Truca: 93 343 52 00
 

RUTA BEETHOVEN, l’origen del geni
 amb JOAN VIVES

 • Destinació: Alemanya, Bèlgica, Europa
 • Durada: 5 dies
 • Sortida: 08/09/2021
 • Arribada: 12/09/2021

Preinscripcions obertes edició 2021

Ludwig van Beethoven (1770-1827), un dels compositors més personals i apassionants de la història de la música, va néixer a la ciutat de Bonn on va passar els primers 22 anys de la seva vida i on va forjar la seva genialitat. Però la seva família era originària de la preciosa ciutat flamenca de Malinas (Mechelen). Aquesta vegada, el nostre desig d’apropar-nos a les ciutats, a l’entorn, a la llum que varen inspirar alguns dels gran genis de la música ens porta a retrobar l’origen d’aquest gran pioner del romanticisme alhora que a trobar-nos amb els moments de maduresa de Robert Schumann que va morir a Endenich o a reviure els moment gloriosos de l’orquestra més famosa del segle XVIII, la de Mannheim que tanta petjada va deixar en l’obra de Wolfgang Amadeus Mozart.

Inclou concerts!!

ENS ACOMPANYA… Joan Vives
Músic, locutor-redactor de Catalunya Música i divulgador musical.

Preu: el preu es publicarà en el moment de poder confirmar també els serveis i les visites.
Grup mínim necessari: 15 persones. Màxim 20.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
 
BARCELONA – BRUSSEL·LES – MECHELEN (MALINES)

Presentació a l’aeroport de Barcelona, mostrador de la companyia Vueling per a fer els tràmits de facturació de l’equipatge i recollida de targes d’embarcament, 2 hores abans de la sortida del vol en direcció a Brussel·les. A l’arribada, trobarem l’autocar que ens acompanyarà la resta del viatge, i ens desplaçarem fins a Mechelen (Malines), primera parada del nostre viatge. Passejarem pel Casc Antic d’aquesta ciutat belga que va ser durant un curt periode de temps capital dels Països Baixos (s. XVI). A la seva tradició artesana i cultural s’hi suma una antiga i prestigiosa trajectòria d’intèrprets de carilló que troba en la seva escola de carilló (Beiaardschool), fundada el 1922 un dels seus baluards. Tot passejant veurem l’estàtua del petit Beethoven, símbol evocador de les estades que un joveníssim Beethoven va fer a la ciutat d’on havien vingut els seus avis paterns. A l’edifici de la Koraalschool (l’escola coral dedicada a la formació dels nens del cor de la Catedral de Sant Romuald) el 1717 hi va ser inscrit l’avi de Beethoven per la seva bonica veu blanca. Veurem la casa de la família Beethoven a la ciutat. Anys més tard, l’avi va obtenir feina a Bonn, ciutat a la que es va desplaçar tota la família. Visitarem l’escola de carilló de Malines, una de les més prestigioses del món.

Abans de sopar tindrem l’oportunitat de gaudir d’una xerrada sobre Beethoven a càrrec del nostre especialista Joan Vives.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 2

MALINES – COLÒNIA – BONN

Esmorzarem a l’hotel i emprendrem el camí cap a Colònia, la quarta ciutat més gran d’Alemanya on van viure personatges cèlebres com Jacques Offenbach i Max Bruch. Visitarem el centre històric de la ciutat, incloent l’exterior de diversos edificis destacats, com la sumptuosa catedral, seu de gran quantitat de tresors, i ubicada al mig de la ciutat. És un dels més grans exponents de l’arquitectura gòtica i s’erigeix sobre més de 100 pilars que sostenen la seva bòveda, il·luminada per finestrals de colors. Del 1880 al 1884 va ser l’edifici més alt del món.

Dinar. A la tarda emprendrem el viatge cap a Bonn amb l’autocar.

Al vespre ens dirigirem a la presentació del concert al qual assistirem del BeethovenFest al World Conference Center Bonn, amb entrades de primera categoria.


CONCERT

“…expression of feeling”
World Conference Center Bonn, sala “New York”

Programa:
“Violin romance n.1 in G major, op.40”, Ludwig van Beethoven
“Violin romance n.2 in F major, op.50”, Ludwig van Beethoven
“Double concerto for violin, contraforte and orchestra”, George Friedrich Haas
“Symphony n.6 in F major, op. 68 – Pastoral”, Ludwig van Beethoven

Amb Carolin Widmann (violí), Lorelei Dowling (contraforte), Kammerorchester Basel, Sylvain Cambreling (director)

El credo del director Sylvain Cambreling és ‘Estigueu sempre preparats per a una sorpresa’. Poc després de l’estrena amb l’Orquestra de Cambra de Basilea, Cambreling regalarà ara al Beethovenfest la primera audició alemanya d’un nou treball de Georg Friedrich Haas: Doble concert per a violí i contrafort. Haas és ben conegut per apel·lar directament a les emocions dels oients amb nous sons i tècniques d’interpretació. Aquesta postura el relaciona a través de les edats amb Beethoven, que volia que la seva sisena simfonia fos escoltada com a “expressió del sentiment”. Completen el programa les dues romances de violí de Beethoven interpretades per l’excepcional artista Carolin Widmann.


Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 3

BONN

Esmorzarem a l’hotel abans de començar la visita a la ciutat alemanya de Bonn, antiga capital de la República Federal. Localitzarem la casa on va passar els primers anys de la seva vida on hi podrem veure l’habitació on va néixer, probablement el 16 o el 17 de desembre de 1770.

Després seguirem la nostra ruta cercant les resta d’espais vinculats a la figura del jove Beethoven com la St. Remigiuskirche, propera a la Marktplatz, que és l’únic edifici d’estil gòtic que es conserva a Bonn (la resta van desaparèixer en els bombardejos de la II Guerra Mundial). També visitarem la Kurfürstliches Schloss, edifici principal de la Universitat de Bonn, fundada el 1818 pel rei Frederic Guillem II de Prússia.

No deixarem de fer-nos una foto davant l’estàtua de Beethoven a la MünsterPlatz, molt a prop de l’estació de trens, que dóna la benvinguda als visitants de la ciutat que hi accedeixen per aquesta via. L’estàtua, feta de bronze, es va inaugurar en ocasió del 75 aniversari del naixement del compositor, i va ser finançada amb aportacions de persones particulars i amics com Schumann, Schlegel, o Lluís I de Baviera.

Aprofitarem per visitar la casa on Robert Schumann va passar els darrers anys de la seva vida a Endenich (aleshores un sanatori privat, situat a les afores de Bonn). Dinarem durant la jornada de visita a la ciutat.

A les 18.00h assistirem al concert del Festival Beethoven al World Conference Center Bonn, amb entrades de segona categoria, les millors disponibles per aquest concert.


CONCERT

“Thou shalt arise, yea, arise”
World Conference Center Bonn, sala “New York”

Programa:
“Symphony n.2 in C minor – Ressurrection Symphony”, Gustav Mahler

Amb Léa Trommenschlager (soprano), Marianne Crebassa (mezzo soprano), Prager Philharmonischer Chor, Mahler Chamber Orchestra, Lukáš Vasilek (preparació), Maxime Pascal (director)

Aquest any l’honor de presentar el concert final del Beethovenfest recau en l’Orquestra de Cambra Mahler. El lema del festival es va inspirar en el final de la Segona Simfonia de Gustav Mahler, on la línia inicial de l’oda de Klopstock subjacent diu: «Sorgiràs, sí sorgiràs». Malgrat aquesta garantia religiosa certificada, la gestació de l’obra va ser una lluita esgotadora amb la novena de Beethoven. Mahler va passar gairebé sis anys treballant en la seva Simfonia ‘Resurrecció’. Després de rebre la crítica humiliant del primer moviment per part del director Hans von Bülow, l’autor va crear el monumental final que tenia lloc, de tots els llocs possibles, durant el funeral de von Bülow. Havia de ser una continuació i apoteosi del gran model de Beethoven. Aquest impuls no només va rescatar la simfonia, sinó que va reforçar la decisió de Mahler de seguir la carrera de compositor amb tots els mitjans al seu abast.


Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 4

BONN – VALL DEL RHIN – MANNHEIM

Esmorzar a l’hotel i començarem la ruta cap a Mannheim amb una navegació pel riu Rhin, des de Bonn fins a St. Goarshausen. El Rhin és la via fluvial més utilitzada de la Unió Europea, i és navegable des de Basilea fins al seu delta en el Mar del Nord.

A la petita vila de St. Goarshausen trobarem el meandre de Loreley, dona d’aigua que va inspirar el cèlebre poema de Herich Heine. Custodiat per un penya-segat de 433 peus d’alçada, patrimoni UNESCO, és la part més profunda de tot el riu. Anirem fins a Braubach per veure i visitar el Castell de Marksburg, l’únic castell intacte de tota la vall del Rhin, que ocupa un magnífic lloc. Les seves dependències acullen un jardí/hort on es conreen 170 varietats de vegetals, i a l’interior destaca la Sala dels Cavallers, la impactant bateria de canons i la sala d’armes.

Dinarem en un restaurant tradicional de la Vall del Rhin, i en acabat prosseguirem el nostre viatge per arribar a Mannheim, on tindrem temps per fer el sopar lliure i allotjar-nos a l’hotel.

Dia 5

MANNHEIM – BARCELONA

Esmorzarem a l’hotel. A Mannheim aprofitarem per fer visita al Palau Ducal i la seva capella. El Palau va ser construït pels prínceps electors Carles III, Felip de Neoburg i Carles Teodor del Palatinat, entre 1720 i 1760. Per les seves dimensions i qualitat de l’art barroc que hi representa, és el segon compex arquitectònic barroc, després del Palau de Versalles. La seva capella, Schlosskirche, és un dels principals atractius, ja que llueix relleus i frescos al sostre, obra de Paul Egell. Entre 1740 i 1779 en aquest palau hi va actuar la millor orquestra d’Europa del moment dirigida per Johann Stamitz i Christian Cannabich. Un dels seus visitants més il·lustres va ser Wolfgang Amadeus Mozart que l’any 1778 hi va passar uns quants mesos vivint i component.

Després de dinar anirem amb l’autocar cap a l’aeroport de Frankfurt per agafar el vol cap a Barcelona amb Lufthansa.

Fi del viatge

Descarregar PDF

A CAUSA DE LA INSEGURETAT DE PODER CONFIRMAR EL VIATGE EN EL MOMENT DE TREURE EL PROGRAMA, NO S’AGAFARÀ CAP DIPÒSIT PER LA RESERVA. LES PERSONES INTERESSADES HO PODEU COMUNICAR A BARAKA CLUB DE VIATGES, I QUEDAREU INSCRITES EN UNA LLISTA D’ESPERA, TENINT PRIORITAT DE RESERVA DE PLAÇA EN EL MOMENT DE CONFIRMAR LA SORTIDA.

CORREU PER A RESERVES: reserves@baraka.cat

 • INCLOU

 • Vols directes Barcelona – Brussel·les i Frankfurt – Barcelona amb la companyia Vueling / Lufthansa
 • Hotels 4**** durant tot el viatge.
 • Esmorzars bufet als hotels.
 • Dinars i sopars especificats.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions musicals durant tot el viatge del Sr. Joan Vives.
 • Xerrada sobre Beethoven per part del Sr. Joan Vives
 • Documentació del viatge
 • Reunió prèvia al viatge
 • Acompanyant de Te de Tertúlia
 • Guia acompanyant de parla castellana durant tot el viatge, des de que el grup surti de Barcelona.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Concerts especificats
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Taxes d’aeroport.
 • Tot l’especificat al programa.
 • Auriculars personals d’un sol ús per escoltar millor les explicacions.
 • City Tax
 • Material de protecció COVID-19: pack de mascaretes, ampolleta de butxaca de gel hidroalcohòlic, dispensador de gel hidroalcohòlic a l’autocar.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Àpats que coincideixin en horari de vol o d’aeroport.
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.
 • Demaneu informació dels suplements per vols en classe business

 • TRANSPORTS

 • AVIÓ: Anirem en avió fins a la nostra destinació al país.
 • AUTOCAR: Els desplaçaments interns els farem en confortable autocar.

 • MESURES ESPECIALS COVID-19

Durant tot el viatge és obligat l’ús de mascaretes, excepte en els moments dels àpats. Es demana respectar la distància de seguretat de manera atenta per part de viatgers i viatgeres.

Transport en autocar:
> Disposen dels filtres d’aire més moderns, que renoven i sanegen l’aire interior.
> Disposen de dispensador de gel hidroalcohòlic a les portes.
> Contractem el 50% de places per poder disposar de seient lliure cada dos seients.

Allotjament
> Els hotels seleccionats apliquen els estrictes protocols d’higiene: higiene de les persones, barreres, desinfecció i tractament de les superfícies, recepció de mercaderies…
> Les restriccions sanitàries estan aplicades també a la zona dels esmorzars, així com al Bar i en el servei d’habitacions (amb distanciament social).

Restaurants
> els restaurants estan obligats a complir amb les normes d’higiene i aforament.

Visites (museus i espais tancats)
> és imprescindible l’ús de mascaretes durant les visites a museus i espais tancats. Recomanable que abans i després de la visita es faci ús del gel hidroalcohòlic (ja sigui de l’envàs de viatge com del dispensador de l’autocar) si no es pot accedir al rentat de mans.

NOTA IMPORTANT
Les normatives en referència al COVID-19 són canviants en funció de l’estat de la malaltia en els diferents països, fent que sigui impossible disposar d’un itinerari i visites previstes 100% fiables, amb antelació. Per aquest motiu, el que aquí presentem és el viatge proposat amb la informació confirmada per proveïdors a data d’avui. Totes les persones que s’inscriguin al viatge seran informades puntualment dels canvis que hi pugui haver i les alternatives, si possibles, que oferim. En cas que el viatge no es pugui dur a terme per canvis en la normativa o substancials per al desenvolupament del mateix, es farà el reemborsament / bo de serveis, tal com marqui la legislació vigent en el moment de la cancel·lació. Per a cancel·lacions voluntàries, vegeu les condicions al final del document.

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació