Truca: 93 343 52 00
 

XILE: ATACAMA I PASQUA. Del Desert als Moais

  • Durada: 13 dies

Consulteu preus i dates de sortida per al 2018

Xile, el país més llarg i estret en extensió del continent americà, ofereix al viatger el contacte directe amb la natura, la seva història i la seva gent. Desert, muntanyes, rius, llacs, glaceres, selva, llargues costes, fauna i flora formen part d’aquestes terres xilenes.
Explorar una part d’aquests territoris és possible amb el recorregut que us proposem des de l’ altiplà xilè amb el desert d’ Atacama, passant per Santiago, fins al “melic del món”, l’ Illa de Pascua, de singular bellesa natural i misteriosa cultura de l’ ètnia Rapa Nui.
Un viatge únic per territoris extravangants: paratges llunars, terres que fumegen sota els peus, homes de pedra que observen l’ horitzó… una gran aventura per a tots els amants de la natura.

Reserva ara Pregunta

 

 

Dia 1
BARCELONA – NIT A BORD.   (Sopar)

Presentació a l’aeroport de Barcelona, d’on sortirem en vol de línia regular, via una ciutat europea, cap a Xile. Passarem la nit a bord mentre travessem fusos horaris i ens acostem a aquest país, que amb una amplada màxima de 200 km s’estén per una franja de terra de 4.300 km entre Perú i el Cap d’Hornos i que inclou, en el seu territori, petites i fascinants illes com són Rapa Nui (illa de Pasqua), Juan Fernández i Chiloe.

Dia 2
SANTIAGO. VISITA CIUTAT.   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Arribada a Santiago, capital de Xile. Poblat per nombrosos pobles a l’era precolombina, va ser conquerit per l’espanyol Pedro de Valdivia el 1541, any que també es va fundar la capital. Començarem la nostra visita panoràmica per l’avinguda del llibertador Bernardo O’Higgins, que creua la ciutat d’est a oest, tot gaudint del barri de Providencia i els seus centres comercials, el parc Balmaceda, el Cerro San Cristóbal, el Parc Forestal, el Palau de Belles Arts, la Plaza de Armas i l’església catedral. Ens aturarem davant del Palau de la Moneda, d’estil neoclàssic del segle XVIII i seu actual del govern. Seguirem per aquest nucli antic de la ciutat envoltat de cases senyorials amb diferents estils: neoclàssic, barroc i colonial. Tot seguit observarem el barri universitari i anirem al colorit mercat central. Dinarem en un conegut restaurant en el decurs de la visita. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 3
(SANTIAGO) VINYA DEL MAR – VALPARAISO. SOPAR PARTICULAR.   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Esmorzar. Sortirem cap a Viña del Mar i Valparaíso, dues de les ciutats més belles del país, travessant les valls de Curavi i Casablanca, plenes de vinyes i arbres fruiters. Viña del Mar és també coneguda per «la Ciutat Jardí» per la quantitat d’espais verds que té. En arribar-hi, farem una visita panoràmica passant per la Quinta Vergara (seu del famós festival de la cançó) i veient el Museu Fonk, que al seu jardí té un moai de l’illa de Pasqua. Seguirem la costa i continuarem cap a Valparaíso, el principal port i la segona ciutat del país. Ciutat fundada al segle XVI, puja cap als turons per carrerons, funiculars, ascensors i escales. Visitarem la zona del port, plena d’angostos carrers, la plaça Sotomayor i el monument als héroes de Iquique, davant del moll del Prat. Després de dinar farem una visita a La Sebastiana, una de les cases museu del mundialment conegut poeta Pablo Neruda. Donarem per acabada la visita de la ciutat utilitzant un dels antics i emblemàtics ascensors de Valparaíso, l’ascensor Artillería, construït l’any 1898. A la nit, ja a Santiago, anirem a sopar amb una família xilena, que ens prepararà un deliciós sopar casolà i ens permetrà compartir amb ells una bonica experiència. En finalitzar, tornarem al nostre hotel. Allotjament.

Dia 4
SANTIAGO – CALAMA – SAN PEDRO DE ATACAMA. VALL DE LA LLUNA.   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

A l’hora prevista ens traslladarem a l’aeroport per sortir cap a Calama. En arribar-hi, ens traslladarem a San Pedro de Atacama tot travessant la serralada Domeyko i de la Sal. En camí, ens aturarem a observar la bonica vista panoràmica del Salar de Atacama, ple de llacunes que són la llar d’aus migratòries i flamencs. En arribar a San Pedro de Atacama, dinarem en un restaurant local. A la tarda, visitarem unes de les valls més impressionants del nord de Xile: el Valle de la Luna. Observarem un espectacle geològic amb escultures i formes semblants a la superfície lunar. Veurem l’estàtua de sal «Las Tres Marías» i acabarem amb una inoblidable experiència com és la posta de sol en aquests bells paisatges. Sopar i allotjament.

Dia 5
(SAN PEDRO) TOCONAO – SOCAIRE – LLACUNES ALTIPLÀNIQUES.   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar ens dirigirem cap a les llacunes altiplàniques. Prendrem el camí cap a Toconao mentre ens acompanyen unes belles vistes de l’impressionant volcà Licancabur. Farem una visita al poble de Taconao, on destaquen les cases construïdes amb pedra volcànica (pedra tosca o liparita), i tindrem també una vista del bonic contrast que es produeix entre la verdor de la vall de Jerez i el desert. Continuarem fins al poble camperol de Socaire i tot seguit pujarem a la serralada dels Andes per arribar a les llacunes de Miscanti i Meñiques, d’intens color blau i voreres blanques, situades a la Reserva Nacional de los Flamencos. Dinarem a Socaire i continuarem el recorregut per les llacunes altiplàniques. Retorn al nostre hotel i sopar.

Dia 6
(SAN PEDRO ATACAMA) ESCOLA SAN PEDRO – QUITOR – TULOR.   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar anirem a visitar l’escola de San Pedro de Atacama, que actualment imparteix educació primària per a quatre-cents alumnes. És una escola rural, amb professors de molta vocació. L’escola és una gran família i és el suport de la formació de valors i actituds dels nens, on les arrels andines són fonamentals. Conversarem amb professors i alumnes i, al final, ens agrairan la visita amb cants i danses folklòriques. En acabat, ens dirigirem a un restaurant local per dinar. A la tarda anirem a Pucará de Quitor, que data del segle XII, important fortalesa defensiva de la cultura d’Atacama, situat a 3 km de San Pedro de Atacama. Està defensat per un penya-segat infranquejable sobre el riu. Sortirem cap als ayllus (sistemes socials de subsistència i treball comunitari). Després d’haver travessat un dels ayllus més llunyans, arribarem a la vila arqueològica de Tulor, d’una antiguitat aproximada de 3.000 anys, miraculosament conservada perquè va quedar sepultada a la sorra. Coneixerem el Museu Arqueològic Gustavo Le Paige, on trobarem una interessant exhibició de mòmies indígenes i ceràmiques precolombines, entre d’altres. Sopar i allotjament

Dia 7
SAN PEDRO – GEISERS DEL TATIO – SANTIAGO.   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Sortirem de matinada en direcció a l’altiplà, fins a arribar a 4.300 m d’altura, on ens trobarem els guèisers del Tatio, envoltats de volcans. Només a la matinada, és possible apreciar les fumaroles de vapor, que en alguns casos s’eleven a més de 7 m d’altura. Aquest fenomen natural deu la seva formació al contacte d’un riu glaçat amb el magma calent al subsòl. Caminarem al voltant del cràter dels guèisers, alguns dels quals són de colors pels minerals del seu fang incandescent, fins al lloc on esmorzarem. Ens dirigirem al sector de piscines, on podrem gaudir d’un reconfortable bany en piscines termals a 40 ºC. Esmorzarem en aquest bell paratge tal com faríem en un campament i, tan bon punt surti el sol i tinguem el fascinant panorama dels guèisers en ple funcionament, tornarem a San Pedro. D’allà emprendrem el camí de retorn novament cap a Calama. Farem els tràmits per al vol que ens portarà a la capital xilena, punt d’escala en el nostre itinerari cap a la misteriosa, màgica i fascinant Rapa Nui. A l’arribada ens portaran al nostre hotel. Sopar i allotjament.

Dia 8
SANTIAGO – ILLA DE PASQUA.   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Després d’esmorzar ens dirigirem a l’aeroport per prendre el vol que ens portarà a l’illa de Pasqua, que juntament amb Nova Zelanda i Polinèsia forma el triangle polinesi. La història de l’illa està lligada a mites i llegendes de cultura mil·lenària i és tan misteriosa com els seus gegantescs moais, únics al món. De minúscules dimensions, amb tan sols 117 km2, és un dels indrets més aïllats del món, però fascinant per aquells que decideixen travessar l’oceà per arribar-hi en un llarg vol. Els habitants de Pasqua consideren l’illa el melic del món i n’estan tan satisfets, de ser originaris, que han arribat a fer un referèndum per decidir les condicions en què es permetrien nous assentaments de forasters a l’illa. Sopar i allotjament.

Dia 9
(ILLA DE PASQUA) ORONGO – VINAPU – AHU AKIVI.  (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Pensió completa. Al matí iniciarem les visites als diferents recintes arqueològics de l’illa, el nom oficial de la qual és Rapa Nui, malgrat que en la majoria dels idiomes el seu nom es tradueix per Pasqua. Començarem dirigint-nos a la ciutat cerimonial d’Orongo, situada a la rodalia del volcà Rano Kau, on en uns bells paratges al costat d’uns imponents penya-segats podrem trobar imatges del Tangata Manu (home ocell), Make Make (Déu) i Komari (símbol de la fertilitat). Vinapu, proper a Hanga Roa, format per tres ahu (santuaris), és un conjunt compost d’una sèrie d’altars cerimonials que tenen una gran semblança al Machu-Picchu. Continuarem la nostra visita cap a Ahu Akivi, antic centre cerimonial que té set moais en un excel·lent estat de conservació. Sopar i allotjament.

Dia 10
(ILLA DE PASQUA) AHU TONGARIKI – RANO RARAKU – ANAKENA I ESPECTACLE FOLKLÒRIC.   (Esmorzar, Dinar i Sopar)

Pensió completa. Avui farem una excursió de dia sencer que ens portarà a conèixer els indrets més allunyats de la capital de l’illa. Començarem amb l’espectacularitat d’Ahu Tongariki, conjunt de 15 magnífics moais restaurats i que són l’estructura cerimonial més gran de l’illa i de la Polinèsia. Tot seguit visitarem el volcà Rano Raraku. En les seves pedreres van ser tallats els moais existents a l’illa i encara podrem trobar-hi fins a quatre-centes escultures en diferents fases de fabricació, fins i tot una de 21 m. Finalment, veurem l’impressionant platja d’Anakena, on destaca el parcialment reconstruït i solitari moai d’Ahu Ature Huki. Al vespre, anirem a sopar i assistirem a un espectacle de folklore. Allotjament.

Dia 11
ISLA DE PASQUA – SANTIAGO.   (Esmorzar i Sopar)

Esmorzarem a l’hotel i tindrem una estona lliure per fer les darreres compres d’aquells petits objectes que ens recordaran la fascinant estada en una illa aïllada, però culturalment molt interessant, i que qualsevol viatger recomanarà conèixer. A l’hora convinguda, ens traslladarem a l’aeroport per volar novament cap a Santiago. En arribar-hi, anirem al nostre hotel. Sopar i allotjament.

Dia 12
(SANTIAGO) VINYA CONCHA Y TORO – NIT A BORD.   (Esmorzar i Dinar)

Avui dedicarem el matí a visitar les instal·lacions d’una de les més grans vinyes de la vall central: Concha y Toro. La vinya va ser fundada el 1856 i ha mantingut durant dècades el reconeixement de tenir excel·lents vins. Podrem tastar els deliciosos vins que hi elaboren i que han adquirit una reconeguda fama internacional. Dinarem, i a l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona, via una ciutat europea, mentre encara somiem els màgics moments viscuts. Nit a bord.

Dia 13
BARCELONA.

Un cop arribats, la nostra expedició haurà arribat a la fi, però de ben segur que el paisatge i les vivències deixades enrere perduraran per sempre en les nostres ments.

 

  • INCLOU
  • NO INCLOU
  • PREUS

* Vols internacionals.

* Vols domèstics.

* Allotjament en hotels de 4* sup a Santiago, 4* a San Pedro i 3* sup a Pasqua.

* Esmorzar bufet o americans.

* Dinars i sopars als hotels o en restaurants seleccionats i algun tipus pícnic a l’illa de Pasqua.

* Transport en confortables autocars.

* Guia acompanyant de Baraka.

* Guia local de parla castellana durant el viatge.

* Servei de maleters als hotels.

* Propines a guies locals i conductors.

* Totes les visites especificades en el programa.

* Assegurança de viatge i anul·lació.

* Taxes d’aeroport i de combustible

* Tot l’especificat en el programa.

* Extres en els hotels.

* Begudes en els àpats.

* Àpats que coincideixin amb horaris de vol o aeroport.

* Tot allò no especificat en el programa.

 


 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació