Truca: 93 343 52 00
 

ARMÈNIA, EL PAÍS DELS MONESTIRS. Amb Àngel Morillas

 • Destinació: Armènia, Àsia, Europa
 • Durada: 9 dies

Pendent de noves dates i/o possibilitat de fer-ho en privat.

Grup mínim necessari: 20 persones.

La regió muntanyosa del Caucas, amb un peu a Àsia i un a Europa, guarda un munt de tresors culturals. Monestirs i temples han estat testimonis de la història del país, els orígens del qual es remunta al segle IX aC. L’any 301 es va convertir en el primer “estat cristià” de la història. El seu patrimoni més valuós el constitueixen el conjunt d’esglésies i monestirs disseminats per tot el país, i que formen un dels conjunts d’art i arquitectura cristians més importants del món.
Passarem entre els paisatges volcànics, els àrids i els boscosos, cercant el Patrimoni UNESCO que encara queda en peu, amb l’acompanyament del nostre expert Àngel Morillas.

Inclou visites!!

ENS ACOMPANYA… Àngel Morillas
Historiador i professor d’Història de l’Art, Membre d’ICOMOS-UNESCO i Coordinador d’un projecte de la UNESCO sobre Patrimoni Mundial.

Reserva ara Pregunta

PATRIMONI UNESCO: Monestir de Haghpat i Sanahin – Catedral i esglésies d’Ejmiatsin i conjunt arqueològic de Zvartnots – Monestir de Geghard i la Vall alta de l’Azat 

PATRIMONI IMMATERIAL: Art de les creus de pedra armènies. Simbolisme i tècnica d’esculpit de les khachkars – El Lavash: preparació, significat i aspecte del pa tradicional.

Dia 1
 BARCELONA – YEREVAN.

Presentació a l’aeroport de Barcelona, taulell de la companyia aèria per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targetes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Yerevan, via capital europea.

A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, que ens acompanyarà a l’hotel. Sopar en grup i allotjament a l’hotel.

Dia 2
 (YEREVAN) GARNI – GEGHARD

Esmorzar a l’hotel. Ens traslladarem a la regió de Kotayk, fent una parada en el camí per contemplar l’arc de Charents, que ens dóna una bonica vista del mont Ararat. Pujarem als vehicles 4×4 per fer una visita al poble de Garni, on hi ha el congost d’Azat, famós per la “Simfonia de les Pedres”, fruit dels fluxos volcànics. El nom científic d’aquesta curiosa formació geològica és la separació columnària. En acabat visitarem el temple pagà (1er c. A.D.) i la fortalesa (segle II aC) al poble de Garni, lloc on els primers segles de la nostra era, els reis d’Armènia havien establert la seva residència d’estiu. Dinarem en un restaurant on participarem en una classe magistral de cocció del pa “lavash” tradicional armeni. 

A la tarda visitarem el monestir de Geghard (UNESCO), nom que significa “el monestir de la llança”. El seu origen prové de la llança que havia ferit a Jesús durant la seva crucifixió, presumptament portada a Armènia per l’apòstol Thaddeus i emmagatzemada entre moltes altres relíquies. Tindrem l’oportunitat d’escoltar càntics espirituals al monestir de Geghard, un dels llocs espirituals més alts d’Armènia, fundat al segle IV i reconstruït el s. XIII després que els turcs el saquegessin. Tornarem cap a Yerevan, on ens espera el sopar amb un Show Nacional Armeni, on gaudirem del meravellós i emocionant espectacle tradicional de ritmes i danses, i també dels deliciosos plats d’un dels millors restaurants de la ciutat. 

Allotjament a l’hotel. 

Dia 3
 (YEREVAN) VISITA A LA CIUTAT

Després d’esmorzar a l’hotel, sortirem per fer la visita a la ciutat que ens acull, la capital d’Armènia. Visitarem el Museu d’Història d’Armènia, on s’hi poden veure les mostres arqueològiques, que inclouen col·leccions datades entre el 100.000 i els 12.000 aC del paleolític. Visitarem el monument a la Cascada (302 m.), envoltat per escultures d’artistes moderns com Fernando Botero, Chadwick, Plensa, Barry Flanagan, etc. La mare Armènia (Mayr Hayastan) és una personificació femenina d’Armènia. La seva representació visual més pública és una estàtua monumental al parc de la Victòria amb vistes a la ciutat. 

Visitarem també el complex de museu i memorial del genocidi per retre els darrers honors a les víctimes del genocidi armeni el 1915 a Turquia. El Matenadaran, oficialment anomenat  Institut Mesrop Mashtots of Ancient Manuscripts, és un museu, un dipòsit de manuscrits i un institut de recerca. És el dipòsit més gran del món de manuscrits armenis. Acabarem el nostre recorregut amb una visita al mercat obert “Vernisage”, que inclou principalment una col·lecció d’obres d’art tradicionals armènies.

Dinarem en algun punt de la nostra ruta.

Soparem al restaurant “Megerian Carpet”, on ens oferiran una gustosa master class. Allotjament a l’hotel.

Dia 4
 YEREVAN – KHOR VIRAP – NORAVANQ – KARAHUNJ – GORI

Esmorzar a l’hotel. Començarem el nostre viatge cap a Goris, i la primera parada serà a Khor Virap. És un dels monestirs més escènics de tota Armènia, reconstruït al s. XVII al lloc on, segons la llegenda, Gregori l’il·luminador va ser empresonat durant quinze anys. És conegut pel seu impressionant rerefons del Mont Ararat, històricament part d’Armènia i annexionat posteriorment per Turquia.

Des d’allà continuarem el camí cap a la regió Vayots Dzor, que és el centre reconegut de la viticultura armènia. Exactament aquí, en una de les coves, es va trobar el celler “Areni- 1″ el més antic del món (amb més de 6000 anys d’història). Per poder-ho veure farem una parada que ens portarà a una petita excursió cap a la cova d’Areni 1 (cova dels ocells).

Dinarem al restaurant “Arpa Parnas”, abans d’anar cap al Monestir de Noravank (s. XIII-XIV), el nom del qual significa monestir nou. Constitueix un conjunt de dues esglésies, construïdes en dos nivells, la principal dedicada a Sant Joan Baptista, i la de Sant Gregori, on s’emplaça el mausoleu dels prínceps Orbélian. Una mica lluny dels edificis principals,  es trova la capella de la Mare de Déu, un altre mausoleu de dues plantes amb una notable ornamentació i una curiosa escala piramidal. Noravank és un monument altament artístic que recorda les estructures sepulcrals en forma de torre dels primers anys del cristianisme a Armènia.  Posteriorment podrem veure Karahunj, un gran lloc arqueològic de pedra volcànica, format per unes estructures megalítiques úniques i enormes de l’Edat del Bronze, més concretament tombes, amb més de 220 menhirs. Després ens dirigim cap a Goris. Ciutat i centre de la comunitat urbana de la província de Syunik, al sud d’Armènia. 

Soparem en un restaurant local. Allotjament a l’hotel.

Dia 5
 GORIS – TATEV – ORBELYA – NORATUS – SEVAN – DILIJAN

Esmorzar a l’hotel. Avui ens traslladarem des de Goris fins a Tatev, la primera parada del dia, on farem una visita al monestir medieval de Tatev en la passarel·la més llarga del món “Wings of Tatev” de 5,7 km, reconstruïda en el marc del projecte “Tatev Revival”. Arribar al monestir per la passarel·la en prendrà 12 minuts, mentre que si féssim la carretera que hi ha al llarg del costerós barranc de Vorotan tardariem al voltant de 40 minuts.

Després anem a la Caravanserai d’Orbelyan, la més ben conservada de tot el país. Es poden veure encara ruïnes d’una petita capella contigua al vestíbul. La nostra propera parada és Noratus. És més famosa pel seu cementiri, la part més antiga del qual inclou més de 800 caxaques (creus de pedra) tallades entre els segles IX-XVII (UNESCO). Prop del cementiri del poble hi ha l’església de la Mare de Déu construïda al segle IX. Després de la visita seguirem  la ruta cap al llac Sevan, el llac alpí més gran del món. Visitarem el monestir de Sevan (segle IX) que es troba situat en una península. El monestir de Sevan es va establir primerament en el que era una illa del llac, al segle IX. L’últim monjo va sortir als anys 1930. Des d’aleshores, el nivell d’aigua del llac s’ha reduït una mica a causa dels usos industrials i el monestir ara es troba en una península. Dinarem en un restaurant local.

A la tarda reprendrem el viatge cap al nord des del llac, per on la carretera passa per espectaculars gorges fins a la ciutat balneària de Dilijan. Envoltada per una àrea fortament boscosa de muntanyes, és una popular ciutat turística, famosa per les seves aigües minerals. Visitarem Goshavank (s. XII-XIII). L’impressionant monestir que s’ha mantingut en relativament bon estat també acull un dels exemples més excel·lents del món de la Khachkar (creu de pedra).  I enmig de la selva tropical temperada de la muntanya, veurem els complexes monàstics de Haghartsin (s.X-XIII).

Sopar en restaurant local. Allotjament a l’hotel de Dilijan.

Dia 6
 DILIJIAN – HAGHPAT – SANAHIN – YEREVAN

Esmorzar a l’hotel. Emprendrem la nostra ruta cap a la regió de Lori, on trobarem el monestir de Haghpat (UNESCO), que, fundat al s. X. compta amb una ubicació privilegiada amb vistes al riu Debed. Està construït en un promontori frondós situat al bell mig d’un circ de muntanya, que és sovint abraçat per núvols. El pic que veurem al costat oposat del riu supera els 2.500 metres d’altura. El conjunt monàstic que es manté molt ben conservat destaca com a exemple de gran monestir medieval, reunint al seu voltant esglésies, altres edificis conventuals, una biblioteca i un refectori entre d’altres.

En acabat ens en anirem cap a Sanahin (UNESCO), nom que es tradueix literalment de l’armeni com “aquest és més antic que aquell”, suposadament representant la reivindicació de tenir un monestir més antic que el veí Monestir de Haghpat. El monestir de Sanahin és un referent tant pel seu valor arquitectònic com artístic. Al s. XI allotjava una acadèmia de belles arts, teologia i ciències. Els dos pobles i els seus monestirs són molt similars i es troben a la vista de l’un de l’altre sobre una formació d’altiplà, separats per un petit riu que desemboca al riu Debed. Dinarem en restaurant local.

A la tarda tornarem cal a Yerevan, on en arribar tindrem una mica de temps lliure abans de sopar. Allotjament a l’hotel.

Dia 7
 (YEREVAN) SAGHMOSAVAN – AMBERD – ASHTARAK

 Esmorzar a l’hotel. Marxarem cap a la regió d’Aragatsotn, on farem una primera parada a Saghmosavanq, on trobarem un dels monestirs més fotogènics d’Armènia el de Saghmosavanq (Monestir dels Salms) , situat al damunt d’uns penya-segats travessats pel riu Kasagh. El monestir Saghmosavank va ser reconegut pels seus manuscrits i llibres il·lustrats de gran valor, on treballaven copistes i il·lustradors de prestigi.  Es tracta d’un complex monàstic del s. XIII, que juntament amb el monestir de Hovhannavank, cinc quilòmetres al sud, dominen els pobles adjacents i s’emmarquen sobre el fons de les muntanyes coronades pel Mont Aragats, l’extint volcà armeni de paisatge lunar.   Seguirem cap a Amberd, una fortalesa del segle X situada en un promontori rocós a 2.300 metres d’altitud sobre el nivell del mar. El nom es tradueix com “fortalesa als núvols” en armeni. També és el nom que s’atribueix incorrectament a l’església de Vahramashen, una joia del segle XI, a prop del castell. Farem una visita a la ciutat d’Ashtarak, capital administrativa d’Aragatsotn, que reparteix el seu urbanisme per sobre del congost del riu Kasakh. La ciutat està dotada d’antigues esglésies, com la de de Karmavor construïda al segle VII. El temple té una arquitectura modesta però és considerat un dels més antics i importants edificis de la ciutat. També hi podem trobar els Banys Antics, construïts entre 200 i 300 anys abans. Dinarem en un restaurant d’Ashtarak abans de fer la tornada a la capital. 

Sopar i allotjament a l’hotel. 

Dia 8
 (YEREVAN) ECHMIADZIN – ZVARTNOTS

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem Echmiadzin, el centre religiós d’Armènia. Començarem l’excursió al territori de residència dels Catholicos, els caps de l’església apostòlica armènia, i després visitarem la Primera Catedral de Sant Echmiadzin (303 dC) (UNESCO), que significa el “Descens de l’únic fill” i que va ser fundada pel propi Gregori l’il·luminador, en el mateix espai que ocupava un antic altar de culte de l’antiga religió iraniana. Ha estat restaurada moltes vegades però continua sent el cor de l’església armènia. Visitarem també l’església de Sant Hripsime (sVII), així com les ruïnes del temple de Zvartnots (UNESCO), un monument del s. VII que encarna les tradicions centenàries dels arquitectes armenis, situat al cor de la planícia d’Arat. Va ser construïda durant l’època en que gran part del territori armeni estava sota el control bizantí i dedicada a Sant Gregori i els àngels vigilants. conserva encara un notable pla circular i uns esplèndids capitells.

Dinarem en restaurant local i a la tarda tornarem a Yerevan. 

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 9
 YEREVAN – BARCELONA 

Esmorzar a l’hotel. Sortirem amb l’autocar per arribar a agafar el vol de tornada a Barcelona, via capital europea.

Fi del viatge 

 • INCLOU

 • Vols internacionals Barcelona – Yerevan – Barcelona, via capital europea, en classe turista. 
 • Hotels de 4* durant la ruta.
 • Esmorzars als hotels.
 • Pensió completa.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Xerrada informativa prèvia.
 • Documentació del viatge per tenir de referència.
 • Reunió prèvia al viatge. 
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge del Sr. Àngel Morillas.
 • Acompanyant de Te de Tertúlia/Baraka.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Taxes d’allotjament als hotels
 • City Tax
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • Tot l’especificat al programa.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats que coincideixin amb horaris de vols o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • VISITES INCLOSES

 • Temple pagà de Garni
 • Monestir Geghard
 • Complex del museu i memorial del genocidi
 • Matenadaran
 • Mercat Vernisage
 • Monestir Khor Virap
 • Cova dels ocells Areni’s Cave
 • Monestir Noravank
 • Complex Karahunj
 • Monestir medieval Tatev
 • Caravanserai Orbelià
 • Cementiri de Noratus
 • Monestir Sevan
 • Monestir Goshavank
 • Monestir Haghpat
 • Complex de Saghmosavanq
 • Fortalesa d’Amberd
 • Visita a la zona Echmiadzin


 • ALLOTJAMENTS PREVISTOS

YEREVAN – Ani Plaza Hotel 4* o similar

Com a hotel més gran de Erevan, Armènia, Ani Plaza acull cada any milers de turistes al país. Ofereix una vista espectacular sobre la ciutat i el símbol nacional que és el Mont Ararat, garantint un servei d’alta qualitat dissenyat per satisfer els clients més exigents. Disposa de salons de spa i bellesa, piscina i gimnàs.

GORIS - Hotel Mirhav 4* o similar

Aquest hotel boutique dissenyat amb molt de gust és probablement el millor lloc per allotjar-se al sud d’Armènia. Els terres de maó, les antiguitats penjades de les parets, els mobles de fusta i la façana de pedra es combinen amb el caràcter històric de Goris. Tot i oferir un ambient rústic, manté banys moderns, TV per cable i internet. 

DILIJAN  – Hotel Best Western Paradise Dilijan 4* o similar

Construït el 2011, és un hotel de luxe situat al pintoresc lloc de Dilijan Resort Town, a la carretera interestatal que uneix Armènia i Geòrgia. L’hotel compta amb un ampli vestíbul, jardí d’hivern, elegants cafeteries exteriors i interiors, bar i restaurant, un centre de benestar de piscina exterior i interior i les seves habitacions espaioses i confortables transmeten la sensació d’elegància tranquil·la.


Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació