerm.
• Sopar de comiat. Allotjament al nostre hotel.

DIA 07 OCTUBRE
PALERM – BARCELONA
• Després d’esmorzar tindrem un temps lliure per a les darreres compres i ens dirigirem a l’aeroport de Palerm per fer els tràmits de facturació i embarcament del vol que ens portarà de retorn fins a Barcelona deixant enrere nostre aquesta illa italiana plena de cultura i art que ens haurà mostrat els seus tresors durant els dies que haurem emprat per recorre-la.
VUELING: VY PALERM – 15:05 h.
BARCELONA – 17:00 h.

Descarregar fitxa en PDF

 

  • INCLOU

- Vols directes Barcelona / Palerm / Barcelona amb la Companyia Vueling
- Hotel 4**** superior durant tot el viatge, Palerm, Catania, Agrigento i Siracusa.
- Esmorzars bufet als hotels.
- Dinars i sopars als hotels o en restaurants seleccionats.
- Suport i explicacions culturals durant tot el viatge del professor Àngel Morillas, coordinador del Patrimoni de la UNESCO.
- Guies locals en les ciutats i recintes arqueològics que ho requereixin.
- Transport en còmode autocar amb aire condicionat.
- Propines a guies locals i conductors
- Entrades als monuments i visites especificades en el programa.
- Transport en ferri d’anada i tornada a les Illes Eòliques.
- Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka
- Taxes d’aeroport.
- Tot el que s’especifica al programa.

  • NO INCLOU

- Extres als hotels, com mini-bar, telèfon
- Dinars o sopars no especificats
- Begudes als àpats.
- Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.
- Tot allò no especificat al programa.

  • HOTELS PREVISTOS

• Palerm – Hotel Centrale palace ****
• Agrigento – Baia d’Ulisse****
• Siracusa – Hotel des Etrangers****
• Catania – NH Parco degli Aragonesi****
• Taormina – Excelsior Palace****  

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació