Truca: 93 343 52 00
 

ROMANIA. Els seus encants

 • Destinació: Europa, Romania
 • Durada: 10 dies
 • Preu: 2650€

Consulteu properes sortides.

10 dies | Dif. Horaria 0 | No cal visat

ITINERARI: BUCAREST – BRASOV – SIBIU – SIGHISOARA – REGIÓ BUCOVINA – REGIÓ MARAMURES – CLUJ NAPOCA

PATRIMONI UNESCO: Brasov – Ciutadella de Sibiu – Sighisoara – Església fortificada de Biertan – Monastirs de Moldavia – Monastir Voronet – Monastir Sucevita – Maramures.

Reserva ara Pregunta

 

DIA 1.  BARCELONA – BUCAREST

Presentació a l’aeroport de Barcelona, mostrador de la companyia AIR EUROPA per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Bucarest. Ens assistirà el nostre guia acompanyant Baraka.

Arribada, assistència i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel. 

Dia 2: BUCAREST 

Avui farem la visita de la ciutat. La capital encara conserva avui dia aquells trets que la van fer merèixer en els anys 30 el sobrenom d’”El petit París de l’est”, parcs i jardins, espaiosos bulevards a l’estil neoclàssic francès, i l’Arc de Triomf. Visitarem el Palau del Parlament actual, anteriorment Palau del Socialisme, és el segon edifici més gran en el món després del Pentàgon. El nom original era Casa del Poble (Casa Poporului), però se li va canviar el nom després de la caiguda de la dictadura comunista. No obstant això, molts romanesos li segueixen dient Casa Poporului.

L’Ateneu Romanès va ser construït segons el projecte de l’arquitecte francès Albert Galleron. Avui dia és la seu de la Filharmònica George Enescu. Aquí s’han donat cita els músics més famosos de tots els temps, inclosos George Enescu, Pau Casals i Richard Strauss. Els diners per a la seva construcció es va aconseguir a través d’una col·lecta pública. Els frescos que decoren el seu interior són de Costin Petrescu i representen escenes de la història de Romania. Baixant per l’avinguda Victòria es poden veure molts edificis construïts de l’estil eclèctic així com El Cercle Militar, etc. En el seu interior hi ha sales de recepció, sales de conferències, una biblioteca, una sala d’espectacles i una llibreria. Al Vell centre de Bucarest (zona de vianants) es troba el Carrer Lipscani, un antic carrer comercial i el Banc Nacional un edifici de 1883 de l’estil neo-clàssic francès. Sopar i allotjament.

Dia 3: BUCAREST – BRASOV

Després d’esmorzar, ens dirigirem cap a Sinaia - la ciutat que és considerada la “La Perla dels Carpats”. És una ciutat molt bonica que era la residència d’estiu del rei Carol I en els seus inicis, per ser posteriorment ocupada pels seus successors i fins i tot per Ceaucescu i els seus alts càrrecs. Visita al Castell Peles a Sinaia (tancat el dilluns 15.05 - 16.09, tancat els dilluns i els  dimarts 17.09-14.05), la residència d’estiu anterior de la família reial (Carol I i Elisabeta). El castell, la construcció va començar el 1875, és considerat l’exemple més bell al sud-est d’Europa. Les seves línies ens recorden als clàssics palaus renaixentistes alemanys amb les seves barreges de torres altes, balcons, galeries i columnes que formen un conjunt d’elements arquitectònics europeus. 

Dinar. Visitarem el Castell de Dràcula construït entre 1377-1382 sobre una roca de 60 metres d’altura que servia com a defensa enfront dels invasors turcs. Passeig a la ciutat Brasov – la ciutat saxona més bella i ben preservada de Transsilvània. Aquí podrem admirar La Plaça Gran de Brasov – és una Plaça molt bonica i llarga, amb moltes botigues de luxe, cafès, restaurants, la qual cosa permet al viatger passar una tarda agradable, passejant i gaudint d’una ciutat moderna. Sopar i allotjament.

Dia 4: BRASOV – SIBIU 

Avui ens dirigirem cap a la ciutat de Sibiu. Pel camí visitarem el monestir Sambata (dissabte) de Sus, situat als peus de les muntanyes Fagaras i conegut com un lloc de recolliment dels creients. El monestir va ser la creació del voivoda més conegut de Valàquia al segle XVII, Constantin Brancoveanu. Aquí els monjos van fundar una “Escola de Gramàtica”, un taller de pintura i una petita impremta que guarden el mateix estil arquitectònic que  “Brancoveanu”. Durant l’ocupació austrohongaresa al segle XVIII, molts romanesos van ser perseguits dins de la regió de Transsilvània. Els romanesos van organitzar la seva resistència contra aquesta ocupació a les esglésies i monestirs, cosa que més tard va resultar en la destrucció d’aquests mateixos edificis. En 1785 el monestir i les cel·les dels monjos van ser enderrocats. Però després de 140 anys de silenci, el 1926, Nicolae Balan va arribar a ser considerat com el segon creador d’aquesta església. 

Dinar a la ciutat de Sibiu. Visita de la ciutadella de Sibiu: envoltada per parets i torres de defensa, algunes de les quals encara estan molt ben conservades i no aparenten tenir tants segles. La ciutat es reparteix entre l’anomenada “ciutat alta” situada al turó i la “ciutat baixa”. Sopar i allotjament.

Dia 5: SIBIU - Sighisoara  

Sortida cap a Sighisoara. Pel camí visita de l’església-fortalesa de Biert declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat i que fa 300 anys va ser la seu a l’arquebisbat de l’església Evangèlica. Arribada a Sighisoara. Aquesta ciutadella saxona és considerada una de les més belles i millor preservades de Romania i d’Europa Oriental. D’origen romà (Castrum Sex), al segle XII va ser ocupada pels saxons que la van batejar amb el nom de Schoessburg. Com gairebé totes les ciutats saxones, està dividida en dues zones, una alta i una baixa. 

Dinar a Sighisoara. És la ciutat natal de Dràcula, un poble medieval que està entre els més encantadors de Transsilvània amb els seus carrerons estrets, torres de defensa, esglésies, cases molt antigues i els seus passatges secrets. Tot això forma una part de la imatge típica d’aquest laberint medieval. Passejar per Sighisoara és tornar a trobar la Romania medieval en tota la seva esplendor. Carrers esglaonats, arcs i torres de defensa. Sopar i allotjament.

Dia 6: Sighisoara Regió BUCOVINA 

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la regió de Moldàvia (Bucovina), travessant el congost de Bicaz, el més gran de Romania, admirant la bellesa del paisatge, del Llac Vermell i la seva estació de muntanya. 

A la tarda arribarem a la terra santa de la regió de Bucovina, lloc conegut pels seus meravellosos frescos exteriors que decoren les muralles dels seus monestirs pintats. Aquests monestirs, cims de l’art amb les seves influències bizantines, reflecteixen el desenvolupament de la civilització de Moldàvia en els segles XV i XVI, sota el regne d’Estébanos el Gran (1457-1504). La història ens explica que va ser una tradició en aquesta àrea que els prínceps i  els boiars construïssin esglésies i monestirs després de cada batalla que ells van guanyar contra els turcs. D’aquesta manera ells van voler agrair a Déu per les seves gestes. Els pintors es van inspirar en l’Art Bizantina, les esglésies estan pintades de colors naturals i representen escenes de la Bíblia. Dinar al costat del congost de Bicaz. Pel camí visita del Monestir Agapia. El monestir Agapia, datant del segle XVIII s’alça, blanca i resplendent com un temple grec. Sopar i allotjament.

Dia 7: Regió BUCOVINA

Avui visitarem els monestirs, monuments pintats inclosos per la UNESCO i considerats entre les obres mestres de l’art mundial. El Monestir Voronet, el més famós de la regió de Bucovina, és considerat com la “Capella Sixtina” de l’Orient i va ser construït per Estebado el Gran en 1488. Els seus frescos, pintats en colors vius, es van afegir més tard. Les pintures són una mostra de l’adaptació de l’art clàssic bizantí a la realitat moldava. És per això que les trompetes dels arcàngels tenen la forma de les túniques que utilitzaven els paisans de la regió i les ànimes confinades a cremar en els focs de l’infern tenen turbants com els dels enemics turcs. Visita al Museu d’Ou de la regió de Bucovina. El Monestir Moldovita va ser construït per Petru Rares (el fill d’Esteve el Gran) en 1532. Dedicada a l’Anunciació, l’església mostra en el seu exterior pintures de color ocre groc sobre un fons blau que encara mantenen la seva esplendor amb representacions  de l’Arbre de Jessè i l’Acatistus Himnus. A l’interior de l’església encara hi ha exemples de mobles del segle XVI, fins i tot el tron del príncep Petru Rares. Hi ha també una estàtua d’aquest mateix príncep constructor del monestir. 

Dinar. El Monestir Sucevita, situat en una magnífica vall verda, és una ciutadella sòlida de pedra amb torres massisses, contraforts i camins defensius, i tanca nombroses llegendes. Les pintures exteriors estan molt ben conservades, es destaca especialment la façana del nord que s’ha mantingut intacta amb l’escena de l’escala de les Virtuts, la més important per la seva amplitud i contrast. Milers de pintures adornen les parets de l’església. Es diu que, entre tots els monestirs, Sucevita té el nombre més gran de pintures, encara que té un mur en blanc. Sopar.

Dia 8: Regió BUCOVINA – Regió MARAMURES

Ens dirigirem cap a Maramures, és una regió de llegenda situada al nord de Transsilvània on descobrirem llogarets amb tradicions mil·lenàries i construccions úniques. Els habitants d’aquesta regió són descendents directes dels decius, i avui dia es poden visitar i admirar l’estil de vida únic i tranquil d’aquesta gent. 

Dinar. Els països occidentals que reconstrueixen acuradament velles ciutats o llogarets per atraure turistes culturals envejarien Maramures (un museu a l’aire lliure que ha estat testimoni de la vida als Balcans durant els últims segles). En aquesta zona sembla que el temps no ha transcorregut, els vilatans encara es vesteixen en el vestit tradicional, fan servir animals i eines de fusta en els seus camps, teixeixen a mà i són famosos per tallar fusta. «Maramures és un pont entre el passat i el futur». Les tradicions locals estan reflectides en una sèrie de festivals, al llarg de tot l’any. Una de les característiques dels pobles de Maramures són les portes i les esglésies de fusta, que tenen altes torres d’aquest mateix material que daten del segle XIV. Visita a l’Església de Bogdan Voda, etc. Sopar i allotjament.

Dia 9: Regió MARAMURES - CLUJ NAPOCA

Esmorzar a l’hotel. Visita al cèlebre poble Sapanta. Fer una visita a aquest poble és obligatori per a tots aquells que recorrin la regió. Al poble de Sapanta es troben les famoses portes tallades de fusta, que mostren en relleu i color, aspectes de la vida i de les preocupacions de la gent d’aquesta regió. El Cementiri Alegre, únic a Romania per la seva concepció i originalitat, és una veritable crònica del poble – a més de les creus tallades i pintades per l’escultor, poeta i pintor Stan Ion Patras. En les creus Ion Patras va donar una nota d’alegria al cementiri, tallant i pintant en colors vius les creus de fusta, a les quals va afegir més tard un epitafi poètic, filosòfic, i fins i tot irònic, referent a la vida del mort. Passant per la vall d’Iza visitarem l’església Bârsana. El poble de Bârsana aparèixer documentat en la segona meitat del segle XIV. 

Dinar. Visita a l’Església de fusta de Desesti. Es va construir en 1770 en l’estil tradicional amb les torres molt agudes. Les pintures interiors van ser realitzades pel pintor local Radu Munteanu. L’església resulta especialment impressionant per la seva col·lecció de 14 icones pintades sobre fusta que tenen un valor incalculable. Allotjament a Cluj Napoca. Arribarem a la tarda-nit a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 10: CLUJ NAPOCA – BUCAREST – BARCELONA

Avui Visita a la ciutat de Cluj Napoca. El Quadrat Unirii està dominat per la Catedral de Sf. Mihail, el monument més representatiu de l’arquitectura gòtica a Cluj. També en el centre veurem la Catedral Ortodoxa construïda entre 1923-1933, té els elements d’estil d’arquitectura romanesos i Bizantins. A la banda del sud del quadrat, podrem admirar el Teatre Nacional, amb molts elements arquitectònics de l’Estil 1900. Tant l’exterior com a l’interior de l’edifici destaquen els volums harmoniosos i elegants. L’estàtua d’Avram Iancu, el líder de la Revolució romanesa de 1948 a Transsilvània. Sortida cap a l’aeroport de Cluj Napoca a l’hora acordada, per agafar el vol de tornada a Barcelona. Arribada i finalització dels nostres serveis. 

Fi del viatge 

 

 

OBSERVACIONS IMPORTANTS:

 1. Es recomana reservar amb suficient antelació.
 2. Al moment de la reserva es reconfirmará si aplica algun suplement o descompte aeri.
 3. Al moment de la reserva es realitzarà una paga i senyal del 40% de l’import del viatge.
 4. Per a cancel·lacions involuntàries veure condicions de l’assegurança d’anul·lació.
 5. El mínim de places per garantir la sortida del grup és de 8 viatgers confirmats.
 6. S’informarà a tots els viatgers reservats la quantitat de places confirmades 30 dies abans de la data d’inici del viatge.
 7. En cas de ser 8 viatgers confirmats viatjarà Guia Baraka amb el grup des de Barcelona.
 8. En cas de ser menys de 8 viatgers confirmats disposarem d’assistència al viatger en l’aeroport de Barcelona el dia de sortida, a més de guia local de parla hispana destí.
 9. Condicions generals en www.baraka.cat/condiciones

CONTACTA’NS PER E-MAIL, TELÈFON O EN PERSONA per formalitzar la teva inscripció al viatge: 

E-mail: reserves@baraka.cat | Telèfons: 93 343 52 00 – 93 784 56 00

Oficina Barcelona: Carrer d’Entença 218 | Oficina Terrassa: Carrer del Camí Fondo, 14

 

Descarregar PDF

 • INCLOU

 • Vols Barcelona – Bucarest – Barcelona amb Air Europa en classe Turista.
 • Trasllats Aeroport – Hotel.
 • Allotjament en hotels 4*, habitació doble.
 • Pensió completa.
 • Transport en autocar climatitzat durant la ruta.
 • Guia acompanyant Baraka per a grups de 8 o més viatgers.
 • Guia local de parla hispana durant la ruta, a més de la guia Baraka.
  En cas de grups de 8 o menys viatgers, hi haurà assistència a l’aeroport de sortida i guia local per a tot el viatge.
 • Servei de maleters.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Totes les visites, activitats i/o espectacles especificats en el programa. 
 • Assegurança d’assistència en viatge i despeses d’anul·lació.
 • Taxes d’aeroport.
 • Documentació de viatge.
 • Consulteu suplement en classe business

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Àpats en horaris de vol o aeroport.
 • Tot allò no especificat en el programa.

 • SUPLEMENTS

 • Suplement individual: 390 €

 

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació