Truca: 93 343 52 00
 

MACEDÒNIA, la riquesa del Nord de Grècia, amb Àngel Morillas

 • Destinació: Europa, Grècia
 • Durada: 8 dies
 • Sortida: 07/05/2021
 • Arribada: 14/05/2021

Tindrem l’oportunitat de reviure la història de l’antic regne de Macedònia en un viatge que ens sorprendrà per la grandiositat del legat present encara a tot el territori a través dels importants vestigis arqueològics que en són testimoni.
Ciutats com Salònica, Vergina, Dion, Estagira, Olint o Heraclea i la regió de Lyncestis, que passarien a configurar la Vía Egnatia en el temps dels romans, conserven encara les petjades del seu esplendor.
Trobarem l’empremta de la història explicada a través dels personatges que la van habitar, com Filip II, el seu fill Alexandre Magne, i el filòsof Aristòtil.
Una regió rica en Patrimoni UNESCO, amb un paisatge natural que combina planures, zones lacustres i muntanyes plenes de boscos, com la més important de totes i la més alta del país, el Mont Olimp (2918m), on segons la tradició clàssica vivien els déus.

ENS ACOMPANYA… Àngel Morillas
Historiador i professor d’Història de l’Art, Membre d’ICOMOS-UNESCO i Coordinador d’un projecte de la UNESCO sobre Patrimoni Mundial.

Preu: el preu es publicarà en el moment de poder confirmar també els serveis i les visites.
Grup mínim necessari: 15 persones. Màxim 20.

Reserva ara Pregunta

VIATGE AMB XERRADES CULTURALS AMB ÀNGEL MORILLAS

El viatge es complementarà amb conferències temàtiques de l’historiador i especialista en Patrimoni UNESCO Àngel Morillas, que ens explicarà l’abast de l’empremta cultural a la zona.

Hi ha quatre llocs declarats per la UNESCO Patrimoni Mundial que són:

 • Mont Athos amb la seva vintena de monestirs bizantins, alguns d’ells del S.XI i que allotgen a 1.400 monjos.
 • Monuments paleocristians i bizantins de Tessalònica (o Salónica)
 • Lloc arqueològic de Aigai (nom modern Vergina) i amb la tomba no saquejada i el seu tresor de Filip II.

Lloc arqueològic de Filipos. Ciutat fortificada sobre l’antiga Via Egnatia que unia Europa amb Àsia, fundada per Filip II i molt utilitzada pels romans.

Dia 1
 
BARCELONA - SALÒNICA

Sortida de l’aeroport de Barcelona a l’hora acordada per volar cap a Grècia (vol amb escala). Arribarem a Salònica a la tarda, on ens esperarà el nostre autocar per portar-nos a l’hotel, on soparem en grup i ens allotjarem.

Dia 2

SALÒNICA

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el dia d’avui a visitar la segona ciutat més important de Grècia, Thessaloniki, capital de la perifèria de Macedònia central i porta important al nord del mar Egeu. La ciutat li deu el seu nom a la germana d’Alexandre Magne, i és un homenatge a la victòria del seu pare Filipo II a la guerra de Tessalia contra els tirans de Feres.

Fundada el 316 abans de Crist per Cassandre de Macedònia, ha vist passar la civilització grega, els imperis romans, bizantins, otomans, i finalment es va convertir en regne de Grècia després de la Primera Guerra Mundial. És per tota aquesta riquesa cultural, en particular de la cultura paleocristiana i bizantina, que les seves empremtes han deixat un rastre mereixedor de ser considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, formant-hi part des del 1988.

Possibles visites pendents de confirmar, en funció d’estar obertes al públic segons la situació de la Pandèmia;

 • Museu arqueològic
 • Museu de la cultura bizantina
 • Torre Blanca
 • Arc de Galeri (Kamara)
 • Rotonda de Galeri
 • Palau de Galeri
 • Muralles i fortificacions
 • Forum romà
 • Agios Dimitrios
 • Agia Sofia

 

Dinarem en grup en algun punt de la nostra jornada. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 3

(SALÒNICA) MIEZA – VERGINA – DION

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem de la ciutat cap a Mieza, lloc arqueològic conegut com el “santuari de les nimfes”, on Aristòtil va instruir Alexandre el Gran durant la seva infantesa. Encara es conserven les restes del Nimfeu, de període Hel·lenístic, i importants tombes del període Macedoni, com la de Leucadia, i es poden veure els magnífics frescos de decoració d’edificis civils.

En acabat, sortirem cap a Vergina, petita localitat on trobarem el jaciment arqueològic d’Egas o Aigai (ciutat de cabres en grec), PatrimoniUNESCO des del 1996. S’hi celebraven sacrificis en honor del Zeus Olímpic, i era lloc d’enterrament de reis. La seva necròpolis fou usada des de l’edat del ferro fins molt més endavant en el temps. Hi destaca la Tomba de Persèfone i la segona tomba que es va descobrir conté el tresor funerari més gran trobat, després del de Tutankamon i el de Sipan. En el mateix complex hi ha dos edificis palaus, amb columnes dòriques, terres de mosaics i abastiment propi d’aigua. A pocs metres del més gran també hi ha les restes del teatre, descobert el 1982.

L’últim lloc que visitarem avui ens porta a Dion, un dels centres religiosos antics (santuaris) més importants del Regne de Macedònia i on s’hi troba un Parc Arqueològic de primer ordre, juntament amb el Museu. Descobertes les restes de la ciutat el 1806, contenen entre d’altres una tomba macedònia, una basílica paleocristiana, una zona de teatre, temples dedicats a Zeus, Demèter i Isis, i una estàtua d’Hera.  Podrem observar des de DION el MONT OLIMP, segons la tradició clàssica, la seu dels déus grecs.

Dinarem en algun punt de la nostra ruta en grup. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 4

(SALÒNICA) KASTORIA – ÉDESSA – PELLA

Esmorzar a l’hotel. Ens dirigim a Kastoria, a la vora del llac Orestiada, situat en una vall envoltada de muntanyes de pedra calcària. Ciutat antiga, se l’ha identificat com Celetrum, que els romans van fer seva el 200 aC, i més endavant re-anomenada Justianianopolis. És un important centre religiós Ortodox Grec, i seu d’un bisbat metropolità. Originalment es comptaven 72 esglésies bizantines i medievals, de les quals 54 s’han conservat fins a l’actualitat, conformant un ampli catàleg de l’estil arquitectònic i de la pintura al fresc.

Seguirem els nostre camí cap a Édessa, antigament coneguda com Vodena, que ens mostrarà tant les seves restes històriques (la muralla i l’àgora gregues, el pont bizantí, el palau de l’antic bisbat…) com naturals, amb una impressionant cascada de 70 metres, formada pel riu Edessaios al seu pas per la ciutat. Aquest imponent salt es va originar arrel d’un fort terratrèmol al segle XIV.

Acabarem les visites del dia a Pella, important ciutat de l’antiguitat, havent estat la capital de Macedònia, i havent vist passar tot tipus d’emperadors pels seus carrers. A banda de les nombroses excavacions, podrem visitar el Museu Arqueològic, on s’hi exposen les troballes que es van anar acumulant des de 1973. N’hi ha tantes que estan repartides en àrees temàtiques dedicades a la vida quotidiana, la via pública, els santuaris, les necròpolis i el palau. Destaquen els terres de mosaic de vàries cases de luxe, frescos d’estil de Pompeia i diferents figures de terracota, així com el Tauler de Maledicció de Pella, una planxa de plom amb una inscripció malèfica datada del segle IV o III aC.

Dinarem en algun punt de la nostra ruta en grup. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 5

SALÒNICA – ANFÍPOLIS – FILIPPI – KAVALA

Esmorzar a l’hotel. Sortirem cap a Kavala fent un parell de parades molt interessants en el nostre recorregut. Anfípolis, originaria de la tribu tràcia dels edons, va ser escenari de la Batalla homònima, tot i estar enmig de les muntanyes, i en destaquen les seves necròpolis (hel·lènica, imperial i cristiana). No obstant, no va ser fins després de la Segona Guerra Mundial que es van començar les excavacions, que van treure a la llum altres edificacions, com la muralla, un dels ponts sobre el riu Estrimon, el gimnàs, una gran residència hel·lenística i les basíliques de l’acròpolis. De totes les restes, la més important és el Gran Túmul Sepulcral, amb una circumferència de 500 metres, i que conté efígies, cariàtides, mosaics, tombes…

Filippi, ciutat fortificada fundada pel rei de Macedònia Filipo II el 356 aC sobre la colònia tasia de Crénides, és Patrimoni de la Humanitat des del 2016. S’estén al peu d’una acròpolis per la qual passava la via romana Egnatia, que unia Europa amb Asia. El lloc arqueològic conserva les restes del gran Teatre i temples funeraris, el fòrum (que va fer de la ciutat una petita Roma) i esglésies paleocristianes, fundades després de la visita de l’apòstol Sant Pau a la ciutat. En acabat seguirem la ruta fins a Kavala.

Dinarem en algun punt de la nostra ruta en grup. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 6

(KAVALA) OURANAPOLI – CREUER MONT ATHOS

Esmorzar a l’hotel. Ens espera un dia de visita singular al Mont Athos, i per tant anirem cap a Ouranapoli, a la riba del golf Singitic. Mont Athos és el marc geogràfic que conté una vintena de monestirs ortodoxes (grecs, romanesos, búlgars, russos, serbis i georgians), i conforma un territori autònom sota sobirania grega. Aquesta consideració els permet estar exempts de complir certes lleis, tant de Grècia com de la Unió Europea, i té potestat en tot el territori, per exemple, de prohibir l’entrada a les dones. Només hi poden viure monjos ortodoxos, i el 1988 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat.

El seu nom va vinculat a la llegenda mitològica sobre el seu naixement, en ser Athos, el gegant, que, en tirar una pedra a Posidó, va conformar l’actual península. Des del 1054 és centre espiritual ortodox i posseeix estat d’autonomia des dels temps de Bizanci. El traç dels seus edificis van ser inspiració de construccions similars a regions tan distants com Rússia, i la seva escola de pintura va ser influent en la història de l’art ortodox. En acabada la visita i el creuer per veure aquest particular enclavament des del mar, tornarem a Kavala.

Dinarem en algun punt de la nostra ruta en grup. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 7

KAVALA – ESTAGIRA – OLYNTHOS – SALÒNICA

Esmorzar a l’hotel. De tornada cap a Salònica aprofitarem per veure dos enclavaments històrics: Estagira i Olynthos. L’antiga polis de Estagiro és famosa per haver estat el lloc de naixement d’Aristòtil. Malgrat es va destruir amb diversos setges, Filipo II la va tornar a aixecar, en agraïment pels serveis del filòsof, mestre del seu fill Alexandre Magne, incloent-hi noves infraestructures, com un santuari dedicat a Demèter o un aqüeducte.

Seguirem fins a Olint, originari assentament indígena del neolític transformat en ciutat, una de les més conegudes de la Grècia Clàssica. La riquesa de la ciutat s’ha fet evident mercès a les troballes i per sobre de tot a l’estructura de la ciutat, amb carrers principals de 5 metres d’ample, que conformaven una retícula de cases de la mateixa mida, les pastás, de 86x35m, orientades al sud i al recer dels vents de Tramuntana, totes elles amb la mateixa estructura. S’hi han trobat mosaics de còdols, peces de fang, material per generar fils i teixir… Un terç de les cases disposava de banys, amb terres impermeables, que permetien rentar-se estant asseguts. En acabada la visita, seguirem cap a Salònica.

Dinarem en algun punt de la nostra ruta en grup. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 8

SALÒNICA - BARCELONA

Esmorzar a l’hotel.  Disposarem de temps lliure fins a l’hora de dinar en grup. En acabat, ens traslladarem a l’aeroport on agafarem el vol de tornada (amb escala) a Barcelona, donant per acabat aquest impressionant viatge cultural que ens haurà transportat a altres èpoques.

Fi del viatge

Descarregar PDF

A CAUSA DE LA INSEGURETAT DE PODER CONFIRMAR EL VIATGE EN EL MOMENT DE TREURE EL PROGRAMA, NO S’AGAFARÀ CAP DIPÒSIT PER LA RESERVA. LES PERSONES INTERESSADES HO PODEU COMUNICAR A BARAKA CLUB DE VIATGES, I QUEDAREU INSCRITES EN UNA LLISTA D’ESPERA, TENINT PRIORITAT DE RESERVA DE PLAÇA EN EL MOMENT DE CONFIRMAR LA SORTIDA.

CORREU PER A RESERVES: reserves@baraka.cat

 • INCLOU

 • Vols internacionals amb escala en classe turista.
 • Hotels 4**** durant tot el viatge.
 • Creuer al Mont Athos
 • Esmorzars als hotels.
 • Pensió completa (dinars en restaurants i sopars en hotels).
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Àngel Morillas.
 • Documentació del viatge
 • Acompanyant de Te de Tertúlia / Baraka
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars personals d’un sol ús per escoltar millor les explicacions.
 • City Tax
 • Material de protecció COVID-19: pack de mascaretes, ampolleta de butxaca de gel hidroalcohòlic, dispensador de gel hidroalcohòlic a l’autocar.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Àpats que coincideixin en horari de vol o d’aeroport.
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.
 • Demaneu informació dels suplements per vols en classe business

 • TRANSPORTS

 • AVIÓ: Anirem en avió fins a la nostra destinació al país.
 • AUTOCAR: Els desplaçaments interns els farem en confortable autocar.
 • EMBARCACIÓ: Ens haurem de desplaçar pel Mont Athos en vaixell.

 • MESURES ESPECIALS COVID-19

Durant tot el viatge és obligat l’ús de mascaretes, excepte en els moments dels àpats. Es demana respectar la distància de seguretat de manera atenta per part de viatgers i viatgeres.

Transport en autocar:
> Disposen dels filtres d’aire més moderns, que renoven i sanegen l’aire interior.
> Disposen de dispensador de gel hidroalcohòlic a les portes.
> Contractem el 50% de places per poder disposar de seient lliure cada dos seients.

Allotjament
> Els hotels seleccionats apliquen els estrictes protocols d’higiene: higiene de les persones, barreres, desinfecció i tractament de les superfícies, recepció de mercaderies…
> Les restriccions sanitàries estan aplicades també a la zona dels esmorzars, així com al Bar i en el servei d’habitacions (amb distanciament social).

Restaurants
> els restaurants estan obligats a complir amb les normes d’higiene i aforament.

Visites (museus i espais tancats)
> és imprescindible l’ús de mascaretes durant les visites a museus i espais tancats. Recomanable que abans i després de la visita es faci ús del gel hidroalcohòlic (ja sigui de l’envàs de viatge com del dispensador de l’autocar) si no es pot accedir al rentat de mans.

NOTA IMPORTANT
Les normatives en referència al COVID-19 són canviants en funció de l’estat de la malaltia en els diferents països, fent que sigui impossible disposar d’un itinerari i visites previstes 100% fiables, amb antelació. Per aquest motiu, el que aquí presentem és el viatge proposat amb la informació confirmada per proveïdors a data d’avui. Totes les persones que s’inscriguin al viatge seran informades puntualment dels canvis que hi pugui haver i les alternatives, si possibles, que oferim. En cas que el viatge no es pugui dur a terme per canvis en la normativa o substancials per al desenvolupament del mateix, es farà el reemborsament / bo de serveis, tal com marqui la legislació vigent en el moment de la cancel·lació. Per a cancel·lacions voluntàries, vegeu les condicions al final del document.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació