Truca: 93 343 52 00
 

UZBEKISTAN: La terra de les mil i una nits

  • Destinació: Àsia, Uzbekistan
  • Durada: 9 dies
  • Preu: 2430€

Consulteu properes sortides

País de contes orientals, de rutes caravaneres, i d’alts i elegants minarets, mesquites, palaus i mausoleus amb decoracions magistrals, i acolorits basars. Alexandre el Gran, Genguis Khan i Tamerlà van lluitar per conquerir aquestes terres, grans escenaris de la mítica ruta de la seda.
Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge per territori uzbek, seguint el traçat del camí de Samarcanda, des de Taixkent, passant per Khiva i Bukhara, ciutats incomparables i úniques a Orient, carregades d’història i monuments de primer ordre. Alhora, coneixerem l’esperit nòmada de l’Àsia central, perseguint les petjades d’algun dels grans viatgers de la història, des dels pioners xinesos a la cerca dels millors cavalls fins a destacats alumnes àrabs, fins a arribar a Samarcanda, també anomenada el «mirall del món», el «jardí de l’ànima» i la «joia de l’islam», entre altres, malgrat que cap qualificatiu arriba a fer justícia a la seva bellesa.

Reserva ara Pregunta

 

Dia 1
BARCELONA – TAIXKENT

Presentació a l’aeroport de Barcelona, mostrador de la companyia TURKISH AIRLINES per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Taixkent, via Istambul. Ens assistirà el nostre guia acompanyant Baraka.

Arribada de matinada, assistència i trasllat a l’hotel on podrem descansar una estona. 

 

Dia 2
TAIXKENT – URGENCH – KHIVA

Esmorzar. Després començarem la visita de la ciutat. Visitarem el Museu d’Arts Aplicades, situat a la part antiga de la ciutat, Hasti Imom, del segle XIV. La plaça es compon d’algunes mesquites i madrasses, antigament escoles coràniques. Visita a la Biblioteca, situada a la mateixa plaça que alberga el Corà d’Usman, original del segle VII. Continuarem amb les madrasses Kukaldosh i Abdulkasim, que daten dels segles XVI-XIX. També ens aproparem fins al mercat oriental de Chorsu. Dinarem en un restaurant local.

Després de dinar farem un passeig caminant, durant el qual podrem veure la Plaça de la Independència, antigament coneguda com Plaça de Lenin, situada al centre de la ciutat. La plaça està envoltada d’edificis oficials com el Parlament i diversos ministeris, i en ella se situen belles fonts en cascada. També visitarem la Plaça d’Amir Temur, la plaça de l’Òpera i el Ballet.

Trasllat a l’aeroport per sortir en vol domèstic amb destinació a Urgench, on ens espera el nostre trasllat cap a Khiva, a uns 30 quilòmetres cap al sud, aproximadament.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 3
KHIVA

Esmorzar. Sortirem a visitar l’antiquíssima ciutat de Khiva. Khiva va ser fundada al segle VI i va veure la seva màxima esplendor durant el segle XVI, quan es va convertir a la capital del Khant de Khiva. Començarem visitant el barri antic de la ciutat, amb el Complex arquitectònic Ichan-Kala, un dels complexos més homogenis del món islàmic, on destaquen Kalta Minor, Castell Kunya Ark, Madrassa Mohammed Rahim Khan, Minaret i Madrassa Islom Khodja. Aquest centre històric de Khiva, amurallat i amb les seves construccions fetes a base de tova, algunes d’elles enrajolades bellament, és Patrimoni UNESCO.

Dinarem en grup en un restaurant de la zona per després continuar la visita: el complex arquitectònic Tash Hovli, el Mausoleu de Pahlavan Mahmud i la Mesquita Juma. Acabada la visita tindrem la resta de la tarda lliure per descansar una mica.

Sopar i allotjament.

Dia 4
KHIVA – BUKHARA

Esmorzar. Avui serà un dia dur ja que ens esperen 550 quilòmetres de carreteres, unes 10 hores fins Bukhara, travessant el desert Kizil-Kum, que significa desert de les sorres vermelles. Aquest és l’11è desert més gran del món i està situat a 300mts sobre el nivell del mar. Principalment cobert de dunes i matolls, conté alguns pocs oasis. Dinar en ruta en un dels escassos llocs per aturar-se enmig del no-res.

Creuarem l’històric riu Amudaria. Aquest riu, al costat del Sirdaria, que discorre més al nord, delimiten la frontera amb Kazakhstan i proveeixen d’aigua del mar Aral, actualment en procés de retrocés dràstic degut als transvassaments que s’han fet dels dos rius per part de l’estat soviètic, i després de la caiguda de la URSS, per les discrepàncies i enfrontaments entre el Kirguistan i Tayikistan.

Arribada a Bukhara a punt per al sopar i allotjar-nos al nostre hotel.

Dia 5
BUKHARA

Esmorzar. Dedicarem tot el dia d’avui a realitzar la visita d’aquesta bella ciutat. A Bukhara, declarada patrimoni de la UNESCO, es respira un ambient de profunda espiritualitat, que emergeix de la quantitat d’edificis històrics i religiosos de més de 2000 anys d’antiguitat. Visitarem el Mausoleu dels Samànides, que està construït sota la tècnica dels principis proporcionals del seu temps. Continuarem rumb a la Mesquita de Bolo-Hauz, la fortalesa d’Ark, que data del Segle IV abans de Crist i és l’estructura més antiga de la ciutat. Va ser residència dels emirs de Bukhara, ocupada des del segle V fins a l’any 1920, moment en què va ser bombardejada per l’exèrcit rus. L’última coronació que va tenir-hi lloc va ser la d’Alí Khan, l’any 1910. Seguirem amb la visita del Mausoleu i de la deu sagrada de Chasmai Ayub, també coneguda com la font de Job. Aquest és un lloc sagrat que es creu va ser visitat pel profeta Job. Veurem el minaret de Kalon, erigit en 1127 i que representa la història de Bukhara entre els segles XI i XII. En la seva part més inferior mesura 9 metres de diàmetre, reduint-se, a poc a poc, fins arribar a la corona envoltada per una decoració amb estalactites, i que arriba a l’altura de 46 metres. Dinar.

Després del dinar seguirem la visita al complex arquitectònic de Lyabi Hauz, conjunt de dues madrasses i una Khanaka construïdes al voltant del major estany de la ciutat. Finalment visitarem el Palau de Sitorai Moji Josa, situat a 30 quilòmetres de de la ciutat.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 6
BUKHARA – SHAKHRISABZ – SAMARCANDA

Esmorzar. Sortirem cap a la ciutat de Shakhrisabz, coneguda per ser la ciutat on va néixer el conqueridor Tamerlà. De la importància d’aquesta ciutat i el seu palau parlaven els cronistes època com Ruy González de Clavijo, a qui Enrique III de Castella va enviar en missió diplomàtica l’any 1403. Podrem veure les ruïnes del Palau Ak Saray, o Palau Blanc, que va fer construir el mateix Tamerlà. També visitarem el seminari de Dorut Tillovat, i la mesquita de Kok Gumbaz. Dinar en un restaurant de la zona per després continuar el viatge cap a Samarcanda, enmig d’un paisatge de muntanya, camps i ramats.

Arribada i temps per descansar fins a l’hora del Sopar. Allotjament a l’hotel.

Dia 7
SAMARCANDA 

Esmorzar. Avui farem la visita a una de les ciutats més mítiques de la història: Samarcanda. Arribarem a l’espectacular plaça de Registan, cor de l’antiga ciutat de Samarcanda, on ens trobarem amb la madrassa Tilya-Kari, construïda en 1660 i que conté una mesquita al seu interior. Visitarem la madrassa Ulugh-Beg, construïda entre 1417 i 1420, i que va esdevenir la universitat més important d’Àsia central durant el segle XV. Continuarem amb la visita a la madrassa d’Shirdar, que ens ofereix el mosaic del seu portal decorat amb tigres i gaseles. Dinar.

Continuarem la visita visitant el mausoleu Guri Emir, complex arquitectònic, amb cúpula de color blau cel, on s’ubiquen les tombes de Tamerlán, els seus fills i el seu nét, el famós astrònom Ulug-bek. Visitarem la Mesquita de Bibi-Khonum, construïda en només 5 anys. Temps lliure per passejar al nostre aire per la ciutat, o per descansar una estona.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 8
SAMARCANDA – TAIXKENT – ISTAMBUL

Esmorzar. Continuarem visitant Samarcanda: el complex arquitectònic de Shakhi-Zinda, conjunt de monuments funeraris el nom del qual significa “tomba dels reis vius”. Està compost per un conjunt de panteons i la tomba de Usam Ib Abbas, nebot del profeta Mahoma. És un dels edificis més antics de la ciutat i un important lloc de pelegrinatge. Dinar.

A la tarda visitarem el famós Observatori Ulugh-bek, nét de Tamerlà, governador de Samarcanda i astrònom. A dins de l’observatori podrem veure el sextant de 36 metres de diàmetre que va manar instal·lar i que el va ajudar a calcular la durada de l’any amb una diferència de tan sols 28 segons al càlcul (88 anys abans) que va fer Copèrnic. Trasllat a l’estació per agafar tren d’alta velocitat Afrosiab. L’hora prevista de sortida serà a les 17:00 i s’estima arribar a Tashkent les 19:20. Trasllat a l’hotel on tindrem habitació de cortesia per deixar l’equipatge i poder canviar-nos abans del vol de tornada. Sopar folklòric de dansa i espectacles uzbeks per acomiadar-nos d’aquesta terra.

Trasllat a l’aeroport per vol nocturn rumb a Istanbul. Nit a bord.

Dia 9
ARRIBADA A BARCELONA

Arribada a Istambul a la matinada i connexió amb el vol de Turkish Airlines que ens portarà a Barcelona, donant per acabat el viatge i aquesta experiència que ens endurem a la nostra memòria per sempre.

Fi del viatge.

 

Descarregar fitxa

  • INCLOU

Vols Barcelona – Taixkent – Barcelona amb Turkish Airlines en classe Turista.
Vol domèstic Taixkent – Urgench en classe turista.
Bitllets de tren d’Alta velocitat en classe turista de Samarcanda a Taixkent.
Trasllats Aeroport – Hotel.
Allotjament en hotels 4*, 3* a Khiva, en habitació doble.
Pensió completa. Amb aigua o te en els àpats.
Early check-in com a cortesia, a l’arribada al país.
Late check-out l’últim dia, com a cortesia.
Transport en autocar climatitzat durant la ruta.
Guia acompanyant Baraka per a grups de 8 o més viatgers.
Guia local de parla hispana durant la ruta, a més de la guia Baraka. 
En cas de grups de 8 o menys viatgers, hi haurà assistència a l’aeroport de sortida i guia local per a tot el viatge.
Servei de maleters.
Propines a guies locals i conductors.
Totes les visites, activitats i/o espectacles especificats en el programa.
Assegurança d’assistència en viatge i despeses d’anul·lació.
Taxes d’aeroport.
Documentació de viatge.
Visat.
Consulteu suplement en classe business

  • NO INCLOU

Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
Begudes en els àpats.
Àpats en horaris de vol o aeroport.
Tot allò no especificat en el programa.
Taxes locals per fotografies en espais històrics.

 

  • SUPLEMENTS

Suplement individual: 295 €

 


 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació