Truca: 93 343 52 00
 

RUTA DELS PINTORS IMPRESSIONISTES A LA PROVENÇA FRANCESA amb Mariona Millà

 • Destinació: Europa, França
 • Durada: 5 dies
 • Sortida: 29/06/2020
 • Arribada: 02/07/2020
 • Preu: 1585€

Grup mínim necessari: 20 persones.

La nostra ruta ens portarà a una de les regions més belles de França, la que va apassionar un seguit d’artistes dels segle XIX anomenats Impressionistes, que es van instal·lar en ella seduïts per la llum i els colors únics dels seus paisatges, la vida tranquil·la i la proximitat del Mediterrani.
De la mà de la nostra pintora acompanyant, Mariona Millà, ens retrobarem amb artistes com Cézanne, Van Gogh, Picasso, Renoir, etc., visitarem els pobles que els van acollir, Arlés, Aix-en-Provence, Saint Remy, Antibes, i els espais on van viure i alguns dels estudis on van treballar i que encara es conserven.
Ens delectarem amb sessions de pintura en directe de la nostra pintora Mariona Millà, recreant i versionant algunes obres emblemàtiques en el lloc on van ser pintades.
I aprofitarem per gaudir dels meravellosos camps de lavandes florides que inunden la Provença en aquella època de l’any, tenyint el paisatge d’un lila i un aroma intens que no oblidarem.

ENS ACOMPANYA… Mariona Millà
Pintora, escultora i il·lustradora; cultiva la joia d’autor, l’escenografia i el vestuari teatral. Realitza una obra expressionista-mediterrània-matèrica que la compromet més amb les seves arrels. Professora en escoles, instituts, centres d’art, la Universitat de Barcelona, biblioteques de Catalunya i Barcelona, i divulgadora a Catalunya Ràdio i TV3, encomana la passió per l’art.

Reserva ara Pregunta

Dia 1
DIA 1: BARCELONA – PROVENÇA.

 Ens presentarem al punt de trobada, per sortir a les 07.00 hores amb l’autocar amb direcció Perpinyà i destinació Aix-en-Provence. Dinar lliure pel camí. Arribarem a la vila provençal a temps per visitar l’estudi-museu de Cézanne. Després de la venda de la propietat del Jas de Bouffan, Cézanne va construir un estudi en el pujol de Lauves on crearà obres mestres. Cada dia, el pintor es va dirigir des del seu apartament del carrer Boulegon al seu lluminós estudi. Envoltat d’un romàntic jardí, l’estudi conserva intacta la memòria de l’artista. Cézanne va instal·lar el seu cavallet en diverses ocasions prop del camí de la Marguerite i va escollir el punt de vista més elevat en relació amb la muntanya. Va tornar diverses vegades entre 1902 i 1906 per acabar 11 olis i 17 aquarel·les avui conservades en museus de tots el món i en col·leccions particulars. Entre els paisatges més apreciats, està la muntanya de Sainte-Victoire, la seva preferida, duent a terme nombroses composicions en què la protagonista és la muntanya vista des de diferents punts com poden ser el camí de Tholonet o la Pedrera Bibémus, lloc on va impressionar molt al pintor, per les seves formes caòtiques, que va reflectir amb “Le Rocher Rouge”. 

 • Acte artístic de la jornada: Pintura en directe de l’artista Mariona Millà (diürn). Interpretació pictòrica contemporània del quadre ”La muntanya de Sainte-Victoire”, o “Le Rocher Rouge” (On vagi millor per aturar-nos i seure), des del mateix lloc que el pintà Paul Cézanne.

Sopar i allotjament a l’hotel, situat al cor de la Provença.

Dia 2
DIA 2: AIX EN PROVENCE – ARLES.

Esmorzarem a l’hotel. Completarem la visita a Aix en Provence, ciutat natal de Paul Cézanne,  dirigint-nos cap a  la Casa de Jas de Bouffran (actualment en obres, pendent de reobertura), casa familiar dels Cézanne i monument històric des del 2002. Al saló oval Cézanne va pintar directament sobre els murs dotze obres com “Les Quatre saisons”, el retrat del seu pare “Louis Auguste de Cézanne”, etc.

També veurem la Catedral de Saint Sauveur, construïda entre els segles V i XVIII, i que Cézanne veia cada dia al dirigir-se al seu estudi de Lauves, i posteriorment tindrem un temps per poder dinar lliurement. 

Sortirem cap a Arles on coneixerem els llocs que va immortalitzar Van Gogh amb els seus quadres, com La Plaça de Fòrum, on podrem reconèixer “Le Café le Soir”, el Pont de Trinquetaille i el Moll de Ródano, lloc on recordarem la “nuit Etoilée”, La Plaça Lamartine i on es fàcil veure “la maison Jaune”. També visitarem l’Espace Van Gogh, antic hospital on va ser ingressat i on va pintar quadres tan coneguts com “Le Jardin de la Maison de Sante”. A la  carretera al llarg del canal d’Arles a Bouc, és on aquest genial pintor va pintar “Le Pont de Langlois avec des femmes lavantes”. També podrem veure Les Arenes d’Arles, el seu amfiteatre i el Teatre Romà. 

 • Acte artístic de la jornada: Pintura en directe de l’artista Mariona Millà (nocturn). Interpretació pictòrica contemporània del quadre “Café la Nuit” des del mateix lloc que el pintà Van Gogh.

Sopar i allotjament a l’hotel. 

Dia 3
DIA 3: ANTIBES – MUSEU PICASSO.

Esmorzarem a l’hotel. Avui ens dirigirem cap Antibes, ciutat històrica i zona turística també coneguda com a Juan-Les-Pins. Molt famosa per la seva ubicació entre Cannes i Niça, barreja la idea tòpica i idíl·lica de la Costa Blava, plena de glamur. La població està ubicada en una petita península. Les seves muralles, els seus carrers estrets, plens de botiguetes de souvenirs i productes provençals mantenen un encant que es resisteix a desaparèixer. Visitarem les muralles Vauban del segle XVIII, declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, construïdes per defensar-se de les invasions i  ràtzies que assolaven el mediterrani. Les seves torres sarraïnes recorden les incursions dels pirates berberiscos. 

Aquesta zona constitueix avui el centre històric d’Antibes. Més tard la família dels Grimaldi, els prínceps de Mònaco, prendrà el control de la ciutat, on construiran un castell, avui Museu Picasso, que visitarem per veure algunes de les les seves obres cabdals i ceràmiques, realitzades amb la ceramista Suzanne Ramie. A més de la bellesa del lloc, és un  museu molt íntim pel que fa a l’exposició d’obres de Pablo Picasso. També gaudirem del port fortificat.

Sopar. Allotjament al nostre hotel. 

Dia 4
DIA 4: BAUX-EN-PROVENCE – SAINT REMY DE PROVENCE

Esmorzarem a l’hotel. I a l’hora convinguda sortirem cap a Beaux de Provence. El poble medieval s’alça a la meitat de la carretera que creua els pujols dels Alpilles, a 4 quilòmetres de St. Remy de Provence i la seva ciutat romana Glanum. Situada a la part alta dels pujols, vigilant les pedreres abandonades i amb la mirada posada en el mar Mediterrani, aquesta ciutadella medieval és una de les destinacions turístiques més conegudes de la Provença. 

Visitarem el Chateaux de Beaux de Provence, el castell més significatiu d’aquesta àrea, situat en un lloc inexpugnable i on podrem veure les antigues maquinàries d’assalt als castells. 

Continuarem fins a Saint Remy de Provence, la ciutat se situa en un antic emplaçament celto-lígur que va ser successivament poblat per totes les poblacions de l’antiguitat. Després que els romans conquistessin el que avui és Provença i França, van ocupar el lloc creant la ciutat romana de Glanum. Visitarem el Monestir de Saint Paul de Mausole, d’estil romànic del segle XI i XII, és molt conegut per la bellesa del seu claustre, però sobretot per haver albergat a Vincent Van Gogh en 1889. El lloc destaca per la calma i per la bellesa del seu petit pati. 

 • Acte artístic de la jornada: Pintura en directe de l’artista Mariona Millà (diürn). Interpretació pictòrica contemporània del quadre ”Saint Paul Asylum”, des del mateix lloc que el pintà Vincent Van Gogh.  

Dinar (lliure) en algun punt de la nostra ruta. 

Sopar. Allotjament a l’hotel.

Dia 5
DIA 5:  CAMPS DE LAVANDA – BARCELONA.

Esmorzarem a l’hotel. L’itinerari ens portarà per l’altiplà de Valensole, autèntica imatge de l’espígol i símbol de la Provença, amb les seves immenses extensions de lavandín. Valensole és un poblet provençal autèntic, al cor d’un magnífic altiplà cobert per camps de lavanda. Destaca pel seu nucli antic amb els seus carrerons empedrats, l’església del segle XII, la capella Sant-Mayeul, les fonts i les muralles. Es poden visitar les explotacions familiars de camps de lavanda i lavandí; i assistir a la projecció de documentals sobre el treball de destil·lació, de transformació de la flor de l’espígol en essència i perfum. El final d’aquesta part de la ruta de l’espígol ens porta a Puimoisson, al cor de bells camps de lavanda. 

A l’hora convinguda iniciarem el camí de tornada al nostre origen després d’haver gaudit d’un viatge ple de cultura, història i pintura. Dinarem en ruta.

Fi del viatge 

 

Formulari d’inscripcions

 

PER REALITZAR LA RESERVA S’HA D’EFECTUAR UN DIPÒSIT DE 730 € (per persona en hab. Doble) ó 830 € (per persona en hab. Individual) DEL TOTAL DEL VIATGE, ABANS DEL DIA 1 DE MARÇ DE 2020 I LA RESTA ABANS DEL 20 DE MAIG 2020.

CALDRÀ INDICAR EL NOM COMPLET DE LA PERSONA O PERSONES INSCRITES, DNI I UN TELÈFON DE CONTACTE, I FER L’INGRÉS AL COMPTE DE BARAKA CLUB DE VIATGES: 

BANC SABADELL ES62 0081 0016 11 0002275536 

Donat que és un viatge amb molta demanda i places limitades, s’aconsella consultar la disponibilitat abans de fer l’ingrés.

NOTA. LA RESERVA DE PLAÇA ES CONSIDERARÀ CONFIRMADA UN COP FORMALITZAT EL PAGAMENT, MOMENT EN EL QUE  S’ADJUDICARAN ELS SEIENTS DE L’AUTOCAR.

DESPESES DE CANCEL·LACIÓ

A partir del pagament de la reserva, el 100% del bitllet d’avió, més els següents percentatges sobre l’import total:

 • De 15 a 11 dies abans de la data de sortida = 5%
 • De 10 a 3 dies abans de la data de sortida = 15%
 • Dins de les 48 prèvies a la sortida = 25%
 • Després = 100%

NOTA – Coneguda la desestimació, l‘agència retornarà al consumidor les quantitats que hagués d’abonar, deduïdes les despeses de gestió i, en el seu cas, les despeses d’anul·lació justificades i les penalitzacions.

Viatge subjecte a les condicions generals especificades a la web www.baraka.cat 

NOTA: RECORDEM QUE S’INCLOU ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ QUE COBREIX UN GRAN NOMBRE DE MOTIUS DE CANCEL·LACIÓ. POSEM A LA SEVA DISPOSICIÓ AQUESTA ASSEGURANÇA PER SI VOLEN CONSULTAR-LA EN DETALL. NOMÉS ENS L’HAN DE DEMANAR.

Descarregar PDF

 

 • INCLOU

 • Hotel 3* sup durant tot el viatge. Hotel Escale Oceania
 • Esmorzars a l’hotel. 
 • Mitja pensió.
 • Autocar privat amb conductor i aire condicionat.
 • Assessorament i explicacions durant tot el viatge de la sra. Mariona Millà.
 • Sessions de pintura en directe a càrrec de la sra. Mariona Millà. 
 • Documentació de viatge
 • Dossier artístic
 • Acompanyant de Baraka / Te de Tertúlia.
 • Propines a guies locals i conductors.
 • Entrades als monuments i visites especificades al programa.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació Baraka.
 • Auriculars per escoltar millor les explicacions.
 • City Tax.
 • Tot l’especificat al programa.

 • NO INCLOU

 • Extres en els hotels tal com minibar, bugaderia, telèfon, …
 • Begudes en els àpats.
 • Tot allò no especificat en el programa.


Recomanació pràctica de la pintora Mariona Millà per fer el viatge artístic:

Per observar les obres d’art als museus convé fer-ho o bé a ull nu o amb ulleres adequades per veure-hi a totes les distàncies. A l’aire lliure i per mirar els paisatges i indrets on s’inspiraren els artistes, convé també fer-ho o bé a ull nu o ulleres adequades per totes les distàncies. Les ulleres de sol només per al descans dels ulls. No per observar, doncs, ens canvien i tenyeixen els colors. És imprescindible el barret o gorra sobretot que tingui bona ala o visera! Això protegeix els ulls i pot substituir les ulleres de sol durant les estones d’observació.

LECTURA RECOMANADA

“Cartes a Theo” Vincent Van Gogh. Ed. Tres i Quatre

Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació